Jump to content

AEW Dynamite - 19 юни 2024


Recommended Posts

Rainmaker
Posted (edited)

Danielson срещу Shingo в Owen Hart турнира. :beer: Велик си, Тонка.

 

MJF срещу Hechicero е доста интересна комбинация за FD, аз нямам против.

 

20240620_044007.thumb.jpg.4077fc054181ef85f2367e2cb8d2e259.jpg

 

20240620_044011.thumb.jpg.1f3426e72affb926270e51eb91a91a8d.jpg

 

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
Link to comment

Женският изглежда по-добре от мъжкия тая година :blush: Марая Мей, Сарая и Уилоу имат реален шанс да го спечелят. Освен това и Статлендър и Пурацо се развиват много добре като образи. Да не говорим, че евентуален полуфинал между Статлендър и Найтингейл ще бъде лудница. Като към това прибавиш и добрата история зад Сарая - Марая :D и си даваш сметка, че женската дивизия на AEW дръпна светлинни години напред за няколко месеца. 

Иначе шоуто ми хареса много, по-късно ще го коментирам по-обстойно. 

П.С. @Rainmaker Дали да не направим една отделна тема за Owen Hart турнира?

Edited by gboy

 

Link to comment
Rainmaker

Не знам дали има смисъл, след като всичко се провежда по нормалните шоута, ама ако искаш - прави за архива. :D

Link to comment

 

 

Просто се чувствам длъжен да го постна тука. :D 

 

@Suffer-H , тъй като ме питаше за видеата на конкретно този същия човек, да ти кажа - и за това му мнение смятам, че не е прав :D 

Edited by gboy

 

Link to comment
Rainmaker

Много, много силно шоу. Всичко беше на място, нямаше филър и се развиха хубаво историите занапред. 

 

MJF и Rush си пренесоха химията и на ринга, добър откриващ мач - въпреки доста кратката им вражда. Иска ми се да гледам повече Rush в шоутата, определено е харизматично копеле и интересен като персона. Иначе доволен старт на MJF от завръщането му насам, явно обаче прогнозата ми да се бие за световната титла на Уембли, няма да се осъществи.

 

Конфронтацията между Swerve и Ospreay беше топ. Двама от най-добрите на микрофона безспорно, успяха да хайпнат за мача си дори само с този сегмент. Очаквам сблъсъка им с нетърпение, като тук е най-добрият момент да отделят Ospreay от DCF, което да вържат и със загубата му за титлата. Иначе ми хареса, че и tease-наха Ospreay vs. MJF, мач, който може да пазят известно време, поне до 2025. 

 

Отборният мач по четворки мачът беше супер - няма да съм особено оригинален, като кажа, че се усещаше взет от шоутата на PWG и беше пълен с екшън. Само и ZSJ в Dynamite директно вдига акциза на шоуто значително. Колкото и да мисля, че имаше други хора, срещу които искам повече да го видя, съм надъхан и за мача с Cassidy. 

 

GOATkada пак беше един от highlight-ите на шоуто, абе, супер е в тази роля. Окей мач между Young Bucks и The Acclaimed - като правят толкова елиминаторни мачове, беше крайно време да има победа и от страната на претендентите.  

 

Joe, Hook и Shibata за момента стоят готино, най-малкото, че успяха да намерят и някаква роля на Joe и Shibata в седмичните предавания. 

 

Подписването на договора на Mina и Toni Storm беше още един силен сегмент. Като цяло много добре представена история с Mariah May. Виждам Saraya като една от следващите претендентки, може би след Mariah May, приемайки, че тя печели Owen Hart турнира. Безспорно в последно време се засили женската дивизия. Иначе първият мач от въпросния турнир не успя много да изпъкне, а и на хартия другите сблъсъци изглеждат далеч по-вълнуващи.

 

Главният мач беше силен - макар че ми се искаше да видя малко по-дълъг двубой между двамата. Иначе когато имаш толкова талантливи кечисти като тях, няма условия, при които да направят нещо слабо. Безспорно има доста интересни варианти за победител при мъжете. Колкото и да ми се иска Danielson да спечели турнира и да направи един финален run със световната титла, за момента Hangman Page като wild card и след това още един мач със Swerve на All In изглежда най-вероятният развой. Хубавото е, че в момента AEW имат достатъчно лица, върху които да градят ME сцената в близките години. Ще коментирам в темата за Forbidden Door по някое време, но PPV-то се очертава брутално.

Link to comment
Suffer-H
7 hours ago, gboy said:

@Suffer-H , тъй като ме питаше за видеата на конкретно този същия човек, да ти кажа - и за това му мнение смятам, че не е прав :D 

 

Питал ли съм те? Ще трябва да ми припомниш кой беше тоя. Да не е онзи "wrestling нещо си" youtube канал, който бях share-нал веднъж? Не знам брат, може пича да просто хейтър, но много от мненията по отношение състоянието на AEW  в последните година и нещо, се припокриват с моето мнение. Може да хейти и да е WWE mark, но в много от критиките му има логика.

Link to comment

Епа, NXT направиха най-силния си рейтинг (0.26) тази година, тъй че може би има някакъв резон. :D Тонката би трябвало да си вземе бележка, защото вече и developmental шоуто на WWE го бие, а преди ги тупаше на лягане и на ставане. Сега аудиторията му застарява, въпреки че има много повече звезди от NXT, но явно да букваш за "сикотата" не е оферта.

 

Интересното е, че новата сделка на NXT е на стойност 30-40 милиона на година. Малко вероятно ми се струва WWE чак толкова да са осрали преговорите, по-скоро толкова си струва. В момента, шоуто прави сходни рейтинги с Динамит, а Тонката вероятно иска минимум 150 милки на година за трите шоута. Май филмът с HBO Max отече и скоро ще им свърши ексклузивния период за преговорите с WBD. Та ще е интересно каква сума ще могат да изкопчат.

Link to comment
nWoHulkster

^ NXT прави прави висок рейтинг и вместо да го напише в темата зa NXT, нашият го пише в тема за AEW, ама после "Не бе, аз не съм жалък трол". :D

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

Няма нужда от истерии. ДжиБойката е споделил видеото на Alfred Konuwa, в което обсъжда възхода на NXT, затова си споделих мнението, че може би има някакъв резон в теорията му.

Link to comment

Жалкият трол е тук. Той ви напътства, той ви следва. :)

 

Динамитът тази седмица е бил гледан от 502 000 ЕКЗАЛТИРАНИ ФЕНА НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА БОРБА (0.16 в ЛЕ ДЕМО). Това е най-ниската гледаемост и рейтинг в историята на шоуто, в оригиналния им часови диапазон. Според източниците, не става въпрос за грешка в измерването. 

 

Edited by neshev
Link to comment
14 hours ago, neshev said:

Епа, NXT направиха най-силния си рейтинг (0.26) тази година, тъй че може би има някакъв резон. :D Викаш добрите резултати на NXT се дължат на това, че шампионите му били чернокожи? :D. Щото то това му е "тезата", доколкото в тролските му коментари има някаква теза изобщо. 

 

Link to comment
Rainmaker

За рейтинг маниаците:

 

Via @FightfulSelect, A WBD source said that this week's low Dynamite number does not affect the potential for a new AEW-WBD deal.

One WBD rep said, “Just a very odd week in general, and a confluence of stuff Juneteenth holiday in the middle of the week” indicating they expect the number to increase next week.

Link to comment

За шоуто:

Maxwell Jacob Friedman vs. Rush - хубав мач и двамата с е раздадоха. Руш като хийл водеше мача през повечето време и се справи добре. Публиката се кефеше на всичко и общо взето работеше цялата работа. Продължавам да не съм фен на начина, по който е буукван MJF, но от самия мач съм доволен. 

Мачът между Хачисеро и MJF на FD ... ми със смесени чувства съм и тука. Рандом мач със слабо познато име в Щатите не ми изглежда оптималния вариант за MJF на първо PPV.

 

----

 

Renee Paquette interviews Kyle O’Reilly, Orange Cassidy, Dante Martin, and Mark Briscoe backstage - Марк Бриско е съкровище за кеча, казвам ви :D 

----

 

Сегментът между Суърв и Оспрей беше чисто злато. Интересно е как хейтърите тъничко пропускат колко добре се развива тоя фюд и как гледат да не го коментират въобще . :sleep: Двамата правят изключително силна вражда face vs face, което е най-трудното нещо в кеча, и напрежението между тях расте с всяка изминала седмица. 

 

----

 

Dante Martin, Kyle O’Reilly, Mark Briscoe, & Orange Cassidy vs. Konosuke Takeshita & Kyle Fletcher, Roderick Strong, & Zack Sabre, Jr. - обичам ги тея отборни мачове на седмичните шоута :D . Яко лудница, много екшън и един куп хубави спотове и всякакви движения на и извън ринга. За мен това са сред най-хубавите неща на AEW шоутата всяка седмица.
 

----
 

The Acclaimed (Anthony Bowens & “Platinum” Max Caster) vs. Young Bucks (Matthew & Nicholas Jackson) - хубав мач и се предполага доста да издигне The Acclaimed, ама пичовете повече никога няма да са така оувър както бяха :( . Изпуснаха ги AEW, това можеше да са им големите звезди, яко hot бяха. Инересно е, че тука взеха победата и сега по регламент ще имат мач за титлите - ще ми е интересно дали ще е просто някакъв рандом мач на седмично шоу или ще си е вражда. Май по-скоро второто. 

----

Джо, Хуук и Шибата са изненадващо забавни като трио :D 

 

---
Claudio Castagnoli vs. PAC (Men’s Owen Hart Cup Quarterfinals) - очаквано, това беше страхотен мач. Беше някаква изненада, че Пак спечели, но не се оплаквам - пичът заслужава да е нагоре в класациите с всичко, коеото прави. Добър старт на турнира и като гледам, ще има доста добри сблъсъци идните седмици. Ще направя една тема отделно за двата турнира и ще ги коментирам там. 

---

Появата на Сарая беше посрещната с огромен поп и продължавам да твърдя, че тя е звезда и заслужава да е в картинката за титлата и всичко останало. Хората я харесват, популярна е, Тони Сторм има нужда от подобен опонент в момента. Да, историята с Миа Ширакава е добра, но ако 5 човека знаят коя е Ширакава, то 5005 знаят коя е Сарая. А и като се има предвид, че е британка, то един евентуален сблъсък на Уембли, като кулминация на вражда между двете щеше да е топ. 

---

 

Много хубаво шоу, жалко че реитингите са такива. Ще е интересно дали е тенденция или е просто някакъв еднократен флоп. Друг е въпросът и доколоко на самите телевизии вече им пука за тези моментни рейтинги при сегашното положение на кабелната, но си остава фактът, че намаляват зрителите прогресивно и с бързи темпове. За мене ще е ужасно нелепо, ако AEW не си поднови ТВ сделката и WB се откажат от тях. За първи път от 10-15 години имаме истински качествена кеч компания в Щатите и ще е ужасно тъжно, ако се окаже, че и тя ще поеме по пътя на TNA, ROH и т.н.  

  • Upvote 2

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...