Jump to content

WWE RAW - 10 юни 2024


Recommended Posts

image.thumb.jpeg.e53e87e527f5e9e7ac20050a8eaedf8d.jpeg

Lyra Valkyria vs. Iyo Sky

 

image.thumb.jpeg.e9e6c70db8cc30ab9568e65c252c9e80.jpeg

Ilija Dragunov vs. Bron Breakker

 

image.thumb.jpeg.4c2f1ddea126f328ed4f99d0c6d9b85d.jpeg

Intercontinental Champion Sami Zayn vs. Otis

 • Upvote 3
Link to comment
JohnnyWrestling

На тази снимка Каниел Утис и господин Джихад все едно са братя.

Link to comment
Ain't no grave...

Бате, "кечисти" дето при Винс биха били използвани едно време само за гавра от типа на "join kiss my ass club", при Triple H получават intercontinental title shot. 

Embrace the plate, Johny!

Link to comment

Мачът не е за IC титлата, а пък Otis беше MitB победител при Vince McMahon. Леш. 

Link to comment
Mariyan01

Дом Дом ще завърши ли историята, като ѝ го набие??

Edited by Mariyan01
 • Upvote 3
Link to comment
maccheese

Супер е шоуто, имаме хем елементи от атитюд ерата, хем от сегашния кеч, ако заради Рикоше загубим Саманта като анонсър, би било жалко!

Link to comment

Ще се окаже, че Балър тряска Лив от самото начало, на 99% съм убеден. Имат си история отпреди. 

 

Иначе шибания Брон Брекър трябваше още по-зверски да обругае миджета. Жалко, че не го изгаври на макс, а заедно с него и женичката му. 

Link to comment

Перфектно му се наредиха нещата на Bronny. Ricochet помогна доста да го направи да изглежда като пълен звяр. Samantha също много добра актьорска игра. Ricochet определено ще липсва. Не всеки може да е ME-ър и голяма звезда, но хора като него си играят ролята перфектно. Всичко сочи натам, че ще напусне компанията и това ще е последната му изява. Надявах се да направят още едни мач, но и това изписване беше силно. Пичът е в пика си и най-малкото в AEW ще може да прави желаните от него мачове, но историята показва, че до няколко месеца ще бъде позабравен и надали ще е в коренно по-добра позиция, отколкото беше в WWE. Историята ми харесва засега. Dragunov и Ricochet не могат да си разчистят сметките, защото Bronny ги натяга постоянно, а сега Dragunov ще трябва да взима реванш за това, което се случи с Ricochet, и в същото време да се предпази от същата съдба. 

 

Много са смели с Liv Morgan. Ако ролите бяха разменени, щеше да има брутален вой, но дори така е леко скандално. Харесва ми, че вкарват този елемент в Judgement Day. Като цяло се отплаща това, че не бързат да разделят stable-ите. Това, което не ме кефи, е че по подобие на Rhea, Liv Morgan надали ще има програми с женската дивизия, което боксува здраво прогреса и.

 

Pat McAfee за пореден път доказа, че е човекът и може да влезе във всяка роля, която се иска от него.

 

Публиката беше ужасна това шоу. Трябва да спрат да ходят по разни дупки. 

 • Upvote 3
Link to comment
Hachiko

Някой да обясни, защо ГОРЕЩА жена сяда върху чатала на женен мъж? Това кеч ли е, къде са хватките?

Link to comment
maccheese
56 minutes ago, Hachiko said:

Някой да обясни, защо ГОРЕЩА жена сяда върху чатала на женен мъж? Това кеч ли е, къде са хватките?

ако си само за хватки, приятел, Wwe не е за теб!

Link to comment
7 hours ago, ShwN said:

Ще се окаже, че Балър тряска Лив от самото начало, на 99% съм убеден. Имат си история отпреди. 

 

И аз съм на това мнение, отделно той взе ключа от стаята като изчезна и го прибра в джоба, добре се видя.

 

 • Upvote 3
Link to comment
Hachiko
2 hours ago, maccheese said:

ако си само за хватки, приятел, Wwe не е за теб!

 

Кеч гледам от три години. Но трябва повече екшън да се влага в тези шоута.

Link to comment
pedia4ovek

Отвратителен ми е тоя Драгунов. Абсолютно всичко в него ме дразни. 

 • Thanks 2
Link to comment
yaripim

Тук в Силата ситуациите,които представят са ми в пъти по интересни от Смака.Там е ясно-да го добутат до пълна каша докато се върне Румян,Хейма да го играе трепетлика постоянно, нищо чудно да вкарат малко контроверсия,и да го карат да избира Соло или Роман и тнт. Знае се какво е и какво се чака. Ми не,мерси. Разправиите на циганите в мешерето грам не ме интересуват.

Отделно,че Румян ако се върне фейс на бял кон, ще го "изперат" доволно и ноември Wargames при арабите или където и да е,та чак до преебушките на Ръмбъла и така чак до Кечмания. Не,мерси.

Интересно ми е кой ще противопоставят на Брон,кога ще му е първата загуба или директно ще му дадат куфара,да кешира още същата вечер.

 • LMFAO 1

3kuoda.gif

Link to comment

Успяха да ме накарат да чакам с нетърпение момента, в който Отис ще отвинти главата на Чад :DОсновната заслуга за това е много добрата игра на образа от самия Гейбъл. И натуралната аура на Отис да бъде добрия, симпатичен шишко, който търпи всичките лайна, които шефът му мята по него. Очаквам мощен pop при това развитие. 

 

Ясно ми беше, че няма как на просто random RAW без нулев билд да дадат титлите на AOP. Левек не обича така, трябва малко или много да си има история. Но можеха да измислят по-контроверсиален завършек, без победители. Серат на аурата на тея огромни хора, които губят с roll up от шампионите. Които макар и шампиони, стоят комично срещу тях :D А да, и беше един от няколкото мача с такъв завършек. 

 

Продължават да развиват историята с това как Judgment Day не могат да решат проблема Strowman. И как в скоро време Priest ще трябва да се намеси. На мен това ми звучи по скоро като вражда за WHC. Което пак би трябвало да значи, че DP ще запазва в събота. Доскоро му давах 0% шансове, сега сякаш биха били малко повече. 

 

И за финал - прави ми впечатление, че WWE не пропускат да споменават по няколко пъти на шоу, когато са sold out. Ами, в последно време всеки RAW е разпродаден, а Смака не може да се похвали с нещо подобно, ако не броим интернационалните шоута. Но те са ясни. Толкова за аурата на новия Сина. 

 • Upvote 1
Link to comment

Този RAW - 6 838

Миналия SD - 9 635

 

Смисъл, готино е да си "разпродаден", но зависи много от залата и конфигурацията. Всъщност, Cody като шампион draw-ва сравнително повече от Cena. :D Реално цифрите му са на ниво 99-02. 

Link to comment

Разбира се, просто не пропускам да се захапя с Коди крайбейбитата :D Срещу цифрите не се спори. Щом драува повече от Сина, заслужава уважението и признанието. Не ми харесва, че сякаш започват да го изграждат като супер Сина от 2010-2011, където всичко е срещу него, смазват го и накрая става, набива си движенията и печели. Това е сигурна формула за обръщане на публиката срещу него в даден момент. 

 

Иначе броят на феновете показва и защо беше толкова тихо. Освен че бяха яко заспали, все едно са на театър, са били и много малко :unsure:

 • Upvote 2
Link to comment

RAW продължава да се усеща като добре проведено, цялостно свързано шоу с посока. Отдолу ще посоча кои елементи намирам за положителни и кои за отрицателни спрямо собствения ми интерес, но като цяло бих казал, че все още усещам инерция, непозната от времето когато гледах WWE при Винс. Това е много положително за компанията, защото те на практика доставят качествени около 5 часа кеч всяка седмица - достатъчно, че да държат едно постоянно високо ниво на интерес, което ще има своите върхове в истории като тази със Скалата, Роман, Сет и Коди от КечМания или това, което предстои когато например Роман се завърне, това, което предполагам ще е мача на Коди с Ренди Ортън, в RAW очаквам такива моменти да са първия мач между Пънк и Дрю, и т.н.

 

За това шоу конкретно:

 

+ Началният сегмент - любопитен е подхода към претендентското място за титлата на Прийст. Като член на Judgement Day би било много нелогично ако той се беше отделил настрани и водеше 1в1 вражди със съперниците си, така че намирам подхода на пълен хаос непрекъснато за много подходящ и достатъчно интересен за този период от годината. Поредният джоб на Балър пък създаде много интересна стипулация, от която не виждам как Bondage 'Taker ще излезе жив. Същевременно предстои и MiTB - готов механизъм, който да им помогне да раздвижат картината около световната титла още повече. Смятам, че има много потенциални интересни изходи:

 • Пънк преебава Дрю, Прийст запазва, започваме отначало поне до MiTB
 • Дрю печели чисто, но губи в първия възможен момент от новия носител на MiTB (Пънк? Джей Усо?)
 • Дрю печели след бочната намеса на Judgement Day, той продължава към МЕ и сблъсъци с Пънк, Гюнтер, Джей, може би Шеймъс?; Прийст се пуска изцяло в Judgement Day филма

Това, че от другата страна на барикадата ги чака Гюнтер също предизвиква много интерес, понеже в момента историята около главната титла на RAW наистина ми изглежда непредсказуема. А талант има, и като умения, и като реакция от публиката.

 

+ Цялото нещо с Дом и Лив да си призная го намирам за малко странно - дали заради историята с Винс или цялостната посока на 'empowerment'-a на дамите от ростера бях останал с впечатление, че любовни истории, в които жената се държи предизвикателно, са в миналото. Но това просто не би било реалистично - дори и ако WWE искат да правят качествен кеч продукт, то романтичните отношения между членове на ростера винаги ще бъдат интересни на публиката, което се доказва и от интереса към сегментите на тези двамата в социалните мрежи.

 

Харесват ми теориите, че има нещо повече от "Лив сваля Дом, за да го открадне от Рия", които пък солидно се потвърдиха от действията на Балър към края на шоуто. WWE заслужават т.нар. 'benefit of the doubt' от гледна точка на дълготрайно разказване на истории, така че макар и романтиката специално на мен да не ми е интересна, оставам оптимист, че ще доведе до нещо повече.

 

+ Lyra и Iyo Sky са страхотни. Харесвам и двете много, особено Скай. Знам, че отвреме навреме поведението и е малко "cringe", но пък е доста органично и различно, което аз виждам като позитив. На ринга е демон и го е доказала неведнъж, няма значение дали има 5 минути или 50.


В случая това си беше припомняне как действат Damage Control. Те са на RAW от само няколко седмици и досега повече са им загубите, така че е нормално да им се даде малко превес тази и предполагам идните седмици, защото не виждам как тази вражда ще води към нещо друго освен положителен изход за Лира. Лив има нужда от добър face претендент и смятам, че WWE трябва да бъдат смели и да дадат този спот на Лира в момента. Има го и фактора Беки, добра е на ринга, презентацията и е готина. Разбира се, бих предпочел Sky да получи шанс първа, но не мисля, че ще пуснат Лив в heel/heel вражда за първата и защита.

 

+ Големият мач с ГОЛЕМИЯ БРАУН си беше точно необходимата, логична развръзка на всички истории около Judgement Day, LWO и самия ГОЛЯМ БРАУН. Лошите се държат като лоши, добрите си правят спотовете и ГОЛЕМИЯ БРАУН разблъсква някакви мухи за отрицателно време, че даже получихме и развитие на Лив/Дом историята (и всъщност потенциалният първи претендент на Лив в лицето на Селина Вега, дори по-логично да и се пусне донякъде филър за първа защита предвид че има месец и половина до SummerSlam).

 

Едновременно нито мачът, нито цялостният сегмент е нещо супер специално, но е и всичко, от което като фенове имаме нужда, за да продължи да ни пука за тези кечисти и да се вълнуваме за следващите им прояви. Дори и фактът, че тушът беше за Dragon Lee показва, че се мисли - ГОЛЕМИЯ БРАУН ги разхвърля достатъчно и не му трябваше победата, докато за Лий всеки успех в момента е от значение, за да се изкачва по стълбицата към по-адекватни двубои и възможности.

 

Интересна теория, която прочетох, е че нарочно Priest всяка седмица настоява проблемът "ГОЛЯМ БРАУН" да бъде решен, и той все не е решен, за да се намеси накрая самият той. Честно казано подобен сценарий ме надъха даже за Деймиън да запази титлата, мисля, че мач между двамата гиганти би бил истинска атракция, но без титлата не би имал същия заряд.

 

+ Alpha Academy/Sami Zayn историята е още един пример как в момента сценаристите на WWE са във вихъра си. Преди търна на Гейбъл, на никой не му пукаше за Академията. Да, хората винаги ще скандират за Отис, защото е различен и атракция, но реално те бяха един несериозен stable, оставен да бъде храна за набиращи сила heel-ове. В момента всеки Raw сегмент с тяхно участие е потенциално най-добрия на шоуто, а публиката изглежда зверски готова да реагира като луда на turn на дебеланкото. Миналата седмица аз маркнах даже на Торзауа, за който откровено никога не ми е пукало.

 

А интересното е, че аз даже не съм от феновете на Chad Gable. Разбира се оценявам талантът и харизмата му, но не виждам в него Kurt Angle, както други кеч фенове. Но това е тайната на добрата история - самите персонажи остават донякъде назад, защото като зрител толкова се заплиташ в това какво ще стане, че само то е от значение. А в случая искам да видя Alpha Academy, предвождани от Зейн - би било много интересно негово развитие като персонаж от лакей в Bloodline да стане лидер на собствената си група.

 

- Цялото нещо с 'The Mega Powers' Женската версия според мен хич не се получава. Дори и визитките им на влизане в залата са ми странни, сякаш продават звезден имидж, който аз по една или друга причина не мога да купя. Възможно е да е, защото не гледах кеч докато Бианка се е издигала, а за Jade разбрах едва преди да дебютира за WWE. Противниците им не допринасят историята да е по-интересна и ще излъжа ако кажа, че дори изгледах пълния сегмент в случая. Да, не е много готино да давам минус предвид че дори не съм изгледал цялото представяне на дамите, но минусът донякъде е именно за това, че в шоу, в което съм склонен да гледам цели мачове (не бях гледал цял мач от седмично шоу от десетилетие сигурно), не мога да изтърпя да довърша сегмента.

 

+ Ricochet, Bronn Breaker и Ilja Dragunov направиха това, което аз дефинирам като кеч - страхотен, модерен мач с правилен победител (но извличане на позитиви и за двете страни) и ФЕНОМЕНАЛЕН сегмент след мача.

 

Каквото и да кажа за който и да е от тримата в момента ще е малко.

 

Да, Рикошет е слаб на микрофона, всички го знаем, но пичът е в 0.01 процент на кечистите като умения и го доказваше всеки. един. път, в който беше на ринга. Дали ще си тръгне или не (на 99.99% вече е напуснал, но отпускам малък шанс за дечкото-марк в мен) няма значение - побоят, който отнесе на това шоу ще остане в историята. Не си спомням отдавна да съм гледал нещо по RAW и да си казвам "тва трябваше ли да стане така? Добре ли е???". Беше брутално! Дано наистина е имал пад, защото воплите му звучаха болезнено.

 

Ilja ми стана любимец за около месец. И няма как иначе - пичът е истинска машина на ринга. Има визията, има харизмата, реакциите няма да закъснеят. Вече си представям негов мач с Ролинс например какъв подарък би бил за всички нас, или разбира се идващият рано или късно реванш с Гюнтер. Истински диамант е Драгунов и се радвам, че толкова рано в кариерата си в главния ростер получава важна история, която оставя следи върху цялото шоу.

 

Bronn Breaker... безспорната звезда от последните два RAW-a. Той изглежда различно, движи се различно, убива различно. Харесва ми, че извън пристъпите му на агресия изглежда супер чил. :D Придава му реализъм, но и непредсказуемост, която със сигурност допринася към цялостната му 'aura'. А 'aura' е нещо, което много се цени в днешния mainstream entertainment като цяло - дали ще е аурата на Лука Дончич или Антъни Едуърдс в NBA, на Винисиус или Де Бройне във футбола или на Роман Рейнс или Скалата в WWE - и затова мисля, че Брон вече е готов за сериозно предизвикателство.

 

А в short term-a е супер интересно какво ще се случи на следващия RAW, когато се завърне главния мениджър на червеното шоу. Той изглеждаше до сега като единствения, успяващ поне малко да озапти Брон, как ли ще го накаже за това безпардонно преминаване на всички граници?

 

– Явно като цяло отборните дивизии в WWE в момента не са ми по вкуса, защото и Миз и Трут ме приспиват, за New Day или The Final Testament да не говоря. И ме е яд, защото когато започнах да гледам кеч отново през декември миналата година, отборните титли изглеждаха като едно от най-ценните постижения в компанията в ръцете на Балър и Прийст. Очаквах повече от The Awesome Truth, но за момента компанията се фокусира върху това, което очевидно работи при тях - комедийни елементи, а смятам, че има достатъчно потенциал за сериозни, дори напечени вражди и развитие на техните образи.

 

+ За Саманта Ъруин като цяло. И като announcer се справя великолепно, в този епизод и като актриса го направи. Изглежда ми сякаш тя стана толкова важна част от шоуто, че моментално се усети липсата и в МЕ, дори и Macafee да се включи добре.

 

– За МЕ, само защото досега бях прекалено положителен и трябва да балансирам в името на цинизма си. Шегата настрана, беше прекалено предвидимо това, което ще стане, а да не говорим и че отваря вратата към най-предвидимия изход от събота - Дрю печели чисто. Едно от нещата, които най-много харесвам в кеча, е усещането за непредвидимост, и по тази причина не мога да наградя този мач с плюсче.

 

- КЪДЕ Е ГЮНТЕР ВТОРА СЕДМИЦА?

 

+ ГОТИНО ПРОМО ЗА КАЙЗЕРА, МАКАР ЧЕ Е UNCANNY ДА ГОВОРЯТ ЗА THE RISE OF THE CAISER ПРИ ТАЗИ ДЯСНА ВЪЛНА В ЕВРОПА

 

Генерално съм много доволен от RAW отново. От декември до КечМания гледах всяко едно шоу и след това гледах първите два, три броя и спрях отново, очаквайки, че макар и очевидно продуктът да се е подобрил, няма да ми достави чак толкова интересни истории, че да ме задържи като зрител и лятото. Но точно това се случи - всеки вторник се събуждам и изпитвам известна доза нетърпение да гледам (и то да гледам, не просто да "разбера какво е станало"), така че аплодисменти от мен за екипа на RAW в момента.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...