Jump to content

AEW Dynamite - 29 май 2024


Recommended Posts

GOsQpNvW0AIH2v2?format=png&name=900x900

 

Време е да се учите на тоя занаят от THE LEARNING TREE!!!

 

GOt51Q9aEAAyO1a?format=jpg&name=large

 

GOtzmnGbgAIlc6k?format=jpg&name=large

 

GOsazxsbUAAyx2S?format=jpg&name=large

 

GOq5yjpWoAEiVr7?format=jpg&name=medium

 

 

AEW марковете нямаме търпение, то е ясно :beer:. Няма вражда, която да не получи сериозно развитие на DoN, така че ще е интересно накъде ще продължат оттук нататък. 

Билетите: 

Available Tickets: 982

Current Setup: 5,649

Tickets Distributed: 4,667

 

Link to comment
neshev

Наскоро зацепих, че "The Learning Tree" е пародия на Вини Мак. :D

 

 

Link to comment

Все повече се убеждавам, че всъщност нешката е най-големия AEW марк у форумО :D

  • Haha 3

 

Link to comment
nWoHulkster
5 minutes ago, neshev said:

Наскоро зацепих, че "The Learning Tree" е пародия на Вини Мак. :D

 

 

 

Което пък е пародия на Brian Myers от TNA по-рано същата година. :cool:

 

 

Link to comment
neshev

Jimmy Jacobs по това време е бил в TNA, тъй че е доста вероятно да е зад двете версии на гимика. :D

 

Но наистина странно, че не са трейдмаркнали името, но явно след фиаското с Хардитата навремето, вече не им пука.

 

Link to comment
neshev

Пейджнята е нещо недоволна, че и клъцнаха мачлето. :happy:

 

image.png

Link to comment
Suffer-H

На Джерико всичките му образи и стейбъли в AEW са един дол дренки. Learning Tree стейбъла е същата хуйня като Jericho Appreciation Society, който пък беше същата хуйня като Inner Circle - просто банда неудачници, които го боготворят и му помагат във враждите, но не извличат никаква ползва от това. Което ме навежда на мисълта, че всички стейбъли в AEW са събрани поради същата причина, просто кечисти с които не знаят какво да правят и затова ги събират в умрял стейбъл, където гният с месеци и не постигат нищо в крайна сметка. Тая компания е тотална трагедия.

Link to comment
1 hour ago, neshev said:

Пейджнята е нещо недоволна, че и клъцнаха мачлето. :happy:

 

image.png

DALLE2024-05-3011_17.53-AdetailedimageoftheentrancegatesofWWE(WorldWrestlingEntertainment).Thegatesaregrandandimposingmadeofdarkmetalwithintricatedes.thumb.webp.6a82a808e3a185739308327439a80c70.webp

 

Портите на WWE винаги ще са отворени за такива като нея!

Link to comment
kabakov
27 minutes ago, hacky said:

Портите на WWE винаги ще са отворени за такива като нея!

Мъжките съблекални също.

Link to comment

GOzKQxZW4AAVGv_?format=jpg&name=large

 

 

За другата седмица направиха мача и Сарая го промотира в туитър, но изглежда пак има драми в съблекалните. :dry: 

 

Мацката е звезда и хората я хоресват - няма кво да го отричам, личеше си и миналата седмица, като излезе на ринга ... но ако ще е средващия Пънк и след два месеца ще цъфне при Хауани, Бишоф или Бъстед Оупън, за да хейти И тя по AEW - айде, няма нужда. 

 

Link to comment
neshev

Bryan Alvarez твърди, че нещата зад кулисите са като WWE през 2019. Тонката постоянно пренаписвал сценария. Кечистите отиват на записите, без да знаят дали въобще ще бъдат използвани, а някои ги викат на изпроводяк.

 

Пейджнята явно отиде в AEW с нагласите, че ще е звезда, но сега е по-скоро в поддържаща роля. Ростерът им е претъпкан и няма как да им се отдаде нужното внимание, тъй че е нормално да има недоволни. Някои са ОК с това да взимат чека, без да правят нищо, но други имат амбиции. Ethan Page вече дезертира, очаквам и Ricky Starks скоро да се присъедини към него.

  • Upvote 1
Link to comment

В някои отношения шоуто наистина изглежда като буукнато в последния момент, така че няма да се изненадам, ако е истина това. 

Ethan Page е много смешно как стана невероятен талант и звезда за една вечер :rolleyes: . До вчера никой не го знаеше тоя пич, аз не мога да се сетя една вражда негова в AEW и т.н. , но понеже се появи в WWE NXT (където си му е и мястото) и изведнъж AEW хейтърите в туитър го обявиха за величие, което е веднъж на поколение. Това е нелепо.

 

За Сарая работата е друга - мацката е топ звезда и ще е сериозен удар за AEW, ако я изпусне просто ей така, без да са направили нищо с нея. Ако вече е ОК да се бори на ринга, хептен няма обяснение да не я пускат в по-сериозни програми. Сега, друг е въпросът, ако е като Пънк - трън в г.з. и никой да не ще да работи с нея, щото и това го има като възможност. И ако е така, според мен колкото по-далеч стои от компанията - толкова по-добре.

----

Иначе самият Dynamite ми хареса и беше забавен, но си личат на моменти някои деномислици, та разбирам критиките. 

 

Сегментът с Моне и Скай Блу беше странен и не мога да повярвам, че това е бил първоначалният план - с нападанеието и всичко останало. Да не говорим, че Моне пак го играе май фейс и вече съвсем се обърках там. Иначе Скай Блу не беше лош вариант за първи опонент и имаше логика да го вържат с нападението, за да го обяснят. Като цяло съм просто ОК със случилото се. Ясно е, че се очакваше повече, но може пък да ги оправят нещата.

Swerve Strickland vs. Killswitch - тук съм доволен. Хубав TV мач и затвърди Суърв като активен шампион и доминираща сила на ринга. Двамата се справиха добре, а накрая момента с рязането на косата стана готин. Суърв продължава да си е туийнър, както и трябва.

 

Нещата около Дон Калис, Ориндж Касиди и Барета бяха много силни. Целият сегмент, с промотата и т.н. - едно от най-добрите неща за шоуто, без съмнение. 

Jon Moxley vs. Rocky Romero - фен съм на Мокс и ми е забавно всичко с него. Бих казал, че беше добър филър това и хубаво развитие с историята с "контузията му", макар да не ме кефят подобни стипулациии за мач. 

 

Сегментът с Джерико и с джобърите ми хареса много. Браян Кийт стоеше добре на микрофона, Биг Бил също. Не съм съгласен, че нищо не се получава от стейбълите на Джерико. Винаги имат хубави вражди с хубави мачове и задължително някой от младите в последстиве получава пуш и става популярен. Дани Гарсия в момента си е солиден мидкард, хората му се кефят и може да е на всяко шоу, включително и на PPV. Сами Гевара също, макар там да има други проблеми. JAC и IC бяха абсолютен успех. Дори MJF имаше много силна вражда с Джерико покрай IC и стана по-оувър тогава.

Същото ще стане и сега. Появата на Самоа Джо беше на място и се очертава да е ментор срещу ментор фюда - Джо с Хуук и Шибата срещо Джерико с Бил и Кийт. Мисля, че ще е забавно и всеки един от по-младите ще стане с една идея по-оувър накрая.

Сегментът с Елита и Даниелс беше добре замислен, но посредствено реализиран. Появата на Даниелс беше много зле - без музика, без ключови фрази, на които да се изкефи публиката. Изглеждаше като буукнат в последния момент и неизпипан. Иначе, само по себе си, добро развитие - хубаво е, че ТК няма да е на екран, а ще има друга фейс authority figure. Даниелс е нелош избор за тая роля. Далеч от перфектен, но и не е крайно зле. Не го бива чак толкова на микрофона, но пък е харесван от феновете и си му имат уважението, така че ОК.

Окада засега прави добри включвания и е забавен. В това отношение AEW се справиха с образа му.

Casino Gauntlet Match - беше изключително як и тотално си марквах, особено на появта на Мистико. :happy: Пък и на Хачисеро. Тоя с розовата коса от NJPW не го знам, ама се справи много добре пичът, явно е добър уъркър. Едно от нещата, които ме кефят в AEW е точно това инди усещане - не знаеш кой откъде ще се появи. Има звезди от Мексико, от Япония, редовно участват за по една-две изяви хора от Европа, от инди сцената в САЩ ... и то на всякакви нива. Един път ще е в Рампейдж, един път ще е в МЕ на Dynamite. Аз лично се кефя на тая хаотичност и чувство за "отворена врата", но в същото време си давам сметка, че това не е много добре за бизнеса.

 

Хората в САЩ (пък и не само) нямат идея кои са повечето от тия пичове. Аудиторията на AEW се състои от милиони зрители, дори в реално време вчера са ги гледали близо 800 хиляди. И в един момент вече се усеща много тежко това, че идват хора, които само няколко маниака в публиката си разпознават, а за другите са неизвестни. 

В това отношение може би беше и правилно решение, че мачът на FD за титлата ще е с Оспрей, а не с някой от NJPW. Звездите на AEW в момента са в пъти по-популярни от който и да е от японската федерация и няма как това да е 50-50 шоу. Ще трябва да се съобразят малко от малко, колкото и марк да е Тонката.

Другото, което е яко - очевидно FD става шоу със звезди от CMLL, NJPW и AEW. Много ще се изкефя някак си и това да го вкарат в ППВ-то, защото в момента официално се води само AEW/NJPW. Мечтая си и даже за едно отборно турнирче или поне нещо от сорта, ама надали :( . А толкова много ме кефят тия турнири между федерации/страни по принцип.

----

Та хубаво шоу, с няколко неприятни изненади (като отсъствието на MJF и Уилоу например). AEW си личи, че се развива и си търси пътя. Щеше ми се да няма толкова много хейтъри и така наречените E drones в нета, защото за кеча е лошо да няма алтернатива на WWE. Пък и е факт, че компанията понякога прави неща на пожар, от които няма нужда, но и това е нормално - 21 век е, всеки се съобразява със социалните мрежи вече. На мен лично продължават да са ми забавни шоутата и да ми е предпочитаната федерация. 

  • Upvote 2

 

Link to comment
neshev
4 hours ago, gboy said:

Щеше ми се да няма толкова много хейтъри и така наречените E drones в нета, защото за кеча е лошо да няма алтернатива на WWE.


За тия ли е дронове лафиш? :unsure:

 

image.png

Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

Силно шоу, аз също съм доволен. Сега предстои и едно от най-интересните събития за годината - Forbidden Door, като с участието и на CMLL и Stardom нещата изглеждат още по-добре. 

 

Най-сетне Mone в телевизионни мачове. Безспорно откъм ин-ринг, е най-добрата сред жените в момента и успяха да направят стабилна среща със Skye Blue, с която не съм особено запознат. Много се радвам, че успяха да уредят мача със Stephanie Vaquer на PPV-то - съдейки по изявите на втората в шоутата на NJPW USA, спокойно това може да бъде един от най-добрите женски мачове, които въобще са се случвали в AEW. Дано обаче по-скоро обърнат Mone окончателно като heel, все още е някак си на границата. Надявам се, че ще видим и поне още един женски мач на FD, ако може и с участие от Stardom.

 

Swerve vs. Killswitch беше добре, Swerve продължава горе-долу всяка седмица да прави мачове по седмичните шоута и се засилва още повече като шампион. Прекратиха, предполагам, и storyline-а тук окончателно, а междувременно последните шоута са бъкани от истории, като сега пък една от критиките се прехвърли на това, че от AEW, от твърде малко, правели прекалено много истории в момента. :D 

 

Продължават историята с контузията на Moxley - по принцип много харесвам подобни мачове, в които се sell-ват контузии, и тук също им се получи добре. Не разбирам обаче защо трябваше въобще да намесват IWGP титлата в цялата картинка, след като на всекиго е ясно, че Romero, с положението си в карда, няма никакви шансове за победа. Един от въпросите за мен в момента е ще има ли някакво продължение на BCC с/у DCF враждата? 

 

Както прогнозирах, Trent се оказа в DCF вместо Cassidy - което и беше по-логичният развой. За мен единствената опция в момента е да си бие Cassidy и да го затвърдят най-сетне като heel. 

 

В момента има доста хора, които могат да спорят за вакантираната TNT титла - Takeshita, Perry, Malakai, Kyle O'Reilly, Garcia (нищо, че обяви, че тръгва след Ospreay)... Като цяло всеки един ще бъде готин избор. Аз съм доволен от новата роля на Daniels в шоутата. The Elite продължават да правят силни моменти, явно там историята ще си продължи.

 

Rush vs. MJF ми изглежда добре като за първа програма на MJF, както и реално на Rush от завръщанията им. 

 

Gauntlet мачът определено се получи много силно. Хубави изненадващи появи, включително и на Lio Rush, може би липсваше само още едно име от NJPW. Mistico получи доста силна реакция. Като цяло доста приятни интеракции имаше с всички кечисти. Мен грам не ме интересува дали аудиторията е запозната с кечистите или дали ще им направят промо пакети - а продуктът, който ми се предлага от тях. Аз обаче не съм доволен, че на Forbidden Door ще гледаме AEW сблъсък за световната титла... Първо, че все още се усеща леко рано за мач между Swerve и Ospreay, второ - предпочитам на такива шоута да гледам големи cross-promotion мачове. NJPW имат Naito, Hiromu, Shingo, Tsuji, ZSJ, Gabe Kidd, Umino, Sanada, които могат да бъдат в сериозни мачове на въпросното PPV, още повече и с историята на Ospreay в Япония и потенциалните мачове там. Както и да е, все още е наистина рано Swerve да губи титлата, по-скоро очаквам да направят някаква развръзка с Ospreay и Don Callis Family, която да му коства мача. Дано все пак се заформи един стабилен кард за FD - независимо колко вероятно е, бих се радвал да видя сблъсъци като Hiromu vs. Darby, Gabe Kidd vs. Shibata, ZSJ/Gabe Kidd vs. Moxley, Danielson vs. Shingo, Okada срещу новото поколение звезди от NJPW...

 

Edited by Rainmaker
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...