Jump to content

Даниел Дюбоа срещу Филип Хъргович и Жилей Жан срещу Дионтей Уайлдър - 1 юни 2024


Recommended Posts

neshev

Цялото шоу се очертава епично. Жалко, че Бетербиев отпадна от шоуто, но дори така, картата е брутална. Арабите промениха спорта към добро. Не знам до колко е рентабилно и ще продължава, но все по-често започнахме да наблюдаваме топ битки и силни шоута, от-до.

 

Франк Уорън е гений, щом се отнася до Дюбоа. Успя да му уреди мач за титлата с Усик, сега отново го поставя в позиция да се бие за титла или най-малкото да е отново главен претендент за такава. Пичът няма още 30, кой знае още колко шансове ще получи, преди да се пенсионира. Хъргович стана задължителен претендент, след близко решение над Жан, но като цяло, резюмето му е доста плитко в дивизията. Дюбоа ще му е първата сериозна битка, след въпросната с Жан, тъй че ще е интересно как ще се представи, защото срещу Жан пое наистина брутални удари. Дюбоа има шансове в тази битка. Пичът е солиден боксьор и притежава истинска сила, която може да спре битката във всеки един момент. Проблемът при него е, че вече си натрупа слава с това, че когато стане напечено в решаващите рундове, често бъва сгънат. Тъй че на този етап си мисля, че Хъргович е по-добрият боксьор и ще успее да го победи, а защо не и приключи в късните рундове.

 

Уайлдър срещу Жан е нечовечна битка. Двамата притежават изродска сила в ударите. Уайлдър беше сериозно разкрит срещу Паркър, но Жан е коренно различен боец от Паркър. Тъй че Уайлдър няма да се притеснява, че Жан ще го финтира 12 рунда. Това, от което трябва да се притеснява, е че Жан е един от най-тегавите боксьори в дивизията, има желязна брада и зверска сила. Уайлдър има път към победата, ако успее някак си да оцелее невредим в първата част на битката, но на този етап ми изглежда приключил. Отсега говори за пенсиониране, ако загуби, което никога не е добър знак. Но вече се чудя дали въобще физически е същият. За мен Жан ще бие в тази битка, но с човек като Уайлдър, гаранции няма за нищо.

 

В крайна сметка, ако Уайлдър успее да бие с нокаут, битката с Джошуа ще е на дневен ред. Но, ако отново не се представи на ниво, очаквам да продължат с победителя от Хъргович и Дюбоа срещу Джошуа. Тогава IBF вече ще съблекат Усик и ще насрочат битката за вакантния им пояс. 

  • Upvote 2
Link to comment

Дюбоа е перфектен противник за Хъргович да блесне най-сетне. Има удар Даниел, но Хъргович е с една от най-здравите брадички в дивизията. Видяхме какво направи Жанг с уж несъкрушимия Джойс. Два пъти праща и Паркър в нокдаун. Е, Хъргович пое доста балтии от китаеца и не падна. Имаше там един нокдаун, но той беше фалшив според мен и не се дължеше на удар. Така че, не виждам Дюбоа да успее да го свали. Хърватинът е по-умелият боксьор, също удря стабилно, а Дюбоа насира лесно. За мен ще е голяма изненада, ако Дюбоа дочака съдийско решение, камо ли да бие.

 

Ако е останало нещо от Дионтей, това е добра възможност за ребилдване. Китаецът е много корав и опасен, но е боксьор за пет рунда. Бавен и лесен за удряне, а и Уайлдър има успешен опит срещу обратен гард покрай мачовете с Ортиз. Но ми се струва свършен Дионтей и по-скоро очаквам Жанг да го прегази набързо. Все пак за дивизията е по-добре Уайлдър да изпъкне тук, така че, стискам палци за това.

Link to comment

Това имам чувството, че го рекламираха по някоя българска телевизия, ама не мога да го намеря. :unsure: Някой знае ли дали ще се предава някъде?

 

 

Link to comment

Не съм чул да го предават. Нещо си се объркал.

Мятай се на някой пиратски стрийм.

Link to comment

Някой ще ми обясни ли защо тия гали се насрочват така, че главните събития отиват чак към нощите? Не ще да влияе положително на рейтингите. То и на самите боксьори сигурно им се доспива ебати.

Link to comment
natopor4en
1 hour ago, VSB said:

Някой ще ми обясни ли защо тия гали се насрочват така, че главните събития отиват чак към нощите? Не ще да влияе положително на рейтингите. То и на самите боксьори сигурно им се доспива ебати.

 

Защото менивента винаги са по през нощите.

само джобарите играят през деня. Тия дето никой не го гледа.

На боксьорите не им се заспива, защото те са спали когато е трябвало. А и адреналина ги държи. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
neshev
Posted (edited)

Правят ги толкова късно битките, за да могат да изцедят всеки възможен долар. Защото често има други събития преди това, както сега финала на Шампионската. Но си беше брутално. За 2 часа, имаш по една битка, другото са някакви реклами и пълнеж. :D

 

Уайлдър го помляха в тази битка. Някои казват, че Уайлдър вече е приключил, но честно казано, не видях нещо по-различно от това, което ни е предлагал винаги. Просто сега имаше срещу себе си боксьор, който знае какво прави. Уайлдър се мъчеше да ползва лявата си ръка, за да прецени дистанцията, но Жан го парираше всеки път и Уайлдър така и не намери дистанцията. И вече по едно време, Уайлдър се изнерви и почна да мята дясната хаотично, което го отвори отвори за контрите. Не трябваше да приема битката, но и разбирам защо го направи. Вече е на 40, няма за кога да търси някакви промени в стила или по лагера. Реално, ако имаше кадърни хора около себе си, когато вършееше тираджиите, щяха да му обяснят, че това ще е до време и срещу топ опоненти ще спре да минава този номер. Сега вече няма за къде. Ще е интересно дали ще го добутат до HoF-а, защото все пак направи 10 защити, има 2 победи над Луис Ортис, който си е стабиляга. Но като му гледаш битките, в много от тях биеше с клизма и силата му го спасяваше. Ще е интересно дали другият хайпван американски проспект, Джаред Андерсън, си вземе бележка отсега и не позволи да бъде поредният балон, хранен с тираджии и консерви. Иначе, Жан си е добиче, няма какво друго да се каже за него.

 

Доста странно загуби Хъргович. В началото си влизаше почти всичко и сякаш беше до време, че ще пропука Дюбоа. Но това не стана и Хъргович просто замръзна. Имаше кардио за 4-5 рунда и стана брутално тромав, до такава степен, че Дюбоа консистентно успяваше да скъси дистанцията и да му вкарва тежки удари в близка дистанция. Факт е, че влизаше брутално с глава и някои от тези аркади бяха след удари с глава. Но тук беше и най-странният момент, когато реферът вече тръгна да спира битката, Хъргович като чели му беше през хуя и беше съгласен с това. WTF, мой. :D Буквално ти дерайлират кариерата с тази загуба и ти си ОК с това? С доста хайп влезе Хъргович при тежките, но в тази битка изглеждаше като Влад Кличко от Али Експрес. :lol: И няма да се изненадам, ако повече не чуем от него. Добра победа за Дюбоа, но си остава една горчилка от ударите с глава, които нанасяше на хърватина. Не смятам, че Джошуа би имал проблеми с него, ако това наистина ще е следващата битка. Но бих искал да видя Джошуа срещу Жан много повече. Но е ясно, че Джошуа надали би имал особен интерес към битка с него, докато тази с Дюбоа се вписва отлично в плановете му отново да е шампион. 

 

Edited by neshev
Link to comment
12 hours ago, gboy said:

Това имам чувството, че го рекламираха по някоя българска телевизия, ама не мога да го намеря. :unsure: Някой знае ли дали ще се предава някъде?

 

Прав си, Макс спорт го рекламираха 1 месец и накрая не го дадоха. Смърт за тия мърши.

  • Haha 1
Link to comment
Posted (edited)

Какво да изцедят, като главното събитие отива към 2 часа? Кой ще е тоя народ, който ще седи дотогава? В 23, най-късно 0 часа трябва да почва главното събитие. Откачена работа.

 

Франк Уорън еба Еди Хърн, погреба го, изрови го и пак го еба. Ебати разгрома. Голямо развитие при него. Преди време беше позападнал, а сега е първа дружка на арабите и изглежда като най-горещия промоутър.

Тоя формат иначе е готин и дано видим и други отборни надпревари.

 

Въпросът е толкова ли е приключил Уайлдър или винаги е бил такъв боклук? Май-май върви към второто. Умело пазен през годините. Приятелчето му Малик Скот му лягаше, набара най-лошата версия на Ареола, а нищо чудно и той да е полегнал. Детронира Стивърн, който може да кандидатства за най-посредствен шампион в историята. И сумати защити срещу лоукардъри. Само Ортиз беше голямо име, но той е на сто години и няма никаква брадичка.

Мисля, че и назначението на Скот за треньор беше повратна точка да се прости с възможността за някакво развитие. То развитие получи, но в негативен план.

Акциите на Фюри току що се сринаха още, а тези на Усик (покрай Дюбоа) се качиха.

Интересно какво следва за Жанг. Реванш с Паркър? Кабайел? Може би Анди Руиз, ако мине през Милър.

 

Адски странен е Хъргович. Не за първи път имам чувството, че сякаш мрази това, което прави. Все едно насила е на ринга. И с Жанг беше така, но това, че китаецът приключва във втората половина на мачовете, го спаси. Има брадичка Хъргович, но няма сърце. И защита няма. Май и ударът му е надценен. След такива вкарани удари да не можеш да притесниш Дюбоа... Че крузърът Лерена бършеше пода с него.

Една загуба не е краят на света, Дюбоа е пример, но също не виждам Хъргович да се възстанови от това. Не изглежда да има волята и желанието. Не е атрактивен и за промоутърите. Предполагам сега Хърн хубавичко ще го отсвири, както направи с Мажидов преди време.

Джошуа-Дюбоа на Уембли ще е забавна битка.

 

Това ново поколение, което изглеждаше много обещаващо, бая разочарова. Йока, Хъргович, Махмудов, Санчес, Аджагба. Много други не получиха и шанс заради промоутърски неволи. Сал едни Дюбоа и Кабайел изкласиха, но не си ги представям чак като нещо супер голямо и доминиращо. Май Джошуа и Паркър дългичко ще се задържат по върховете. Отдолу има само един Джалолов (Джаред Андерсън според мен е балон), който обаче не го е еня за профи бокса, а и също едва ли ще е любимец на промоутърите, нищо, че подписа с Аръм. Нищо чудно накрая пак някой крузър, както с Усик, да покаже на големите момчета как се прави. Опетая е добър кандидат за това.

Edited by VSB
  • Like 1
Link to comment
neshev
Posted (edited)

Това не е нищо. UFC ще правят PPV на англичаните в 3 през нощта тяхно време. :D 

 

Ялолов довършва и този олимпийски цикъл и се мести за постоянно при профитата. По принцип е ташак профита като него да се бият на Олимпиадата, но за страни като Узбекистан са от огромно значение игрите и дават брутални премии за медали, особено златни. Узбеците скоро ще са фактор и в профи бокса. При аматьорите, са плътно в топ 3 последните няколко световни, като последното бяха номер едно по отличия. Ялолов влиза в доста добър момент. Жан, на неговите години, нямаше нито един профи мач, пък сега е един от най-добрите. Бойците вече стигат своя пик доста по-късно, тъй че до няколко години очаквам да е замесен в борбата за титлата. Школата им е много силна на узбеците и освен Ялолов, имат още Зокиров и Муложонов, които също са много перспективни. Зокиров наскоро спечели Странджата, само на 21 е и тепърва ще следва Ялолов като траектория. Муложонов също е доста добър и очаквам да вземе медал в долната на Ялолов категория. И тримата са с обратен гард, не знам какво правят узбеците. :lol:

 

Иначе си има читави проспекти. Ще е интересно как ще се развият хора като Марк Петровски, Итаума, двамата гореспоменати узбеци, братята Перо, няколко крузъри дават заявки, че ще качат кила, дори Дюбоа и Джаред Андерсън са далеч от завършен продукт. Би било чудесно, ако арабите върнат Супер Сериите в даден момент. 

 

Edited by neshev
  • Upvote 2
Link to comment

Забравих за Итаума, да, той е много перспективен.

Големият Перо не е топ материал. За малкия е рано, но ме съмнява.

Петровски е дребен. И не е чак толкова добър, че да компенсира това.

Муложонов ми харесва, атрактивен е и става за профи, но също е малък като ръст.

За Зокиров е много рано. Човекът е с две профи битки. Втората със Смакичи даже не му я броят, беше в една гала с Хънтър-Сусленков и минавали за демонстративни двубои.

 

Предната вълна проспекти изглеждаше по-надъхващо. И бяха повече като бройка. Но пък не оправдаха очакванията. Може пък сега да стане обратното.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...