Jump to content

AEW Dynamite - 15 май 2024

Recommended Posts

Tickets Distributed: 3,119

Поне с билетите го позакрепиха положението, че по едно време беше трагедия, бяха паднали под 2500. :unsure:

Иначе шоуто се очертава с доста приятни мачлета, които да изкарат шампионите да изглеждат силни. Колкото и да не съм фен на тая концепция с елиминаторните шампионски мачове (щото е малоумна!), си има някакви предимства, не може да се отрече. 

Щом през 2024-та ще гледам моя човек Кристофър Даниелс, съм доволен. 

neshev

Последният Динамит в същата зала:

11/8/2023: Dynamite 4,413

Нищо не са закърпили, ако питаш мен. :D

Има още няколостотин билета, които са отпуснати и вероятно ще успеят да направят някъде към 3.7, но е ясно, че към днешен ден не могат да гонят някакви по-сериозни цифри.

В момента AEW е супер cold, всичко, което правят е мега непопулярно и феновете ги чакат скоро да приключват. Така че фактът, че си спряха свободното падане откъм продажби на билети, си е успех. 

Rainmaker
14 minutes ago, gboy said:

В момента AEW е супер cold, всичко, което правят е мега непопулярно и феновете ги чакат скоро да приключват.

Кои са тия фенове, профилите Triple H's Thoughts и The Antimark of Pro Wrestling в Twitter, както и r/SCJerk ли? :D

Уви, далеч не са само те. :dry: Под всеки пост за AEW във феса, в туитър или в тубата е пълно с хейт. Едно 80% от мненията са анти-AEW. Дори ми прави впечатление, че в самите AEW групи феновете посрещат всичко на нож. 

Много пъти съм го писал това, няма смисъл да се повтарям и аз като папагал. Компанията е оплювана непрекъснато в момента, без никакво значение от продукта.  

Suffer-H

Куката ще дръпне ли нов шедьовър на микрофона? Честно казано показва някакъв напредък в тази насока и макар все още да е много зле в промотата, поне последно време не е катастрофално зле както когато излезе да поздрави Самоа Джо след мача им за титлата. Липсва му увереност на Кукчо, всеки път хване микрофона и налива гипса. Май май не се е метнал на баща си. Добре че е много млад и има цялото време на света да се развие в това отношение.

@Suffer-H Аз затова се надявам да вкарват Таз в тоя фюд и да са четиримата в сегментите - Таз, Кукчо, Джерико и Биг Бил (че и той на микрофона не е точно Де Ниро).

Към момента враждата върви учудващо добре - не очаквах, ако трябва да съм честен. И двата мача между Джерико и Хуук бяха екстра, а сегментите са приятно дебилни.

Надявам се от тук нататък да направят мач между Хуук и Биг Бил и накрая да завършат с някакъв гимик мач по двойки. Примерно с Шибата или Сами Гевара (което за мен ще е перфектния вариант) като партньор на Кукътъ. 

neshev
Posted (edited)

Сами Чегевара отече този момък. Докато Минет е в компанията, той ще е като Cabana при Пънкаря. Да не говорим, че откакто Ospreay дойде, Guevara е абсолютно непотребен в тази компания и тотално засенчен. :D

Иначе култаж. На чичо Eddie му експлодираха коленцата, след като McGregor wannabe-то го суплексна през оградата, и го сменят с още по-амортизирания и недъгав кон, Darby Allin. :lol:

Edited by neshev
  • Upvote 1
Posted (edited)

“The last time we wrestled… I walked away a champion. And you didn’t walk away AT ALL!”

aew-dynamite-willow-nightingale-mercedes

Звездата на Уилоу изгрява все по-високо и блести все по-силно :wub: . Тотално размаза Моне на микрофона и публиката в по-голямата си част застана зад нея. Накрая на на цитираната фраза се попна яко, както и като я отпраска през масата. :beer:

Първо смятах, че ще е тъпо ако Моне й вземе пояса сега, но после се замислих, че винаги е по-интересно, когато фейса гони хийла за титлата, а не обратното, така че има логика. Надавям се да направят добър фюд и Моне най-после да се позиционира като хийл, защото сега е малко размито. Има нещо подобно в образа й, но все още си личи, че публиката не знае точно как да реагира. Ако на DoN Мерседес направи един окончателен търн и спечели нечестно, ще е добро начало на нещо голямо.

----

Приятен Дайнамайт, без да беше кой знае какво шоу. От Окада и Дакс като ли че очаквах малко повече, но прави впечатление, че Казучка се опитва да се приспособи към американския стил, което явно ще отнеме време. Не, че беше лош мач или нещо такова, просто при тия кечисти винаги очакваш ПЕТЗВЕЗДНА КЛАСИКА :cool:

Хареса ми, че BCC спечелиха чисто и с ясен финал срещу DCF. При цялото ми уважение към Коб и Флечър - в момента са нищо повече от мидкард джобъри и срещу МЕ звезди това трябва да им е таванът. 

---

Враждата между Адам Копланд и HoB е перфектна до момента. Много силен сегмент и после промото на Малакай Блек беше топ. Страхотен образ е, надявам се да е подписал вече с AEW и да получи голям пуш. Вижда се, че има нещо специално в това момче и подобен "мистичен" образ му стои идеално.

--- 

Суърв и Кейдж с качествен мач и единствено бих се оплакал, че Стрикланд не беше една идея по-доминиращ. Ясно е, че Кейдж е звяр като физика, но все пак шампионът си е шампион и трябва да се показва защо в тия мачове. Сегментите след това с Кейдж бяха ОК - малко клиширанки, но ОК. Блийдджоба беше излишен според мен.

Голям проблем тука е, че усешам по-значима враждата на Стрикланд със стейбъла от джобъри отколкото с "Патриархията" - някак си по-емоционален е. А все пак се предполага това да е МЕ атракция на AEW и малко (много) издиша откъм star power цялата работа.

Иначе видеата бяха добри и показаха Суърв в много добра светлина - с интервютата и всичко останало.

---

Тони Сторм се справя екстра с кринджавите си промота и публиката й се кефи, но продължава да ми стои като втората женска титла това, а би трябвало да е основната. Със Серийна Дийб фюдът си буксува на едно място и се усеща във всеки момент, че претендентката няма никакви шансове. При цялото ми уважение към нея, ама е претендент за седмично шоу, не за PPV.

---

Както и предполагах, намесиха Шибата във фюда на Хуук и Джерико и честно казано стана добър качамак от лоукардъри. Много ми се ще и Таз да вземе малко по-видима роля, но явно няма да стане. 

Феновете на кеча наистина сме дебили - какво е това непрекъснато хейтене по Джерико, че чак и му пеят да се пенсионира, WTF!?!?! Враждата е добра точно заради него и гимикът му е перфектен. 

Бекстейдж интервюто на Шибата, Хуук и появата на Джо с тия цвИтенца беше злато :laugh:

---

Най-голямият проблем за мене беше тъпият сегмент между Оспрей и Родерик Стронг. Не е истина как му удариха спирачката на Уил с тая тъпа вражда. Не се третира така звезда. Поява в някакъв рандом сегмент, никакво развитие ... това беше ужасно. Дано да вземе титлата и повече да не се засичат двамата, че е ужасно това. Оспри трябва да е основно лице във враждата между BCC и DCF и историята да се върти около него, като мачовете му са с големи звезди. Какви са тия джобърски изпълнения и фюдове!?

---

За поредна седмица най-интересно беше около Елита и всичко, което правеха беше готино - сегментите, промотата и прочее ... даже тъпата реклама беше ОК. Мисля ,че победа с хийлски прийом беше най-нормалното нещо в МЕ-та, както и хубаво, че дадоха на Бъксовете победата чисто и без много съпротива срещу Кристофър Даниелс и Мат Сайдел.

Накрая "уволнението" на Даниелс беше много добре направено и си събра поп-а от публиката. Много силно се надявам това да доведе до появата на Къримен :D :D :D Огромен фен съм му на тоя гимик от TNA годините, когато правеха страхотни комедийни сегменти с Шаркбой и още някакъв такъв персонаж. Ще бъде марк аут отвсякъде. Гледам, че се надъхват в социалните мрежи, може пък и да стане. БУУКНИ ГО, ТОНКА!!!

GNqzyoHXsAAAjdh?format=jpg&name=small

Появата на Дарби Алън е приятна изненада, защото мислех, че пичът ще отсъства доста по-дълго. Дано да е добре. Той е перфектният човек точно за тоя фюд, като AEW original. Лошо за Еди, но пък го изиграха добре, че са го пребили Елита - все едно всяка седмица вадят някой от играта, добре стана :D.

Чакаме PPV-то, мисля че повечето вражди бяха добре хайпнати. Естествено най-надъхан съм за Анархията и очаквам да направят як хардкор въргал там. 

----

След предаването:

Екслузивно на твитъро:

Edited by gboy

AEW Dynamite 672,000 viewers
P18-49: 0.23

Фрапиращо ниски рейтинги тая седмица. Тоя път цифрите наистина са лоши. :(

Rainmaker
Posted (edited)

Доста добро шоу. Откъм build за Double or Nothing дори бих казал, че това е най-силният епизод в последните седмици.

Bryan Danielson & Jon Moxley vs. Jeff Cobb & Kyle Fletcher - хубав отварящ мач, със закономерно развитие и изход. На Fletcher не знам коя поредна загуба му е това в последните месеци, но реално Cobb в момента е с пояс в NJPW и нямаше как да отнесе туша. Moxley vs. Takeshita има потенциал да бъде най-добрата защита в този reign на Moxley, ако book-нат мача. 

Сегментите с House of Black и Copeland дадоха добро продължение на враждата им, само че аз лично не разбрах каква беше логиката да му вземат пръстена, за да го използват в историята. Иначе очаквам Острието да губи на Double or Nothing и за мен е добра идея да се присъедини към групата им. Каквото и да си говорим, човекът знае перфектно как да си изпипва character work-а и ще е интересно да се види в по-тъмна персона.

Young Bucks vs. Daniels & Sydal беше просто ок, по-важното беше post-match-ът с уволнението на Daniels, което не беше зле замислено и добавя още една нотка към нещата с The Elite.

Jericho отново беше солиден на микрофона, а за Hook все още не мога да кажа, че ми пука - поне аз не го виждам като нещо, което биха развили по-сериозно. Shibata бих предпочел да го гледам в singles мачове срещу по-интересните кечисти от ростъра, но пък потенциално отбор или каквото е с Joe също звучи доста доволно.

Swerve vs. Brian Cage си беше приличен TV мач, който и маркира края на мини-историята там. Swerve и аз бих се съгласил, че в момента дори повече клони към tweener, в което няма нищо лошо. Момчето си е main event материал и заслужава поне половин година да задържи титлата. И аз не се изкефих много на bladejob-а, но враждата с Christian Cage си е много добре градена, хареса ми, че вкараха и някакво продължение на тези събития от миналото. 

Един и същи сегмент със Strong и Ospreay ли сме гледали? За мен това беше най-силната конфронтация за вечерта и доста добре build-наха мача си предвид миналите седмици, в които почти липсваха от шоутата. Ospreay ще е години в компанията, за мен е умно решение първо да спечели някоя от midcard титлите, като в процеса съм сигурен, че ще направи страхотен reign. Срещу кого могат да го пуснат на PPV-то, в контекста на BCC vs. DCF враждата, след като вече се би с Danielson и Castagnoli, а Moxley е с IWGP титлата? Strong пък е един от най-добрите in-ring worker-и и го е доказал отдавна, а и в сегмента беше на ниво. Аз съм, меко казано, надъхан за срещата им, като дори имат потенциал за мен да направят мача на вечерта на Double or Nothing.

Подписването на договора също беше добро - за мен вторият най-силен сегмент след Strong/Ospreay. Willow си се усеща като натурален babyface и какъвто и да е развоят, заслужава да е сред лицата на дивизията и след Double or Nothing. Mone също направи силно промо и все повече се ориентира към по-heel персонаж, какъвто несъмнено би ѝ паснал естествено. Аз лично не очаквам да я оставят да я загуби след целия hype около дебюта ѝ, а пък Willow, ако зависеше от мен, бих я пратил за другата женска титла, която в момента е леко в сянка на нещата тук.

Kazuchika Okada vs. Dax Harwood много ми хареса, идеален TV мач. Okada перфектно се вписва в новата си роля и просто се адаптира чудесно към американския TV стил. Глътка свеж въздух са тези по-кратки, а и с повече character work мачове, които прави, спрямо това, което бяхме свикнали да гледаме от него в NJPW. Много добре си напаснаха стиловете и като цяло work-ът беше доста приличен, като дори краят беше по-heel-ски направен. Наистина и аз не очаквах да видим Darby Allin в Anarchy In The Arena мача, но човекът си е лудо копеле и дори ще направи повече шоу от Kingston, така че пък нямам против. Още повече, че има напълно логика някой от другите pillar-и да е на страната на Team AEW, а и Darby наскоро имаше програма с YB. А и добре отиграха контузията на Kingston с Елита. Абе, очаквам да разцепят на Double or Nothing.

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
  • Thanks 1