Jump to content

Тайсън Люк Фюри срещу Александър Александрович Усик - 18 май 2024


Recommended Posts

Glam4o

Има само седмица до мача, аз все още си мисля, че някой ще НАСЕРЕ и бой няма да има. Все пак си мисля, че ако се случи, Усик ще вземе решението, въпреки че от Фюри може да се очаква всичко и няма да се изненадам ако приспи украинеца, въпреки че не се слави като накаутьор. При всички положения, очаквам грандиозно шоу, като заряд не е имало такъв мач от Джошуа-Кличко насам.

Link to comment

Още ли Фюри не е обявил, че е контузен ? :blink: Страх ме е, че ще вземат да се сбият накрая. 

  • LMFAO 1

 

Link to comment
HEIDENREICH
8 hours ago, gboy said:

Още ли Фюри не е обявил, че е контузен ? :blink: Страх ме е, че ще вземат да се сбият накрая. 

Има време, спокойно.

 

Айде да правят това мизерен мач и победителят излиза срещу Кобрата.

  • Haha 1

 

Link to comment

Страшни мангасари са Фюритата, в буквален и преносен смисъл. Дано Усик ги постави на място в събота.

Link to comment
Farest
Posted (edited)

В колко часа почва ШОЛОТО да знам кога да слагам масата и да се накъркам 

Edited by Farest
  • Upvote 2
Link to comment
neshev

След 01:00 наше време ще е ME.


Добре е, че все пак се случи битката. За пръв път от над 20 години, тежката дивизия ще има безспорен шампион. За жалост, интересът към битката е доста нисък и само боксовите фенове се вълнуват от нея. Причини бол, но основният проблем е, че американския пазар няма интерес към тежките в момента, което донякъде е разбираемо с оглед на това, че нямат свой шампион или поне човек, който да претендира за поясите. Самото чакане също охлади страстите, а самите Фюри и Усик не са интересни, чисто като стил, на масовката. Наистина се усеща като край на една ера, която няма да е запомнена с добро. Усик е доста вероятно да се пенсионира, след една победа тук, защото на практика няма какво повече да постигне в дивизията. Докато при Фюри, пенсиониран или не, е крайно непостоянен и вятърничав. Тъй че освен евентуална битка с Джошуа, надали може какво да предложи в дивизията занапред. 

 

Около Фюри има доста въпросителни, най-вече породени от последната му битка, в която за малко Нгану да го победи. И с оглед на това, което Джошуа причини на Нгану, нормално е човек да си зададе въпроса до каква степен Фюри го подцени и до каква степен Фюри вече залязва като боксьор. Защото Фюри, въпреки че е по-млад на години от Усик, като боксова възраст е доста по-амортизиран. Трилогията с Уайлдър, въпреки че беше спечелена категорично от Фюри, не мина без инфарктни моменти, като Фюри пое балтии от най-тежко удрящият боксьор в дивизията. Нгану също успя да го свали по дупе, тъй че няма гаранция, че Фюри не е перманентно компрометиран. Като добавим това, че самият Фюри е известен с това, че се надува като балон между битките и начинът му на живот е абсурден за елитен спортист. Първите заявки от него са положителни и изглежда е свалил доста килограми, което може би значи, че битката с Нгану е послужила за урок. Но все пак, дори да приемем, че Фюри все още е в топ форма, нещо което ме съмнява, исторически е страдал срещу бойци като Усик. Левичари, които са по-бързи от него. Със сигурност, Фюри се е подготвил максимално добре, но тук се изправя срещу може би най-добрият боксьор, срещу когото се е боксирал. Идеята, че Фюри ще го доминира с размерите си, не мисля, че е реалистична. Усик не е показвал никакви проблеми с размерите си и успя да победи Джошуа и Дюбоа, които са пълни добичета. Факт е, че Фюри е по-добър от двамата от към умения, но от много време не е предлагал добър бокс. Реално дълго време доминираше хора, които нямаше причина да са с него на един ринг, главно заради размерите си, без да му се налага да ползва бързина, техника или нещо по-различни от към тактика. Затова си мисля, че Усик ще победи. Очаквам да е близко решение и е доста вероятно, който и да победи, да има контроверсия после. 

Link to comment
2 minutes ago, neshev said:

Добре е, че все пак се случи битката.

 

Calm Down Bro GIFs - Find & Share on GIPHY

 

Чакай, чакай ... докато не ги видиме на ринга, не се надъхваме. 

 

Link to comment
Farest

Фюри безспорно подцени Нгану, все пак Фюри от към качества е над Джошуа. Просто явно се е качил на ринга след маратон с кокаин, курви и алкохол. Познатата схема. От към качества между Усик и Фюри не знам кой е по-можещ. И двамата са зверове. Може би, ако Фюри се доближи максимално от формата си, когато се би с Кличко няма кой да го мръдне, ако ще и на Усик баща му да се качи на ринга 

Link to comment
2 hours ago, neshev said:

Усик е доста вероятно да се пенсионира, след една победа тук, защото на практика няма какво повече да постигне в дивизията.

Така се смяташе, но сега пък заявява, че ще продължава да се бие.

 

Също смятам, че Усик е фаворит. По-надежният и доказан от двамата. Фюри много вероятно да е сериозно деградирал. Колкото и несериозен да е бил с Нгану, това му представяне беше брутално зле. И въобще, резюмето му не е чак толкова дълбоко. Тая трилогия с Уайлдър му изяде твърде много време и му създаде някакъв ореол, незнайно доколко заслужен, предвид, че реалното ниво на Уайлдър е една енигма.

Според мен украинецът ще го нашари с удари и ще го изтощи. И даже очаквам да го откаже и да не се стига до съдийско решение. Обикновено Усик не напъва за нокаут, но след всичките глупости на джипски куин ще е сериозно мотивиран да го нарани и накаже.

 

От другите мачове очаквам с голям интерес Санчес-Кабайел и Опетая-Бриедис. В първия кубинецът ми се струва по-класният боксьор и очаквам да бие. В другия Опетая е силно фаворизиран, но не бих се учудил да стане изненада. Бриедис е велик боксьор, който имаше малшанса да попадне в една ера с Усик. И макар и в зенита си, ако някой крузър може да спъне Опетая в момента, това е той.

  • Upvote 1
Link to comment
Farest

Колко кинти взимат двамата? Предполагам Фюри ще вземе повече щото е жина чуек, а и Усик не ламти така за пари 

Link to comment
7 hours ago, Farest said:

Фюри безспорно подцени Нгану, все пак Фюри от към качества е над Джошуа.Не съм много сигурен. Фюри има две-три големи победи в кариерата си - Уайлдър (дето го видяхме колко е), Кличко (който падна и от AJ) ... Да се бяха били, че да разберем. :dry:

 

Link to comment
Jericho
7 hours ago, OyeaH said:

Пак ли за 20 кинта в Зоната?

 

Заебете 20 кинта, бе. Гледайте си го без пари като нормални хора.

 

https://the.streameast.app/stream/boxing/tyson-fury-vs-oleksandr-usyk-live-stream

 

Много ми е приятно, всеки път като пусна един от тия боксове и чуя гласа на Тод Гришам. Някак ме кара да се чувствам у дома си.

  • Upvote 2
Link to comment

Очаквам победа на Усик с решение, както и множество мръсни номера от Лайнюри - клинчове и всячески опити да ползва ръста си за предимство.

Link to comment
Posted (edited)

Сега гледам коафицианти и Ковалев е аутсайдер в мача си. Странна работа. Тоя му противник не изглежда нещо особено. Колкото и далеч да е Ковалев от добрите си дни, би трябвало да бие. Ситуацията е подобна на двубоя му с Тервел.

 

п.п. Ами правилно са преценили букмейкърите. А нашият тъпак Тервел беше лесно доминиран цял мач от тази сянка на Ковалев...

Edited by VSB
Link to comment
Farest

Абе кой мач си заслужава да се гледа освен ME, че от тия никой не знам освен Ковалев

Link to comment
Jericho
Just now, Farest said:

Абе кой мач си заслужава да се гледа освен ME, че от тия никой не знам освен Ковалев

 

Всичко е помия, брат. Пускай в 12 смело.

Link to comment
10 minutes ago, Farest said:

Абе кой мач си заслужава да се гледа освен ME, че от тия никой не знам освен Ковалев

Опетая-Бриедис. За свободния колан на IBF. Вероятно двамата най-добри в полутежка категория в момента. Втори двубой между двамата, в първия Опетая спечели, но Бриедис му счупи челюстта.

 

Санчес-Кабайел. Топ двубой при тежките.

Link to comment

Уау. Кабайел се оказва много по-добър от очакваното.

Имам чувството обаче, че на Санчес му имаше нещо. Нетипично статичен. Тоя тип умее да бяга по принцип, тук Кабайел много лесно го притискаше.

Link to comment
Mariyan01

Дайте някой читав стрийм, че този на Джерико не го отваря.

Link to comment
Jericho

Като Майкъл Бъфър почне да прави свирки на повелителя на двете свещени джамии, направо ми се присира.

 

Ега им изгори целия петрол, боклуците гадни.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...