Jump to content

AEW Dynamite - 8 май 2024


Recommended Posts

^ Това беше страхотно промо, предполагам, че ще го излъчат по ТВ тая седмица, както обикновено правят, но е готино, че запазват подобни неща за туитър и социалните мрежи. 

 

Иначе шоуто беше много силно и AEW все повече наблягат на историите, което е и основна критика към тях. 

 

GNGj3hqWsAAgRws?format=jpg&name=large

Всичко около EVP и Елит стейбъла е много добро - има малко хумор, някакви неща са малко WTF, но като цяло е сериозен сторилайн и почти всяка седмица правят нещо, с което да движат нещата напред. И тоя път стана много интересно с включването на Кени Омега от болницата и обявяването на "Анархията". По традиция това са страхотни мачове, така че нямам търпение за тоя :happy:. Единствено ми се щеше да запазят четвъртия човек да бъде разкрит малко по-късно, но и така става. Сега се надявам да дадат на Даниелсън и Еди да направят читави промота защо се включват във враждата. Има логика, като и двамата са фейсове и са в компанията отдавна, но се надявам да не го оставят на "вие се досетихте".

Промото на Джак Пери беше малко слабичко, но пичът се старае. Поизгуби малко инерция, нормално е, но още не е изпуснал топката (която получи като подарък от Пънк).

---

Хубаво интервю пред публиката на Серена Дийб, надъха ме с една идея повече за мача й с Тони, но си остава твърде постна враждата. Поне можеха да й дадат някаква по-голяма победа на ринга, а не от нищото да я правят претендент. 

Нещата около Марая Мей се развиват все по-добре и се надявам да не ги забатачват твърде много, а да я обръщат след ППВ-то и да я правят претендентка. Има всички предпоставки за топ вражда.

И за пореден път от женската най-силно блесна Уилоу Найтингейл, която направи страхотно промо. Далеч по-добро от това на Мерседес Моне, което беше страшна мъка. Да не говорим, че Уилоу получи и добър поп, при все, че се появи само като видео. Хубаво е, че пуснаха и кадри от мача й на Рампейдж, за да го видят повече хора, защото си заслужава.

Мисля, че Найтингейл е най-интересното нещо в женския кеч в момента изобщо и ако не загуби тая инерция, може да стане и главна атракция на AEW по някое време.

---

Ориндж Касиди и Барета направиха много добър откриващ мач и се раздадоха и двамата. Победата отиде при Касиди, нямаше как, но е хубаво, че след това Барета направи качествено пребиване. Страшно добра история за лоукарда, много качествена се получи. Надявам се малко повече да наблегнат на нея и да й направят едни хубави обяснителни видеа, защото има нужда. Best Friends са твърде ниско в карда, много хора не ги знаят (аз също), трябва да им се придаде малко легитимност. 

---

Джей Уайт записва победи, от което съм доволен. Друг е въпросът, че Ромеро реално си е джобър, но пак е нещо. Хубаво е и че направиха интересна стипулация за мача и така победата на Уайт изглеждаше наистина значима. Мисля, че целият им стейбъл стават лека по лека интересни, но ще мине време, преди да ги приема насериозно.

Харесва ми и че намесиха Пак и започва някаква вражда там. Само остава да съберат Копелето с някакви читави дружки за троен сблъсък. Фейсове колкото щеш в тая компания, няма да им е трудно, но ще се радвам да са някои малко по-харизматични тоя път :D . (Не Ромеро!)

---

Биг Бил и Джерико продължават да ми бъдат интересни в тоя си комедиен образ. Джерико направи яко промо с глупостите си за Кейджмач и объркването на града. Освен това читаво билднаха завръщането на Хуук за другата седмица и се надявам Таз отново да се покаже на екран, не само като коментатор. За хиляден път - мидкарда на AEW е нещото, което ги прави истински интересни за мен, и една история с Джерико, Биг Бил, Таз и Хуук е перфектна мидкард атракция за всяко шоу. 

---

Адам Копланд може да е стар и не знам си какво, но очевидно няма проблем да се налага до припадък на всяко седмично предаване и да прави лудницата. И същото се отнася и за Крисчън Кейдж, който си остава един от топ хийловете в момента. Двамата са невероятни и без проблем правят едни от най-добрите мачове и сегменти всяка седмица. Абсолютно богатство са за компанията.

И двата им фюда се развиват перфектно - побоят над Суърв беше много добър. Малко ми беше странно, че се появиха един куп джобъри около него, но пък го обясниха достатъчно добре и нещата се получиха.

HoB НАЙ-НАКРАЯ е интересен стейбъл и промотата, видеата и мачовете им са злато. МЕ-та с Броуди и Адам Копланд беше страхотен ТВ мач, да не кажа, че си беше ППВ качество. Раздадоха се и двамата. Екстра билднаха накрая и мача между Копланд и Кайл Орайли. 

 

---

И добри думи, разбира се, за видеото с Джо. Ей така се хайпват кечисти и не знам защо от AEW не го правят по-често, като всеки път тези видеосегменти са им злато. Джо не е особено добър на микрофона, макар че си е намерил образа. Но тук думите му звучаха перфектно и самите кадри бяха на място. Да семпличко е, но работи. 

---

Силен Дайнамайт, предполагам са оставили повечето важни развития за идните седмици преди ППВ-то.

Публиката е била над 4000, което за AEW в моментното им състояние си е бая. Шоуто беше в Канада, но пък имаше проблем, че местният отбор по хокей имаше мач тая вечер и дори се говореше, че много хора може и изобщо да не се появят заради срещата на Ойлърс. 

Другото, което ми прави впечатление, е че AEW се опитват да отговарят на критиките от социалните мрежи, но на тоя етап това не променя по никакъв начин трендовете. Продължават да се лялят едни и същи неща - няма истории (а то има, повече от всякога), не се селва нищо (като се гледа под лупа всяко едно движение във всеки един мач :blink:), всяка празна седалка се вади на миймче, рейтингите непрекъснато се обявяват за някакво дъно и т.н., и т.н. Дори се вадят някакви неща, които са си абсолютен кликбайт, като оная история с петдесетте раздадени билета на ветерани и някакви такива, което се обясни десет хиляди пъти, че е повече от нормално, че винаги са се правели такива неща, че подобна бройка е смешна и прочее, но накрая остана само "тоя наркоман Тони Кан раздава безплатни билети, толкова са зле". Просто това си е наратив и каквото и да правиш, той си е самовъзпроизвежда. Честно казано към момента не се вижда много как ще се справят и дали изобщо ще успеят.Трябва им нещо много, много hot, а такива неща не могат да се изваждат току ей така. 

 

  • Upvote 3

 

Link to comment
Himler
Posted (edited)

И според мен започнаха да набират сила, и не мога да разбера защо са така тролени в интернет.

 

Главната история си е добре. Елените с тоя си образ много се освежиха и са на друго ниво. Очаквам двете групички да направят доста стабилен мач, предвид участните.

 

Джерико и Голеият Бил са доста интересна комбинация. Джерико видимо пак ще стане лошко, но се боя че дори и легенда като него няма да може да издигне Хуук...

 

Адам Коупланд е ненормален. Преди 10 години даже не вярвах, че пак ще го видя на ринга, а сега се раздав наравно с младите. Дано само не прекалява, че си е бил винаги чоплив. Броди си е стабилен кечист и има място на екран.

 

Трент Барета винаги ми е бил симпатичен. На микрофона съм му виждал изяви само  по времето му в "Главоразбивачите" преди 15 години(бах мама му:(), но ако в тая част се справя долу-горе прилично, няма да откажа леко пушче. Ориндж си е доста подценен за мен, защото си има забавно образче, а и си прави  стабилни мачове. 

Edited by Himler
  • Upvote 3
Link to comment
nikolov933

УМРЯЛО ШОУ 

УМРЯЛА ПУБЛИКА

 

 

И сега малко по- сериозно .

 

 

Как да вземеш това шоу на сериозно ?

 

 

150 титли всеки е шампион.

Всички са равни никой не се издига така 

Все едно гледам wwe 2019 година.

50/50  букинг.

 

Тъжно ми е за тия пичове има доста талантливи кечисти които гледат да изпъкнат въпреки лошия букинг.

 

Тонката трябва да уволни поне половината кечисти и да спре веднага collision или Rampage.

 

Няма енергия буквално са на самопилот.

 

 

 

 

Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

Много добро шоу наистина. AEW си правят точно TV кеч продукта, който на мен ми се гледа - с повече ин-ринг акцент, стегнати сегменти, а в момента се въртят и силни истории, което не може да се отрече. Единственият минус е липсата на Ospreay и защо го няма за втора поредна седмица. За момента няма никакъв build за мача му със Strong.

 

Мачът на Cassidy и Trent си изпълни главната цел да продължи враждата им, която е едно от най-добрите неща в по-долната част на карда на AEW в последно време. Trent за момента се справя доста прилично като heel, макар че с ростъра в момента ми е трудно да го видя на по-висока позиция от това. Краят за мен беше добре направен - Trent излезе силен, просто Cassidy изкара ултра късмет, като очевидно предвид post-match angle-а, ще продължат нещата и след това шоу, което е правилното решение. Не знам точно каква е ролята на Don Callis в цялата схема, но с това добавят още една интересна нотка към историята.

 

Jack Perry с кратко, добро промо, макар че тепърва има да ми се издига в очите. Включването на Omega от болницата също се получи добре. Точно както прогнозирах в предишната тема - ще гледаме Anarchy In The Arena мач, което пасва идеално на историята в момента. 

 

Заслужава си да се отбележи, че Harley Cameron, с изключително малкия си опит на ринга, се представи на ниво в мача си. Нелоши сегменти правят със Saraya, аз съм отворен да видя отборен мач с Mina и Mariah May.

 

Видео пакетът с Malakai Black беше доста готин, точно на такива неща се надявах. 

 

Christian Cage отново с топ heel изява и промо и се получи оптималният build за мача им на това шоу, включително и с атаката. Интересно до какво ще доведе и това, че забъркаха и Young Bucks в цялата вражда. Самата програма е перфектна да издигне Swerve още повече като babyface.

 

Willow и за мен може би направи най-интересното промо от жените на това шоу. На Mone според мен би ѝ прилягала повече по-heel-ска роля. Другият женски мач на Double or Nothing наистина няма особен build, но пък очаквам чисто като кеч да компенсират.

 

Jay White vs. Rocky Romero беше доста приятен мач. Romero си е доста стабилен кечист, ако някой се съмнява - да си пусне някой от мачовете му в CMLL от миналата година, нищо, че тук няма никакви победи. BCG vs. Death Triangle за тройните титли звучи екстра - точно това исках да видя, както написах и в една от предишните теми - и дано не са в предварителното шоу на PPV-то.

 

Jericho на микрофона си беше стабилен - макар и по принцип да не ми се гледа в мачове, върши работа със сегментите си. Препратката към CAGEMATCH беше нещо култово.

 

Adam Copeland vs. Brody King си беше супер мач за TV шоу. Определено по-добре от мачовете на Copeland с Penta и Buddy, като вероятно и стипулацията допринесе за това и мачът просто не стана скучен или муден. Не знам как точно някой може да твърди, че било грешка за Copeland да отиде в AEW, след като за момента прави доста приятен run, а и във финансово отношение е повече от уреден. Добре се получи и вкарването на Kyle O'Reilly, което ще бъде още една добра защита за Copeland преди Double or Nothing, като шансовете Malakai Black да я печели, не са никак малки за мен. 

 

Нещата с The Elite в момента са най-интересната история в AEW. И тук се вижда още веднъж, че беше много правилно решение да въведат Okada в групата, тъй като успяват да покрият езиковата бариера, освен и да направят нещо по-различно с него от това, което гледахме в New Japan. Радвам се, че Danielson няма да отсъства дълго, определено искам да го гледам редовно в последните му месеци като активен кечист. При Kingston дори няма нужда от обяснения защо се включва, след като Okada му отне титлата. Мачът им на Double or Nothing се очертава епичен, интересно ще е и да се види Okada в gimmick мач.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment

AEW отново почна с хубавите шоута. Явно предишните са били мудни само защото са искали да говорят още за мача на Оспрей и Даниелсън на Dynasty.

-

Касиди срещу Трент беше хубав мач. Не ми хареса обаче че след всяко пребиване от Трент след това има някаква кратка пауза за да може публиката да го освирква и малко ми стана банално, разбрахме че си heel. Иначе не очаквах че Ориндж ще спечели, а по-скоро обратното. Но пък Трент си остана пак силен след като преби Ориндж след мача. Помислили са за това и ми направи впачетление. Дон Калас продължава да ни кара да гадаем каква точно е неговата цел. Все си мисля че е партия с Трент. 
-

Кени Омега с промото от болницата беше нищо впечатляващо. Просто поддържа враждата което е хубаво.

-

Суърв пак ми показа че не е достоен за шампион. Тези битки на микрофона не му се получават и с тези надвиквания които повтаря едно и също -  “Ела, ела и ми отмъкни титлата” беше толкова изтъркано и неоригинално. Просто ми беше ту мъч криндж. Джобърите зад него със сигурност никой не е очаквал че ще му забият нож в гърба, ама абсолютно “никой”. Пребиването му обаче ми хареса и беше брутално. Бомбата в/у коментаторската маса беше топ изпълнение, помислих си че ще бочнат от типа да не оплескат нещо като да не се счупи масата но не стана така и пак давам голям +. Крисчън си беше дал кратка почивка но се завърна отново като топ хийл и то с пълна сила. Загубата на ТНТ титлата го изтреля директно към световната. Надявам се да спечели на DoB. Суърв ме кефи но не заслужава да държи тази престижна титла. 
-

Серена Дийб направи добро промо, но не беше чак толкова надъхващо, но пак искам да гледам мача им с Тони. Ще е добър 100 про. Много ме кефи професорката как само и удари един прав и нокаутира Тони Сторм. Беше много изпипано всичко и Тони, и професорката се справиха отлично. 
-

Марая Мей за поредно шоу показа че е достоен бъдещ шампион. Усещам как лека полека започва да набира инерция. Наслаждавам и се на всеки един нейн мач. Играе си образа перфектно. Протежето на Сарая ми приличаше на пълна джобърка (даже и забравих името) но пък виждам че и тя се старае за което и давам +
-

Не знам какво виждате в Уилоу но за мен си остава безинтересна. Всяко едно нейно промо е че се бори и защитава титлата и че е постоянно във “fighting mood” . Ако е в WWE ще е поредната джобърка. Мерцедес може и да е overrate-ната но пък има за какво. Нямам търпение да я видя като TBS шампион. Определено много ще и отива.

-

Крис и Биг Бил са добра комбинация, не съм очаквал че ще ми бъдат интересни. Промото след това беше яко и новия му образ който го играе уж като бейби фейс но си е тотален хийл е направо култов. Кара психически публиката да се дразни 😂 Хуук му трябва ооще много време. Нито е интересен, нито има харизмата. Но пак се надявам Крис да го издигне по някакъв невъзможен начин…

Джабронито Роки не мога да го гледам, дори не знам защо получава толкова много тв време. Не ми хареса че беше почти наравен с Джей Уайт. Даже го скипнах тоя мач (просто вървя по мнението на другите за този мач) . Джей Уайт е злато и много мазен хийл. Добри промота, сегменти, на микрофона.. Заслужава повече внимание в AEW.

-

Джо ми е интересен и винаги ми е бил интересен. Дори и без реални вражди. Не съм съгласен че не е добър на микрофона. Даже обратното. Той е един от най-добрите на микрофона.

Адам срещу Броди беше стабилен мач. Ето такива мачове харесвам. Лека лека полека виждам промяна в образа на Адам. Става налудничев и нямам търпение да го видя в някакъв Dark вариант образ. Броди Кинг е направо мутант. Изглежда внушително с тая музика, маска и тия катинари. Перфектен образ за визията му и размерите. Направи ми впечатление колко добре си играе ролята и в същото време е толкова прецизен във всяко едно негово движение. Старае се да нарани опонента си по възможно най-лекия начин и го прави да изглежда болезнено. Има потенциал в него.

-

Промото на Джак Пери не беше нищо особено но пак ми е интересен след това което стана с него и Пънк. Всяко зло за добро 🙃

-

Появата на Елита беше интересен сегмент , а появата на Брайън още по-интересно. Радвам се че се завърна след толкова кратко време. Еди Кингстън си е точно за такива мачове и за това нямах голяма реакция за него. Въргала накрая беше highlight-а за мен. Перфектен начин да завършиш едно шоу. Искам още 😍

Не знам дали е по идеа на ТК бъксовете да ръководят “уж” шоуто или си е точно тяхна идея но ми харесва и виждам че набират heat.

-
Топ шоу

9,5/10 е моята оценка. 

 

  • Upvote 2
  • Thanks 1
Link to comment
ЧОТУДЕ
Posted (edited)
1 hour ago, Morty said:

Не знам дали е по идеа на ТК бъксовете да ръководят “уж” шоуто или си е точно тяхна идея но ми харесва и виждам че набират heat.

Копират от TNA просто. :) 

 

Но The Elite нямат и капчица от харизмата на MEM.

 

Edited by ЧОТУДЕ

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment
neshev

Като изключим това, че 3 от 4 от "отбор AEW" са бивши наемници на WWE, аурата им е нулева. После защо рейтингите били на дъното. :lol:

Link to comment

AEW Dynamite, May 8 on TBS: 711000 viewers - нормално, колкото миналата седмица. 

 

На практика продължава да е най-гледаното нещо за вечерта след плейофите на NBA и NHL, като покрай тях се броят и самите им предавания - pre-show-та, студио след играта и такива. 

Иначе най-интересният фюд в AEW е Bishoff vs Meltzer 

 

 

 

GNL-NpuX0AIGQDz?format=jpg&name=large

 

GNPPbtuWoAAnYvo?format=jpg&name=small

 

GNKs00UXgAA0JJK?format=jpg&name=small

 

GNKXPIeWUAEhZyz?format=jpg&name=small

 

 

  • Upvote 2

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...