Jump to content

NJPW Resurgence - 11 май 2024


Recommended Posts

nWoHulkster

New Japan Pro-Wrestling (NJPW)
"Resurgence"
May 11, 2024
Ontario, CA
Toyota Arena

 

IWGP World Heavyweight Championship Match

njpw(1).thumb.jpg.2919840d3a218333d4f54497cad3f1c0.jpg

Jon Moxley (c) vs. Shota Umino

 

No Rope Last Man Standing Match for the NJPW STRONG Openweight Championship

njpw(2).thumb.jpg.cf84328b8f915102751145bf22e629fd.jpg

Eddie Kingston (c) Gabe Kidd

 

NEVER Openweight Championship Match

njpw(3).thumb.jpg.c291608871150fd704cb038bb8266108.jpg

Shingo Takagi (c) vs. Yuya Uemura

 

NJPW World Television Championship Match

njpw(4).thumb.jpg.a7a15f229b1ffe6c5c5d48bf9f50f0c7.jpg

Jeff Cobb (c) vs. Lance Archer

 

njpw(5).thumb.jpg.97a002f3051e9a26814ae76505cf8a5a.jpg

Hiroshi Tanahashi vs. Zack Sabre Jr.

 

njpw(6).thumb.jpg.8ea58119af33c39539c854905a95a3fd.jpg

Tetsuya Naito & Yota Tsuji vs. David Finlay & KENTA

 

NJPW STRONG Women's Championship Match

njpw(7).thumb.jpg.152481b7f8fbd866f1b2f230fc9d4c88.jpg
Stephanie Vaquer (c) vs. Alex Windsor

 

NJPW STRONG Openweight Tag Team Championship Match

njpw(8).thumb.jpg.391f60ec7322c95efacf2bb5ccc31fc2.jpg

El Phantasmo & Hikuleo vs. Mikey Nicholls & Shane Haste (c)

 

njpw(9).thumb.jpg.5be129220ca32a566015fb192fe72fbb.jpg

Tom Lawlor & Fred Rosser vs. West Coast Wrecking Crew (Jorel Nelson & Royce Isaacs)

 

njpw(10).thumb.jpg.422f408cf1526ce093f3ce878d32c4fd.jpg

The DKC, Rocky Romero & Tomohiro Ishii vs. Jack Perry, EVIL & Ren Narita

 

njpw(11).thumb.jpg.86becc41a2b2a43c3cd93eebeb62a13c.jpg

Lio Rush vs. Mustafa Ali

 

njpw(12).thumb.jpg.517038d9737d3b17a1c3b6871e14e7fd.jpg

Matt Vandagriff vs. Adrian Quest

 

  • Upvote 3
Link to comment
Rainmaker

Очертава се още едно силно NJPW of America шоу. Дали ще бъде толкова добро като предишното, ще видим, но отново на хартия са добре нещата.

 

Надявам се, че Moxley ще направи първата си наистина силна защита срещу Umino, като мачът определено ще бъде интересен - пет години, след като Moxley го смаза на Dominion през 2019. Най-големият мач на Umino до момента, също така. Има много потенциал в тази история, за мен би било доста силно, ако Moxley го победи тук, но после Umino спечели G1 и се превърне в лицето на компанията, детронирайки Moxley на Wrestle Kingdom. Един от другите варианти е да върнат титлата при Naito на следващото по-голямо шоу в Япония (в случая Dominion) и оттам на Wrestle Kingdom да се изправи срещу някоя от новите звезди. Всичко зависи кого ще изберат от NJPW да вдигнат на следващото ниво.

 

Надъхан съм за Gabe Kidd vs. Eddie Kingston. По принцип се сработват супер, като с тази стипулация мачът изглежда още по-интересно и очаквам и да бъде един от най-силните за вечерта. Време е и третата титла да падне от Kingston, а след това Gabe Kidd да печели и NEVER Openweight титлата на Япония.

 

Shingo vs. Uemura е реванш от Купата и първият мач на Uemura за по-сериозна титла. Като цяло има потенциал в момчето, но тепърва има да се доказва. Вероятна защита за Дракона тук.

 

Радвам се, че Lance Archer се завръща, било то и за единично участие, защото, разбираемо, в AEW няма толкова място да блесне, а е солиден кечист.

 

Tanahashi vs. ZSJ е мач, гледан вече сума ти пъти, макар че пък винаги правят минимум приятни срещи, а и с физическото състояние на Tanahashi в момента - няма как повече от това. От ростъра в момента за последните 5-6 години това сигурно са двамата, които са имали най-много мачове помежду си. ZSJ си връща за загубата от WK тук и вече е неизбежно да бъде push-нат по-сериозно.

 

Lio Rush vs. Mustafa Ali изглежда доста прилично на хартия. Като цяло и двамата са екстра за спорадични появи на такива шоута, макар че биха били нелоши придобивки и към junior дивизията. 

 

Останалите неща не ми се коментират поотделно. Хубаво е, че и Tsuji ще има поява в САЩ, а и въобще всички по-изявени звезди от новото поколение са на това шоу. Жените очаквам отново да доставят. Може би и това ще бъде един от последните мачове на Hikuleo в компанията, преди да последва примера на роднините си.

Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

Велик!

 

“If you like theater go watch WWE. If you're a fat nerd & can’t talk to girls go watch AEW. If you want to watch the real stuff NJPW. This is where it’s at!” :D

 

“Hulk Hogan, I'm better than him. Undertaker, I'm better than him... Triple H. I'll beat anybody up. I'm the best pro wrestler on the planet.”

 

 

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
nWoHulkster

^ Много добро. :D Ето така се прави. Излизаш в сутрешния блок и правиш шоуто. Журналистката, която очевидно не разбираше от кеч, му се изкефи доста също.

 

 

Link to comment
neshev

Jack Perry, сега тоя. Много звезди се навъдиха, дейба. :( 

Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

От пресконференцията. :D

 

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
nWoHulkster

Cunt, cocksucker, motherfucker... Eddie Kingston явно гонеше някакъв рекорд с това промо. :D 

Link to comment
Rainmaker

Resurgence беше добро шоу. За мен по-слабо от Windy City Riot, но все пак отново силно представяне от NJPW в Америка. Този път обаче публиката със сигурност беше по-слаба от тогава.

 

Мачовете от първата половина от карда няма да ги коментирам поотделно, защото няма какво толкова да се каже. Отборните мачове всичките бяха прилични, дори и мача на House of Torture. Останах изненадан, че Guerrillas of Destiny си върнаха титлите, но може би искат да дадат още един кратък reign на Hikuleo, преди да си замине от компанията. Женският мач беше по-слаб от този на Vaquer с AZM, но отново се получи добре. 

 

ZSJ vs. Tanahashi беше хубав мач, дори по-силен от срещата им на Wrestle Kingdom, макар че мачовете им от 2017 и 2018 си им остават най-добри. Стиловете на двамата винаги работят добре помежду си и Sabre е човекът, който е перфектен опонент за Tanahashi в моментното му състояние. Може би и това беше най-доброто представяне от Tanahashi в последно време. ZSJ както винаги си беше топ и ще стискам палци именно той да спечели G1, независимо колко вероятно е.

 

Cobb vs. Archer беше доволна първа защита за Cobb, без да бъде нещо невероятно като мач, но се получи спрямо очакванията, прилична битка между две по-здрави момчета. Защитата на Cobb с Ishii се очертава брутална. Надявам се, че Cobb ще остане шампион до Wrestle Kingdom, като поне според мен титлата му пасва добре.

 

Shingo vs. Uemura... Наистина не знам защо им дадоха над 20 минути в подобен мач, нямаше никакъв смисъл. Uemura все още не е толкова добър, за да прави топ мачове на нивото на NJPW - видя се и срещу Tsuji, а и арсеналът му има нужда от подобрение. Има доста още да се шлифова на ринга, но пък и тепърва има да трупа опит срещу такива имена. Shingo vs. Henare обаче изглежда доста добре, отново очаквам класически NEVER стил мач.

 

Gabe Kidd vs. Eddie Kingston беше стабилен мач - не се получи нещо чак толкова разбиващо, какъвто потенциал имаше за мен, но все пак си отиграха добре враждата в мача и вкараха някои брутални моменти. Може би и конкретно този мач имаше нужда от по-гореща публика. Gabe Kidd иначе спечели първата си singles титла в NJPW, което беше правилното решение. След това определено ми хареса, че получихме build на това шоу за Anarchy In The Arena мача в AEW с първата поява на Young Bucks от пет години, както и Jack Perry - тагвам @gboy, за да не изпусне случайно нишката на събитията. 

 

Главният мач за момента беше най-добрата защита на Moxley, което и беше сравнително лесно постижимо предвид предните му две срещи. Отново обаче мачът беше излишно дълъг, като конкретно тук си представях да направят малко по-кратка среща, ако планът е да имат и още един мач в близкото бъдеще. В момента обаче наистина не знам дали NJPW биха рискували да сложат такъв мач в ME на Wrestle Kingdom, ако искат да draw-нат повече, макар че пък и останалите реалистични варианти включват единствено Naito... Както и да е, самият мач беше добър, без да бъде класика, като за мен мачът на Umino с Ospreay от миналата година си остава най-добрият му. Разказа се някаква история, като отново мачът щеше да извлече позитиви, ако беше пред по-шумна публика. Хареса ми и че всеки беше тръгнал да атакува част от тялото на противника, а и финалните минути не бяха лоши, въпреки че бях напълно убеден в победителя. Не ми се гледа обаче Moxley vs. EVIL на Dominion - чудя се дали е възможно титлата още веднъж да се смени в САЩ на Forbidden Door шоуто, ако планът е Naito да си я върне.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...