Jump to content

AEW Double or Nothing - 26 май 2024


Recommended Posts

nWoHulkster
Posted (edited)

All Elite Wrestling (AEW)
"Double or Nothing"
May 26, 2024
Las Vegas, NV
MGM Grand Garden Arena

 

AEW World Championship Match
aew(2).thumb.jpg.5a32afc5db06204bbc30517a03f59fa0.jpg

Swerve Strickland (c) vs. Christian Cage


Anarchy in the Arena

aew(1).thumb.jpg.d8100df614fa93a04d22cb93b5db330b.jpg

The Elite (Kazuchika Okada, Jack Perry, Matthew Jackson & Nicholas Jackson) vs. Bryan Danielson, Darby Allin, Cash Wheeler & Dax Harwood
 

TBS Championship Match

aew(4).thumb.jpg.9b4b1423a3074ebae6b44c125a54ce4c.jpg
Willow Nightingale (c) vs. Mercedes Mone
 

Barbed Wire Steel Cage Match for the TNT Championship
aew(2).thumb.jpg.ab38ba10382b10f92e8becd5868daff3.jpg

Adam Copeland (c) vs. Malakai Black

 

IWGP World Heavyweight Championship Eliminator Match

ae.thumb.jpg.409a94a2445dc7ebd7a59621a82bb486.jpg

Jon Moxley vs. Konosuke Takeshita

 

AEW International Championship Match

aew(1).thumb.jpg.610ea1b89050df52b45b69d337ce18de.jpg

Roderick Strong (c) vs. Will Ospreay

 

AEW Women's World Championship Match

aew(3).thumb.jpg.c1e258c0139298bba8331c6f12838eff.jpg
Toni Storm (c) vs. Serena Deeb

 

Unified World Trios Championship Match

aew.thumb.jpg.bc339eff38e45a332f2fc2c2913bc18f.jpg

The Bang Bang Gang (Jay White, Austin Gunn & Colten Gunn) (c) vs. Death Triangle (PAC, Rey Fenix & Penta El Zero Miedo)

 

FTW Championship Match

aew.thumb.jpg.03d10940c1d21bf86f6d321eb690a258.jpg

Chris Jericho (c) vs. Hook vs. Katsuyori Shibata

 

ae.thumb.jpg.3e479a931c53284eb973ef8d6719bc89.jpg

Orange Cassidy vs. Trent Beretta

 

-------Preshow-------

 

aew.thumb.jpg.4d5596d4f2ae1a2a2ecc836255c00f50.jpg
Thunder Rosa vs. Deonna Purrazzo

 

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
  • 2 weeks later...

Какво ви казвам аз, че Уилоу става лицето на компанията :wub:

 

Link to comment
neshev

Няма особен интерес към PPV-то. С яко раздаване, предполагам все пак ще минат 7 хиляди, но далеч от времената, когато разпродаваха на мига.

 

Ще е интересно дали ще абортират преждевременно мета историята с Елитните и AEW. Излъчването на задкулисните кадри от Wembley се оказа едно от най-лошите им решения, а последвалата вражда няма нужния заряд. Част заради това, че Елитните и Tony Khan са несериозни персонажи, които не са на място в подобна роля. От друга отбор AEW е почти изцяло от бивши WWE кечисти и засега историята не издига никого.

 

Swerve е един от големите губещи последно време. Беше засенчен от гореспомената вражда и общо взето е транзитен шампион. Will Ospreay е дългосрочният им букинг, но просто трябва да бавят време до Wembley. Набиха му ръчната набързо, просто защото е прекалено рано и сега е в някакъв безумен мач за една от хилядите им мидкард титли.

 

Това с Moxley е тотален ташак. Мач на PPV, който не е за титлата, но шанс за претендента да си заслужи такъв мач. Ще ми е интересно в каква форма ще е Сашка, след тежката контузия, която получи. Същото донякъде важи и за Malakai, за когото се твърди, че е с доста ебан гръб, затова stable-ът му изнася повечето програми. 

Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

PPV-то отново е стакнато на хартия, вече дали ще бъде толкова силно като предишните две - ще видим, но общо взето, имам интерес към повечето (дори горе-долу всички) мачове.

 

Все още не съм изгледал целия go-home Dynamite, а и аз голяма част от нещата по програмите съм ги коментирал и няма да се повтарям. За Swerve не съм съгласен, че е транзитен шампион, какъвто беше Joe. Да, на това PPV вероятно дори няма да са в мейн евента, но това не е чак толкова голям проблем, тъй като враждата им с Cage беше силна, а за мен дори трябва да запази и на Уембли. Ospreay vs. PAC точно там, сблъсък между двама британци, изглежда като супер мач за Ospreay на All In.

 

Anarchy In The Arena ще бъде брутален - билдът беше задоволителен, но очаквам и да продължат историята, като ми е интересно какво ще се случи след завръщанията на Omega и Page. За съжаление изобщо не се знае дали скоро Kenny ще бъде на линия, иначе виждах мача им с Okada на All Out. Ясно е, че тук The Elite печелят.

 

Black срещу Copeland изглежда повече от интересно, със стипулацията и историята, като както написах в миналите теми, ми се иска да видя Copeland в някакъв по-мрачен образ, а Malakai Black пък винаги съм го харесвал и мисля, че е много добър момент да спечели тази титла.

 

Не е никакъв ташак това с Moxley - ами връща всякаква интрига в мача, тъй като Moxley има вече обявен мач срещу EVIL в NJPW след това PPV и за мен точно това, че отново имаше обявен мач, когато защитаваше срещу Hobbs, обезсмисли самата среща. Предполагам, че от NJPW наистина са направили проблем тук да се защитава титлата. Takeshita има сериозна нужда от победа в такъв мач и е редно да спечели тук, а самият мач може да бъде един от най-добрите за вечерта.

 

Както отново споменах, аз съм съгласен с идеята Ospreay да спечели тази титла. Когато имаш ростър с подобна дълбочина, е нормално хора като Okada и Ospreay в началото на договорите си първо да спечелят midcard титлите и да им вдигнат сериозно акциза. Мачът му със Strong е може би срещата, която очаквам с най-голям интерес като качество.

 

За мача на Mone и Willow не знам точно какво да очаквам като качество. Само ще отбележа, че за мен Willow не трябва да остава в небитието след това PPV, ами да е едно от главните лица, върху които да градят женската дивизия. Относно мача на Toni Storm и Serena Deeb - макар и по-постния build, възможно е да бъде и най-добрият мач за тази титла от началото на годината.

 

Триос мачът е точно това, което исках да видя - радвам се и че не са в предварителното шоу. Jay White обезателно заслужава да бъде на upper-midcard/ME позиция, но за момента може с подобни имена да съживят нещата при тези титли. 

 

Shibata във FTW мача вдига значително интереса ми към срещата, което определено е по-добра опция, отколкото отново да гледаме Hook vs. Jericho. Очаквам обаче тук или на малко по-късен етап Hook да си върне тази титла.

 

Beretta и Cassidy правеха интересни неща в шоутата и закономерно са в главното шоу. Логиката сочи Trent да го победи тук, като един от очакваните развои е да го включат в DCF.

 

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
Link to comment
Sugarev
Posted (edited)

........ нямам какво да кажа просто :D
FB_IMG_1716777175973.jpg

Edited by Sugarev

Absolute madlad

Link to comment
neshev
Posted (edited)

Гледам MJF-то е минал през Турция. :D Ако беше истински МЪШ щеше да си татуира AEW логото на врата. :lol: Не изглежда в особено здравословна форма. Трите Хикса косплея също не помага, когато си тройно по-дребен от него и не може да изпънеш якето като хората. Дано Тонката не е бил пак: "Идвай, Мършо, че нещата си ебаха мамата". :happy:

 

Защо този "нетрениран, костюмиран дибелак", Острието, тръгва да се прави на кечист и се мята от клетките, УЕ? :wank:

 

 

Edited by neshev
Link to comment
Hachiko

Тегаво "литване", за човек на тези години, може да е фатално за краката му.

Link to comment
Suffer-H
Posted (edited)

Абе Копланд що се заби като пирон в ринга бе, директно с краката надолу. Това негово приземяване не изглеждаше на човек с 30 години опит, а по-скоро на някакъв аматьор от тия дето се кечат по задните дворове на техните.

 

МЖФ дойде и зарина цялата жалка пасмина в съблекалнята на AEW. Това е единственият AEW оригинал, който може да мине за звезда и скоро никой няма да го измести, най-малко пък онзи марк дето прелита Атлантика два пъти седмично, БРЪВ! Едиствено ми се ще МЖФ да спре с тъпите препратки и имитации на други кечисти, това е доста малоумна черта от образа му. Добър е, но колкото и да му се иска, никога няма да култов колкото Рик Флеър в златните му години.

Edited by Suffer-H
Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

Силно PPV. За мен по-слабо от предишните две, нямаше някакви класики този път, но като цяло тази година AEW доставят стабилно откъм качество на PPV-тата.

 

Will Ospreay vs. Roderick Strong може би беше мачът на вечерта за мен - откъм in-ring работа определено се получи доста силно, въпреки на едно-две нива под някои от предишните сблъсъци на Ospreay. Показаха добра история, хареса ми и как в различни моменти от срещата Strong се опитваше да разглоби главата, гърба и крака на Ospreay, а и намесите не взеха особено от мача. Контрата на End of Heartache с Hidden Blade от Ospreay беше топ. Драмата покрай Tiger Driver-а също беше добре направена и явно ще пазят хода за най-големите мачове. Очаквана смяна на шампиона и дано Ospreay наистина защитава тази титла навсякъде и направи дълъг reign. Вече е време обаче да го изкарват от DCF, просто не се връзва още дълго да се задържа в групата.

 

Завръщането на MJF израдва. Не съм много запознат с историята с Cole, така че там няма да коментирам нещата. Добро промо направи иначе и определено ще ми е интересно да го гледам в шоутата.

 

BBG vs. Death Triangle - хубав триос мач, въпреки и това да беше най-краткият мач от шоуто и съответно да не успя да се отличи. По-скоро се усещаше като отборните мачове от Collision. Завръщането на Juice Robinson е приятна новина. Буквално обаче в почти всеки мач, включително и този, се случваха някакви намеси.

 

Toni Storm vs. Serena Deeb - приличен мач стана, на едно ниво с предишната PPV защита на Toni Storm. Готина комбинация са ми с Mariah May. Serena Deeb беше ясно, че е filler претендент, но не може да се отрече, че откъм работа на ринга е една от най-добрите жени в AEW.

 

Orange Cassidy vs. Trent Beretta - добре беше, имаше някакъв heat в мача предвид враждата им, но за мен беше доста кофти завършек Trent да загуби по същия начин както в Dynamite. За мен това малко или много уби momentum-а около heel turn-а му и не знам как точно ще продължат оттук. Надявам се да направят и един hardcore мач, с вече различен изход. Дали сега ще вкарат OC в DCF?

 

Chris Jericho vs. Hook vs. Katsuyori Shibata - забавен мач общо взето, това с заровете ми беше леко комично, останалото - ок. Намесата на Bryan Keith не ми се стори особено на място, но поне го забъркаха в някаква програма. Дано все пак Shibata бъде изкаран от картинката за тази титла, има далеч по-интересни мачове, които може да направи срещу хората в AEW.

 

Jon Moxley vs. Konosuke Takeshita - добър мач, с доста силна обработка върху ръката от Takeshita, която Moxley също sell-на достатъчно добре. Не съм доволен, че Takeshita губи още една сериозна среща, още повече след това, че контузиха Moxley в Collision-а, но поне му дадоха бая доминация, а и вероятно за NJPW не е ок въобще Moxley да губи. Мълвата уж е, че ще правят реванша с Naito на Forbidden Door - ако е така, определено ще бъде интересно какво ще стане като развитие.

 

Adam Copeland vs. Malakai Black - лично за мен един от мачовете на вечерта, получи се супер зрелище с доста яки и брутални моменти в мача. Copeland в момента ми е, меко казано, интересен и аз лично нямам търпение да видя как ще продължат storyline-а тук. Скокът от върха на клетката наистина изглеждаше кофти, дано Copeland е ок. Моментите със swerve-а с House of Black и появата на Gangrel иначе бяха добри. Относно Malakai Black, дано наистина остане още години в компанията и спечели тази или някоя от другите титли, тъй като определено има какво да даде.

 

Mercedes Mone vs. Willow Nightingale - един от другите мачове, които изпъкнаха от шоуто. Със сигурност един от най-добрите, ако не и най-добрият женски мач в AEW за тази година. Много ми харесаха препратките към контузията на Mone, това, че този път тя атакуваше глезена на Willow. Mone си изглеждаше супер на ринга и си се усещаше като звезда, като и решението да вземе титлата, беше закономерно въпреки напредъка на Willow. Като цяло определено оправдаха очакванията и дано все пак и дундата не остане загубена в женската дивизия.

 

Swerve Strickland vs. Christian Cage - не беше спектакъл, но все пак доста стабилна първа PPV защита за Swerve, макар и напълно ясния изход. Получиха им се нещата на ринга, въпреки и по-голямата от нужното дължина на мача и намесите отвън, като и финалът с контрата на Spear с House Call беше доста добро. Swerve взе повече от важна победа тук, която го boost-ва като шампион и ми е интересно какво предстои оттук за него. Cage както винаги също даде добро представяне, за мен си изпълни ролята в програмата чудесно.

 

Anarchy In The Arena - за мен лично мачът достави. На мен ми допада самата стипулация и харесвам понякога да има подобни хаотични двубои. Вкараха зрелищни моменти, силни спотове и се получи истински въргал, какъвто подобава на тази стипулация. Много готин момент с "Final Countdown", евала на Тонката. Okada беше единственият, който беше в нормалния си attire и не пое особени бъмпове, което и беше очакваното. Darby си направи шоуто отново. Това с огъня си беше откачено, как го закачиха с главата надолу - също. Rainmaker-ът с кабърчетата също беше силно. Победата на The Elite беше повече от логична, предполагам, че сега ще гледаме и Blood & Guts мач.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
neshev

Adam Copeland потвърди, че е счупил тибията си, което ще го изкара от ринга за минимум 6 месеца:

 

 

  • Sad 2
Link to comment

По-скоро съм разочарован от ППВ-то ... с някои изключения, разбира се. Почти всички мачове бяха тотално оувърбуукнати, някои направо се съдраха от намеси. Нещото, което харесвам в AEW е, че залага много на чистото in-ring действие. Ако искам да гледам нон-стоп намеси и прочее, бих се ориентирал към друга федерация. 

 

Will Ospreay vs. Roderick Strong - не съм фен нито на враждата, нито на Родерик Стронг, но се надявах поне мачът да е топ. Хич не ми хареса. Сто пъти се намесиха, направиха го като angle, а не като кеч мач.  Това, дето съдията вади Оспрей изпод Уордлоу, беше вече пък върхът ... За мен беше тотален fail цялото нещо. Хубавото е само, че Оспрей взе титлата и очаквам читави неща там. 

 

Austin Gunn (C) & Colten Gunn (C) & Jay White (C) vs. PAC & Penta El Zero Miedo & Rey Fenix - страхотен мач, но и тук намеса накрая. Нямаше да е проблем, ако не беше в почти всеки мач на ППВ-то. Иначе дивизията най-накрая се размърда и имат и хубава вражда и читави трио-та. Правилен победител и се надявам да има продължение на враждата.

 

Рей Феникс за малко да се пречука на ентърънса  Замаза го, ама беше смешно. :D

 

Toni Storm (C) vs. Serena Deeb - може и да беше филър защита, но за мен това беше най-добрия мач от царуването на Тони Сторм (поне който аз съм гледал). Дийб наистина е "професор" на ринга и е страхотен уъркър. Евала й, че направи такава вражда за отрицателно време. 

 

Orange Cassidy vs. Trent Beretta - не беше лош мача, раздадоха се двамата, а Барета в момента изглежда като солиден мидкардър. За мен той трябваше да вземе победата тук и нямах проблем да по хийлски. И така става, като имам предвид, че явно ще има продължение на исторята. 

 

Chris Jericho vs Hook vs Katsuyori Shibata - само тук нямам никакъв проблем с намесите и оувърбуукинга, защото цялата вражда за мен е комедийна и всички са с дебилни гимици, така че това е мястото за лигни, намеси, криндж моменти и всякакви такива. Аз съм много доволен и от мача и от целият фюд. Радвам се даже, че набутаха и Браян Кейт - пичът е забавен и ще си пасне в един стейбъл на Джерико. 

Jon Moxley vs Konosuke Takeshita - това беше разочарованието на вечерта за мене. Очаквах луд, брутален мач, с много движения, спотове, кръв и прочее ... а получих нещо като сегмент на седмично шоу. Всичко се въртеше около "контузията" на Мокс и целият мач беше изграден на психология и разказване на история ... е, точно от тия двамата не го искам това, ама грам. 

И другото, което ми е тъпо тука - след такава стипулация и всичко останало, какъв беше смисълът да победи Моксли? Това си беше нарисувана победа за Такешта и нямаше никакъв смисъл от всичко това.

 

Adam Copeland vs. Malakai Black - беше брутален мач и тука като цяло съм доволен. Пак имаше намеси, но стояха на място. Жалко, че Копланд се претрепа така, но се случва. Идеята беше, че явно не искаше да се изръси здравата върху Малакай заради бодливата тел, ама от такава височина да си паднеш на краката и то с маса до тебе ... трудна работа. Дано се оправи и да го гледаме пак. Кратък, но силен рън с титлата.

 

Малакай Блек трябва да я вдига скоро - там, турнир или нещо друго, няма значение, но той трябва да е шампион и то скоро.

 

Mercedes Moné vs Willow Nightingale (C) - мачът беше хубав, определено си струваше всичко между Моне и Уилоу. И аз много се надявам да не й дръпнат спирачката на Найтингейл, ще е голяма грешка това. Мацката се раздава яко и е на върха на вълната в момента.

 

Не ми хареса станалото след мача, щото май върви към фюд с антуража си, което е две стъпки надолу, като се има предвид, че досега фюдеше с Моне. :(
 

Swerve Strickland vs Christian Cage - добър мач и добра първа защита на Стрикланд. Кейдж наистина е уникален уъркър и е богатство за всяка компания. Враждата я направи екстра, постара се и на ринга - няма за какво да се хване човек тука. И все пак не е момент, за който някой ще си спомня дълго, няма какво да се лъжем. Филър вражда и филър защита. 

 

Anarchy In The Arena - това беше страхотно шоу и в моите очи спаси цялото PPV. :happy: Просто си струваха всичките четири часа дори само заради този невероятен въргал, който си спретнаха двата отбора! Винаги много съм харесвал хардкор мачовете и тука се изкефих на макс. Имаше мега брутални неща - и това с огнехвъргачката, и обесването на Дарби ... изобщо, лудница беше. Със сигурност ще ми е от любимите мачове за 2024-та. 

Тая вражда става все по-яка и се надявам да продължи още дълго. 
 

  • Upvote 3

 

Link to comment

Оценките на Дейв Мелцер за мачовете на турнира. 

 

- Will Ospreay vs Roderick Strong - 4.75

- Bang Bang Gang vs Death Triangle - 4

- Toni Storm vs Serena Deeb - 3.5

- Orange Cassidy vs Trent Beretta - 3.75

- Chris Jericho vs HOOK vs Katsuyori Shibata - 2.25

- Jon Moxley vs Konosuke Takeshita - 4.25

- Adam Copeland vs Malakai Black (steel cage) - 4.25

- Mercedes Mone vs Willow Nightingale - 4.5

- Swerve Strickland vs Christian Cage - 4.25

- The Elite vs Team AEW (Anarchy in the Arena) - 4.5

 

 

По мой вкус - бих им смъкнал почти на всичките половин звезда.

Изключение прави AitA - който си е точно за 4.5, Сторм - Дийб - също съм съгласен, и Джерико - Хуук - Шибата, който си заслужава 3 звезди отвсякъде. 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...