Jump to content

AEW Dynamite и Rampage - 1 май 2024

Rainmaker

Recommended Posts

Това ми излезе във ФБ, незнайно защо в suggested...

https://www.facebook.com/share/v/ctT1C15z2AEufxGB/?mibextid=WC7FNe

Изключително тъжно е легенда като Y2J да се унижава в подобни кринджави сегменти и да си плюе на реномето и името, което толкова години е градил.

9 hours ago, MJ23 said:

Това ми излезе във ФБ, незнайно защо в suggested...

Не си видял най-доброто. :D

Rainmaker

Окей Dynamite тази седмица. Нямаше кой знае какви мачове, както в Collision-а, но като цяло шоуто беше приятно и имаше поне няколко силни неща.

Christian Cage е супер първа програма за Swerve. Точно от такива опоненти има нужда Swerve, за да изгради име като шампион. Имат си някаква история, като враждата им също съм убеден, че ще бъде интересна. Мисля, че много добре стана конфронтацията. 

Adam Copeland vs. Buddy Matthews не се получи особено, не успяха да задържат ритъм и срещата беше доста мудна през по-голямата ѝ част. Copeland все още може да прави силни представяния на ринга, но 20+ минутни мачове с Penta и Buddy не са много добра идея. Поне завършекът беше такъв, че да запази Buddy силен въпреки предвидимата загуба. Иначе има потенциал във враждата с House of Black и дано направят някой по-интересен сегмент следващите седмици.

Историята около Best Friends заслужава повече внимание, искаше ми се малко повече build да бяха направили за мача им, интересно дали наистина Chuck Taylor няма да се бие повече.

Jericho vs. Shibata беше може би най-интересният мач на Jericho през тази година. Доста нестандартен тип среща за стила на Shibata - първият му hardcore мач въобще. Вкараха stiff размени, вкараха и комедия - получи им се. Радвам се, че Shibata не загуби чисто, както принципно се очакваше.

Brian Cage vs. Claudio беше окей, просто стандартен TV мач между две здрави копелета, макар и леко случайно подхвърлен. 

Serena Deeb vs. Mariah May, изненадващо или не, беше един от най-добрите сблъсъци за вечерта, като Serena пак показа някои интересни неща на ринга и мачът ѝ със Storm има потенциал да бъде един от най-добрите в дивизията в последно време.

Завръщането на Kenny Omega за мен беше и най-силният момент от шоуто, отлично babyface промо направи и беше уникално да ги видя на един ринг с Okada в AEW. Много добре се получи после атаката и The Elite отново събраха доста heat. Не знам кога ще правят Okada vs. Omega V, стига, разбира се, Omega да се възстанови, но мачът задължително трябва да е в ME на което и да е шоу. Преди това Omega, FTR и още някой vs. The Elite в Anarchy In The Arena мач също изглежда супер. Надъхан съм тук да видя какво ще се случи в идните месеци.

Изгледах и Rampage. Като цяло и това шоу беше приятно. Willow vs. Skye Blue беше highlight-ът там - двете направиха силен hardcore мач с някои впечатляващи спотове. KOR vs. Romero също беше добър мач, реванш от BOSJ 2016, като показаха някои добри технични изпълнения/серии.

Нормален Динамит тази седмица. 
-

Съурв направи добро промо. Радвам се да видя Крисчън отново. Много ми хареса как първо действа и след това си каза каквото има да казва. Уникален heel. 
-

Адам срещу Бъди беше много муден, бавен, дълъг и труден за гледане мач. Свикнал съм да гледам Бъди в по-бързи темпове. Това след всеки един удар да лежиш по 5 часа на земята почва да писва и направо си беше за скип. Същото се отнасяше и за Адам. Спокойно можеха да го пропуснат тва и да направят един хубав 10-15 минутен мач. Или пък просто Адам не може да смогне на бързината на Бъди, за това и мачът беше такъв. Или пък може би защото Адам получи the mist от Малакай и това му е един от страничните ефекти? Дали Адам скоро ще join-е в House of Black? Може би.

Повечето недоволстват от мача Джерико срещу Шибата но пък на мен много ми хареса. Беше доста забавен. Много се изкефих на chop войната, Шибата е много кораво копеле, признавам го. Ударите с trash-can върху него беше highlight-а за мен. Смях се на глас 😂

-

Джо вместо да му измислят друга история му подритват някви джобъри, ей така, да има. 

-

И най-после да видя професорката Серена срещу Марая. И двете много доставиха. Беше ми удоволствие да гледам в екшън. Имаше страхотни обрати, connect-ваха се перфектно. Перфектен мач. Правилен попедител само дето не очаквах че ще бъде по такъв начин. Серена е kinda face което на мен ми направи впечатление. Радвам се че тя получи нужното внимание от публиката. Дано един ден стане шампион или кой знае, може и на DoN.
Марая за пореден път ме учудва. Колкото красива, толкова и борбена. Понася на удари и не се дава толкова лесно. Има наистина много потенциал в нея да стане шампион. 
-

Браян Кейдж срещу Клаудио беше стандартен тв мач, нищо особено. 
-

Историята между Ориндж и Трент набира все повече heat. Появата на Дон Калас беше - uhhh what? Със сигурност кроят нещо мръсно което да му направят и предстои да видим. Мачът им на следващия Динамит няма да им е последен 100 про. Гаранция на DoN ще има решаващ мач. Кой знае ква изродщина са измислили. Много интересно все да става

-

Завръщането на Кени Омега трябваше да е силен момент но публиката беше заспала. Елита определено взеха да ми лазят по нервите. Това е хубаво. На Кени му отива повече да е фейс. 

Гледах и мача на Скай срещу Уилоу. Хубав хардкор мач и най-силен за вечерта. Жените правят по-стабилни мачове отколкото мъжете. Смешна работа. В началото на AEW беше обратното 🤷🏻‍♂️ 

-

Моята оценка е 7.5/10

За мен си беше много стабилно шоу Dynamite тая седмица. Историята около Елита върви добре и има свежи хрумвания покрай клишетата. Прекъсването на Тони Кан в началото беше много добре направено. Финалните сегменти (които пак отидоха на Рампейдж :D ) също се получиха хубаво. Джак Пери нещо бочна май и бая му бяха посинили окото. Иначе пичът на микрофона е доста посредствен, ще трябва да качи ниво, ако иска да продължи да е голямо име. Окада го използват максимално като за човек, дето не може да върже едно изречение. 

Суърв в началото беше много добър, после и конфронтацията с Крисчън се получи повече от добре. Аз също мисля, че за първи опонент Кейдж е идеален - голямо име, добър уъркър и в промота и сегменти - класа. Ще стане хубава малка вражда и ще издигне Суърв. А той е започнал все по-добре да се справя на микрофона, евала му на пича. 

Копланд - Бъди Матюс си признавам, че го гледах с половин око покрай другото и не знам дали и колко добре им се е получил. С Пента според мен беше много качествена среща. Тука, ако не е било така, жалко. Острието все още си струва да се гледа на ринга и се надявам тая вражда да е хубава. Малакай Блек задлужава хубав фюд в AEW най-накрая.

Аз съм повече от ОК с мача на Джо - след загубата на титлата му трябваше някоя победа като тази. А и това момче от Private Party е много добър на ринга и на няколко пъти ми прави впечатление, че в такива мачове се справя супер - вкарвя някакви комедийни елементи и прочее. Според мен добър скуош за Джо. Нямам против да получи още няколко такива.

Враждата между Best friends и Ориндж Касиди е много силна. Нямах кой знае какви очаквания, нито пък интерес, но след мача на паркинга миналата седмица тотално се обърнаха нещата. Двамата се потрошиха, а и от всеки сегмент просто става злато. Промотата изглеждат супер искрени. От това нещо Трент Барета трябва да излезе много оувър, ако не го прецакат. Другият Дайнамайт ще има мач с Касиди и се надявам да направят здраво меле там. Появата на Дон Калис само допринася за фюда.

FTW Championship: Chris Jericho vs. Katsuyori Shibata - страхотен мач, майната им на мрънкащите. Шибата успя някак си да направя хардкор мач, пълен с пуро елементи, много stiff удари и прочее. Дори успяха да направят и комедийни неща - на това с кофата и аз се смях с глас. Появата на Биг Бил накрая дойде екстра, а Шибата го запазиха като образ. 

За мен Джерико е супер добър хийл и в момента е меко казано интересн. Да го духа IWC.

Claudio Castagnoli vs. Brian Cage - нищо особено, но Кастаньоли трябваше да вземе някаква победа вече след като джоби на Оспри и на Суърв, нямаше как. Браян Кейдж беше подходящ в случая. Даже не бих бил недоволен, ако Клаудио получи още някой подобен мач, защото само да губиш на екран не си е работа.

Серина Дийб нямам нищо против да се бори за титлата, винаги съм я харесвал, но мамка му, толкова ли не можаха да я поизградят малко преди това. Мацката, откак се върна, има няколко скуоша и това е. Даже не се е била на Дайнамайт. Не мога да я взема насериозно като претендент, особено пък за мач за ППВ. Ми те по-добре да бяха направили един троен между Парузо, La mera mera :cool: и Тони Сторм - повече логика имаше. 

Промото на Кени Омега беше страхотно, но публиката беше наистина умряла. Според мен причината е, че това, което говореше, си беше сериозно и не вървеше много да викат, свиркат и прочее. Депресиращо си е да ги слушаш тия неща. Иначе е супер яко, че Кени се връща и е в роля на authority figure. Наистина тая история засега върви много интересно. Жалко, че AEW просто не е hot в момента и няма необходимото внимание, нито пък реакции, но фюдът е много качествен.

Видеото в youtube, в което Джак Пери удари Тони Кан имаше почти двойно повече гледания от обичайните.

---

Рампейджът беше приятен и за мен това шоу е с много яка концепция - мястото, където да блесне мидкардът. Първо, че кечистите наистина го заслужават и е добре за тях да имат ТВ време, второ че една компания само печели от интересен мид и лоу кард. И преди съм го казвал - хората отиват заради звездите, но реално гледат мидкардърите.

Сегментът с Биг Бил и Джерико беше добър - струва си да се отбележи.

Видеото за Rush беше много силно и се надявам да виждам повече такива. 

Кайл Орайли с победа - човекът върви сериозно към качествен мидкардър. 

И Джей Уайт с победа ... но над пълен джобър, съжалявам. :( Тоя човек е за МЕ, дано да го видим някой ден на върха.

И Уилоу Найтингейл и Скай Блу ... ми какво да кажем, мачът на вечерта. И за двете шоута, ако питаш мен. Разцепиха се мацките, само уважение заслужават. Накрая спотът беше брутален.

А Найтингейл става все по-оувър и прави все по-интересни неща. Това за мен е най-добре развиващият се кечист тая година. От абсолютен анонимник, дето само хардкор феновете я знаеха, сега обира ега ти попа всеки път. За Мерседес Моне не знам, но Найтингейл все повече изглежда като жената, която ще изведе тая дивизия на AEW в нова орбита. Освен това страшно много и отива да е фейс. А това е все по-трудно в наши дни - всеки може да е интересен като хийл, но като бейбифейс ... там е зорът. Но на нея й се получава естествено, има визията на добродушна дунда - усмихната и готина. А видимо и на ринга е много добра. Ако досега просто й се кефех, след тоя мач съм й фен. В момента tbs титлата при жените е по-важната титла.

Не беше най-великото шоу на света, но отново беше солидно и забавно за гледане. 

Някои от по-тежките спотове между Уилоу и Скай:

Не, че нещо, ама точно за тоя мач да тръгнеш да тролиш и да правиш монтажи, трябва нещо сериозно да не ти е наред. :unsure:  Ясно, че ги има всякакви дебили в туитър де ... 

Мислех, че вече никой не се впечатлява от garbage мачове между две жени, които не могат базисни движения да изпълнят както трябва? Но какво говоря, в момента, точно в този форум, ни се пробутват Chris Jericho и шибания Broken Matt като някакви must see атракции. :lol:

6 minutes ago, neshev said:

точно в този форум, ни се пробутват Chris Jericho и шибания Broken Matt като някакви must see атракции. :lol:

Ужас :ohmy: !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...