Jump to content

WWE RAW - WWE Draft - 29 април 2024


Recommended Posts

image.thumb.jpeg.19ea397be04c9d5cee52e845353121bc.jpeg

 

RULES OF THE DRAFT:

 

 1. Champions on each brand will be protected and are not eligible to be drafted. As a result, Damian Priest, Becky Lynch, Awesome Truth and Sami Zayn will remain on Raw. Cody Rhodes, Bayley, A-Town Down Under and Logan Paul will remain on SmackDown.
   
 2. Even though their status as champions allows them to go to both brands, WWE Women’s Tag Team Champions Asuka and Kairi Sane are eligible to be drafted. They will be assigned to that brand if they lose the titles.
   
 3. Friday’s SmackDown will feature four rounds of draft picks being announced. Each round will consist of the brands making two picks apiece for a total of 16 picks being announced (8 for SmackDown and 8 for Raw).
   
 4. Monday’s Raw will feature six rounds of draft picks being announced. Each round will consist of the brands making two picks apiece for a total of 24 picks (12 for Raw and 12 for SmackDown).
   
 5. SmackDown will have the first pick on Friday, and Raw will have first pick on Monday.
   
 6. Rosters will go into effect on Monday, May 6, two days after Backlash France.

 

MONDAY’S AVAILABLE DRAFT POOL:

 

#DIY
Apollo Crews
Braun Strowman
Bronson Reed
Candice LeRae and Indi Hartwell
Chelsea Green and Piper Niven
CM Punk
The Creed Brothers (Julius Creed, Brutus Creed and Ivy Nile)
Damage CTRL (IYO SKY, Dakota Kai and Kabuki Warriors)
Drew McIntyre
Final Testament (Karrion Kross, AOP, Scarlett and Paul Ellering)
Giovanni Vinci
Imperium (Gunther and Ludwig Kaiser)
Jade Cargill
Judgment Day (Finn Bálor, Dominik Mysterio and JD McDonagh)
Kayden Carter and Katana Chance
Kevin Owens
Legado del Fantasma (Santos Escobar, Angel, Berto and Elektra Lopez)
LWO (Rey Mysterio, Carlito, Dragon Lee, Cruz Del Toro, Joaquin Wilde and Zelina Vega)
Naomi
Natalya
New Catch Republic (Pete Dunne and Tyler Bate)
New Day (Kofi Kingston and Xavier Woods)
Odyssey Jones
Pretty Deadly (Elton Prince and Kit Wilson)
Shinsuke Nakamura
Tegan Nox
The Pride (Bobby Lashley, Street Profits and B-Fab)
Tiffany Stratton

 

image.thumb.jpeg.871aa675d2cc92a162207a878134f8e0.jpeg

Judgment Day (FIinn Balor, World Heavyweight Champion Damien Priest & JD McDonagh) vs. Jey Uso, Andrade & Ricochet

 

image.thumb.jpeg.53af3af81e1212b392990f7c279c6f26.jpeg

United States Champion Logan Paul comes to RAW

 

Edited by Devil
Link to comment
Ponetron

Много свеж RAW. Драфтът като провеждане не беше нещо специално, но пък около него се завъртяха доста свежи сегменти. IShowSpeed явно е драунал добре от КМ и отново са решили да го покажат. Справи се добре честно казано, а докато Логан излизаше, той лаеше по некви лапета :D Междудругото Логан май легитимно удари JD и това не беше грим, но така стана и по-добре, защото предаде още повече легитимност :D 

 

Лив и Беки, Гейбъл и Сами, Гюнтър, Дрю и Пънк... Аз дори не се сещам за някакъв филър в шоуто.

 • Upvote 3
Link to comment
JohnnyWrestling

Доста по-силен драфт от петъчния. Стабилни NXT пикове, време им беше за голямата сцена. Джими явно ще бъде free agent и ще завъртят нещо с Роман, може би OG Bloodline. 

 

Поредна безмислена победа за Рикошет. Пичът стана най-овър откъм W/L от целия ростър, а нищо не правят с него( не че заслужава нещо).

 

ЧУДОВИЩЕТО СЕ ЗАВЪРНААА! По-назобан с по-добър аутфит и надявам се с по-добър образ, но колко да е по-добър, след като ще бъде фейс, щом да спаси Усото. Дано го пречупят и върнат към старият звяр, който обръщаше тирове и линейки и трепеше всичко наред.

 

Пънк отново сцепи на микрофона, видя ми се по-заякнал от преди контузията. Не ми харесва обаче, че от цялата история изкарват него сигмата във враждата, а Дрю един вид е п**ката, която само знае да реве в социалните мрежи и да мрънка на всяко шоу. Малко несериозно, като знаеш, че Пънк е на един клеймор от новата контузия.

 

Друго си е без Коди :D

Edited by JohnnyWrestling
 • Upvote 3
Link to comment

Punk и Drew правят враждата на годината. Комбинация, за която трудно човек би се сетил, но двамата имат доста химия помежду си. Сегментът беше доста добре направен и отново за това спомогна подобрената продукция на шоуто. Punk в момента е надъхан на макс, за което естествено помага и Tony Khan, който така и не може да преодолее раздялата им. Свободата в промотата не се свежда само до псувни. Да, псувните са яки, но много по-важното е, че се отърваха от всички "Винсизми" и малоумни фрази, които налагаше, а просто оставят кечистите да намерят своя глас. Топ сегмент.

 

Logan Paul и Cody Rhodes са им най-добрите "трансфери" за последните 5 години. Едно на ръка, че Logan е супер харизматичен, но и им докарва известни личности, които се асоциират с него. В случая беше леко странно, че Patrick Mahomes беше с heel-овете в родния си Канзас, но все тая. Силно завръщане на Braun. Имаше някакви слухове, че ще е част от новия stable на Uncle Howdy, но в момента е по-ценен като соло кечист.

 

Becky продължава да е супер популярна с живите публики, на пук на леката вълна негативизъм, който се опитва да бъде насаден. За разлика от Liv Morgan, за която се шуми доста, но публиката не я ебеше и грам за това, което казваше, до такава степен, че Nia Jax извади по-силните реакции от публиката. Просто Liv не е жена, която може да движи компанията. Затова и е нужно екранно партньорство с Dom, който няма проблеми да си събира хийт и би бил естествена примамка за враждата и с Rhea. Между другото, Lyra Valkyria се озова в страхотна позиция след драфта. В RAW е бъкано с heel-ове, което автоматично я прави babyface #2 и в ролята на протеже на Becky ще дърпа само нагоре. Самата Becky вече показа, че и симпатизира и дори я издигна в NXT. Явно вижда в нейно лице своята наследничка.

 

Мъжкият KotR се очертава просто епичен, с евентуални участници като Gunther, Dragunov, Bron Breakker, Melo, Sheamus и компания.

 

Втората нощ беше доста по-добра и от към показанато на екран и от към драфтове. RAW ги заредиха с heel-ове, тъй че ще гледаме Becky и Lyra срещу Damage Control и компания. Най-накрая разделиха двете латино фракции, които бяха крайно втръснали една срещу друга. NXT пиковете бяха логични. Ilja и Melo бяха гарантирани. Lyra Valkyria също беше узряла, с оглед на това, че я държаха и няколко години в NXT UK. Kianna James донякъде изненада, но си мисля, че ще се включи добре. Blair Davenport не я е страх от грайнда явно. :D Образът и според мен ще се котира по-добре пред големи публики, но не мога да кажа, че съм останал с крайно положителни впечатления от нея. Изкефи ме, че особено женките си нямаха на идея, че ще бъдат повикани, и реакциите им бяха искрени. Докато при Melo и Dragunov, кажи-речи се очакваше. Dragunov и Gunther е неизбежна програма. 

 

Edited by neshev
Link to comment
Hachiko

Тая вражда ако не завърши с тиско на устата на един от двамата, ще изгубят много.

Link to comment
THE ENEMY

Определено шоуто беше ъпгрейд спрямо SD. И самия драфт, макар че отново не липсваха контроверсиални пикове, поне не бяха нещо невиждано и си бяха на обичайното ниво и от предходни издания. Докато в SD епизода някакви неща като Кармело Хейс и Ная изглеждаха като копаене на ново дъно.

 

Въпреки целия хейт който се излива върху Беки, винаги съм бил фен на мацката и винаги ми е била интересна. Смесените реакции на публиката към нея по-скоро си ги обяснявам с капризничене, защото Линч е сред най-добрите work-ери на микрофона в компанията, а освен това и тя подобно на Бейли се беше отдръпнала за един период от МЕ сцената, в който позволи на новото поколение жени в WWE да пробият, като също така собственоръчно издигна Бианка. Но да не се отплесвам, силно откриване на шоуто от Беки и добра конфронтация с Лив. Имам интерес към тяхна програма, но може би им е рано да ги сблъскват. Ревендж турът има потенциал да е изключително силна история, ако не я форсират прекалено и тя завърши с коронясването на Морган като доминантен хийл шампион. Ная Джакс е некадърна и скучна, но в случая влезе като джоберка на Лив, така че нямам възражения, че я намесиха от нищото.

 

Гюнтер изглежда много доминиращо в победата си над Уудс, точно такова презентиране му е нужно за да го държи свеж. Тъпо е, че продължават да държат кринджа Империум жив и явно идеята е да ги сблъскат с Кайзера за шоуто в Германия, но може би това можеше да стане и без да има нужда в момента да го има все още този ужасен стейбъл.

 

Хареса ми сегментът с Логан, Махомс, Браун и Джей, всички в него се представиха на ниво. Специално за Строуман се радвам, че не го върнаха в очертаващия се криндж стейбъл на ънкъл Калки. Готическите образи са супер принципно, но WWE нямат идея как да ги презентират като хората, а самите кечисти които ги играят, обикновено са тъпички и безидейни, та няма как и креативно да прокарат някакви по-добри идеи.

 

Зейн срещу Бронсън - Никой не го ебе за вас, джобери.:wank:

 

Сегментът между Пънк и Дрю беше буукнат безумно. Да се гонят като Том и Джери и Дрю като гледа тъпо през цялото време изглеждаше доста криндж. Самия гимик на Макинтайър, как е обсебен като някаква ученичка от Пънк е нещо което не мога да разбера и да ме грабне, но може би в мен е проблема, след като пичът има такава голяма фен база.:D Аз дори не го смятам за слаб перформър, напротив, но моето разбиране е, че когато си една от най-големите горили в ростера, да се държиш като тъп чикеншит, когато можеш да си коки и да доминира всички, втората опция винаги ще изглежда по-добре в моите очи. 

Иначе единственото добро тук беше промото на Пънк. За съжаление, пичът продължава да изглежда аут оф шейп, прогнозата ми, че ще продължава да бъде injury prone, което ще ебе потенциала на завръщането му в WWE, за момента се сбъдва, а най-кофтито от цялата вражда е, че който и да я загуби, ще изглежда доста зле, а и с двамата можеха да правят по-големи неща, ако ги държаха разделени.

 

Джей Усо е феномен. Пичът изглежда готино, държи се готино и е мега овър. Дори това, че му партнираха най-големите и скучни джобери в ростера не м попречи, да получи огромен поп срещу Джъджменд Дей.

 

Добър Рау.

 • Upvote 2
 • Wank 1
Link to comment
The Olimpic Hero
4 minutes ago, THE ENEMY said:

Сегментът между Пънк и Дрю беше буукнат безумно. Да се гонят като Том и Джери и Дрю като гледа тъпо през цялото време изглеждаше доста криндж.

 

Напълно обратно ми е мнението. Това, че се гониха даде един по-удължен сегмент, разположен в почти цялото шоу, като виждахме части от него на моменти. Това си е класически букинг за седмични шоута на WWE от attitude ерата да кажем, където главните звезди не идваха само за по един сегмент и после чао, както често се слчува в модерния кеч, а имахме по 5-6 сегмента с тяхно участие, които бяха част от някаква определена история на самото шоу. Даже аз ако бях щях да оставя за финален сегмент Drew и Punk, но ясно, разбирам ги, все пак Priest е шампион.

 • Upvote 6

               

Link to comment
THE ENEMY

Да, знам какво пишат сайтовете за атитюд ерата и безумните сравнения с това което гледаме в момента. Ако идеята им е била Дрю да изглежда като идиот, няма проблем.:D

Drew-McIntyre-CM-Punk-April-29-WWE-Raw.j

 

Иначе аз не виждам никаква прилика между това което правеха Остин и Скалата и това което правят тези двамата. Сравненията с атитюд ерата са само в главите на авторите на кеч сайтовете.:D

 

Иначе щяха да пишат подобни глупости, когато Блуудлайн развиваха наистина добре написани истории и сегменти в цели шоута, но тогава не беше модерно. И може би също така не им се плащаше.:wank:

Link to comment
neshev

Тия олигофрени Booker T и Austin що се гонят като котка и мишка, ве? Бахти кринджнята. :angry:

 

 

Link to comment
ShiningWizard

Торбата с лайна Стив Остин да се маха от кеча! Застраши рейтингите като се оттегли от мача с Брок като малко путИ!

Link to comment
Price
1 hour ago, THE ENEMY said:

защото Линч е сред най-добрите work-ери на микрофона в компанията

Не се заяждам, просто ми е интересно - кое я прави една от най-добрите в цялата компания на микрофона? Не си представям публиката да е толкова безразлична към Пънк, Роман, Оуенс, Ролинс, LA, Джей. Хората, които бих сложил в категорията на най-добрите в момента. Или пък в исторически план на никого да не пука за това какво говорят Остин, Скалата, Трите Хикса, Сина или Гробаря. Цялостно промотата на Беки са тотална криндж фиеста и не случайно по пътя към Wrestlemania беше тотално засенчена от Рия. А дори се опитаха да ѝ дадат да прави емоционално промо, където беше намесена дъщеря ѝ. Скандало беше изпълнението, всички помним. 

 • Upvote 1
 • Facepalm 1
Link to comment
THE ENEMY
1 hour ago, neshev said:

Тия олигофрени Booker T и Austin що се гонят като котка и мишка, ве? Бахти кринджнята. :angry:

Точно този сегмент беше началото на пътя Буукър да се превърне в комедиен ъпер мидкардер. Няма какво да се лъжем, расизмът на Винс в случая си каза думата, защото Буукър в онзи период наистина беше супер харизматичен и всички сме се опитвали да правим спинарууни като чавета.

Иначе да, като изключим, че Буукър изглеждаше като малоумник, тези сегменти бяха супер. Само че при тях го имаше и фактора, че не се вземаха толкова насериозно, колкото всичко което се прави в момента и откровено прочита им беше комедиен. Отделно харизмата на Остин винаги си казва думата.

 

30 minutes ago, Price said:

Не се заяждам, просто ми е интересно - кое я прави една от най-добрите в цялата компания на микрофона? Не си представям публиката да е толкова безразлична към Пънк, Роман, Оуенс, Ролинс, LA, Джей.

Ел Ей, Пънк и Роман (поне когато е мотивиран) са на това ниво. Иначе не мога да го обясня. Просто когато Беки говори, има едно самочувствие и една интензивност, които винаги успява да ми ги продаде. Има правилен атитюд. Много от кечистите в компанията именно това им липсва.

 

30 minutes ago, Price said:

Цялостно промотата на Беки са тотална криндж фиеста и не случайно по пътя към Wrestlemania беше тотално засенчена от Рия. А дори се опитаха да ѝ дадат да прави емоционално промо, където беше намесена дъщеря ѝ. Скандало беше изпълнението, всички помним. 

Беше засенчена от Рия, защото Рипли все още е по-свеж и непреекспониран образ. Рия наистина се движи много добре и успяха да я протектират добре от това да се изтърка и да втръсне с толкова продължителен и доминиращ рейн, като я занимаваха през по-голямата част от времето с Джъджменд и Дом, което едновременно я поставяше в основна роля и на екран, развивайки някаква арка около нея, в същото време не се нуждаше чак толкова да се експозира в самата женска дивизия и да се натяква постоянно там, нито имаше толкова дрийм мачове. 

Въпросното промо за което говориш, наистина беше криндж, но доста неща около тази Мания ми изглеждаха по този начин, с безкрайните трайхард напъни на всякакви хора, да се правят на грандиозни, дори когато това изглеждаше напълно излишно.

 • Upvote 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...