Jump to content

NOAH Wrestle Magic - 4 май 2024

nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

noah(1).thumb.jpg.f2699c60014e7a0d15115317e04b3a44.jpg

Pro Wrestling NOAH
"WRESTLE MAGIC"

May 4, 2024
Tokyo, Japan
Ryogoku Kokugikan

GHC Heavyweight Championship Match
noah(2).thumb.jpg.49ec5f1dedfccf7172ee5a669233c89f.jpg
Hijo de Dr. Wagner Jr. (c) vs. Kaito Kiyomiya

Open Challenge for the GHC Tag Team Championship

noah(3).thumb.jpg.2234d85129dea0ee30c608eea024b480.jpg

Anthony Greene & Jack Morris (c) vs. ? & ?

GHC Jr. Heavyweight Championship Match

noah(5).thumb.jpg.d86a3bbb9aec147c63491b146217eff2.jpg
Daga (c) vs. Alejandro

Survival 3 Way Match for the GHC Jr. Heavyweight Tag Team Championship

noah(4).thumb.jpg.02cb5665401062c7a521b701d652ad05.jpg

Shuji Kondo & ? vs. YO-HEY & Tadasuke (c) vs. Los Golpeadores (Dragon Bane & Alpha Wolf)

GHC Hardcore Championship Match

noah(6).thumb.jpg.7b6436c879301b1ddb0fa6626b597ffc.jpg
Ninja Mack (c) vs. Shuji Ishikawa

noah(7).thumb.jpg.d807aa8716745b40cfaf8475c9ff21b5.jpg
Team Marigold (Giulia, Utami Hayashishita, MIRAI & Mai Sakurai) vs. Great Sakuya, Nagisa Nozaki, Takumi Iroha & Miyuki Takase

and more to be announced...

• 2 weeks later...
nWoHulkster

Леко със закъснение и не ми се коментира супер подробно, но определено останах доволен от това шоу. Доста свежо и разнообразно. Гимикът беше, че ще е шоу с доста необявени участници/мачове и доставиха добри изненади - TenKoji, TAJIRI, AKIRA, "brother" YASSHI, YAMATO, и т.н. И се бяха постарали в шоуто да има от всичко по малко. Кеф ти класически мейн ивент (Kiyomiya vs. Wagner), кеф ти здрав пердах (Sugiura vs. Kitamiya), кеф ти як spotfest (3-way-a за GHC Jr. Heavyweight титлите), кеф ти hardcore мач (Mack vs. Ishikawa), кеф ти shoot style (Sakuraba & Sasaki vs. Sato & Taniguchi), кеф ти женски мач и т.н. В това отношение NOAH са топ и предлагат значително по-разнообразен продукт от други японски компании. Kiyomiya и Wagner направиха силен мейн ивент, най-добрият мач в шоуто със сигурност. Пътят на Kiyomiya до титлата беше доста странен и със сигурност можеха да го book-ват по-добре през последната година, но самият мач беше супер. След това ще отлича Sugiura vs. Kitamiya. Едно от най-добрите представяния на Kitamiya, което съм виждал, a пък тоя маниак Sugiura вече 20+ години е топ кадър на ринга. 53-годишна машина. И не на последно място, ще спомена и тройния мач за Jr. Heavyweight титлите. Не бях гледал "brother" YASSHI от сигурно над 10 години и ме удари много приятна носталгия по 2005-2010 периода. Забавен образ, както винаги. И също, както обикновено, Los Golpeadores направиха някои луди неща на ринга. Тия двамата луча братя са едни от любимите ми спотфестаджии в момента и фактът, че няма други подобни като тях в Япония им помага да изпъкват.

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 2

Нямам време да гледам всичко, затова изгледах само по-препоръчаните мачове. Kitamiya с/у Sugiura беше добър stiff мач, макар и по-кратък, но все пак за undercard сблъсък повече от доволно. Единствената ми забележка е, че headbutt-ът на Kitamiya можеше да бъде спестен - знаем какви инциденти са ставали и не е нужно да се повтарят повече. Иначе Kitamiya направи и доста добър мач с Ishii през януари и очаквам да видя и реванша им по-късно този месец. Тройният мач по двойки беше доста приятен, особено след елиминацията на първите. Не съм гледал преди Alpha Wolf & Dragon Bane, но ми направиха силно впечатление и наистина ще е хубаво да има повече такива по-екзотични отбори в Япония. И главният мач с Wagner Jr. и Kiyomiya си беше екстра, дори бих казал, че може да се смята за един от най-добрите в Япония за тази година. Много добре изграден сблъсък, с постепенна ескалация на ринга и достатъчно напрегнати финални минути, като и определено се сработиха добре. Обработката върху крака също беше силна, както и добре sell-ната от Wagner. Интересен факт е, че Wagner е и единственият luchador, който е печелил някоя от главните титли в големите японски промоции. Иначе ме е яд, че така и явно няма да видим в близкото бъдеще Kiyomiya-Okada II и историята им някак си остана незавършена.

• Upvote 2