Jump to content

NJPW Wrestling Dontaku - 3 & 4 май 2024


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

a1.thumb.jpg.1f83385363b4046fcb4503dd853bed24.jpg

 

NJPW "WRESTLING DONTAKU 2024"

May 3, 2024
Fukuoka International Center

 

0. Togi Makabe & Katsuya Murashima vs. Oleg Boltin & Shoma Kato
1. DOUKI & TAKA Michinoku vs. Yujiro Takahashi & SHO
2. SANADA, Taichi & Yuya Uemura vs. Great-O-Khan, Francesco Akira & Callum Newman
3. Hikuleo, El Phantasmo & Jado vs. Mikey Nicholls, Shane Haste & Kosei Fujita
4. Hirooki Goto, YOSHI-HASHI & Ryusuke Taguchi vs. KENTA, Chase Owens & Taiji Ishimori
5. Tetsuya Naito, Shingo Takagi, Hiromu Takahashi & BUSHI vs. Gabe Kidd, Clark Connors, Drilla Moloney & Gedo
6. Jon Moxley, Shota Umino & El Desperado vs. EVIL, Ren Narita & Yoshinobu Kanemaru
7. NJPW World TV Title: Zack Sabre Jr. (c) vs. Jeff Cobb
8. Special Singles Match: Yota Tsuji vs. David Finlay
9. IWGP Global Heavyweight Title: Nic Nemeth (c) vs. Hiroshi Tanahashi

 

 

a2.thumb.jpg.fc483cc23b333d3d2427f806d624e561.jpg

 

NJPW "WRESTLING DONTAKU 2024"

May 4, 2024
Fukuoka International Center

 

1. Oleg Boltin & Shoma Kato vs. Mikey Nicholls & Shane Haste
2. Yuya Uemura & DOUKI vs. Great-O-Khan & Francesco Akira
3. Zack Sabre Jr. & Kosei Fujita vs. Jeff Cobb & Callum Newman
4. Hikuleo, El Phantasmo, Shota Umino & El Desperado vs. EVIL, Yujiro Takahashi, SHO & Yoshinobu Kanemaru
5. Hiroshi Tanahashi & Nic Nemeth vs. SANADA & Taichi
6. Tetsuya Naito, Yota Tsuji, Hiromu Takahashi & BUSHI vs. David Finlay, Clark Connors, Drilla Moloney & Gedo
7. IWGP Tag Team Title: Hirooki Goto & YOSHI-HASHI (c) vs. KENTA & Chase Owens
8. NEVER Openweight Title: Shingo Takagi (c) vs. Gabe Kidd
9. IWGP World Heavyweight Title: Jon Moxley (c) vs. Ren Narita

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
Rainmaker

Ren Narita като първи претендент за IWGP титлата звучи солидно. То и в момента буквално няма кого да пуснат за титлата освен момчетата от новата генерация. Най-големият мач на Narita до момента и възможност да докаже дали може да разчитат на него като една от бъдещите големи звезди въпреки напълно предвидимия изход. Дано само не развалят мача с намеси от House of Torture. В каква посока ще се развие reign-ът на Moxley след това е интересно - макар и вече да губя надежда, че ZSJ скоро може въобще да припари до пояса, за съжаление.

 

Gabe Kidd vs. Shingo е мачът, който изпъква най-много на хартия. Като цяло с мачове с такива кечисти NEVER Openweight титлата стана известна с това, което е. Първият им сблъсък беше добър, но могат и повече. На мен ми се иска Gabe да вземе титлата и както споменах и в миналата тема, да стане Double Openweight Champion след това.

 

Nemeth vs. Tanahashi щеше да ми изглежда по-интересно преди n години, но като цяло е добра първа защита на Nemeth. Мисля, че доколкото тялото на Tanahashi позволи, все пак ще се сработят добре. 

 

Започнаха да градят някаква история с LIJ vs. War Dogs/Bullet Club, като дори на едното Road to шоу от 23 април имаме пет едно в едно сблъсъка между членове на двете фракции, някои от които също изглеждат интересно, както и добре изглеждащ мач за junior tag титлите на 29 април (Bushi/Hiromu vs. Moloney/Connors). За мача на Tsuji и Finlay - възможно е тук да се определи следващият претендент за World или Global титлата. В този ред на мисли по-възможно е Finlay да спечели.

 

Както написах, не съм доволен, че ZSJ е с TV титлата отново. Титлата започна да се подхвърля като горещ картоф, но се надявам и тук да видим смяна, защото мястото на Sabre е по-нагоре в card-а. Иначе, гледал съм два от мачовете му с Cobb от 2023 и двата бяха добри, така че и този тук очаквам да бъде такъв.

Link to comment
Rainmaker

Я, и Jake Lee се появи в New Japan на днешното шоу. :ohmy:

 

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
  • 2 weeks later...
Rainmaker

Добри три мача на днешното шоу. 

 

Cobb vs. ZSJ беше много добър мач, както и предишните им срещи, двамата винаги се сработват супер и тук също си напаснаха стиловете доста добре. Добре акцентираха и върху контузията на ребрата на Zack. Както споменах, не ми допаднаха особено честите смени на титлата, но съм напълно доволен от завършека. ZSJ заслужава много по-високо място в карда от TV титлата, реално трябваше още преди 2-3 години да е спечелил световната. Cobb също най-сетне има възможност да направи хубав run с титла.

 

Finlay vs. Tsuji също беше на ниво. Двамата продължават да прогресират в представянията си, макар и все още да са далеч от шлифовани в ин-ринг отношение. Логично предвид събитията след главния мач, Finlay си взе победата, дано все пак Tsuji не остане загубен в следващите месеци, тъй като се очертава като един от фаворитите за G1.

 

Nemeth vs. Tanahashi беше още един добър мач за Nemeth в компанията, като дори донякъде надскочиха очакванията ми. Nemeth подходи по-heel-ски в мача, като в началото показа и хубава обработка върху крака на Tanahashi. Той пък, изпочупен или не, даде, каквото може, въпреки че още няколко минути отгоре нямаше да са излишни. Изглежда обаче, че Nemeth-ката още утре ще губи титлата срещу David Finlay, може би и за добро, тъй като няма голям смисъл да се задържа с пояса.

Link to comment
Rainmaker

Зверски мач направиха Shingo и Gabe Kidd. Един от най-добрите въобще в NJPW за тази година. Точно в стила на NEVER титлата и доста по-силен от мача им в Купата. Просто се разцепиха от пердах, chop-ове, suplex-и и какво ли не, като и sell-наха всичко перфектно. Shingo е един от най-добрите, Gabe Kidd е бъдещето на компанията и точно в момента, при отчаяната нужда от нови звезди, трябва здраво да го push-ват. Това искам да гледам, а не overbook-нати помии.

 

Мачът на Finlay и Nemeth беше задоволителен предвид 'враждата' им и вероятно по-интересен от първия им сблъсък, въпреки че имаха по-малко време. За Nemeth като цяло ми е все едно дали ще го гледам и занапред - добър кечист е, но не е точно за стила на NJPW и нямаше и полза да остава шампион. 

 

Moxley и Narita имаха силни моменти, но намесите, повалянията на съдията и всичко останало за мен смъкнаха от качеството, макар че се връзва с историята и образа на Narita, обаче не мога да кажа, че съм му фен и ми е може би най-безинтересният от новото поколение звезди, особено с House of Torture. Явно след Umino, EVIL ще бъде следващият претендент, за което не съм надъхан по принцип. Дано все пак Mox направи първата си силна защита на шоуто в САЩ.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...