Jump to content

AEW Dynasty - 21 април 2024


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

All Elite Wrestling (AEW)
"Dynasty"

April 21, 2024

St. Louis, MO

Chaifetz Arena

 

AEW World Championship Match

aew(3).thumb.jpg.09b0014ad7992f474ea1f51613c932d1.jpg
Samoa Joe (c) vs. Swerve Strickland

 

aew(5).thumb.jpg.cae494ae8122310269949cabfca78834.jpg

Will Ospreay vs. Bryan Danielson

 

Ladder Match for the AEW World World Tag Team Championship

aew(1).thumb.jpg.ec5c344a519f3a052ad2342e5b5e3216.jpg
The Young Bucks (Matthew Jackson & Nicholas Jackson) vs. FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood)


AEW Continental Championship Match

ae.thumb.jpg.c8bbfd39108e660db07db5c5d4d83a75.jpg

Kazuchika Okada (c) vs. PAC

 

AEW Women's World Championship Match

aew(6).thumb.jpg.8c618ab3a03a2d22f009c22b3daa0c2c.jpg
Toni Storm (c) vs. Thunder Rosa

 

FTW Championship Match
aew.thumb.jpg.0fb6b15735500f1622740dbf2365f212.jpg

Hook (c) vs. Chris Jericho

 

TBS Championship Match

aew(4).thumb.jpg.86159a02d3d1a6fd43c79ba787c52311.jpg
Julia Hart (c) vs. Willow Nightingale

 

Trios Match

aew(2).thumb.jpg.bd8418dbce13633d52f01e886924d789.jpg

Adam Copeland, Eddie Kingston & Mark Briscoe vs. House of Black (Malakai Black, Brody King & Buddy Matthews)

 

AEW International Championship Match

.thumb.jpg.1e701cd9eef1dd9122d392323d976b87.jpg

Roderick Strong (c) vs. Kyle O'Reilly

 

-----------Preshow----------

 

AEW World Trios and ROH World Six-Man Tag Team Championship Match

aew.thumb.jpg.0031371e5fdecd401a0d6d9f00dd6d6a.jpg

The Acclaimed (Anthony Bowens, Max Caster & Billy Gunn) (c) vs. Bullet Club Gold (Jay White, Austin Gunn & Colten Gunn) (c)

 

a(2).thumb.jpg.1fb49e0e35a5617915221d17b9d0f329.jpg

Orange Cassidy & Katsuyori Shibata vs. Shane Taylor & Lee Moriarty

 

a(1).thumb.jpg.492ff1acbcf8636225be2816b11a16fc.jpg

Trent Beretta vs. Matt Sydal

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

Главните три мача са мега яки сблъсъци :beer:. Отсега усщам как ще се реве на три гласа, че "на ринга няма значение какво се случва" и че Тони трябва да уволнява Бъксовете :laugh:

 

Нямам нищо против, че трунира по двойки се разви предвидимо, FTR vs YB е един от мачовете на нашето време и нямам проблем да ги гледам по няколко пъти. Единствено съжалявам, че не е някакъв тип хардкор мач, за да могат да вкарат още повече изродщини. 

 

А, между другото, и от срещата по тройки очаквам да е интересна. Струва ми се, че Малакай Блек може и да остане в AEW, бая сериозен пуш му дават последно време, вече и на ППВ-та го пускат. Винаги съм смятал, че HoB има потенциала за нещо далеч по-голямо. Лошото е, че титлите по тройки в момента са тотал щата в AEW и всички ги забравихме покрай The Acclaimed. А имат супер интересни Стейбъли и можеше да са добра част от мидкарда враждите им. :(  

 

Link to comment
Rainmaker

И Okada vs. PAC беше обявен макар и неофициално.

 

Ще коментирам поотделно срещите вероятно по-късно, но като цяло за момента има четири топ мача на хартия и очаквам и да има кандидати за мач на годината от това шоу. Дори според мен може да надмине и Revolution, което беше адски силно PPV. Въобще в последно време AEW доста вдигнаха летвата, седмичните шоута също вървят много добре и нямам търпение за Dynasty.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
yaripim

Оспрей срещу Пак,ако го се случи, мача за титлата, Бъксовете с/у ФТР, и дали Малакай Блак ще нашие в главата на Острието едно маваши гери.

Това ще ми е най-интересно от това шоу, силни мачове на хартия,както споменаха по-горе, да видим на практика какво ще е .

3kuoda.gif

Link to comment
Rainmaker

Young Bucks vs. FTR беше променен на Ladder мач, както и Roderick Strong vs. Kyle O'Reilly беше добавен за International титлата.

 

Тонката се е заел да прави шоу на годината с този откачен кард, просто е пълен топ откъм мачове.

  • Upvote 3
Link to comment

Със седмица до шоуто, под 6 хиляди продадени билети, тъй че явно проблемната посещаемост на седмичните шоута, ще започне да афектира и PPV-тата. Предполагам с всичките им шашми (рязко смъкване на цените, плати един, вземи два билета, и цялостното раздаване), все пак ще я разпродадат, макар че залата е сравнително скромна и за кеч да побере максимум 7-8 хиляди. Далеч от светкавичното разпродаване, каквато беше нормата в началото. Може би проблемът е, че шоуто е прекалено близко до WM, тъй че пътуващите кеч фенове вече са поели хурката и засега ще са пас.

 

Картата наистина е внушителна и е поредното доказателство, че Тонката е добър matchmaker и дотам. Мачове без заряд и без истории. В момента, продуктът им е ледено студен, ще видим дали поне за Уембли ще могат да го претоплят.

 

Edited by neshev
Link to comment
Rainmaker

Брутален кард, както написах вече. За мен PPV-то има всички предпоставки да бъде all-timer и очаквам да има поне няколко MOTYC-и от това шоу.

 

Joe vs. Swerve е без съмнение най-добре изграденият мач от това шоу и за момента е най-добрата вражда за годината. Имаше си всичко - силни промота, атаки, химия между двамата. Коментирал съм поотделно нещата в темите за седмичните шоута, няма да се повтарям. Очаквам да направят топ мач и мисля, че няма по-добър момент от сега Swerve да вдигне титлата. Просто не виждам как ще задържат инерцията, която има сега, ако отложат до Уембли. В момента той и Ospreay са може би двамата най-горещи човека в компанията и тази година трябва нещата около мейн евент картинката да се въртят около тях. Все пак Joe също заслужава похвали, защото си изпълни перфектно функцията като шампион и се радвам, че получи един последен голям reign в кариерата си.

 

Ospreay vs. Danielson е тотален dream мач и подарък за кеч феновете. Може и да се направи аргумент, че това са двамата най-добри кечисти в момента. Видях някои оплаквания, че мачът им нямал особена история, но за мен нямаше нито нужда, нито смисъл да градят сблъсъка им на лична основа, когато имаш кечисти от тяхната класа на ринга, които просто излизат, за да покажат кой е истинският BITW. Все пак ми хареса начинът, по който tease-наха евентуално напускане на Ospreay на Don Callis Family в седмиците преди PPV-то. Обезателно очаквам да видим един от мачовете на годината тук. Ospreay засега е топ в AEW и е най-логично да спечели този мач.

 

Okada vs. PAC е още един топ мач на хартия и перфектна първа защита за Okada. За мен се развива доста добре престоят му в AEW засега и се радвам, че е с титла и в голям мач на първото си PPV като активен кечист. Ако с Eddie Kingston нямаха особена химия преди месец - то очаквам с PAC да имат брутална такава и да направят уникален мач. PAC по всяка вероятност губи тук, но се надявам да извлече максимума от срещата и да не остане в небитието след PPV-то.

 

Young Bucks vs. FTR също звучи супер. Това, че мачът е със стълби, им дава възможност да представят нещо по-различно спрямо предишните си срещи. Надявам се все пак, че няма да видим spotfest, тъй като в такъв мач може да се разкаже и история и двата отбора го могат. Носят се слухове, че Jack Perry ще се завърне в AEW по време на този мач, помагайки на YB, но да видим. Като цяло ще съм доволен който и от двата отбора да победи, като с потенциалния дебют на MCMG по-късно нещата в отборната дивизия стават още по-добре.

 

Roderick Strong vs. O'Reilly е петият мач, за който съм по-надъхан. Първият им мач от девет години насам. По принцип ми хареса това, че постепенно tease-ваха turn-а от Strong и Kingdom-а няколко седмици, но не съм много доволен, че се случи точно преди PPV-то, защото не остана време да направят някоя друга конфронтация или промота. Най-добрият развой за мен ще бъде да продължат враждата и след това шоу, тъй като има немалко история през годините между двамата, върху която да градят. За самия мач очаквам да е доста силен - много харесвам и двамата и преди ми бяха едни от любимците от ROH и indy-тата.

 

Трио отборният мач също очаквам да е добър. Супер е също, че House of Black получават някакъв spotlight. Мисля, че печелят тук, като на Double or Nothing би следвало Black да се изправи срещу Copeland за титлата и аз нямам нищо против на даден етап да я спечели.

 

При Hook vs. Jericho нямам особен интерес - просто не искам да ги гледам на ринга един срещу друг. По принцип през 2024 не ми се гледа и особено Jericho в мачове с когото и да е, а за Hook все още не мога да кажа, че ме е грабнал с нещо по-особено. Като цяло ми е все едно какво ще стане тук.

 

Женските мачове - имаше нелош build в някои от шоутата, макар и да не ми пука особено за дивизията. Няма да коментирам обстойно нещата, очаквам смяна поне на едната титла.

 

Радва ме, че Shibata има някакво участие, макар и в незначителен мач. Дано си вземат победата с Cassidy.

 

Надявам се, че тук ще приключи историята на The Acclaimed vs. BCG - в такъв случай BCG би следвало да победят, макар че ми се иска да гледам White в по-сериозни срещи на PPV-тата.

  • Upvote 2
  • Thanks 1
Link to comment

Младата надежда Йерихон бие Кукчо? :unsure: Добре, че ще е транзитен шампион. :) 

Link to comment

Кодича с какво им е бръкнал на тия джабронита, че се опитват да изпъкнат на негов гръб? :unsure:

 

Edited by neshev
Link to comment
Rainmaker

Dynasty беше още едно топ PPV от AEW. За мен със сигурност достигна нивото на Revolution, като имахме няколко доста силни мача и един наистина изумителен мач.

 

Всъщност започвам не подред, а от Bryan Danielson vs. Will Ospreay, защото просто трябва. Каквото и да кажа тук, ще бъде малко. Двамата направиха абсолютна класика и един от най-великите мачове, които въобще съм гледал. Без съмнение най-добрият мач в историята на AEW, като бих се съгласил с мненията из мрежата, че това е и най-добрият мач, който някога се е случвал в САЩ. Bryan Danielson просто е най-великият американски кечист изобщо, Ospreay също е един от най-добрите за времето си и когато им дадеш половин час на ринга, няма как резултатът да не е нещо наистина невероятно. Нереален като кеч сблъсък и просто перфектен като изпълнение, серии, моменти, сработка и представяне от двамата във всеки един аспект. Радвам се, че нямаше намеси от DCF и BCC и си представиха историята по абсолютно чист начин на ринга, като финалните минути особено бяха невъобразими като усещане. Публиката също беше възможно най-горещата, която можеше да бъде. Не знам повече какво да кажа. Както написах в превюто си - това беше един истински подарък за кеч феновете. Просто шапки долу и за двамата и за този истински екстаз, който ни доставиха. След това си изкарах акъла с контузията на Danielson - още в началото не ми се стори да е поел движението грешно, така че правилно предположих, че е worked. Дали няма да видим и реванш лятото?

 

И така, продължавам с останалата част от шоуто. Мачовете от Zero Hour-а няма да ги коментирам поотделно, общо взето - солидни, особено мача на Shibata и Cassidy. Доста странна комбинация са двамата, но някак си работи въпреки коренно различните им стилове и презентации.

 

Преминаваме и към основната част от шоуто. Kazuchika Okada vs. PAC беше много силен мач, първият наистина такъв на Okada в компанията. Който можем да определим и като New Japan vs. Dragon Gate сблъсък. Няма как да се сравнява с другия двубой за мач на вечерта, но беше перфектен за opening мач. Може би най-големият highlight на мача беше character work-ът на Okada, като heel ролята определено му приляга много добре и израженията му и поведението му в мача бяха на ниво. Встрани от това откъм изпълнение мачът беше доста добре направен, с постепенна ескалация и много добри транзиции между ходовете. PAC sell-ваше и bump-ваше доста силно офанзивата на Okada, особено при DDT-то извън ринга, като изглеждаше в много добра форма на ринга. Не се изхвърлиха като за последно във финалната серия, както обикновено в големите мачове на Okada в Япония, но общо взето, нямаше и нужда за opener. Очаквана победа за "The Rainmaker", като се надявам да има опоненти от подобен калибър и при следващите си защити.

 

House of Black vs. Adam Copeland, Eddie Kingston & Mark Briscoe беше приятен трио отборен мач, който си изпълни главната функция - да постави Copeland vs. Black на може би следващото PPV. Иначе приличен екшън от всички участници и някои добри спотове и моменти като трите Spear-а, които отнесоха House of Black. Дано в крайна сметка Black приключи враждата с титлата на рамо, тъй като е един от кечистите, които заслужават повече внимание.

 

Willow vs. Julia Hart не беше нищо особено, но поне бе кратък и не отне от времетраенето на останалите срещи. Очаквана смяна на титлата тук предвид контузията на Julia.

 

Roderick Strong vs. Kyle O'Reilly беше един от другите по-изпъкващи мачове от шоуто извън големите сблъсъци за вечерта. Препратка към ROH/PWG стила отпреди 10 години. Като цяло много добър техничен мач, със стабилна обработка от двамата, хубави контри и на моменти и силни strike-ове, като просто от толкова големи мачове на същото шоу бяха донякъде засенчени. Надявам се, че наистина ще продължат враждата и след това, тъй като със сигурност има накъде да се развият нещата откъм история. Иначе Kyle O'Reilly макар и след две години отсъствие от ринга, в първия си по-сериозен мач определено показва, че все още знае как се прави.

 

При Chris Jericho vs. Hook, както написах, бях минимално инвестиран и ми беше все едно за мача и изхода, но не мога да кажа, че това, което представиха, беше чак толкова лошо. В сравнение с TV мача им отпреди седмици тук стипулацията им даде повече свобода и поне някои от спотовете бяха добри. Предполагам, че все пак ще продължат историята между двамата и след този мач, макар и да не ми пука особено.

 

Toni Storm vs. Thunder Rosa се получи добре и определено по-интересно от предишния PPV мач на Toni Storm. Стабилно представяне и от двете на ринга. Не съм следил особено Thunder Rosa преди, за да кажа дали беше правилното решение да загуби, така че няма да коментирам развоя. 

 

Young Bucks vs. FTR имаше ужасния късмет да последва Danielson vs. Ospreay, като дори и аз все още не се бях отърсил от спектакъла, който ни предложиха те. В друг кард това можеше да си бъде легитимно атракцията на вечерта, като все пак мачът се получи доста добре, както и се очакваше от двата най-добри отбора. И двата тима отнесоха някои брутални спотове и мачът беше фраш със зрелищни моменти, с които да вдигнат публиката отново. Завършекът беше точно такъв, какъвто се спекулираше из мрежата - със завръщане на Jack Perry и победа за YB. Все още не знам как да се чувствам от това, че най-вероятно той ще бъде новият член на The Elite, нека да видим как ще се развият нещата.

 

Samoa Joe vs. Swerve Strickland беше достоен main event, с което се закри едно фантастично шоу. Естествено, най-важното е, че Swerve най-сетне спечели титлата, което беше възможно най-добрият край на PPV-то и въобще на враждата с Joe. Както написах - по-добър момент от сега нямаше да има и нямаше нужда да провлачват нещата с още месеци. Swerve си покрива всички критерии за главно лице в AEW и заслужено вдигна титлата. Самият мач беше много добре конструиран, като си разказаха историята от враждата перфектно на ринга. Хареса ми и детайлът с контузената ръка на Joe, която изигра роля и във финалните моменти на срещата. Успяха да вкарат и драма накрая така, че моментът на Swerve наистина да се усети като нещо голямо. Надявам се, че ни предстоят едни интересни месеци с него като шампион. Иначе Joe си се справи перфектно като шампион и за мен беше точният човек, от когото Swerve да спечели пояса.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
wweforever

Докато продължават да гледат продукта на wwe, а не техния не ги виждам, дано Джо се върне в WWE, а и факта че Хук загуби титлата от Джерико прави още по-лоши решенията им,сори нот сори!

Link to comment

Така… 

Спокойно може да скипнете половината шоу и да започнете от мача на Крис Джерико и Хук.

-

За мен най-добрите мачове бяха Кайл срещу Родерик й Оспрей срещу Даниелсън. 
-

Тройния мач с Коупленд и останалите срещу Хаус оф Блек не беше нищо особено. Малакай Блек ме кефеше повече когато беше в NXT. Дайте му повече време да се раздаде бе. Кво го третират все едно е Брок Леснар. Същото с Бъди Мърфи. Този мач беше напълно излишен от турнира и спокойно можеха да го вкарат в мейн ивент на Дайнамайт. Коупленд трябваше да се бие самостоятелно за ТNT титлата.

PAC срещу Окада очаквах да бъде нещо по-голямо но беше пълна скука. Бавен, муден и мъчителен мач за гледане. Само към края се случваха тук-там интересни неща. Highlight-а беше когато Окада се надъхваше от публиката и после показa среден пръст на всички 😂 беше много мазно и определено вече се затвърди като един от големите хилчета на компанията. Така и трябва. Един хийл трябва да го boo-ват. Не да му ръкопляскат. Трябваше PAC да спечели мача но напук на публиката да бъде още по-mad стана обратното. Радвам се че PAC получи респект от публиката - WE THE BASTARDS!

-

Родрик Стронг срещу О’Райли беше един невероятен мач. Тия двамата се раздадоха на макс и през целия им 20+ минути мач само удари, бъмпове, страйкове. Дори за минута не можаха да си отдъхнат. Най-недооцененият мач за вечерта според мен. 
-

Джулия срещу оная Уилоу беше хубав мач но с много тъп и неочакван край. Не трябваше тя да спечели. Къв е смисъла да и дават тая титла като ще я дропи на Double or Nothing срещу оная кринджавата Мерцедес дето излиза, прави си ентранса, засенчва новата TBS “шампионка” и си заминава с някви кринджави погледи. Никакъв престиж няма да има тази титла. Можеха да направят някаква история със Skye Blue и да иде титлата при нея. Момичето я заслужаваше повече от всичко ама не. Важна е тъпата циганка. Заеби.

-

Хук срещу Джерико не очаквах че ще ми хареса , но даже беше много приятен мач включващ драма, тук там забава и честно казано още от предишните ми коментари предположих че Крис ще спечели, но за какво му е тая титла не знам 😂 Няма втори кат него. Определено сега е изградил Хук като по-голяма звезда, след като се повдигна от два джудас ефекта. И накрая типична Крис Джерико попеда, но трябваше Таз да се намеси, да помогне на Хук и да си запази титлата. И на другия турнир можехме примерно да имаме Таз срещу Крис Джерико. 
-

Тони Сторм срещу Тъндър Роса беше топ мач. Радвам се че Тони запази титлата. По-интересен образ за гледане и по-добър шампион. Ако Тъндър беше спечелила щяхме да имаме един специален момент и до там. Правилен избор от ТК. Очертава се да имаме втори мач с Деона и Марая. Тези двете определено имат недовършен бизнес, хах

-

Оспрей срещу Даниелсън направиха мачът на десетилетието , да не кажа за всички времена но не е изключено. В началото върви като приятелски мач но лека полека темпото и жаждата за попеда се увеличава и забравят за всичко останало. Никога не съм виждал Даниелсън в такава светлина. Той е може един от най-добрите кечисти на тази планета, след Оспрей разбира се. Няма повече какво да кажа за този мач. Тези двамата просто направиха история която ще се пълни дълго време. 

YB срещу FTR беше класика но не трябваше да бъде веднага след мача на Даниелсън и Оспрей. След всичко което видяхме на мача им и сега този. Трябваше да сложат примерно женски мач за да можем да си отдъхнем през това време. Всичките тези спотове, удари, dive-ове през маси, тази кръв.. всичко беше просто безразлично, но пак си имаше омг моменти и някак си пак успяха да хайпнат публиката хах. Появата на Джак Пери беше яка. Чакат ни интересни шоута със сигурност 😄
-

И накрая мача за главната титла. Много ме кефеше косплея Суъре на Black Panther . Оказах се прав че имитира някои сцени от филмите на Marvel. Според мен трябваше да и дадат повече време но не съм недоволен. След толкова мачове пак беше лесен мач за гледане, изпълнен с драма. Джо през повечето време доминираше и Суърв като типичен фейс си черпеше сила от публиката, както и от принц Нана и в крайна сметка получи това за което толкова много се бореше. Края на мача се получи добре но не беше нищо специално, поне за мен.

-

Като цяло турнира не беше на нивото на Revolution. Имаше доста излишни мачове които специално можеха да бъдат в седмично шоу. ТК трябва да се научи да прави по 3-часови турнири щот 4 часа са просто ту мъч.

-

Моята оценка е 7.5 от 10. 

Edited by Morty
Link to comment
The Olimpic Hero

Гледах Даниелсълсън срещу Оспри. Съжалявам момчета, фенове на AEW, но виждаме нещата много различно.  Аз съм фен на кеча, не толкова на конкретна компания. Да, мачът е страхотен. Това е един много добър кеч мач, но мач на десетилетието - абсурд, най-добрият мач изобщо - тотален абсурд. Даже за мен не е най-добрият мач в AEW. Според мен той продължава да бъде Коди Роудс срещу Дъстин Роудс - мач с много повече разказана история. Тук Оспри и Даниелсън при супер надъхана публика се разцепиха от бой и мачът вероятно беше технически перфектен, но аз лично драма и някаква по-специална история не видях. Роман срещу Коди на Мания за мен е много по-силен мач, а и може би аз харесвам WWE стила много повече. Отделно е ясно, лично за моята система на оценяване, че build-up-ът и историята зад мача също влияят. ****1/2 е за мен този мач. Коди и Дъстин е *****, Роман и Коди е *****. Това е лично мое мнение и оценка, не ангажирам никого с него.

 

Иначе Оспри е абсолютен феномен на ринга и това е факт, като Терминатор е. Всички движения са му все едно взети от филмите. Той изглеждаше като по-голямата звезда в мача и по-силно, което вероятно е направено умишлено, така и трябва да бъде. Съжалявам, че не дойде в WWE, защото буквално може да бъде сред топ мейн ивентърите и сред топ бейбифейсовете, който е супер овър и е супер пушван, особено в новата ера на Пол Левек. Отделно има и достатъчно харизма.

               

Link to comment
The Pain

Лол, Браян Даниелсън има сигурно поне 10 мача в ROH, дето са по-добри от тоя..

За това ви викам тик-ток поколението, много ви се иска като се случи нещо и да кажете, че сте станали свидетели на най-доброто еди-какво-си в историята, ама нещата не работят така момчета... :D

9MLnN5Y.gif

Link to comment

Момчета, учете се как се троли:

 

Quote
I can't pretend to be proud of this. Swerve should be The Guy in AEW but this is a Dave Meltzer promotion, & Will Ospreay is Meltzer's guy. Until proven otherwise, this is a patronizing transitional title win until Ospreay is gifted the strap in Wembley.И вашите тъпотии ща годе стават, ама ей това си личи, че от три дена барем го мисли човекът, че да замаже някак положението. :laugh:

 

Link to comment
16 hours ago, The Olimpic Hero said:

Роман срещу Коди на Мания за мен е много по-силен мач, а и може би аз харесвам WWE стила много повече. Отделно е ясно, лично за моята система на оценяване, че build-up-ът и историята зад мача също влияят. ****1/2 е за мен този мач. Коди и Дъстин е *****, Роман и Коди е *****. Това е лично мое мнение и оценка, не ангажирам никого с него.

В Мача на Коуди включваше Сина, Гробаря, Скалата, Ролинс и още други големи звезди което прави мача още по-специален + това че имаше доста психологически сцени. Нормално да се хареса от повечето. 

Тук говорим за класически кеч 1в1 дрийм мач без разни “bloodline” правила. Без намеси, мамене и секви такива. Ако този мач беше на Wrestlemania щяхте друго да казвате ама айде. 

  • Upvote 3
Link to comment

ППВ-то беше уникално, гледах го без никакъв скип. Както винаги, мачовете в AEW на такива събития са топ и никой не изиза колкото да разкара десет минути екранно време. Пък и залата беше разпродадена, публикта яко надъхана, така че се получи страхотно.

Kazuchika Okada vs. PAC - не очаквах, че ще дадат на Окада да прави мач изцяло в NJPW стил насред Америка, но все пак му позволиха. @Morty - ако гледаш Пуро, ще видиш, че това е начинът, по който там си провеждат срещите. Бързи, наситени и много интензивни моменти, с технически перфектни изпълнения, който са последвани от дълги паузи на селване между тях. Малко е странно в началото, ако не си свикнал и си гледал само американски кеч. Идеята е, че нещата, които правят, са изпипани детаилно и се опитват да придадат на всяко движение огромно значение. 

Мачът беше страхотен и единствено мога да се оплача от края. Малко повече драма и контри му трябваха и щеше да е перфектен. Хубавото е, че публиката оценяваше случващото се на ринга, което ми говори, че си беше предимно смаркска. Окада получи силен поп, особено при средния пръст. 

Brody King & Buddy Matthews & Malakai Black vs. Adam Copeland & Eddie Kingston & Mark Briscoe - за мен отва трябваше да е откриващия мач на шоуто, защото беше нон-стоп екшън и изпълнен в сякакви моменти, на които хората да си маркват. Много ми хареса срещата, аз съм фен на такива "парти" мачове, където непрекъснато правят някакви неща и се гледат леко. Няма много драма, а е по-скоро чисто забавление.  Пък и хайпнаха евентуален сблъсък между Копланд и Блек, за който съм надъхан. 

Willow Nightingale vs. Julia Hart - Джулия заслужава повече признание. И като образ, и на ринга. А Уилоу за няколко предавания я направиха супер оувър, хората вече я разпознават и отнася много добър поп. Самият мач беше просто ОК за мене. Появата на Моне - meh. 

 

Roderick Strong vs. Kyle O'Reilly - не съм инвестиран особено тук, но иначе историята е читава. Аз мисля, че това си е перфектна мидкард вражда.

 

Chris Jericho vs. Hook - Джерико стана мега хейтен от феновете, но е пълна глупост това. Пичът заслужава признание за всичко, което прави в индустрията. Това е единствената читава вражда на Хуук до момента и с няколко предавания го постави на картата и от лоукардър го направи читав мид. Щото истината е, че Хуук може и да изглежда добре, но за нищо не става - на ринга е 0, на микрофона е - 10. Една реплика му дават, и нея не може да каже. Джерико изнася всичко, накрая на дърти години той отнесе и бъмповете, за да изглежда Куката добре. Може ли на 50 да се мяташ от ринга през маси, бахти. :blink:

А затова, че Джерико е победил - поредната тъпа тролня на IWC. Джерико вече загуби един път от Хуук чисто в мач. Всичко, което се случва, прави Хуук да изглежда силен - вдигна се след всички финишъри, накрая беше победен след удар с бейзболна бухалка. Нормално е да вземе хийлът една победа, щом ще продължават тая вражда - това си е класика. Иначе след 0-2 за какво да продължават? Как да я развиват? Любителите на историите малко са изпуснали тоя момент, докато слушат Русо и Бишоф всеки ден ...

 

Реакциите на Таз и намесата му селд това направи нещата още по-добри. От тоя фюд Хуук ще излезе по-оувър отвсякога. И няма друг като Джерико, който да може да го издигне така.

 

Toni Storm vs. Thunder Rosa - не беше лош мача и получаваха добри реакции и двете, но появата на Пуразо ми беше тотално излишна. Тони Сторм пак спечели хийлски, какъв беше смисълът от това? Никой не го ебе за Пуразо, така или иначе. Пък и не се връзваше много с идеята, че с Роса не се харесват двете. Като цяло и "удар под пояса" при жените винаги ми е криндж ... абе, от бая неща мога да се оплача тука. Иначе на ринга двете се раздадоха. Щях да си маркна, ако Тъндър-а беше спечелила, но е ясно, че нямаше как да стане това.

Will Ospreay vs. Bryan Danielson - не знам много какво мога да напиша за тоя мач. Трябва да изпадам в някакви суперлативи просто ... Ясно е, че беше перфектен. Просто се беше кеф да го гледа човек. Даже ще го зяпам поне още веднъж съвсем скоро. 

Във всяко нещо си има нива и в кеча това е най-високото. Няма по-нагоре накъде. Много, много малко хора имат възможностите да направят подобна среща в момента в света и това бяха двама от тях. 

Matthew Jackson & Nicholas Jackson vs. Cash Wheeler & Dax Harwood - на всяко друго шоу, това щеше да е мачът на вечерта :D . Разцепиха се и двата отбора, без никакво съмнение най-добрите в света в момента, и направиха абсолютна класика. 

Появата на Джак Пери накрая беше предвидима и не беше много готино направена, но това му е единственият кусур на тоя мач. Всичко друго беше жестоко. Спотовете и сик бъмповете бяха един път, как не се потрошиха - идея нямам. Блийдването на Дакс също беше бруталия. За мен правилните победители бяха YB - в момента са най-интересните в AEW и трябва да развиват историята там. Около новият елит всичко е готино - даже криндж моментите им се получават интересни.

Swerve Strickland vs. Samoa Joe - хубав мач, Суърв най-накрая взе титлата и спокойно мога да кажа, че мина на следващото ниво. Вече пичът си е МЕ отвсякъде и където и да отиде и каквото и да прави, ще е звезда. Като се замислиш, че това беше един въшлив low-carder , за който никой не даваше пет пари ... Перфектната съксес стори.

Много неща ми харесаха, включително, че Суърв реално го играе туийнър и се опита да накове джо с колана накрая :D . Но от всичко за мен трябва да се подчертае много дебело, че Самоа Джо все още е човекът, който ти трябва, ако ръководиш кеч компания. Перфектен хийл, перфектен зад кулисите, перфектен когато трябва да издига нови звезди. 

Мачът му с Хуук - издигна хуук. Враждата му със Суърв - издигна Суърв. Като стана инцидентът с Пънк и Пери - първи се намеси. Дебел, плешив, стар - все тая, Джо е човекът, когато стане дума за кеч. Беше феномен в TNA преди години, същото и за ROH. Когато отиде в WWE, където нямаше как да е звезда, заради вида си, пак си вършеше добре работата. В AEW - чудесен транзитен шампион, включваше се добре във всичко, изнасяше промота, правеше добри сегменти и на всичкото отгоре все още е много, много добър на ринга. Не е вече младо момче, но стилът му си остава брутален за гледане. 

----

Единственото, от което мога да се оплача, е подредбата на мачовете. Сложиха трите големи мача един след друг и публиката нямаше време да си отдъхне. От това най-много пострада МЕ-та, който просто нямаше шанс да блесне след предишните два сблъсъка. Можеха спокойно да сложат Найтингейл - Джулия между тях. Бели кахъри, така или иначе шоуто беше страхотно. Трудно ми е да кажа дали ми хареса повече от Revolution-а, и двете бяха много добри.  

Edited by gboy

 

Link to comment
Suffer-H

Добре че беше Титаниел Браян, да извади добър мач от Уил Спрялото. За първи път да видя тоя каунь в мач, в който финала не е с 50 хиляди финишъра без selling. Уилката, срещу Браян да бяга, пак няма да го стигне като техника и психология на ринга. Ако някой се заблуждава и си мисли, че Браян не е човекът, който диктуваше целия мач, нека направи сравнение с мачовете на Оспри срещу свинята Омега или с Окада и да види къде е ралзиката. И тримата Браян ги слага в малкия си джоб по всяко едно време от кариерите им. Също така, Оспри не е интересен като фейс, няма и два месеца в компанията, а вече е изтъркан до болка. Като беше парт таймър хийл ми беше доста забавен, но сега ще ни го навират в лицето и ще го пушват до небесата и всичко свързано с него ще е предвидимо до втръсване. В WWE щеше да е сто пъти по-интересен, защото щеше да започне от нулата и вероятно щяха да му изградят постепенно някакъв интересен гимик. В AEW идва като "голямата звезда", а повече от половината им тв аудитория, не знаят кой е... какво гениално решение, някакъв анонимник сред кежуъл феновете, да дойде и да пребие всичките ти установени имена. Сигурен съм, че с това решение рейтингите и продажбите на билети за седмичните шоута ще скочат двойно. 

Link to comment

Колкото на Рикошет му изградиха образ и го пушнаха, толкова и на Оспрей щяха ... ;) Най-много двамата да се бореха във финала на Speed :D :D :D

Същото важи и по оста Окада - Накамура. 
 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...