Jump to content

NJPW Windy City Riot - 12 април 2024


Recommended Posts

nWoHulkster

Като изключим съвместните шоута с ROH и AEW, това шоу ще бъде с втората най-голяма публика в историята на NJPW в САЩ (над 5,000 човека) и най-голямата им публика там от 2018 насам.

 

New Japan Pro-Wrestling
"Windy City Riot"
April 12, 2024

Chicago, IL
Wintrust Arena

 

 

IWGP World Heavyweight Championship Match

n(6).thumb.jpg.92e2e7a7c8c3d75af0681d96d883f2a4.jpg

Tetsuya Naito (c) vs. Jon Moxley
 

nj(6).thumb.jpg.2bcc0779b9a9e017eaf89738165d9cc0.jpg

Tomohiro Ishii vs. Nic Nemeth
 

NJPW World TV Championship Match

nj(1).thumb.jpg.9321c9373f29f9c46f97d5716e43c97c.jpg

Matt Riddle (c) vs. Zack Sabre Jr.

 

Riot Rules Match

n(7).thumb.jpg.baf15ca7920d8eb7d471b51c00a39bcc.jpg

Eddie Kingston, ?, ? & ? vs. Gabe Kidd, ?, ? & ?

 

n(4).thumb.jpg.c041555d516cc5b505205c4cf6812e53.jpg

Hiromu Takahashi vs. Mustafa Ali

 

nj(5).thumb.jpg.efbeb5d3cf0403ce0afd9415dfdb0aec.jpg

Shota Umino vs. Jack Perry

 

NJPW STRONG Openweight Tag Team Championship Match

n(5).thumb.jpg.908755d57fb6a11b3e1b7acdaa5f033c.jpg

Shane Haste & Mikey Nicholls vs. El Phantasmo & Hikuleo (c) vs. Fred Rosser & Tom Lawlor vs. Royce Isaacs & Jorel Nelson


NJPW STRONG Women's Championship Match

nj(2).thumb.jpg.12580ac638f896a8b9011c8e6afecfb3.jpg
Stephanie Vaquer (c) vs. AZM

 

n(1).thumb.jpg.e2eef52ef7159f8b17e5de141723ba14.jpg

Minoru Suzuki vs. Ren Narita

 

nj(3).thumb.jpg.89d2f6c45904ccef2b432f1e80bf4c3d.jpg

Mina Shirakawa & Viva Van vs. Alex Windsor & Trish Adora

 

nj(4).thumb.jpg.0fa6006649afec8306594bd5293431df.jpg

Matt Vandagriff vs. Zane Jay

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 3
Link to comment

Naito vs. Moxley стана мач за световната титла, добавиха нов мач (Suzuki vs. Narita) и обявиха отборите за мача с отборните титли.

Link to comment

Леко допълнение. Според най-новите данни от 6,627 пуснати билета, 6,163 вече не са свободни. Най-голямата публика за шоу на NJPW в Америка беше 6,333 за G1 Special in San Francisco през 2018 (където главния мач беше Kenny Omega vs. Cody Rhodes), така че близо са до рекорда.

  • Upvote 2
Link to comment

Много добър кард на хартия. 

 

Tetsuya Naito vs. Jon Moxley ми изглежда доста добре като match-up - две от топ звездите на NJPW и AEW излизат в директен сблъсък, което не се случва често. Вече почти нямам спомени от мача им от G1 2019, но ще ми е интересно да видя как ще се напаснат като стилове и персони (които тук контрастират значително) и очаквам и мачът да бъде доста приятен за гледане. Откъм победител - определено има шанс Moxley да спечели титлата. В момента NJPW останаха без утвърдени мейн евентъри с изключение на Naito и за мен е възможно в такъв момент да направят нещо по-различно, като дадат титлата на външен човек. Не мога да кажа, че точно това е сценарият, който искам да видя, защото, примерно, предпочитам някой измежду ZSJ или Tsuji да вземе титлата от Naito (да кажем на Dominion), но няма спор, че ще бъде интересен booking и може да се завърже доста добра история, ако Shota Umino, протежето на Moxley, впоследствие върне титлата в компанията от самия него. Относно Naito, в последните мачове за съжаление си пролича, че вече не е на топ ниво, и аз не бих искал поясът да остане при него до Wrestle Kingdom. Абе, интересни неща предстоят около титлата, накратко казано.

 

Tomohiro Ishii vs. Nic Nemeth - един от по-големите тестове на Nemeth поне пред мен доколко може да достави откъм качество на мачове. Ishii е човек, срещу когото буквално всеки може да направи добър мач, така че да видим какво ще представят. За мен точно в момента Global титлата е хубаво да се държи от някого от активните кечисти в компанията, не очаквам и Nemeth да направи кой знае колко дълъг reign.

 

Matt Riddle vs. Zack Sabre Jr. - като мач изглежда топ и е ясно, че са го book-нали като атракция за феновете в Чикаго. Аз също съм надъхан, мачовете им в EVOLVE преди вече доста години си спомням, че бяха силни, и съм убеден, че и този ще бъде такъв. Но един проблем има за мен - не искам ZSJ да се мотае повече с тази титла. Мястото му е по-нагоре в card-а, ако не световната, то поне Global титлата. Просто ще бъде доста лош booking да спечели или дори загуби тук, особено след шедьовъра, който сътвориха с Danielson преди два месеца. Така че единственият резонен завършек е time limit draw и push за ZSJ след това.

 

Riot Rules Match - изглежда ми доста интересно на хартия. Пояснявам, Riot Rules значи no DQ, no count out, tornado tag мач. Просто съм убеден, че ще си хвърлят брутален пердах, каквито и да са отборите. Gabe Kidd е едно от момчетата, които ми правят най-добро впечатление, откакто следя отново активно. Добър е на ринга, има визия, дори и промо умения, харизма... Като цяло за мен може да бъде и top gaijin-ът на NJPW. Дано след това вземе някоя от титлите и дори и защо и да не бъде в голям мач на Forbidden Door.

 

Hiromu Takahashi vs. Mustafa Ali - още един потенциално силен мач на хартия. Mustafa Ali съм го гледал много малко въобще, но щом е с Hiromu, един от топ cruiserweight кечистите за последните десетина години, няма как мачът да не е добър.

 

Shota Umino vs. Jack Perry - разви се някаква история тук покрай намесата на Jack Perry в House of Torture, което поне е хубаво. Самият мач не очаквам да е нещо особено, а за изхода не трябва да има съмнение, че Umino трябва да си върне загубата от Купата тук.

 

Minoru Suzuki vs. Ren Narita също ми харесва като идея. Има някаква история и тук, тъй като двамата бяха част от Strong Style групата заедно с El Desperado, преди Narita да напусне към House of Torture. MiSu е и един от хората, които са тренирали Narita като кечист. Мисля, че стиловете им ще се напаснат доста добре и мачът ще бъде качествен, стига да няма типичният H.O.T overbooking. Narita тук трябва да спечели и дано покаже достатъчно в срещата.

 

Останалите мачове няма да ги коментирам поотделно, а с някои от кечистите не съм и запознат. Има обаче всички изгледи да бъде много силно шоу и дори по-добро от Battle in the Valley.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
nWoHulkster

"The New" New Japan Pro-Wrestling в действие. Това шоу е добра илюстрация на NJPW в момента. Main event с (вече) безспорната главна звезда на компанията срещу главна звезда от най-важният им бизнес партньор (Moxley от AEW). Singles мачове с новите американски попълнения (Nemeth, Riddle, Perry, Ali). Главни млади надежди в showcase мачове (Kidd, Umino, Narita). Просто усеща се, че с това шоу искат да покажат на американската публика какво представлява NJPW в момента/занапред и да showcase-нат новите лица. В този ред на мисли усеща се липсата на Tsuji - за мен лично и той трябваше да е тук във важен мач.

 

Naito vs. Moxley за титлата е един от най-големите NJPW vs. AEW мачове въобще. Достоен дори и за Tokyo Dome. И за мен изходът въобще не е сигурен - даже бих казал отива почти към 50/50 - което засилва интригата. Kато цяло NJPW vs. AEW мачовете бяха най-големия drawing коз за New Japan през последните две години и ще продължат да бъдат занапред. В момента NJPW нямат по-големи атракции за големите им шоута от това, така че партньорството им с AEW се очертава да бъдe важно и занапред.

 

Не че са имали много мачове (като конкретно за Ali това е дебют), но досега новите американски попълнения все още не са успяли да изпъкнат и да се усетят като наистина подходящи за NJPW. Nemeth е идеален пример. Популярно име ли е? Да. Добър ли е на ринга? Да. Push-ват ли го? Да. Обаче, нещата все още не са кликнали, както се казва, и все още не е показал нещо по-така. Усеща се като WWE стил кечист на NJPW ринг, а това не върши работа. Без storyline-heavy форматa със седмични шоута, WWE стилът е скучен за гледане и не е вървежен за аудитория като тази на NJPW. Окей е за midcarder, но ако искаш да бъдеш главна звезда в NJPW трябва да покажеш повече на ринга. Този мач тук е шансът на Nemeth да покаже повече и Ishii е перфектния опонент за това. Ако не успее да достави срещу Ishii, това ще е индикатор, че трудно ще се адаптира към NJPW стила. Макар и може би не в чак такава степен, нещата при другите трима са подобни. И тримата (Riddle, Ali, Perry) са с екстра опоненти и ги сложиха в добра позиция да направят силно представяне (особено първите двама).

 

Другото не ми се коментира по-подробно. Само ще кажа, че сглобиха добър и доста свеж card и съм надъхан да видя как ще се получат нещата. Фактът, че ще draw-нат най-голямата или втората си най-голяма публика в САЩ досега е обнадеждаващ. Единственото, което остава е да оправдаят, а защо не и да задминат, очакванията.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...