Jump to content

AEW Collision - 30 март 2024

Rainmaker

Recommended Posts

Тъндър Роса с първи сингъл мач откакто се завърна - надявам се на бърз скуош и да демонстрира, че идва за ТИТИЛАТЪ :cool:

Иначе има два мача, които изглеждат доста добре - тройния и Top Flight vs. Big Bill & Ricky. Особено вторият се надявам да го хайпнат по време на шоуто, защото си заслужава.

За съжаление към срещата на FTR пък нямам никакъв интерес. :( Бях се хайпнал, че ще се изправят срещу HoB, а то ... някви джобъри. Дано само не им дадат много офанзива, ама като ги знам как буукват в AEW, най-вероятно ще са равностойни през повечето време.

Със сигурност ще го гледам тая седмица Колижъна, кефи ме карда и очаквам пак да е предимно in-ring action.

• Upvote 2

Rainmaker
Posted (edited)

И на мен ми изглежда интересно тази седмица, Shibata в отбор с Castagnoli и Danielson звучи, меко казано, брутално. И то една вечер, след като вторите направиха шоу в Мексико. :D Въпросните момчета до Archer не ги знам, но да видим какво ще се получи.

С The Infantry също не съм особено запознат, но всичко друго освен FTR да продължат, ще е нелепо. 

Едно от по-интересните неща също е мачът на Острието и кой ще излезе за титлата.

Другия отборен мач вече го очаквам да си е добър.

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
Rainmaker
Posted (edited)

Шоуто тази седмица беше по-постно или поне според мен нямаше нещо, което наистина заслужава да се види, но все пак се случиха и едно-две интересни неща.

Adam Copeland vs. Matt Cardona не беше зле, без да успее да ме впечатли особено. Все пак появата на Cardona в шоуто беше добър момент - но няма нужда да става активна част от вече препълнения AEW roster. Иначе получиха добри реакции от публиката и самият мач си имаше някакво усещане. Вече след това съм напълно доволен, че Malakai Black ще участва в по-смислена вражда и вероятно след това ще се бори и за TNT титлата срещу Copeland, дано му дадат и пояса по някое време.

FTR vs. The Infantry беше приличен сблъсък, хареса ми как Infantry бяха представени като легитимни underdog-ове в мача и на моменти се усети, че имат някакъв шанс да направят изненадата. FTR определено трябва да си продължат и до финала за мен.

Изглежда, че build-ват нещо между Strong и O'Reilly, чудя се дали няма да направят някакъв turn на Kingdom-а и след това да видим мач между Strong и O'Reilly на Dynasty, който ще добави още един супер добре изглеждащ сблъсък към вече очертаващия се адски силен Dynasty.

Много неприятно се получи с Ricky Starks в отборния мач, за съжаление цялостно отборният турнир до момента не е нещо кой знае какво.

Хубав видео пакет за Ospreay.

Главният мач беше приличен, отново без да е нещо по-отличително. Радва ме все пак, че Shibata отбеляза победата и дано да продължи да получава повече изяви в шоутата. Иначе предвид това, че Claudio и Danielson се биха в Мексико ден по-рано, представянето им беше също стабилно.

Edited by Rainmaker

На мен пък това без съмнение ми е най-интересният Collision, на който съм попадал. Не е голяма работа, щото го гледам относително рядко, но просто така се случи. Всичко ме изкефи, а и супер много помогна, че тоя път залата беше бая пълна и канадците бяха мега надъхани. :D

Адам Копланд си е любимец в Канада и публиката си маркнаха яко. Като започне шоуто така и ти е едно благо такова. Най-мразя като в началото пуснат някой, дето не е оувър и хората в залата за заспали през цялото време после.

Излизането на Зак Райдър беше яко WTF момент и се получи много добре. Пичът, между другото, се е нацепил и мяза на истинска звезда така. Което поставя под въпрос доколко правилно го използваха едно време в WWE, като беше оувър с публиката, но така и не стана нищо от него, особено с тоя маолумен гимик на Bro кретен :D . Ако дойде в AEW, аз лично ще съм доволен. Сигурен съм, че ще се намери място и за него в карда :sleep:

Самият мач беше повече от добър оупънър. Сегментът след него също.

---

FTR vs. The Infantry беше мачът на вечерта и се постараха много и двата отбора. По едно време се бях филмирал, ще FTR верно могат да паднат. Добре, че не стана тая глупост. Но самият мач като такъв беше мега добър - с много спотове, с добре разказана история, с качествени движения, драма и прочее. Да, за мен беше правилно FTR да бият без да дадт много офанзива, но както вече писах - това в AEW трудно става, тука in-ring действието е преди всичко и рядко виждаме скуошове и не това е начинът да правят кечистите оувър. Приел съм, че ще е така. 

Много, много доволен съм от тоя мач. :happy: ППВ качество, че и за ППВ щеше да открадне шоуто.

---

Срещата на О`Райли с някакъв рандом зле изглеждащ джобър беше просто ОК - ясно е, че градят някаква лоукард история около него и Стронг, с което съм ОК. Така или иначе UK нямат какво да правят в по-важната част от шоуто, да запълват време стават. По-добре от рандом мачове, изсипани просто ей така.

---

Рики Старк и Биг Бил срещу Топ Флайт се надявах да е също много добър мач, но там бочнаха тежко, видя се и в реално време ... Ще излезе инфо какво точно е станало, но предполагам, че доста бързо се наложи да сменят плановете в движение и дори края на мача беше от нищото. Това пък, че имаше три отброявания при превъртането, беше хептен зле.

Няма как, случват се такива неща, когато правиш рискови движения, дано да е добре Рики. И се надявам да го обърнат после на фюд между отборите, а не да го покрият. 

---

Видеото за Оспри беше много добре направено тоя път.

Съжалявам само, че идва толкова късно. Трябваше да е преди дебюта му, да е част от хайпа. Другото, което е - това е за Дайнамайт, където се предполага, че гледат не толкова хардкор фенове и е хубаво да се запознаят с Оспри и защо е толкова голямо име. Колижън го гледат хора, за които всичко това е добре известно.

---

La mera mera се върна :cool: 

aew-thunder-rosa-interview.jpg

Мисля си, че дадоха на Лейди Фрост да направи малко по-дълъг мач отколкото са били първоначалните планове, заради боча от tag team мача преди това. Но така или иначе доста добра среща като за завръщане на Тъндър Роса. Още повече, че й обявиха двубой с Марая Мей за Дайнамайт и съм надъхан за там. Особено покрай Тони Сторм. За първи път нещата в женската са ми интересни. 

---

За мен МЕ си беше страхотен мач. Не толкова колкото този на FTR, но определено ми хареса. А като имаш предвид, че преди ден -два същите тия кечисти се маризиха в Мексико, наистина си е постижение. Шибата беше MVP определено, пичът много радва на ринга. Не знам за колко време е в AEW, но лесно ме направи фен. Между другото, аз харесвам и триото на The righteous и Ланс. Така и така се чудят с какво да пълнят Колижъна, не виждам причина малко от малко да не обърнат внимание на триос титлите при толкова добри стейбъли. 

HoB сега имат много интересен мач с Адам Копланд, Бриско и Еди. Спокойно могат да го направят за спот за титлите на The Acclaimed. Толкова много мачове 3 в 3 има, а поясите си стоят ей така просто, какъв е смисълът?

---

Останалите неща от шоуто също ми харесаха - промотата на Копланд, Бриско и Кингстън, Тони Сторм и Кристофър Даниелс бяха готини и съм надъхан за мачовете, които идват. Татко Гъз на 60 години изглежда по-добре от 99% от кечистите в момента (не само в AEW) - и той направи добър сегмент. Дано загуби чисто от Джей Уайт, защото наистиа ми се ще Уайт да го издигнат лека по лека. Човекът е топ кечист, а в AEW е заврян на майка му в кътния, не е готино така. Има и визия, и опит, и всичко.

---

Наистина много добър Колижън за мен. Предполагах, че ще е читаво шоу, но ми надминаха очакванията и съм доволен. Дано почнат да го развиват по тоя начин за вбъдеще. 

Edited by gboy
  • Upvote 4

Съмнявам се да е подписал. Той беше за кратко в компанията през AEW, но не доведе до нищо. На него винаги крайната цел ще е WWE. Докато не го привикат, по-оферта е да вършее индитата. Просто AEW е "All Friends Wrestling" и Острието го е викнал, понеже са авери. А Тонката само кима с главица и изпълнява. :D 

Edited by neshev
Rainmaker
4 hours ago, gboy said:

Шибата беше MVP определено, пичът много радва на ринга. Не знам за колко време е в AEW, но лесно ме направи фен. 

Тогава най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да си купиш абонамент за NJPW World за 9.99 долара и да прегледаш най-препоръчаните му мачове от Internet Wrestling Database-а: :cool:
Matchguide « Katsuyori Shibata « Wrestlers Database « CAGEMATCH - The Internet Wrestling Database

Мат Кардона навсякъде се твърди, че НЕ е подписал, а е просто участие за една вечер. Което беше готино, със сигурност доста по-добре отколкото да гледам някакъв рандом джобър от ростъра тип БучърО. :dry:

@Rainmaker - много ще ми дойде и NJPW, и без друго последно време гледам сума ти предавания всяка седмица. Мисля, че скоро ще ми писне :D и ще си остана просто с AEW. Там си плащам в трилъра и съм много доволен.

Saturday night's episode of AEW Collision averaged 458,000 viewers on TNT, up 16.5 percent from the most recent airing of the show two weeks ago.

It's the second-highest viewership total Collision has done so far in 2024.

Collision drew a 0.11 rating in the 18-49 demo. That's down 8.3 percent from two weeks prior and ties the third-lowest rating the show has done since November 25. It's the second-lowest rating Collision has drawn on a week where there wasn't a WWE PLE on the same day.

Collision faced strong competition from the men's and women's NCAA March Madness tournaments. There was also sports competition from UFC, the NBA, and the opening weekend of MLB season.

Участието на Кордона и целувката на Тони Сторм и Марая Мей направи тоя Кълижън сигурно най-вайръл изданието на шоуто от много време насам :D