Jump to content

Josh Barnett's Bloodsport Bushido - 22 юни 2024


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

След десет шоута в САЩ през последните години, Bloodsport кеч формата дебютира в Япония. Ринг без въжета, мачовете могат да бъдат спечелени само с нокаут или предаване.

 

Josh Barnett's Bloodsport Bushido
June 22, 2024
Tokyo, Japan
Ryogoku Kokugikan

 

Announced participants:

Josh Barnett

Minoru Suzuki

Kazushi Sakuraba

Masakatsu Funaki

Rampage Jackson

Davey Boy Smith Jr.

Mike O'Hearn

Davit Modzmanashvili

 

bs.thumb.jpg.79f1c404e96e0c4c21a57215f24cafcc.jpg

 

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
nWoHulkster
Posted (edited)

Най-после и в Япония! Bloodsport е една от най-интересните концепции в американския инди кеч (най-вече защото е нещо тотално различно от всичко друго) и съм надъхан да видя какво ще направят в Япония и при това в голяма зала. Интересен подбор на имена дотук. Фактът, че Bloodsport стила е по-shoot и не изисква големи bump-ове позволява участието на хора без кеч опит и хора на години. Това е подобно на RINGS федерацията през 90-те, например, където участват и редица българи. Като цяло вайбът на Bloodsport е доста RINGS/UWFi-ски и точно това ми харесва в Bloodsport - готина препратка към японските shoot style pro wrestling шоута от 90-те.

Технически, това ще е втория кеч мач на Rampage Jackson (едно време в TNA беше част от Main Event Mafia vs. Aces and Eights 5 vs. 5 мач) и първият му singles мач. Любопитно ще ми е да го видя на ринга, макар и вече да е на години. Грузинското борче също ще ми е интересно да го видя. Но името, което най-много ми хваща окото тук, е бодибилдъра Mike O'Hearn. Тоя пич е един от по-интересните "what if"-и в кеча през 90-те. През 1992 WWF искат да го подпишат, но тогава той е главната звезда в "American Gladiators" и нещата не стават заради това. После за кратко се появи в WCW покрай WCW vs. BattleDome враждата. И ето го сега, на 55-годишна възраст, с първи кеч мач. Ха!

 

Какво мислите, мончета, ако Винс беше успял да подпише този маниак през 1992, дали щеше да го пушне до небесата? :)

hearn.thumb.jpg.897b6eae52f0935c5aeeba22bed03248.jpg

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 3
Link to comment
  • 3 weeks later...
nWoHulkster
Posted (edited)

Обявиха card-a:

 

bushido.thumb.jpg.506e33ead08b04c28f895afe4d92f18c.jpg

 

1. Yu Iizuka vs. Fuminori Abe

2. Erik Hammer vs. Mike O'Hearn

3. Takuya Nomura vs. Todd Duffee

4. Hikaru Sato vs. Hideki Suzuki

5. Konami vs. Maya Fukuda

6. Quinton "Rampage" Jackson vs. Hideki "Shrek" Sekine

7. Kazushi Sakuraba vs. Santino Marella

8. Masakatsu Funaki vs. Davey Boy Smith Jr.

9. Minoru Suzuki vs. Timothy Thatcher
10. Josh Barnett vs. Jon Moxley


Грузинският борец, който бяха обявили по-рано, няма да участва в шоуто.

 

Най-новият постер за шоуто:

 

bs.thumb.jpg.da2e2c596e62d593b030304e45c0fee5.jpg

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 3
Link to comment
nWoHulkster
Posted (edited)

Доволен съм от card-a. Ще се гледа задължително. Реалистично погледнато, Moxley vs. Barnett е един от най-големите мейн ивенти, който можеха да book-нат (не толкова за японския пазар, колкото като цяло за iPPV-то), така че силен избор тук. Suzuki vs. Thatcher също звучи много добре. DBS Jr. vs. Funaki - бива. Sakuraba vs. Santino е най-WTF мача в цялото шоу, ама в забавен смисъл. За хората, които не знаят shoot корените на Santino и го познават само като комедиен образ, WTF-кът сигурно е дори още по-голям. :D Японският Шрек е готина freak атракция и имам интерес към му мача с Rampage, но според мен трябваше да измислят по-голям опонент за Rampage - примерно можеше да го пуснат срещу Funaki или Sakuraba (така де, ако някой от тях двамата би се навил да загуби от него). Sato vs. Suzuki и Hammer vs. O'Hearn също ги чакам с интерес. Тоя ММА пич Duffee го чувам за сефте, ама изглежда като здрав батка (поне от снимките в Гугъл).

 

Общо взето чисто като стил Barnett докара възможно най-подходящите кеч имена за шоуто плюс някакви допълнителни атракции като Rampage, Santino и O'Hearn. Иначе леко съм изненадан, че Shinya Aoki не участва - очаквах и той да е тук. Ulka Sasaki може би също. И въпреки че като цяло съм доволен имах надежди, макар и не много реалистични, че ще докарат малко повече участници, които не са кечисти, като например този грузинския борец, който отпадна от шоуто, или някакви други ММА пичове. Това искам да виждам от Bloodsport - по-различен кеч стил и по-различни участници, които не мога да видя другаде (или мога да видя другаде, ама не в такава светлина). Това му е чарът на цялото Bloodsport чудо, за мен.

 

Няма как да не спомена, че също ми е доста интересно да видя каква публика ще draw-нат. Shoot стилът едно време беше много популярен в Япония, ама това беше преди 20+ години. Сега този стил е почти изцяло мъртъв и това е първият опит за голямо шоу в този стил от IGF през 2016 насам. Колкото и да ми е интересно шоуто на мен лично, shoot style шоу в голяма зала в Япония, с двама американци в мейн ивента, не звучи като нещо, което ще бъде финансово успешно откъм билети. Не знам защо директно решиха да скочат на Sumo Hall вместо да отидат в някоя не чак толкова голяма зала. Те дори японските компании виждат зор да пълнят залата, а пък какво остава за Bloodsport. Лошо няма де, по принцип харесвам амбициозните ходове, така че не мога да ги упреквам. Нека да се пробват пък да видим. Така или иначе това ще е най-голямото Bloodsport шоу досега.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
Rainmaker

Suzuki и Thatcher имаха супер мач преди години:

 

 

Доста харесвам и двамата, този мач и Barnett vs. Moxley ще ги прегледам със сигурност. На Sakuraba не можаха ли да му сложат нормален опонент, егати. :D Иначе и аз съм фен на тази концепция, хубаво е, че и в Япония най-сетне ще видим такова шоу. Трябваше само и Shibata да извикат.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
  • 2 months later...
Rainmaker

Чак толкова няма какво да се изпише, но и трите мача, които изгледах от шоуто, не разочароваха. Аз лично не бях гледал Santino в такива мачове, но приятно ме изненада какво показа и направиха приятна grappling демонстрация със Sakuraba. Suzuki vs. Thatcher очаквано също беше стабилен мач, просто стандартното от двамата. Suzuki е ясен, но и на Thatcher заслужава да му се признае, че е абсолютен ин-ринг майстор. И Moxley vs. Barnett достави повече от добре. Moxley показа, че може да работи всякакви стилове и не му е проблем да влезе и в изцяло технична битка в началото, като след това вкараха и здрави страйкове и някои стандартни кеч ходове/хватки. Не съм толкова голям фен на кървенето по принцип, но тук bladejob-ът от Moxley си беше брутален. :blink:

 

GQsMbsiaAAExqXh.thumb.jpg.2fec5037bd979456e5aee5f4b43a5caa.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...