Jump to content

Олимпийски игри 2024 в Париж- Кои спортове ще следите?

lunatic fringe

Олимпийски игри 2024  

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Hachiko

Стискам палци за Карлос, ако се провали и тролите, ще викна Васко!

raquishi
38 minutes ago, baikiro said:

А защо точно сега у форона решиха да му лапат? Едва ли това са първите наши успехи в борбата от 30 години.

Ми аз примерно за сефте чувам че е член на УС на федерацията ни по борба. И че финансира борците. Пък и досега за всичките ни борци показаха кадри как ги поздравява, това прави впечатление - не очакваш Гнома да отиде да подкрепя нашите атлети на Олимпиада, особено ако не си запознат с дейността му извън захарта, сокчетата и тирето(Да почива в мир). Пък и не помня да са го давали на предишни олимпиади, че е бил в публиката и да поздравява борците. 

Гриша Ганчев е роден на 10 декември 1962 г. в село Микре. Завършва средното спортно училище „Асен Драганов“ (Ловеч) с профил борба (1980)

От много, много години дава пари за борбата. Почти съм сигурен, че и Армен Назарян преди време точно той го домъкна. Явно си му е страст, пък и борбата, за разлика от футбола, е доста евтин спорт и се практикува по бедните страни, та не е толкова трудно да докараш световна класа атлет. 

Затова, че момчето бил чужденец - разгледайте кой за коя страна играе и ще видите, че е пълно с натурализирани състезатели при всички. Да не говорим, че всеки втори е очевАдно дете на емигранти (то това в най-добрия случай). Отдавна вече никой не го ебе за националности. 

Ponetron
1 minute ago, gboy said:

Армен Назарян преди време точно той го домъкна

Вторият син на Армен се казва Гриша дори. Пак ви казвам, не е във борбата от вчера, а от над 30 години. На него това винаги му е било страстта, а не футбола. Такава радост като вчера не е изпитвал дори като подчиняваше любимите си говеда с всичките му отбори. 

baikiro
4 minutes ago, gboy said:

От много, много години дава пари за борбата. Почти съм сигурен, че и Армен Назарян преди време точно той го домъкна. Явно си му е страст, пък и борбата, за разлика от футбола, е доста евтин спорт и се практикува по бедните страни, та не е толкова трудно да докараш световна класа атлет. 

Затова, че момчето бил чужденец - разгледайте кой за коя страна играе и ще видите, че е пълно с натурализирани състезатели при всички. Да не говорим, че всеки втори е очевАдно дете на емигранти (то това в най-добрия случай). Отдавна вече никой не го ебе за националности. 

Средностатистическия Ганьо пред телевизора вечер на ракия и салата го ебе. Расизмът в България е жив повече от всякога. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Тук не говорим за смесени бракове или двойни гражданства, а буквално за наемници, които докарват да се състезават за България. В случая на Новиков, дълго време беше в сянката на Жан Беленюк, който е в неговата категория, съответно си би камшика, за да получи повече шансове.

По принцип не е проблем тук-таме да има по някой натурализиран, но като 3/4 от медалите ти са от подобни спортисти си е проблем.

Edited by neshev

Те половината по тия спортове (и вероятно не само, ма не съм провелявал) са такива. Половината борци от страните в амириките са американци и кубинци, че май и повече от половината. От другите - повечето са дагестанци/руснаци. 

Вчера жената гледа художествената гимнастика - половината рускини. 

Той самият принцип на класиране го предпоставя. Не може Щатите и Русия (изключвам сегашната ситуация) да изпращат представител в категория, а в същото време да имат ненормална дълбочина и някакви топ състезатели да гледат големите първенства по телевизията. Естествено, че ще отидат да се борят за други страни. 

Въпросният бенелюк е наполовина украинец, наполовина руандец (по бащина линия). И вчера момчето взе медал. Нормално ли е той или Семьон да не се борят на състезанието само защото и двамата са украинци? Естествено, че единият от тях ще избяга за друг отбор, дали ще е България или не - все тая. 

От близо 300 борци, 20 най-много да са натурализирани, тъй че информацията ти е грешна.

Monteso

@MJ23, залагаме ли акаунтите за Карлос днес ?
@The Olimpic Hero, ще бъдеш ли съдия на облога ?

Edited by Monteso

MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!!

FUCK LGBT AND LIBERALS!

The Olimpic Hero

MJ няма да заложи, защото знае, че Карлос ще спечели. Единствено е пожелание това неговото, а не че вярва в издънката.

16 minutes ago, neshev said:

От близо 300 борци, 20 най-много да са натурализирани, тъй че информацията ти е грешна.

Сигурно, но от това, което ми излиза на тоя етап ми се струват бая.

Примерно до 57 при мъжете (първата, която ми попада в уикито) виждам това:

Darian Cruz от Пуерто Рико се е борил допреди няколко години за Щатите, там си е и роден.

Владимир Егоров се бори за Македония, но човекът си е руснак и си се е родил в Русия. Бори се за макетата от няколко години.

Zelimkhan Abakarov - бори се за Албания от 2020, преди това за Русия, роден си е в Дагестан човекът. 

Roman Guillermo Bravo-Young, представителят на Мексико, е от САЩ и той и се  е борил на национално ниво за Щатите даже до 23-та. 

С други думи в тая категория всеки 4-ти е натурализиран чужденец. 

----

При жените мисля, че няма такива, поне на първо четене не ми попаднаха. Но натурализирани чужденци със сигурност има много по отборите. 

ПС Сега се разрових и по другите категории - ми пълно е с чужденци, предимно руснаци и американци. :unsure:

LightOne

Семен Новиков, Хавиер Ибанес, Магомед Рамазанов, Божидар Андреев и Кимия Ализаде влезли в един бар, на чиято врата пишело "България - на българите!" Барманът видял пред себе си двама много яки борци, щангист, боксьор и таекуондистка и целият пребледнял. Кимия ритнала вратата и я затворила след себе си. Божидар вдигнал една маса, която пречела на пътя им и я запратил на другия край на заведението. Петимата седнали на бара и Хавиер тропнал по него с такава сила, че един полилей се откачил от тавана и паднал на земята. 

Барманът понечил да избяга, но Магомед го дръпнал за крака и го превъртял зад бара.

- Ъъъ, ка-ка-какво да ви предложа за пиене - едва успял да издума барманът - кубински ром, водка, а може би за дамата безалкохолно?

Тогава Семен го придърпал нежно за врата и тихо му казал:

- Костя, дай по една ракия за всеки.

Никой за нищо не е спирал български спортисти. Като са по-добри, методът е ясен - побеждаваш конкурента си. Като не можеш, си стоиш вкъщи.

Никоя федерация не натурализира, защото има свои спортисти в изобилие. Чужденци се мобилизират, защото няма собствено качество. Кое му е неясното, че да се правят излишни драми? Никой българин не е бил спиран да играе, щом е бил по-добрият.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Тия двамата американци, които си дал, имат корени в страните, които представляват. Аз ти говоря за изцяло натурализирани спортисти, които нямат нищо общо със страната, която представляват, каквито са Семен Новиков, Айк Мнацаканян и Магомед Рамазанов.

На мен вече не ми прави впечатление толкова кой какъв е, примерно италианците на тази Олимпиада са като Франция - всеки втори е черен.

Щом нямаме материал нека тези печелят и да се надяваме да вкарат някакви деца по залите. 

За Божидар даже примера е страхотен, дано повече от децата там се ориентират към спорта като начин на живот.

Българинът от спорт не се интересува, ама грам. На мач с пушка не можеш да ни накараш да идем, но в същото време имаме претенции към отборите ни защо не ритат като в Англия например. Състезания по каквито и да е спортове извън футбола пък въобще не се посещават, нито отразяват, нито каквото и да е. Турнири като Странджа, Дан Колов - Никола Петров и прочее до ефир не могат да се доберат, повечето хора изобщо не знаят, че съществуват. 

Има ли нужда изобщо да отварям дума за местните ни републикански? Камо ли за юношески спорт или пък детски такъв. Аматьорският също не буди никакъв интерес. 

И на тоя фон, всеки път на четири години, някой пита къде са ни медалите, що играят натурализирани чужденци, какво стана със спорта и прочее. :D 

1 minute ago, gboy said:

И на тоя фон, всеки път на четири години, някой пита къде са ни медалите, що играят натурализирани чужденци, какво стана със спорта и прочее. :D 

Ами нормално, като прочетеш на няколко места какъв е бюджета на федерацията по плуване и колко пари са дали за стрелците, които си тръгнаха първи...

12 minutes ago, neshev said:

Тия двамата американци, които си дал, имат корени в страните, които представляват. Аз ти говоря за изцяло натурализирани спортисти, които нямат нищо общо със страната, която представляват, каквито са Семен Новиков, Айк Мнацаканян и Магомед Рамазанов.

Да де, ама ако се замислиш, какво значение има - родил се е в САЩ, тренирали са го школите по борба в Щатите, играл за тях докато е могъл (сиреч докато не го е изместил някой в тая категория) и после е отишъл в някоя друга страна, за да хване ръка за голямо състезание. Остава си чужда школа (което пък за мене е най-важното) и в крайна сметка - чужд човек за техният спорт. Тия хора не представят по никакъв начин спорта в Пуерто Рико или Мексико, нищо, че играят за тях и че дядо им е бил от тая страна. Вероятно и не прекарват кой знае колко време в тия страни. 

Виж, при това момче от Украйна е по-разбираемо. Той може и да е наполовина руандец, но реално си представлява спорта в Украйна, защото там е расъл и там са го учили да се бори. :unsure: Тук обаче идва въпросът дали представлява украинците като народ, когато е само наполовина украинец. 

Като цяло, за мен тия въпроси са абослютно безмислени, живеем в глобален свят, отдавна хората не са отделени и е повече от логично, че ще е мешана скара и в спорта. 

Edited by gboy

LightOne

Всичко е един голям хаос откъм ти си наш, тоя е техен.

За пример - първата африканка спечелила олимпийски медал на гимнастика - голямо заглавие, голяма сензация. Само дето момичето си е французойка, тренирала цял живот за френския отбор, готова да пее Марсилезата и т.н. Обаче де контузва и почват едни драми, едни безобразни отношения на френската федерация, спъват я на всяка крачка от злоба и миналата година момичето хваща ръка с Алжир. В такава ситуация нито е африканска школа, нито е стъпвала в Алжир. Кое е вярното?

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

8 minutes ago, OyeaH said:

Ами нормално, като прочетеш на няколко места какъв е бюджета на федерацията по плуване и колко пари са дали за стрелците, които си тръгнаха първи...

Ми то по-добре през останалите три години да питаме къде ни отиват парите и що не е пълно със зали по стрелба (примерно), а не на четвъртата да ревем за медали.  :unsure: 

И това е сбъркано, според мен. Отделни резултати на конкретно състезание в конкретен спорт е смешно да се иска - това зависи от хиляда неща. Но спокойно може да се изисква да се провеждат състезания, да се отварят зали, да се обучават кадри, да се популяризира спорта сред хората, особено в училищата, да се провеждат лагери и още, и още ... 

Олимпиадата е състезание на национално ниво и е смешно 4/5 от досегашните ни медали да са от някакви наемници. 

Ако не ти прави впечатление, чувствай се. :D Но да пишеш някакви глупости, че половината състезатели в борбата били натурализирани, няма как да не ти се направи забележка. Всъщност и там се чувствай, каквото кажеш. :D

• Upvote 1
  • Haha 1

Тоест, щеше да е голяма разлика, ако примерно на тоя Семьон дядо му беше бесарабски българин и имаше "български корени". Тогава нямаше да е наемник.  Старшна логика, чуек. :ph34r: 

Щеше да е по-приемливо, със сигурност. 

Светлич, няма драми с тази французойка. Таткото е алжирец, а самата тя има двойно гражданство.

Ponetron

Ако Стойчо Стоилов му беше скаут и във борбата, щеше да му води фехтовачи и да му казва, че ще свършат работа.