Jump to content

NJPW Sakura Genesis - 6 април 2024


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

njpw.thumb.jpg.87753c9d70c52e0c1ecf4b275cf558fa.jpg

 

NJPW "SAKURA GENESIS 2024"
April 6, 2024

Tokyo Ryogoku Kokugikan

1. El Desperado & Ryusuke Taguchi vs. Zack Sabre Jr. & Kosei Fujita
2. Hiromu Takahashi & BUSHI vs. David Finlay & Gedo
3. SANADA, Yuya Uemura & DOUKI vs. Jeff Cobb, Great-O-Khan & Callum Newman
4. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title, 3 Way Match: Clark Connors & Drilla Moloney (c) vs. TJP & Francesco Akira vs. KUSHIDA & Kevin Knight
5. IWGP Tag Team Title: KENTA & Chase Owens (c) vs. Hirooki Goto & YOSHI-HASHI
6. IWGP Jr. Heavyweight Title: SHO (c) vs. YOH
7. Special Tag Match: Jon Moxley & Shota Umino vs. Jack Perry & Ren Narita
8. NEVER Openweight Title: EVIL (c) vs. Shingo Takagi
9. IWGP World Heavyweight Title: Tetsuya Naito (c) vs. Yota Tsuji

  • Upvote 2
Link to comment
Rainmaker

Главното нещо, което привлича интереса ми от картата, е главният мач. Поне за мен една от най-очакваните срещи за годината до момента, мачовете LIJ срещу LIJ в G1 Climax са се получавали много добре поне от това, което си спомням, и динамиката тук определено ще бъде интересна. Според мен Naito има значително по-големи шансове да победи главно защото ме съмнява да загуби титлата точно преди мача с Moxley в САЩ, но и евентуална смяна на титлата също не изглежда чак толкова непредставима. Tsuji все още няма кой знае какви големи победи, но от самото му завръщане миналата година и решението директно да го пуснат в мач за титлата, си пролича, че от компанията влагат големи надежди в него, и е напълно възможно и тук да дръпнат спусъка с него. За мен няма съмнение, че това е много по-интересният вариант, защото искам свежи лица в main event сцената и въобще в последните години се усещаше една липса на такива (Shingo беше транзитен шампион, Sanada също не се усети като топ кадър, Ospreay държа титлата един месец, нещата при Ibushi също не се развиха оптимално). Все пак какъвто и да е победителят, надявам се да видим един топ мач от двамата. И още една интересна подробност - EVIL и SANADA напуснаха LIJ около спечелването си на Купата, а след това и на титлата, но тук какъвто и да е планът, определено няма нужда Tsuji също да се отделя на този етап.

 

От останалото - определено интересно, че са уредили Jon Moxley за шоуто, и намесата му при Umino с/у House of Torture е нещо силно. Umino на ринга се представя достатъчно добре за момента, но като персона все още има трески за дялане. Би ми било интересно след известно време да направят мач с Moxley и да се види докъде е стигнал от мача им през 2019.

 

От мачовете на EVIL и SHO не очаквам нещо друго, освен типичния overbooking, който виждаме по принцип там. Все пак бих се радвал титлата да се върне при Shingo.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
  • 2 weeks later...
Rainmaker

Clark Connors & Drilla Moloney (c) vs. TJP & Francesco Akira vs. KUSHIDA & Kevin Knight - добър мач, който за мен изпълни функцията на opener, тъй като започнах да гледам шоуто оттам. Нищо супер уникално, но просто това, което се очаква от мач от тази дивизия -  хубав екшън и динамика, особено в последните минути, от всички кечисти.

 

KENTA & Chase Owens (c) vs. Hirooki Goto & YOSHI-HASHI - общо взето, приятна среща, главно заради Bishamon, като се радвам и че си върнаха титлите, което е доста по-добър вариант от това Kenta и Owens да бъдат шампиони. В отборната дивизия на NJPW обаче в момента не виждам срещу кои други отбори точно ще могат да направят силни неща.

 

Доста неприятно се получи с контузията на YOH. Дано успее да се възстанови по-бързо. Иначе е хубаво, че дават и някакъв spotlight на Fujita.

 

Jon Moxley & Shota Umino vs. Jack Perry & Ren Narita - винаги е готино да гледам Jon Moxley в Япония. Самият мач беше окей, без да има нещо, което толкова да се изтъкне в него, освен може би нотките към Елита отстрана на Jack Perry. Хареса ми, че Mox взе и победата, което му дава някакъв momentum преди мача с Naito.

 

EVIL (c) vs. Shingo Takagi - към края наистина стана overbook-нат хаос, който по принцип предпочитам да виждам по-малко в NJPW, но не беше и толкова зле, като е супер поне за мен, че Shingo си върна титлата. Преди това имаше някои приятни моменти от него в мача. Вече след това съм и доволен, че дават някакъв title shot на Gabe Kidd, който ми прави доста добро впечатление напоследък. За мен и той трябва да бъде лидерът на Bullet Club, а не David Finlay.

 

Tetsuya Naito (c) vs. Yota Tsuji - мачът, който чаках с най-голямо нетърпение в последно време, до голяма степен и заради изхода от него, като макар и да не беше класика, се получи доста стабилно за мен. В първите фрагменти от мача ми хареса как Tsuji контролираше срещата, та дори и проявяваше неуважение към Naito, като беше насочил арсенала си към гърба му. Naito е ясно, че вече не е в топ формата си отпреди години, като на моменти като че ли загубиха леко интензитет, но все пак обичайно направи силен neck work върху Tsuji. Хареса ми и препратката, която направиха към дните на Tsuji като young lion с Boston Crab-а, както и Gene Blaster-а, който реализира Naito. Вече споделих, че ми се искаше да видим нов шампион, но и защитата на Naito беше горе-долу очаквана с мача му срещу Moxley другата седмица. Вече какво ще стане оттук нататък с титлата, е доста интересно, има доста възможности и определено нямам търпение да видя какво ще се случи в идните месеци.

 

Edited by Rainmaker
  • Upvote 1
Link to comment
nWoHulkster
"Nic Nemeth and Matt Riddle turn up and we all start wrestling like we're trying to get on Main Event or Superstars? Does the squiggle on the side of this ring say Level Up? And then they send Jungle Bitch as a punishment? This is New Japan Pro-Wrestling. Tanahashi might as well walk into Tony Khan's office, pull his trousers down and say 'do your worst'. It's a fucking embarrassment. Did I stay here for this? Did I nearly off myself twice for this shit? No way! I used to love this company, I used to love that lion mark, but from the bottom of my heart, with God as my witness, fuck New Japan Pro-Wrestling!" :ohmy:

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...