Jump to content

AEW Dynamite и Rampage - 20 март 2024

Rainmaker

Recommended Posts

GJFuPzfXUAAf_p-.thumb.jpg.969016314147c42554c1d9415159ff5f.jpg

Понеже се обсъждат продажби на билети, AEW са продали 5684 билета за това шоу, като се очаква да стигнат 6000 или повече.

Edited by Rainmaker

Като фен на Рампейдж, се чувствам пренебрегнат. :(

Иначе, шоуто е в Торонто, то остава и там да не дроунат някаква публика, особено с двете местни звезди в ME. :lol:

• Upvote 2

AEW продължават да правят мега яки постери:

GI4I_CtXIAAq1VW.thumb.jpg.afe59e42eddfbfe55cae578685837268.jpg

GJCTtOxXkAA2iDq.thumb.jpg.da03c4519933710c80e5708a1d9670c2.jpg

Иначе съм надъхан за шоуто, особено за горните два мача. Доста ми е интересно дали ще пуснат титлата на Okada сега, понеже освен ако няма някакъв нечист завършек, аз не виждам как може да загуби от Kingston. Мисля си дали няма да направят някакъв финал от сорта на Rock/Mankind в главния мач и след това да продължат враждата.

Edited by Rainmaker

Не, че мрънкам, ама Тъндър Роса никой не разбра когасе върна. Можеха малко да й обърнат внимание, все пак бивш шампион, а-у ... 

Иначе очаквам от шоЛто да е чук, би трябвало да се постараят. МЕ-та е ППВ калибър и го изсипаха тук само защото им е голям зор за тия билети. 6 хилки е повече от добре на фона на 2-2.5 миналите седмици. 

Дайнамайта може и да го пооправят в това отношение, но за Collision-а нямам надежда. Там ще си остане дъно откъм публика. Мен ми е все тая като ТВ зрител, аз си се кафя на предаванията, така или иначе, ама друго е усещането като е пред пълна зала. 

• Upvote 3

Следващата седмица:

Ospreay и Shibata имаха фантастичен мач през 2017, определено нямам търпение да ги видя седем години по-късно.

• Upvote 3
11 hours ago, neshev said:

:happy:

image.png

Румянката и Гюнтер са на почти 40, Следващия световен шампион Коди и той,  отборните шампиони Фин и Прийст са 40+, та тука нещо не се получи базика :)

Мисля, че това беше най-добрия Dynamite, който аз съм гледал. :happy: Направо издуха биг бизниса отвсякъде, нямаше лабаво. 

P.S. Тръгнах и аз да отговарям на поста на нешката с тая чутовна глупост, ама nema smi. 

Edited by gboy
  • Upvote 2

9 minutes ago, pukkod said:

Румянката и Гюнтер са на почти 40, Следващия световен шампион Коди и той,  отборните шампиони Фин и Прийст са 40+, та тука нещо не се получи базика :)

Чудесно се получи, отговорът ти даже подсилва нужният ефект. :)

Невероятен Dynamite за поредна седмица, от Revolution насам въобще шоутата са доста силни.

Mercedes Mone отново откри шоуто и промото ѝ отново беше добро особено с акцента върху контузията ѝ. Да, "CEO" може да е малко натрапено, но какво значение има, щом момата е over и се усеща като нещо голямо от самото начало. Поставиха се и истории с кечистки от женската дивизия и се надявам скоро да видим Mone и в действие на ринга.

Okada vs. Kingston не беше топ мач, но и на мен самата комбинация ми изглеждаше леко странна и Kingston най-вероятно дори не попадаше сред първите десетина dream опоненти, срещу които искам да видя Okada в AEW. Можеше и една идея по-добре, но все пак се получи окей сблъсък и се радвам, че Okada още на третата седмица вече е с титла. Интересно е, че с тази загуба на Eddie разделят Triple Crown-а. Харесва ми презентацията около Okada - това, че го показаха как излиза от Ферарито в началото на шоуто, както и че ентрансът му е по-различен от на останалите кечисти. С две думи - успяват да му запазят аурата от NJPW и освен това и да освежат допълнително персонажа му. Мазните му усмивки по време на мача също бяха добър детайл към heel-ския му образ. Okada с/у PAC на Dynasty изглежда фантастично - това вече ще бъде първият топ мач за Okada от пристигането му в компанията.

Hook vs. Jericho, както и се очакваше, беше най-безинтересната част от шоуто. Hook беше представен едва ли не като кеч машина и размяташе Jericho през по-голямата част от мача, но ми е малко трудно да го възприема в подобна роля. Краят с cradle също беше безсмислен предвид градежа на срещата.

Will Ospreay с дежурното си силно промо и вече се утвърждава като един от топ хората на микрофона. AEW просто уцелиха джакпота с подписването му и явно всяка седмица ще бъде сред highlight-ите на шоуто, независимо дали прави промо или мач. Тонката book-ва два от потенциално най-големите опоненти за Shibata един след друг, интересно ми е какво ще му измислят след тези мачове.

Swerve си squash-на съперника, като промото му след мача както винаги беше на високо ниво и смея да кажа, че враждата с Joe се получава доста добре. Включването на Joe след това също беше силно и стегнато. Мачът с Takeshita другата седмица определено ще си заслужава, макар и да не ми се иска Konosuke да губи отново, но не виждам друг развой.

Adam Copeland vs. Christian за мен се получи по най-добрия начин, по който можеше през 2024. Просто по идеален начин си разказаха историята в самия мач и продадоха омразата от враждата много добре. Поеха някои силни bump-ове, намесите отвън също бяха логични, така че не мога да се оплача. Краят с бухалката ми хареса и беше на място предвид това, което видяхме и в седмичните шоута. Окей съм и с победата на Острието, което е резонен край на враждата им точно в Торонто. Силен край на едно силно шоу общо взето.

Страхотно, страхотно шоЛ :happy: Марквах си жестоко.

Моне наистина изглежда като голяма звезда, а видеото за нея беше мега яко. Трябваше да го пуснат още преди дебюта й за мене, наистина я представи като нещо огромно в поп културата.

Иначе самото промо беше дженерик фейс промо, но то и не очаквам друго. Враждата в момента с Джулия Харт върви ОК, като гледат да е по-заплетена историйка, на което съм фен принципно. Продължавам да се надявам да приключи бързичко и да се насочи към титлата на Тони Сторм.

-------

Много се изкафих, че буукват шоуто с прийоми от бойните спортове - пристиганията на кечистите, излизанията с промо от страна на коментаторката и т.н. Все неща, дето ги гледаме в бокса и в ММА-я и мен много ме радват, получават се добре. Пристигането на Окада беше екстра с това ферари, а и промотата му с Елита са готини.

На мен много ми хареса мача с Еди Кингстън и смятам, че това му е перфектният опонент за първи сингълс мач в AEW. Да, има доста по-яки срещи, които може и ще направи, но като за първи мач трябваше да е нещо такова. Сблъсъкът беше яко стиф, чопове на Еди бяха брутални. :P Мисля, че се получи чудесно цялата конфронтация и всичко. 

Вече от мача с Пак очаквам много, то е ясно, дано не разочароват.

--------

Женският мач не беше зле и всичко останало, ама има убийствена разлика в популярността на Тони Сторм и всички други. Виртуозата никой не я ебава за слива, а трябва да е топ фейс в момента ... много тъжно стои. :unsure: Те се кефеха повече на Роса, което за мене е логично, и на всичкото отгоре накрая имаше някаква пишман контроверсия, която хептен не се получи. Не знам, за мен колкото по-бързо я приключат тая вражда и спрат да мъчат Пурацо (или както там се произнася) за претендент, толкова по-добре. В момента женската дивизия разполага с Моне, Рихо, Руби Сохо, Роса, Сарая и Тони Сторм - не виждам причина това да е фюда за битката.

---------

Хуук и Джерико се чудех дали да не го скипна, ама го гледах и не съжалявам. Много приятно ме изненадаха двамата. Хуук го градят като наследник на Таз - Human suplex machine. :beer: Идеален се получи мача, особено с началното мятане, дето Джерико го селна като ли че го изпотрошиха. За първи път ми е интересна тая история откакто почна. Дано да измислят нещо хубаво като продължение. 

----------

Промото на Оспри беше страхотно, макар че го разбирам малко трудно с тоя акцент :D . Определено има потенциал да е топ звездата на AEW в много скоро време.

---------

Суърв и Джо се развива перфектно като фюд. Самоанецът най-накрая показа баш хийлски маниер, като нахрани публиката, с което съм ОК. Суърв продължава да е нещо между фейс и туийнър, но му се получава много добре. И публиката го приема все повече като голяма звезда. Скоро ще вземе титлата и ще е заслужено. 

Добър скуош направи на Бучъра, лека по лека се издига с всеки сегмент и мач. Скоро ще си е топ МЕ отвсякъде. Налучкаха му много добре образа.

Мисля, че на Уембли ще защитава срещу Оспри и ще е шоу.

---------

Острието срещу Крисчън беше перфектен I Quit мач, супер много кефеха двамата. Имаше и спотове, и WTF моменти, и смешни неща, и намеси, и всичко ... Да, беше оувърбуукнат, но то такъв мач се предполага да е така. От финалът също съм доволен - публиката се изкефи и беше страхотен кеч момент. Със сигурност ще ми е от любимите мачове тая година. 

Най-много се израдвах на момента, дето се облякоха с хокейните фланелки и се налагаха :rofl:. Това беше чудесно хрумване. 

Между дургото - това е мач който започна на Дайнамайт и свърши на Рампейдж, беше яко WTF, като ми спряха стрийма и кОр. :D Трябваше да пускам Рампейдж, за да го догледам.

---------

Мисля, че това засега е най-силният Дайнамайт, който аз съм гледал. Много яко шоу - със зверски мачове, сегменти и пълна зала (най-накрая). Феновете се размазваха от кеф, което даде много - просто се усещаше колко са хайпнати всички. 

И следващата седмица с тия мачове чакам да е лудница.  

Adam COPEland и Christian не успяха да възбудят интереса на масовия зрител и шоуто е било гледано от 800 000 (0.27 в ЛЕ ДЕМО) ЕКЗАЛТИРАНИ ФЕНОВЕ на професионалната борба. Гледаемостта и рейтингът са идентични спрямо миналата седмица, но сравнено с миналата година, шоуто е било гледано от 954 000 зрители (0.32 в ЛЕ ДЕМО).

Rampage, което по изключение се излъчи на гърба на Dynamite, е бил гледан от 540 000 зрители (0.18 в ЛЕ ДЕМО). 

christianVR

Нешев, не те познавам но не ти ли омръзна цял ден да следиш форумите и да сереш постоянно по AEW. То е ясно че се опитваш да тригърваш хората и да си просиш внимание но злобата си е злоба.

AEW отново мачкат с поредното силно шоу, а следващото очаквам да бъде пак добро.

Много ме кефи новата подобрена стара сцена, новите visuals ефекти, логото също са го попроменили. Сега вече мога да кажа че тази компания е mainstream. И сега доколкото разбрах Тони Кан ще прави пак някаква тв сделка и това означава че AEW ще си увеличи аудиторията и също така повече популярност. Не знам какво очаквате от една 5 годишна компания но за сега си се развива много добре. Само се надявам Collision-а тая седмица да няма същата публика като миналия път щот беше мн умряло и пак ще има да скипвам. 

Добре дошъл във форума, приятел. :beer:

Не, не ми омръзва да "сера" по AEW, смятам го за доста разпускащо. Но не ми е самоцел да дразня хората. Даже нарочно не коментирам повечето шоута, защото дори най-малката критика води до румени бузки. 😊 

Но, когато AEW подписват хора за мулти-милионни сделки, нормално да следя ефектът им върху бизнес показателите. Защото Тонката има едно страхотно умение, да взима утвърдени и доказани звезди, и да ги редуцира до просто поредната играчка в кеч колекцията му. Самият факт, че се е изръсил около 30 милиона за Okada, Osprey и Mone, и тяхното присъствие не води до увеличаване на рейтингите им, е меко казано покъртителен за мен. 

Вместо да бием по клавиатурата и да се пеним коя федерация е по-добрата не можем ли да се радваме, че AEW правят добри шоута? За мен това е повече от добре защото така от WWЕ ще се напънат да отговорят подобаващо още на следващото шоу. Ясно ми е, че винаги ще има сравнения между двете федерации, така е и във футбола Меси/Роналдо. Лично аз съм WWE fan,хвърлям по едно око на AEW веднъж месечно и толкова. Без да създавам излишно напрежение в моите очи AEW ще е зад WWE само и единствено заради това, че в основата на AEW са кечисти от WWE. Честито на Острието!

22 minutes ago, Beks said:

Вместо да бием по клавиатурата и да се пеним коя федерация е по-добрата не можем ли да се радваме, че AEW правят добри шоута? За мен това е повече от добре защото така от WWЕ ще се напънат да отговорят подобаващо още на следващото шоу. Ясно ми е, че винаги ще има сравнения между двете федерации, така е и във футбола Меси/Роналдо. Лично аз съм WWE fan,хвърлям по едно око на AEW веднъж месечно и толкова. Без да създавам излишно напрежение в моите очи AEW ще е зад WWE само и единствено заради това, че в основата на AEW са кечисти от WWE. Честито на Острието!

А ако не правят добри шоута какво правим? Цялата им философия е сбъркана следователно няма как да правят добри шоута. Сравнението между Меси и Роналдо няма нищо общо. В случая е много по-близо до Меси и Божинов примерно.

• Facepalm 3

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

3 hours ago, neshev said:

Не, не ми омръзва да "сера" по AEW, смятам го за доста разпускащо. Но не ми е самоцел да дразня хората. Даже нарочно не коментирам повечето шоута, защото дори най-малката критика води до румени бузки. 😊 

А, хич. :lol: Интересно, не съм те виждал да споменаваш рейтинга, когато е добър, но задължително пишеш, когато е слаб. Както и не пропускаш да пуснеш някой тролски туйт за компанията всяка седмица. Досега бяха на празни седалки от шоутата, сега, като е пълна залата, реши да пуснеш тая глупост със "старите шампиони". 

Иначе рейтингите на Смак-а не се повишиха при все, че взеха най-голямата звезда в момента, какъвто е Скалата, и то за предаванията по националаната телевизия. Но не помня да сме го обсъждали. :sleep: Не знам защо някой предполагаше, че като се довлече Окада, който в Щатите е познат само на инди феновете, изведнъж шоуто ще почне да прави по милион, при все, че е по кабеларка на всичкото отгоре.

Не виждам и някъде да се дискутира, че МЕ на тая мания ще е 52 годишен, а титлата ще я дропи един шампион на 40 на един претендент на 40 (което за кеча не са никакви години между другото, но в тона на заяждането, нали). 

Просто ти и бай киро сте решили да си тролите по AEW без значение какво ще направят.

-----

1 hour ago, Beks said:

Вместо да бием по клавиатурата и да се пеним коя федерация е по-добрата не можем ли да се радваме, че AEW правят добри шоута? 

В момента навсякъде се говори колко страхотно време е за кеча. И AEW, и WWE правят много добри неща, макар и различни по същността си. Ясно е, че е въпрос на вкус, но добрите шоута са си добри шоута. Даже аз гледам WWE с интерес, дето не ми се е случвало от години. Единствено в тоя форум всички предавания са заляти с хейт. Кво да правиш :unsure: . 

19 minutes ago, gboy said:

Иначе рейтингите на Смак-а не се повишиха при все, че взеха най-голямата звезда в момента, какъвто е Скалата, и то за предаванията по националаната телевизия.

Какво точно да им коментираме, като рейтингите и гледаемостта на SmackDown са нагоре в момента? :lol:

Пускам рейтинги, когато има нещо значимо около шоуто, обикновено като Тонката е напазарувал нови играчки и ги е вкарал в употреба. Добри рейтинги нямат от около година.

Реално ти мрънкаш всяка година, че парт таймърите и дъртаците крадат мястото на младите таланти. Нормално е като в AEW шампиони са ти хора като Samoa Joe и Острието, а Пиларите ти са навряни в на кучето гъза, да се изебавам с това.

Имам чувството, че искаш да застанем в кръгче, да си свалим гащите и взаимно да си лъскаме, "леле, мале, колко яко е в момента, страхотно шоло". Ми, не, чоек, като гледам Okada и плондера Kingston как се движат на забавен каданс, как да стане? :D Критики ще има, свиквай.

Edited by neshev
  • Wank 2
  • Facepalm 1

Много са нагоре рейтингите на Смака - 2.3 до 2.5 и това е. Такива цифри си правеха и преди, нагоре не могат да дръпнат. 

На Дайнамайта цифрите се въртят около 800 000 - силно или слабо шоу, това е. 

Сравнения между двете е смешно да се правят така или иначе - едното е мултимилиардна компания на десетилетия, с един куп холивудски звезди, сделка с национална телевизия, собствена платформа и прочее, другото - инди федка на 5 години с раздут бюджет и висяща тв сделка. 

За партнтаймърите - ми факт е, че WWE на Мания викат за МЕ Скалата, не знам какво повече да кажа. Като им трябва рейтинг викат Джон Сина на пожар. 

А Джо и Острието не са парт таймери - на всяко шоу са си и се борят по седмичните предавания, не идват като "специални гости".

Що се отнася за това, че мачът на Окада и Еди е бил зле .... Не знам кво да ти кажа. Очевидно различни представи имаме за това кога един мач е добър и кога - не.

За възрастта - AEW в това отношение е смешно да се обвинява в каквото и да е. Джо е транзитен шампион и се наложи да е такъв заради контузии. Фюди за титлата и скоро ще я дропне на хора като Суърв и Адам Пейдж. Тъкмо и ще ги поиздигне малко.

Останалите им имена също са в млада възраст за кеча - Оспри, MJF, Окада, Дарби Алън, Аклеймд, Дани Гарсия, Хуук, Уордлоу, Адам Коул, Рики Старкс ... 

AEW могат да бъдат обвинявани в милион неща, ама точно в това със старите шампиони е пълна глупост. 

Например, ако беше гледал шоуто, щеше да видиш, че главния мач прекъсна по средата. Тонката малко забрави, че не всички гледаме шоуто по тв и тоя мач го буукна на принципа "КогИ свърши, тогава" :D

Хиляда такива тъпотии правят на седмица и си ги говорим и тука. Далеч са от перфектното. Но едно е да обсъждаш какво не ти харесва, друго е да тролиш. За второто не ти трябва да гледаш шоутата, стига ти да разцъкаш някои AEW hater в и Инстаграм или Туитър. 

• Upvote 6

Сравненията ги правите вие.

Пускам нещо и веднага: "Ама WWE това, ама SmackDown онова". :lol:

То и Кристянина ме уверяваше как бил транзит и накрая я дропна на младата легенда Острието.

Иначе, трудно ще ми даваш наклон на уя какво е тролене.

Само да си сверя часовника, като пишеш "какво стана с Chad Gable, що не е на Кеч Мания", което с едно цъкане в Гугъл можеш да го научиш, тролене ли е? :lol:

Edited by neshev

Ми не е тролене, реално питах какво се случва там, щото на Чад Гейбъл съм му фен от nXt още и бях останал с впечатлението, че ще се бие с Гюнтер тая година.

Иначе е ясно, че наклон на кура няма как да ти давам - хейти си колкото си искаш. Като гледам сте се заловили с бай Киро да го изгоните и това момче Рейнмекъра. Вярвам, че рано или късно ще му писне и на него да го апострофирате на всеки пост с разни ехидни тъпотийки. Здраве да е, дето се вика.  :)

• Upvote 2
  • LMFAO 1

Че той вече беше напуснал веднъж, но както в WWE, винаги се връщат. :D Няма кой да се трогне.

1 hour ago, neshev said:

Че той вече беше напуснал веднъж, но както в WWE, винаги се връщат. :D Няма кой да се трогне.

Тотален оф-топик е станал, ама все пак за протокола - не си спомням да съм 'напускал'. Просто малко по малко спрях да гледам или почти не гледах кеч и съответно нямаше какво да пиша (или го правех 1-2 пъти в годината). За справка - в момента следя редовно AEW за пръв път, откакто съществуват, и съответно ми е приятно да коментирам, щом има поне 1-2 човека, с които може да стане някакъв адекватен обмен на мнения в темите, в които пиша (gboy, nwohulkster etc).

Иначе наистина ще е хубаво да се ограничат тролските/провокативни мнения, недопринасящи с нищо на дискусията - ако не са ви интересни определени федерации/мачове/кечисти, никой не ви насилва да ги гледате или харесвате, ако някой друг се радва на тях.

Edited by Rainmaker
  • Upvote 4