Jump to content

Triple H и неговата славна кариера


Recommended Posts

Triple H, истинското му име е Пол Левек, започва кариерата си в WWE (позната тогава като WWF) през деветдесетте години. Той преминава през различни етапи - от кечист до ръководител на таланти, до изпълнителен директор на креативната част. През годините той е известен с множество шампионски титли и голям брой легендарни мачове, като се утвърждава като един от най-големите и влиятелни фигури в историята на професионалния кеч. 
 

Дебют

Triple H дебютира в WWE през 1995 година. Тогава той се появява като кечист с името Hunter Hearst Helmsley, който е аристократ с надменен стил и изискани маниери. Постепенно той се издига в йерархията на компанията, печелейки титли и развивайки сложни сюжетни линии. Дебютът му бележи началото на дългата и успешна кариера в WWE.

 

Dx

D-Generation X (DX) е една от най-иконичните и контроверзни групи в историята на WWE. Групата е създадена през края на 1990-те години и се състои от Triple H, Shawn Michaels и по-късно от други членове като X-Pac, Road Dogg, Billy Gunn и Chyna. DX е известна със своя провокативен хумор, бунтарски дух и  подход към кеча. Те провокират и нарушават правилата, като същевременно се забавляват и доминират в WWE. DX остава запомнена като една от най-влиятелните и популярни групи в историята на професионалния кеч.

 

Първата шампионска титла

Най-важният момент в кариерата на Triple H е, вероятно, печеленето на световната шампионска титла за първи път. Това се случва през 1999 година, когато той побеждава Mick Foley в мача "No Holds Barred" на събитие от серията "Raw is War", като по този начин става WWE Champion. Този момент маркира началото на неговото утвърждаване като един от водещите герои в света на професионалния кеч.

 


Враждата със Скалата

Враждата между Triple H и The Rock е била наистина епична и дългогодишна. Тя включва няколко ключови момента и мача, които са оставили трайни следи в историята на WWE.

Един от най-забележителните мачове между тях е бил на WrestleMania X-Seven през 2001 година, където Triple H защитава своя титла на WWE Champion срещу The Rock. Този мач е известен с интензивността си и емоционалното напрежение, като завършва с победа на The Rock.

След това враждата продължава и в последващите години, като двамата се изправят един срещу друг за различни титли и почитания. Техните срещи винаги са били вълнуващи и зрелищни, като всяка среща е допринесла за утвърждаването на техните легендарни статуси в света на професионалния кеч.


Враждата с Остин

 

Враждата между Triple H и Stone Cold Steve Austin е една от най-значимите и запомнящи се в историята на WWE. Тя е епицентърът на борбата за власт и титлите, представяйки силен конфликт между двама от най-големите звезди в компанията през края на 1990-те и началото на 2000-те.

Върховият момент на тяхната вражда вероятно е периодът, когато Triple H създава групата "The McMahon-Helmsley Faction" със Stephanie McMahon и става част от корпоративния елит в WWE. Stone Cold, със своя антиавторитарен дух и бунтарски стил, е противник на това статукво и се бори против властта на Triple H и компанията.

Известни са мачовете между тях, като тези на WrestleMania XV, когато Austin печели титлата, и на No Way Out 2001, където Triple H печели срещата. Враждата им също така включва много други ситуации и мачове, които помогнаха за формирането на техния образ и легендарният им статус в историята на WWE.


Мачовете с Гробаря на Кечмания 

Мачовете между Triple H и The Undertaker, са били невероятно вълнуващи и епични. Тези двама легендарни борци са се сблъсквали няколко пъти във всякакви типове мачове.

Най-значимият мач между тях, може би, е Hell in a Cell мачът на WrestleMania XXVIII през 2012 година. Този мач се помни с невероятните моменти и интензивността на борбата между двамата в рамките на стометровия "Hell in a Cell" като завършва с победата на The Undertaker.

Тези двама са създали някои от най-запомнящите се моменти в историята на WWE и винаги са били гарант за зрелищни мачове и емоционални сблъсъци.


Evolution и враждата с Батиста

 

Evolution е била една от най-влиятелните групи в историята на WWE, създадена през 2002 година от Triple H, Ric Flair, Randy Orton и Batista. Тя представлява смесица от ветерани и нови таланти, като целта ѝ е била да изгради и подкрепи следващото поколение на звездите във WWE.

Враждата между Triple H и Batista е възникнала в рамките на Evolution, когато Батиста започва да проявява амбиции за шампионски титли и личностно развитие. През 2005 година, Батиста излиза от Evolution и се завръща към неговото желание за самостоятелна кариера. Това води до серия от мачове и сблъсъци между двамата, като върховият момент е срещата им за WWE Championship на WrestleMania 21. В този мач, Батиста печели титлата и по този начин слага край на враждата и утвърждава своята позиция като един от водещите борци в WWE.


 

В крайна сметка, кариерата на Triple H в WWE не само е символ на неговите индивидуални постижения, но и на постоянното сътрудничество и еволюция в професионалния кеч. Той не само е оставил незабравими мачове и моменти на зрителите, но и е играл ключова роля в формирането на следващите поколения кечисти и във влиянието на WWE като цяло. Неговата легендарна кариера продължава да вдъхновява множество фенове по целия свят и оставя трайно впечатление в историята на професионалния кеч.

 

Темата е написана с помоща на AI

 

Link to comment

Maча им с Batista e за World Heavyweight титлата, не за WWE. Интересно четиво. Браво за темата.

 • Upvote 3
Link to comment

Направих темата, защото не съм съгласен, че е легендарен кечист понеже е взел за жена на шефа дъщерята. Хиксовете е на най-високия левел благодарение на самия него 

Link to comment
Hachiko
33 minutes ago, Farest said:

 понеже е взел за жена на шефа дъщерята. Хиксовете е на най-високия левел благодарение на самия него 

 

и AI!

Link to comment
batistaheel

Трите Хикса е велик без съмнение. Даже ме е супер яд, че вече не може да се бие заради проблемите със здравето. Може би някое негово царуване се е осъществило именно, защото той има влияние зад кулисите, ние няма как да знаем. Връзката му със семейство Макмеън е факт. Но пък от друга страна именно всичките му победи и царувания, погребени кечисти, го правят толкова легендарен кечист. 

 

Силно се надявам тази песен отново да изгърми, защото той не излиза с нея, ако няма да се бие. 

 

 

Link to comment
Monteso

Любимият ми кечист като дете :beer:Трите Хикса има всичко, което трябва да притежава една супер звезда в бизнеса. Висок, назобен и нацепен батка с много добри умения на ринга и един от най-добрите на микрофона. Никога не се е боял да импровизира, което вероятно се дължеше на факта чий зет е, но и винаги му се получава. Има толкова много легендарни моменти с него и е издигнал толкова много звезди участвайки във вражди с тях, че няма начин човек да ги изброи без да използва AI :rolleyes:

Edited by Monteso
 • Upvote 2

 

 

Link to comment

Втора част от историята на единствения по рода си xXx 

 

Победи в Royal Rumble

Triple H е изключително впечатляващ в Royal Rumble събитията. Той е спечелил тази най-иконична битка на WWE три пъти. Първата му победа беше през 2002 г., когато той влезе като номер 22 и успя да изтласка последния съперник от ринга, спечелвайки титлата на WWF Undisputed Champion. Втората му победа беше през 2016 г., когато той се завърна от контузия и изкара номер 30, като стана първият двукратен победител в историята на събитието. Третата му победа беше през 2019 г., когато той взе участие като номер 25 и се наложи върху останалите участници. Тези моменти допринасят за легендарния статус на Triple H в света на професионалния кеч. 
 

Враждата с Винс

Враждата между Triple H и Vince McMahon е една от най-иконичните и дълготрайни в историята на WWE. Тя често е била централен елемент в сюжетните линии и е създала някои от най-емблематичните моменти в професионалния кеч. Винс е играл ролята на владетеля на WWE, докато Triple H, като един от водещите кечисти, се стреми към власт и успех.

Враждата им е включвала множество битки в ринга и извън него, като включва конфликти за власт, борби за титли и лични разногласия. Тя е имала различни етапи през годините, като въпросните двама са се изправяли един срещу друг в различни сценарии и ситуации.

Тези сюжетни линии и мачове са помогнали да се изгради и засили личността и присъствието на и двамата в WWE и да се създаде интересен и динамичен аспект в продукта на организацията.

 

хХх и Винс в един специален сегмент

Една от най-забележителните случки между Triple H и Vince McMahon е свързана със злополучния "Katie Vick" сегмент, който се случи през 2002 година. В този сегмент, Triple H играеше главната роля, а сюжетът включваше неговата вражда със застрашителния владетел на WWE, Vince McMahon.

Сюжетът обаче беше нарушителен и скандален. Triple H изнася монолог, в който той твърди, че като млад кечист, той е имал полови отношения с мъртво момиче на име Katie Vick. Този сегмент предизвика огромен скандал и беше силно критикуван от феновете и медиите.

Макар и да е бил създаден с цел да провокира и да влезе в ума на зрителите, "Katie Vick" сегмента остана една от най-контроверзните и споменати случки в историята на WWE. Той допринесе за развитието на враждата между Triple H и Vince McMahon и допринесе за утвърждаването на хХх като един от най-големите злодеи в историята на професионалния кеч. 
 

Началото на Трите Хикса и Стефани 

 

Историята с Test (Andrew Martin) и Stephanie McMahon е една от забележителните сюжетни линии в WWE през края на 90-те и началото на 2000-те години. Тя включва любовен триъгълник между Test, Stephanie McMahon (дъщеря на владетеля на WWE, Vince McMahon) и Triple H.

Сюжетът започва, когато Test и Stephanie се влюбват един в друг и започват романтична връзка. Те дори планират да се омъжат на едно от епизодите на RAW. Все пак, в един момент в сюжета, Stephanie разкрива, че всъщност е била измамена от Triple H, който е използвал тяхната връзка, за да я измами и да се ожени за нея с цел да получи контрол върху WWE.

Това разкритие води до серия от мачове и конфликти между Test и Triple H. В кулминацията на историята, Test и Triple H се изправят в един мач, където условието е, че ако Test победи, ще може да се омъжи за Stephanie. Въпреки усилията на Test, той загубва мача.

Тази сюжетна линия е била един от важните елементи за развитието на персонажите на Triple H и Stephanie McMahon и е заложила основите за бъдещи сюжети и вражди в WWE.

 

Най-велики мачове

Triple H има богата и впечатляваща кариера, пълна с невероятни мачове. Вотът за най-великите му мачове е субективен, но ето топ 10 мача на Triple H:

 1. Triple H vs. The Undertaker - WrestleMania 28 (2012) - End of an Era Hell in a Cell Match
 2. Triple H vs. Shawn Michaels vs. Chris Benoit - WrestleMania 20 (2004) - Triple Threat Match за титлата на World Heavyweight Championship
 3. Triple H vs. Stone Cold Steve Austin - No Way Out (2001) - 3 Stages of Hell Match
 4. Triple H vs. Cactus Jack (Mick Foley) - Royal Rumble (2000) - Street Fight Match
 5. Triple H vs. The Rock - SummerSlam (1998) - Ladder Match за титлата на Intercontinental Championship
 6. Triple H vs. Daniel Bryan - WrestleMania 30 (2014) - Singles Match за титлата на WWE World Heavyweight Championship
 7. Triple H vs. Kurt Angle - Unforgiven (2000) - No Disqualification Match за титлата на WWF Championship
 8. Triple H vs. Batista - WrestleMania 21 (2005) - Singles Match за титлата на World Heavyweight Championship
 9. Triple H vs. Randy Orton - WrestleMania 25 (2009) - Singles Match
 10. Triple H vs. The Rock vs. Mick Foley vs. Big Show - WrestleMania 2000 (2000) - Fatal 4-Way Elimination Match за титлата на WWF Championship

Тези мачове представляват само част от най-големите моменти в кариерата на Triple H и отразяват неговата величие в света на професионалния кеч. 

 • Upvote 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...