Jump to content

AEW Dynamite - 13 март 2024

neshev

Recommended Posts

ЧОТУДЕ
8 hours ago, Hachiko said:

Защо не си е измила спермата от косата преди да излезе?

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

Супер дебют си беше. СЕО чантовете ще пръскат залите. Няма какво да си кривя душата, голяма част от AEW феновете не ги ебе за женската дивизия и с право, но смятам че Mone има какво да даде. Реално и тя се вписва в аурата на AEW - винаги едно ниво под останалите 4HW и винаги скандали около името й :D Дано е надъхана, мисля че може да се заформи едно стабилно ядро около нея, още повече когато се завърнат DMD и Hayter.

Ospreay продължава да ме кефи, пича си кърти и на промо, а му е едва трето шоу. Щом още в първия си месец му е толкова комфортно на микрофона и дърпа такива промота като цялата зала е зад него има абсолютния потенциал да е лицето на компанията години наред. Не знам с кой смятат да го пускат на Wembley, но май още отсега е ясно, че ще закрие шоуто :) 

Ще прегледам и останалата част по-късно, но това ново начало с Ospreay, Okada и Mone определено дава заявки.

AEW Galacticos! :cool:

Шегата настрана, roster-ът в момента наистина се пръска по шевовете. Направо не знам как ще разпределят толкова топ кечисти в card-а, ама за кеч феновете със сигурност е страхотно.

Много добро шоу тази седмица, доволен съм.

Дебютът на Mercedes Mone се получи на ниво - направи добро промо, изглеждаше като звезда и очаквано, беше доста over със "CEO" chant-а. Не помня преди колко години въобще за последно съм ѝ гледал мач, но ми вдигнаха интереса към женската дивизия с нея и ще ѝ следя работата. Едва ли трябва да има какъвто и да е спор, че тя трябва да бъде главното женско лице на AEW. 

Joe с/у Wardlow беше окей мач, но и за момент не усетих Wardlow като някаква реална заплаха за Joe и със сигурност можеше да извлече повече от срещата. Като цяло не виждам при сегашните обстоятелства как би могъл да бъде нещо повече от midcarder в компанията и това си беше просто filler защита. Иначе ми хареса видео пакетът с Adam Cole преди мача, както и появата на Swerve след това.

The Elite vs. PAC/Penta/Eddie - доволен мач, с доста екшън, като PAC определено изглеждаше във форма в първия си мач след завръщането и дано скоро го видим и с/у Okada. Относно Okada, като heel продължава да забавлява, сегментът с YB преди това също беше готин и очевидно говори и нелош английски. Въобще, за момента мисля, че успява добре да се впише в американските телевизионни шоута и само това, че го гледам в тях, е някак си уникално. Хубаво е, че Eddie този път не загуби чисто, но ми е доста странно, че правят мача с Okada още следващата седмица, а не на Dynasty. Поне за мен ако печели титлата, какъвто вероятно е планът, е доста по-удачно да го направи на PPV, но нямам представа какво са подготвили, така че да видим.

Промото на Ospreay беше страхотно и надъха още повече за мача срещу Bryan Danielson. @Smegma вече ги е казал нещата общо взето, но определено има огромен потенциал да бъде главната babyface звезда на компанията в следващите години. Ако някой си е мислил, че Ospreay е просто добър in-ring worker както например Ricochet и дотам - определено се е бъркал жестоко. Човекът е силен на микрофона, има харизма, отне му нула време, за да стане може би най-over човекът в AEW, и просто гори от страст към спорта, както малко други го правят. То и реакциите сами си го говорят:

Jay White vs. Darby Allin за мен беше MOTN със стабилна история в мача с контузията на Darby в гърба и нонстоп опитите на White да я експлоатира. Darby пак пое някои брутални bump-ове и sell-ваше добре. Относно White, за мен е много добър кечист, в началото в NJPW не крия, че не ми допадаше особено, но след това прогресира и направи някои невероятни класики, особено с/у Ibushi от 2021, може да бъде изключително силен и като character work в ролята на мега пресметливия heel, като промота също е на ниво, така че определено има потенциал за ME и се радвам, че го изкараха от безсмисления stable.

При Jericho и Hook нещата не са ми особено интересни и мачът им не беше нищо специално. Не знам дали не е по-добре Jericho леко да поотстъпи от ролята на активен кечист или поне на мен вече ми се вижда поизчерпан.

Останах изненадан, че имаме женски мач в ME, но е разбираемо, ако планът е бил Mone да закрие шоуто. Самият двубой беше приличен. За момента AEW представят и трите си нови попълнения - Ospreay, Okada и Mone, по точния начин. Успяха да ме накарат да чакам и следващите шоута с нетърпение, което би трябвало да е и основната идея.

33 minutes ago, Rainmaker said:

Промото на Ospreay беше страхотно и надъха още повече за мача срещу Bryan Danielson. @Smegma вече ги е казал нещата общо взето, но определено има огромен потенциал да бъде главната babyface звезда на компанията в следващите години. Ако някой си е мислил, че Ospreay е просто добър in-ring worker както например Ricochet и дотам - определено се е бъркал жестоко. Човекът е силен на микрофона, има харизма, отне му нула време, за да стане може би най-over човекът в AEW, и просто гори от страст към спорта, както малко други го правят. То и реакциите сами си го говорят:

За кой спорт говориш? 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Големият Бизнис на AEW не успя да донесе голям бизнес на компанията. Шоуто е било гледано от 801 000 ЕКЗАЛТИРАНИ ФЕНА на професионалната борба (0.27 в ЛЕ ДЕМО). Както винаги, най-гледаният сегмент е първият (благодарим ти Шелдън Куупър), като 1 милион души са останали след любимото им шоу за да гледат дебюта на Мерцедес Моней. Най-слабо гледаният сегмент е последният, като едва 627 000 са изгледали титаничния сблъсък между Willow Nightingale и Riho, който включваше нова поява на Mone. 

The Olimpic Hero

Да кажа няколко думи за Сашка. Дебютира точно като бургаска циганка от Комлука. С около 4-5 цвята на косата. Но няма проблем, циганка е, разбирам я. Но продължава да си ме кефи. Обаче, сега следва обаче. Не харесвам theme музиките, в които има "скандиране", "chant". Един вид малко ти натрапват да скандираш това "CEO". а не идва по естествен път. Не е да ѝ скандират името примерно по натурален начин, а ти набиват в главата "CEO". Някои едно време критикуваха легендата Daniel Bryan, че бил една фраза "YES", което обаче е тотална лъжа и изобщо не отговаря на истината. Daniel Bryan натурално бе заобичан от публиката на WWE, а "YES" "YES" си дойде като допълнение на образа му.

Ето част от легендарния сегмент, където John Cena и Randy Orton подписваха договор за обединение на титлите, но публиката просто си искаше Daniel Bryan да бъде в мача и да спечели титлите. Това е!

Нека се върна на Сашка. Успех ѝ пожелавам в AEW. Беше малко непрофесионално да каже, че ще се върне някога в WWE в интервю, което излезе няколко дни преди дебюта ѝ в AEW. Просто не се прави така, трябва да уважаваш мястото, за което работиш. Да, може това да е честният отговор, но когато си в AEW, ти защитаваш AEW и говориш, че AEW е компанията, просто и ясно! И все пак, прощаваме ти, Сашке, защото си една хубава циганка!

4 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Дебютира точно като бургаска циганка от Комлука.

Само това липсваше:

images.jpg.d7e2c184b5ba44685c73e28cc56263b9.jpg

Не знам къде да го публикувам, ама преди около половин час Тонката хвърли пуро общността в екстаз и буквално взриви интернет мрежата, пускайки тази графика:

GIu-aOYWsAAPeVq.thumb.jpg.d285dd81a936415e7d21211a311676b1.jpg

Двама от може би топ 3 кечистите ми ever един срещу друг и един от най-дългоочакваните dream мачове, надъхан съм ЗВЕРСКИ! :beer: 

24 minutes ago, Rainmaker said:

Не знам къде да го публикувам, ама преди около половин час Тонката хвърли пуро общността в екстаз и буквално взриви интернет мрежата, пускайки тази графика:

GIu-aOYWsAAPeVq.thumb.jpg.d285dd81a936415e7d21211a311676b1.jpg

Двама от може би топ 3 кечистите ми ever един срещу друг и един от най-дългоочакваните dream мачове, надъхан съм ЗВЕРСКИ! :beer: 

Кои са ти топ 3 кечистите, че ми стана интересно? 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Страшно добри са Дайнамайтите последните седмици. Даже, ако трябва да съм честен, това ми беше с една идея надолу - най-малкото, че нямаше наистина добър кеч мач. От миналата седмица имахме пет звезден на Оспри :D .

Но като цяло съм много доволен де - поредното топ шоу, което си гледам без скип. 

Дебютът на Моне беше силен и публиката очаквано си избухна. Изобщо не разбирам каква беше идеята да го пазят в "тайна". Това е някакъв тъп прийом на AEW, който така и няма да разбера. Всичките им дебюти са ясни, но не ги обявяват ... Хубаво бейбифейс промо, без да е нещо особено, но пък за сметка на това CEO чанта беше мега як. Другото, което ме кефи много е как си прави косата :D .

Иначе е ясно, че рейтинга няма как да го вдигне Саша Бенкс. Той Скалата не можа да вдигне рейтингите на Смака, какво остава за далеч по-смарк ориентирана аудитория в кабелна телевизия и то за човек, който не е известен извън кеча. Няма как да стане това.

Джо - Уордлоу беше приятен мач между powerhouse кечисти, не съм очаквал нещо друго. На Уордлоу към момента това му е тавана. Запомна да изнася нелоши промота, градят го като звяр в мидкарда, но това е. За подобни шоута е идеален. Филър защита на Джо и ако трябва да отлича нещо, то е, че спечели чисто. Така и трябваше според мен. Щеше да е тъпо да вземе победата с някакъв хийлски трик. 

Kazuchika Okada & Matthew Jackson & Nicholas Jackson срещу Eddie Kingston & PAC & Penta El Zero Miedo - и промото преди мача беше яко, както и самият мач. Бъксовете и Окада са много добри хийлове - малко филмари го раздават и им отива. Окада ще продумва по нещо на английски явно, с което съм ОК.

Мачът беше приятен също, но ми е малко странно как точно се събраха Еди, Пента и Пак :blink:. Това за мене е проблем, защото най-малкото е пълно с триота в AEW, с които спокойно можеше да се направи една мини вражда за няколко шоута и щеше да има далеч повече логика. Не е болка за умиране, кеч е - логиката често я няма, но все пак ...

Положителното е, че Окада го градят като нещо специално, както и трябва да е. Другото е, че явно се задава сингълс мач с Пак и това ме радва страшно много, защото двамата са едни от най-добрите кечисти в момента и със сигурност ще направят лудницата на ринга. Пак е много подценяван в това отношение, но аз го помня какви мачове правеше в nXt едно време. Дано само да е във форма след контузията. 

Jay White срещу Darby Allin  - хубав мач, но не съм сигурен, че беше правилният победител ... Дарби е hot в момента, не виждам защо му беше да записва чиста загуба. Що се отнася до Уайт - дано му дадат нещо читаво, но засега е дъно. Хубаво е, че се скараха в BBSG , щото тоя стейбъл беше тотално дъно и само доуби инерцията на The Acclaimed, но ще трябва много работа и читав буукинг, за да се получи нещо от тя история. В момента е едно от най-лошо написаните неща в AEW. 

Chris Jericho & Hook срещу Bishop Kaun & Toa Liona - най-безинтересния мач за мен на шоуто. Крис Джерико хубаво иска да издигне Хуук, но си трябва читава историйка. Ясно е, че каквото и да стане, Хуук ще получи дивиденти от това да се мота с голямо име като Y2J, но имаше как да е по-добре това. При Сами Гевара и MJF се получи перфектно, дано и тука да стане.

Willow Nightingale срещу Riho - тука съм малко 50-50. Това беше много логичен мач с много добре изградена история. Айде, разбирам и че беше логично да е МЕ заради Моне. Обаче няма никакъв star power в тая среща. Не се изненадвам, че рейтингът се е сринал тука - просто никой не го ебе за тия двете мацки.

Иначе накрая се получи добре с излизането на CEO - публиката се оживи пак, започва се някаква дребна вражда и т.н. Ако приема, че искат да издигнат Тони Сторм още малко и Моне все пак да влезе в крачка с нещо, може би един фюд с Джулия Харт би дошъл перфектно, стига да не го мотат повече от месец. 

Другото, което трябва да напарвят е, да форсират малко нещата между Руби Сохо и Пейдж, щото там се влачи някаква вражда с един сегмент на три седмици и е просто нелепо. Но сега имат шанс за нещо добро в тая дивизия. 

-------------------

Добро шоу се получи, доволен съм. Чаках го с нетърпение, щото го хайпваха яко. Разгеле, най-накрая и билети се продадоха, защото за AEW това е голяма мъка. Тука тълпата беше близо десет хиляди, което е чутовно постижение за тях. 

Хубавото е, че се държи ниво и последните шоута наистина са много интересни. Даже и Кълижън-ът напоследък доставя. Миналият беше много добър, например. 

------------------

Пичове, не знам кеф ли ви е да правите форума толкова токсично място. :unsure: В AEW последните теми има точно двама души, дето не пишат някакви тролски коментари. В WWE също се мърмори на поразия, при положение, че в момента им е най-добрия продукт от десетилетия сигурно. Всеки път, като вляза да пиша някакво мнение и просто се отказвам накрая. 

----

Дебютът на Моне е с близо милион гледания в тубата, което за AEW видео е нещо наистина огромно. Повечето им клипове за около 300-400 хиляди гледания, така че това си е сериозно разлика. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...