Jump to content

AEW Collision - 9 март 2024


Recommended Posts

Rainmaker

Солидно издание на Collision тази седмица.

 

Danielson с/у Shane Taylor със сигурност беше мачът на вечерта с поредното страхотно представяне от Dragon, който в последната си активна година продължава да е в топ форма. Немалка заслуга обаче заслужава да се отдаде и на опонента му - когото гледах може би за пръв път, откакто ROH все още бяха реална 'алтернатива'. Силна офанзива показа, Danielson пък се опитваше да компенсира силовото му превъзходство традиционно с атаки върху единия му крак и се получи доста добре. След това включването на Ospreay сцепи, че дори се наложи да го цензурират, като отново беше супер over. Въобще очаквам Ospreay да бъде и сред следващите световни шампиони и нямам търпение за сблъсъка с Bryan.

 

Мачът на Okada и Young Bucks с jobber-ите ми беше вероятно най-забавната част от шоуто с това как Okada ги мачкаше на ринга супер надменно и сам спечели срещата. Това е Kazuchika-та, който искам да гледам, и амплоато, в което е най-силен. Точно преди да дебютира, мач с PAC ми се струваше като един от възможните варианти за първата му програма и ето че може и да се стигне до нещо подобно. Тройният отборен мач на Big Business с/у Kingston, Penta и Pac също изглежда много добре, а и цялото шоу засега се очертава силно с Darby/White и Joe/Wardlow. 

 

Нещата при Copeland и Christian също ми харесва как се развиват и тази атака от публиката беше нещо силно, ама си мисля, че може би трябваше да запазят мача им за Dynasty, но нямам представа дали ще продължават враждата и след сблъсъка им в Торонто.

 

Относно Jericho с/у Titan, Jericho този път изглеждаше по-добре отколкото в двубоя срещу Atlantis и мачът беше на прилично ниво, но самата идея да има мачове срещу случайни пичове от CMLL, без да последва нищо, не ми се струва особено интересна. Смисъл, хубаво е, че има разнообразие в шоутата и кечисти от различни федерации, но малко повече история около тези мачове няма да е излишна. Иначе Titan направи добро впечатление в мача.

 

FTR направиха добро промо, аз бих се радвал да спечелят турнира, другият вариант евентуално е Aussie Open или BCC, което също не звучи зле.

 

Mistico с/у Angelico - доста интересен сблъсък на хартия и самият мач беше окей, без да е нещо особено. Най-сетне CMLL записаха някаква победа с/у AEW.

 

Atlanta Street Fight - както вече написах в друга тема, оливат се с мачове с подобна стипулация. Все пак House of Black изглеждаха силно в мача и самият двубой не беше лош, като топ моментите вероятно бяха bump-овете, които отнесе Mark Briscoe. Изглежда, че ни готвят за мач между него и Malakai Black, който сигурно пак ще бъде с някаква стипулация. Та, дано след това Malakai Black получи някакъв push.

 

Edited by Rainmaker
Link to comment

Интересното е, че Кълижъна продължава да си държи 400 хилки всеки пъти. Зрителите на този са били 427,000. Което ми се струва повече от добре, пир положение, че е второстепенно шоу на запис, без кой знае какви звезди и в ден, в който е абсурд да слагаш кеч. Те на практика правят половината на Дайнамайта, някой път и да 60% стигат. 

 

Иначе специално това издание много ми хареса. Имаше страхотни тв мачове - Браян Даниелсън срещу Тайлър беше голям култаж, както и МЕ. Аз много се кефя на разни такива хардкор мачове и в случая си марквах здраво. Ако имаше и малко история и градеж, щеше да е перфектно. 

А най-култовото от всичко за мен беше скуоша на Окада :D . Изкааха го някаква тотална кеч машина. Дано да му дадат да направи още няколко такива сега, в първите му седмици. 

 

  • Upvote 2

 

Link to comment

В шоута са Jericho, Danielson, Okada, ЕЛЕНИТЕ, барабар с Adam COPEland, но иначе нямало звезди? :lol:

Link to comment

Да, в които Джерико и Даниелсън правят някакви рандом мачове в мидкарда с абсолютно непознати за САЩ имена от Пурото и Луча Либре. МЕ на шоутата редовно са някакви лоу кард кечисти, както е в случая. Кой през 2024 го ебе за Джеф Джарет или за Джей Литъл. Острието даже не беше обявен, появи се за една минута. 

 

Да не говорим за мачове като Марая Мей и Триш Адора, дето са за youtube шоу. 

  • Upvote 2

 

Link to comment

Да направиш голям мач със сторилайн между популярни имена в САЩ има логика за другите им шоута - Дайнамайт или ППВ-тата.

 

Collision-ът е в най-негледаемото време, когато има всякакъв вид други спортове, като освен това е на запис и е второстепенно предаване за AEW. Очевидно идеята е да е за много хардкор фенове на кеча, за които имената от Япония и Мексико да не са непознати, както и инди маниаците от малките организации в САЩ. То затова и цифрите му не мърдат всяка седмица - очевидно много, много хардкор ядро. От тая гледна точка за мен е правилно решение.

 

Пък и то си личи че главните истории почти не припарват до това предаване, всичко е за Дайнамайт. 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...