Jump to content

UFC 299 "O'Malley vs. Vera" - 9 март 2024


Recommended Posts

Just a fan

Най-после ще видим MVP в UFC, марак и с минимум 5-6 години закъснение. Има хляб за интересни битки, въпреки че е в най-тегава дивизия стилистично.

Link to comment

МВП идва да захлеби, преди хайпът напълно да е отлетял. В Bellator го хранеха с консерви, но в UFC няма случайни бойци. Кевин Холанд е пълна шматка, но за мен ще бие тук. 

 

Картата е абсолютно нагрухана с интересни битки, на нивото на UFC 300 е.

 

Нямам търпение да видя дебюта на Робелис Деспейн. Тоя клетник-дебелак, където са му пуснали, ще бъде тежко изсипан.

 

Къртис Блейдс срещу Алмейда в прелимките, тази битка може да оглави всеки Fight Night. Очаквам Алмейда скоро да претендира за титлата. Тук ще е ключово дали ще успее да свали Блейдс и според мен ще го направи. Блейдс е доста надценен, физически Алмейда е доста по-добрият атлет и очаквам да бие, особено след като Блейдс идва от загуба с тежък нокаут.

 

Чито Вера удари джакпота с това, че О'Мали спечели титлата, иначе надали ще види такъв шанс. UFC искат малко да издоят новата златна крава, защото Мераб е много вероятно да го въргаля пет рунда. Тук си мисля, че О'Мали ще вземе решението, за мен е по-читавият боец.

 

Пьотър Ян натрупа кофти серия, но за мен продължава да е елитен. Мераб е изрод, няма срам да паднеш от него. Ядонг с нищо не е показал, че е елитен и според мен Ян ще си вземе решението.

 

Яко залагат на млади бойци срещу застаряващи такива. Беноа Сен Дени направи силна серия, но все още не смятам, че Дъстин Поарие е приключил като елитен боец и смятам, че опитът му натежи.

 

И Джак Дела Мадалена ми се струва по-надеждният от Гилбърт Бърнс, който вече е на години и последните битки изглеждаше видимо бавен.

  • Upvote 2
Link to comment
42 minutes ago, neshev said:

Къртис Блейдс срещу Алмейда в прелимките, тази битка може да оглави всеки Fight Night. Очаквам Алмейда скоро да претендира за титлата. Тук ще е ключово дали ще успее да свали Блейдс и според мен ще го направи. Блейдс е доста надценен, физически Алмейда е доста по-добрият атлет и очаквам да бие, особено след като Блейдс идва от загуба с тежък нокаут.

 

Откакто гледам UFC тоя Блейдс не помня да има читава битка. Като представяне ми е на едно ниво с Багата. И преди последния му мач попитах тоя защо го държат в UFC? С абсолютно нищо не е допринесъл към тоя спорт. Добре, изяде няколко нокаута и толкова :D

Много симпатизирам на Вера. Много ми се иска да обърка сметките на Дейна. Ама каквото и да стане Мераб е следващият шампион. Ако Чито влезе спокоен, а не пренавит има шансове за победа. Дано си е взел бележка от мача на Шуга с Алджо. Със сигурност ще му се открият 3-4-5 шанса да направи сполучливи атаки срещу О'Мали. Шон няма кой знае каква брадичка или иначе казано не е някъв Супермен, който не може да бъде свален.

Link to comment
Just a fan
6 hours ago, neshev said:

МВП идва да захлеби, преди хайпът напълно да е отлетял. В Bellator го хранеха с консерви

Е, това е ясно. Аз не твърдя, че едвали не ще влезе в картинката за титлата, но стилът му е атрактивен и от тая гледна точка има хлаб за интересни мачове. Колкото до това, че Холанд ще бие, не е изключено, но си мисля, че МВП ще го нацели в даден момент.

Link to comment

О'Мали напълно доминира Вера. Когато боят беше в дистанция, Вера просто нямаше какво да направи. О'Мали е по-техничен и бърз от него, и не му даваше никакъв шанс да се доближи. Чито имаше успех единствено, когато успяваше да форсира някакви диви размени в близка дистанция, но тези моменти бяха прекалено малко. Брутална издържливост показа Чито, но просто беше разбит от по-добрият боец. О'Мали иска Топурия. Трябва да си седнат на гъза малко. Разбирам защо го правят, защото не губи нищо, ако качи в горната дивизия и се пробва да стане двоен шампион, но е направил една защита, с опонент, който не е шампионския материал, тъй че трябва да се бие с Мераб. Изглежда си е счупил крака в тази битка. Пичът е бая гльоджав и вече стана практика всяка битка да си чупи нещо.

 

Беноа Сен Дени беше тежко изсипан. Порие му даваше бая подаръци тази битка. По някаква причина постоянно падаше за някакви ялови опити да го предаде, тъй че категорично загуби първия рунд. Но вече в стойка, Сен Дени показа ужасна защита и Порие го прегази. Супер тежка загуба, все още съм на мнение, че има потенциал, но тук беше разкрит.

 

Нещо подобно се получи и при Алмейда срещу Блейдс. Честно казано се радвам, че Блейдс му ба майката с лакти. Алмейда има ужасен за гледане стил.

 

МВП с доста добра победа над Холанд. В стойка си го доминира, Холанд се изнерви тотално и не направи нищо в третия рунд. Очакваш да натисне повече с борбата, но Холанд никога не се е славил с уменията си на земя. Ако му подбират опонентите, МВП може да го докарат и до титлата. Срещу хора като Томпсън или Иън Гари, би трябвало да се справи добре, но, срещу борците ще глътне вода сериозно. 

 

Джак Дела Мадалена очаквано победи Гилбърт Бърнс. Много закасняло спиране на рефера. Мадалена е един от най-добрите боксьори в дивизията, а и вече си позакърпва борбата, тъй че ще е интересно докъде ще стигне.

 

Ян показа, че продължава да е едни от най-добрите в дивизията и все още е фактор. Доста оспорвана битка с Ядонг, загуби първия рунд, но спечели 2 и 3. Ян май си еба крака, тъй че още по-впечатляваща победа за него.

 

Робелис Деспейн направи това, което всички очакваха и нокаутира Джош Парисян. Не бих нарекъл победата впечатляваща, защото Парисян е тотална торба. Не може да се хвърлиш, със затворени очи и брадата ти в тавана, и да очакваш, че няма да те изсипят зверски. Тотален тюфлек, който показва колко зле е дивизията. Но все пак UFC вече си имат нов тежкар, който да доставя с highlight reel нокаути.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...