Jump to content

WWE RAW - 26 февруари 2024


Recommended Posts

3-16-2021

Гледах го преди няколко часа, така че да коментирам от спомени ще е показателно за това кое ми е харесало от шоуто.

 

Дрю Макинтайър продължава да е атракция на микрофона. Искрено ме разсмя с промото си, 'We did it' е скандално на фона на персонажа му. 😆 Ебавките с Пънк продължават да са много силни, а последвалия обмен с Ролинс добре стартира враждата им, макар че ми се иска да ги видя в по-лоши отношения, все пак Макинтайър нападна Сет няколко пъти последните седмици.

 

Коуди продължава да изглежда като голяма звезда във всяка своя поява и на това шоу обърна течението във враждата във своя полза. Хейман ми звучеше някак неадекватно, не разбрах напълно какъв беше смисъла да идва със случайни мъже вместо Блъдлайн, а това с двата телефона накрая макар и смешно само допълни към цялостно бутафорната ситуация, в която се вкараха.

 

Доминик Мистерио продължава да е най-оувър човека в компанията и работи образа си съвършено. Нямам търпение WWE да дръпнат спусъка с него и да го видим в голям мач. Не и в такъв срещу Гюнтер обаче - Гюнтер е другия наистина голям хийл в момента, но по съвсем различен начин разбира се. Нещата сочат към Сами Зейн/Гюнтер мач за интерконтиненталната титла на Кечмания и аз го предпочитам пред който и да е вариант от Дом/Прийст/Балър/другия.

 

Гюнтер, впрочем, е много силен. Не бях гледал кеч редовно от много време и прогресът на този кечист ми беше доста странен, но последните няколко Рауа напълно ми показват защо той е на това ниво - завършен на ринга със отличим стил, страхотен на микрофона и успяващ да постигне истински хийт, а не да бъде "харесван хийл", той си е пълен пакет. В това шоу когато казваше, че няма кой вече да го предизвика, си плачеше за музиката на някой изпечен фейс, който да го предизвика, и за жалост в момента няма такъв кандидат. Разбира се, трябваше да бъде Леснар, но този вариант се прецака и дори Гюнтер спомена, че го е яд. Кой друг можеше да предизвика реакция? Джон Сина може би, но Сина да прекрати 640 дни рейн би било малоумно.

 

Рия Рипли и Беки ще е интересна история, особено предвид, че явно Лив и Ная ще са намесени. Жените правят интересни вражди и има мачове и сегменти, които определено си струват гледането.

 

Започнах да гледам отново след над 3 години пауза след завръщането на СМ Пънк. Оттогава досега не е имало слаб Роу и този отново не е слаб, а напротив - чудесно шоу. И има перспектива за това шоутата да стават само по-добри.

Link to comment

Дрю е невероятен, заслужава световната титла. Доминик е бъдещето на компанията. Рия е най-добрата, много ме кефи мачката. Коди постоянно се издига, превърна се в най-добрият фейс който WWE са имали! Нямам търпение за кечмания!

  • Upvote 2
Link to comment

Личеше си, че идват от PPV на майната си. Участниците в EC бяха доста мудни на това шоу, явно полетът ги е сцепил.

 

Радвам се, че Cody победи бързо Greyson Waller. Дори WWE започнаха доста да предпазват кечистите си, но в случая, Cody отива на ME на WM, Greyson Waller е дразнещ midcard-ър, в най-добрия случай. Няма за какво да правят 50/50 мач, където Cody лежи през 90% от времето. Ако беше някой друг, публиката щеше отдавна да се обърне срещу Cody, защото пробутват най-дълбоките тропи възможно. За негово щастие, хората имат нужда от истински babyface, а AEW присламчиха най-закоравелите фенове, тъй че сегашните публики се кефят доста. Самият Cody доста мазно хвърли стола върху един от полицаите, а пичът нямаше време дори да си вдигне ръцете. Поне ще му е добър спомен, ако не успее да се развие като кечист. 

 

Hunter доста обича да преплита истории и всеки кечист има поне по 2-3 човека, с които е замесен по някакъв начин. Този тип booking помогна доста на някой като Drew, който извади огромен късмет с контузията на Punk, но понеже винаги е бил граден като важно лице, веднага влезе в ролята и прави най-добрите неща възможно. Засега враждата му с Rollins все още е неопределена. Изглежда, че Drew изкарва повече време да се гаври с Punk, докато Rollins е зает с The Bloodline. Предполагам това ще бъде обяснението защо Rollins губи в мача. Имат добра възможност да го направят интересен и непредвидим, ако засилят малко и Damien Priest. Rollins има отчаяна нужда да разчупи малко образа, защото е втръснал. Обикновено излиза, правят му серенадата, казва си там двете фрази и го прекъсват. Покрай Cody могат да навържат интересни неща, но за мен Cody просто трябва да бъде коронясан най-накрая, пък после могат да обърнат Rollins или Orton срещу него.

 

С женките също правят нещо подобно. Обърнаха недоволството покрай Becky и дадоха на Liv да бъде проводник на тези настроения, което е добре. Nia Jax продължават да я държат силна и да кажем е нещо като Drew на женската дивизия. Откриващото промо между Rhea и Becky беше безлични. И двете лафеха празни приказки, но да речем, че имат още месец и половина да изградят някаква читава вражда.

 

И вече IC титлата, и там враждуват едно 3-4 човека с Gunther, което бие вече на някакъв multi man мач. Няма да се изненадам, ако за една от midcard титлите изцепят някой ladder мач или нещо от сорта.

  • Haha 1
Link to comment

Imperium и New Day доставиха, много стабилен мач като за седмично шоу. Доволен съм, че не натресоха поредната загуба на Vinci. Плюс и за мача, и за изхода. 

 

Загатнаха, че Priest може и да не се класира за световна титла чрез куфара. Тоест има някакъв шанс да вземе той титлата на Гюнтер. Обективно погледнато - с всички таланти в момента, може би няма да успее да се вреди за световна. Поне интерконтиненталната от няколко години е доста по-значима и не е посмешището, което беше преди време. И в тази връзка - Gable също е силен кандидат, който да отнеме титлата и веднага след това да я загуби след използване на куфара. 

 

Drew е злато в момента. Вярвам, че едва ли има много фенове, които да не му се кефят. 

 

Подкрепям, че финалният сегмент беше леко странен с тези младежи, но пък ми хареса как представиха Коди в него. Крайно време е да спре да бъде толкова позитивен и вечно ухилен герой. 

Link to comment
THE ENEMY

Пак ще кажете, че съм хейтър сега.:D Дрю тръгна с огромен потенциал преди месец, месец и нещо, с онзи бадас образ на туинър, който гази както хийлове, така и фейсове. Гимикът с това как е контузил Пънк, още в самото начало ми беше леко смаркски, но си казах к'во пък, нека 2-3 седмици вдига шум, тролско е, може би греша. Обаче минаха 2-3 седмици, това нещо освен че мина границата на всички кринджове, също така и втръсна много. Абсолютно ми лъха на AEW, Тони Ментето буукинг. Пич, никой нормален не го ебе повече от 2 седмици, че си контузил някакъв некадърен чичак. Ако още един път чуя някаква препратка, по-добре да викат Мики Гал да ти начока канчето и да се приключва. Животът продължава, ако не можеш да си интересен с друго, кур за теб. Това е тежката оценка на Сержанта.:wank:

 

Гюнтер продължава да впечатлява доста на микрофона. Конфронтацията му с Джъджмент дей се получи доста силна, най-вече за него. Солиден траш талк скилс показа пичът в този сегмент, което е добър атестат. В крайна сметка на ринга е добър, но не го смятам за достатъчно впечатляващ/изпъкващ с нещо над останалите брауове в компанията. Но ако продължава да работи толкова добре с промотата и го отделят от двамата хомо комедианти, като нищо ще прокопса. Тук интересното е, че имаше доста бейбифейс вайб в конфронтацията с Доминик и компания. Хората се филмират за вражда със Зейн, но на мен категорично подобно нещо не ми се гледа. По-скоро май наистина съм заинтересован към история с Джъджмент и Дом и дали една такава няма да го подготви за един фейс рън.

 

Беки доста интересно я конфронтираха с Лив. Факт е, че последните години единствената причина Морган да не стане голяма звезда, беше ужасния буукинг. Дори с него, мацката продължава да е невероятно оувър и както винаги съм твърдял, има огромно ъндърдог излъчване. Освен това, показва че когато получи повече възможност, показва и завидни качества на ринга. Факт е, че ми се гледа повече Рия срещу Беки на Мания и според мен историята с Лив би се развила добре, ако след Мания Линч обърне хийл и по някое време дропне титлата на Морган. Но към момента креативния екип на WWE работи толкова хаотично, че не изключвам нищо.:D

 

Сегментът между Хейман и Коди беше леко изсмукан от пръстите като предтекст. Или по-скоро имаше елементи на оувърбуукинг и преиграване 9най-вече от страна на Роудс). Като цяло, откакто стана толкова оувър и се циментира в МЕ на Мания, поне изглежда сякаш Американския кошмар леко изгуби мотивацията си. Нивото на промотата му спадна, влече в някакво чудовищно клише, когато говори за противниците си, първо да изтъква колко са готини, какъв фен им е, колко са талантливи и после да идва едно НО!:D НО проблемът е, че леко сякаш се поизчерпа. И май наистина го удари по-мързеливо и без желание напоследък. 
Сегментът иначе като цяло не беше лош и си свърши генералната задача, да билдне още историята и да накара Роудс да изглежда като лош задник във враждата си с Блудлайн, след репликата, че не те идват за него, а той за тях(това беше силен момент, макар и simple).:wank: Просто нямаше как да не изкажа и критиката си към определеи неща.

 

Иначе пак да вляза в ролята на стария даскал, че може би ще е интересно както за @Hachiko, така и за по-младите потребители сред нас. Това с телефоните на Хейман е елемент, който е препратка към ранната му персона - dangerously.

3bedf255e471da408fc52a5d26a667a515cdc72e

Link to comment

Бате толкоо пари могат да изкарат на гърба на Гейбъл, че не е истина. Тоя като продажби може мине Браян и Джеф Харди когато бяха на върха. Много потенциал има в това "старо куче". Ще дойде и неговия момент. Дано, ДАНО не го последва съдбата на Кофи Кингстън, а да се задържи малко по-дълго в светлината на прожекторите!

Чад, Шелтън Бенджамин и Долф винаги доставят на ринга! Ще съм повече от радостен ако вземе ICtitle. Гюнтера да изкачва МЕ стълбата и да бъде във вражди с големите риби във федерацията.

Edited by Beks
Link to comment
The Big Red Machine

Гюнтер ме впечатли много на микрофона, но нещо не ми се гледа срещу Джъджмънтите, макар че не остана много варианти срещу които да се бие.

 

Хейман с двата телефона беше култаж. Сега не знам какво намислят, но дали няма да направят Коди срещу Скалата на нощ 1 и победителя отива срещу Рейнс на нощ 2. Нещо като Даниел Брайън срещу Трите Хикса, победителя отива в Мейн Ивента преди 10 години.

Link to comment
JohnnyWrestling
53 minutes ago, Beks said:

Бате толкоо пари могат да изкарат на гърба на Гейбъл, че не е истина. Тоя като продажби може мине Браян и Джеф Харди когато бяха на върха. Много потенциал има в това "старо куче". Ще дойде и неговия момент. Дано, ДАНО не го последва съдбата на Кофи Кингстън, а да се задържи малко по-дълго в светлината на прожекторите!

 Ако приключи тази пародия, наречена Alpha Academy, може и да стане, но в сегашното положение аз лично не го виждам.

Link to comment

Triple H подхожда много амбициозно с този преплетен буукинг и това или ще се окаже много добра стратегия, или има опасност да закопае всичко. Готина е идеята всеки да води по няколко вражди, защото поне за мен така се създава известна доза непредвидимост. Обаче как трябва да реагираме като фенове, когато хийловете The Judgement Day се изправят срещу хийловете Imperium без никакви наченки който и да е от двата стейбъла да обърне образа. Или пък при Becky и Rhea. Domimnik обявява Rhea - освиркват го; за Rhea обаче скандират, но не и когато защитава Dominik или някой друг от JD (тогава я освиркват); Becky по принцип я харесват, но срещу Rhea подкрепата ѝ от публиката е очевидно по-слаба. Иди ги разбери кой какъв е сега. Не че е непременно нещо лошо, но фундаменталният характер на кеча, в който добрият е срещу лошия, се размива.

 

Не съм фен на зараждащата се идея Priest да кешира срещу Gunther. Омаловажава се куфарчето така. Не съм съгласен с това разбиране, че за да вземеш някоя от големите титли, трябва задължително да си достоен. Идеята на куфарчето не е ли точно някой не толкова очевиден вариант да се доближи до върха? Аз лично ще съм напълно ок Priest да ползва договора срещу Drew или Seth на WM (за предпочитане е Drew). Нека да вземе титлата и да видим какво ще направи след това. Съвсем не е задължително да прави някакво героично и велико царуване. Може да си е и класически преходен шампион ако не му се получат нещата.

 

Надявам се Chad Gable да получи възможност най-накрая да се реализира като шампион. Той е и перфектният опонент, който да детронира Gunther. Dominik от друга страна е много добър в момента, но образът му го лимитира. И дума не може да става да го пускат срещу Gunther. Всичко различно от брутален squash ще е смешно.

 

Liv Morgan с една гневна реплика срещу Becky успя да предаде повече искрена емоция от всичките си промота досега. Надявам се най-накрая да открие собствения си път и това действително да я издигне до ME ниво. Потенциалът при нея е налице, просто до този момент все нещо не ѝ достигаше. От друга страна сегментът с Becky и Rhea беше яко криндж. И двете се надпреварваха коя ще каже по-голяма глупост.

 

В момента Seth Rollins ми харесва. Раздава го по-сериозно и спря да се хили като идиот. Промотата му в последните седмици са абсолютна класа. Такива неща искам да виждам от него.

Link to comment

Това да гледам Стардъст как се прави на мъж беше най-нелепото нещо което съм гледал напоследък. Даже и той не си вярваше че е такъв бияч. На Пол Хейман даже му стана тъпо да го гледа как преиграва тоя рус тъпак с алкохолишки торбички под очите.

 

  • Haha 2
  • Wank 1
Link to comment
19 hours ago, Berbo said:

Това да гледам Стардъст как се прави на мъж беше най-нелепото нещо което съм гледал напоследък. Даже и той не си вярваше че е такъв бияч. На Пол Хейман даже му стана тъпо да го гледа как преиграва тоя рус тъпак с алкохолишки торбички под очите.

 

 

Бербо, може да имаш торбички поради ред причини. Недоспиване примерно. Що всички сте толкова елементарни и свързвате всичко с хапчета, алкохол или наркотици. Ако бяха го гримирали като Стардъст, нямаше и да коментираш.

Link to comment
The Olimpic Hero
On 2/28/2024 at 12:15 AM, Huskarl said:

Triple H подхожда много амбициозно с този преплетен буукинг и това или ще се окаже много добра стратегия, или има опасност да закопае всичко. Готина е идеята всеки да води по няколко вражди, защото поне за мен така се създава известна доза непредвидимост. Обаче как трябва да реагираме като фенове, когато хийловете The Judgement Day се изправят срещу хийловете Imperium без никакви наченки който и да е от двата стейбъла да обърне образа. Или пък при Becky и Rhea. Domimnik обявява Rhea - освиркват го; за Rhea обаче скандират, но не и когато защитава Dominik или някой друг от JD (тогава я освиркват); Becky по принцип я харесват, но срещу Rhea подкрепата ѝ от публиката е очевидно по-слаба. Иди ги разбери кой какъв е сега. Не че е непременно нещо лошо, но фундаменталният характер на кеча, в който добрият е срещу лошия, се размива.

 

Това е интересна тема. Според мен Triple H се опитва да бъде в час с модерните публики и да бъде адекватен. Идеята е, че съвременните кеч публики често се обръщат срещу бейбифейса или пък обратното - аплодират и поддържат хийла. В същото време самите образи в кеча, колкото и това да е било добра работеща формула през годините, са си били основно стереотипни. Добрият си е само добър и лошият си е само лош. Добрите дружат с добри, а лошите дружат с лоши. Обаче даже и в киното това се измени. Често антигерои всъщност са любимците на публиката и цялостно даже и в кеча сякаш вече изглежда по-реалистично образите да не са толкова плоски, а да имат разчупеност. За мен това е добър път, по който Кадърният зет е поел и ще му носи позитиви. Мисля си, че със сигурност ще слуша повече публиките от Vince McMahon, а и вече го прави (буквално 2 дни след появата на Скалата и заявката му за мач с Roman Reigns на WrestleMania, Трипси и WWE реагираха на негативната реакция от феновете, веднага върнаха Коди в мача за титлата на WrestleMania, като даже обърнаха Скалата и хийл).

               

Link to comment
9 hours ago, Hachiko said:

 

Бербо, може да имаш торбички поради ред причини. Недоспиване примерно. Що всички сте толкова елементарни и свързвате всичко с хапчета, алкохол или наркотици. Ако бяха го гримирали като Стардъст, нямаше и да коментираш.

Ако бяха от алкохол щеше да има оправдание за противната си физиономия, ама не са. Физиономията му е по противна от тази на Крисчън Кейдж, който не е бил пушван в WWE, защото Винс Макмеън не му харесвал лицето. Като Стардъст поне имаше готин theme song и беше нацапан готино.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...