Jump to content

BKFC 58 България "Маркулев срещу Колев" - 22 март 2024


Recommended Posts

BKFC манията продължава. :beer:

 

Винаги съм смятал, че шоутата им биха се котирали добре при нас, защото битките им са атрактивни и се доближават повече до "боя на улицата". Но се изненадвам, че правят ново шоу, толкова близо след последното и това, че България остава единствената европейска дестинация, където са се провеждали шоута на тази компания. Тъй че явно първото шоу е било успешно за тях.

 

И другото, което прави впечатление, е че самият спорт прилапва бойци от всякакви дисциплини. Тук имаме боксьори, МеМейци и самбисти. :D Също така трябва да се отбележат и двете пичета, които са викнали да забавляват местните бабаити. :lol:

 

Edited by neshev
  • Haha 1
Link to comment
  • 1 month later...

Решихме с един приятел да отидем на шоуто и определено си заслужаваше. За втори път присъствам на такава гала вечер и си е друго да гледаш битки на живо. За тези федерации с голи ръце само бях чувал, дори правилата незнаех, но 5 рунда по 2 мин беше идеален формат. Първата половина на шоуто беше по добра за мен, пичовете (и двете жени) директно си влизаха на размени с минимална защита и си беше забавно да ги гледаш. Втората половина бяха по предпазливи и по технични, някой имаха по над 40 битки и си личеше опита. Докато дебютантите влизаха на живот и смърт в размените, опитните бойци си се точкуваха и рядко хвърляха балтии. На реда зад нас имаше няколко пича, които явно гледат UFC и кеч, защото постоянно дискутираха защо тоя пич не направи копие или ако го хване за суплекс ще стане смях, та беше забавно да ги слушам. Единия от реферите беше Биг Дан от UFC та се виждаше разликата в рефертвото спрямо другите. Най якият момент в цялото шоу беше мача между Petr Baranek и Стойко Табаков. Някаде по нагоре в публиката имаше някакви чехи или словаци(преди това крещяха и за един словак), които с пресипнали гласове крещяха постоянно и всяка втора дума им беше курва :D . Ние повечето тихичко си гледахме мача, докато нашия не го изсипа с брутална балтия и направо го приспа. Просто брутален нокаут един от най чистите удари,които съм виждал. Всички веднага стахаме да викаме и даже някакви по надолу се обръщаха към чехите и им правиха знаци. До края на шоуто не им чухме гласчетата :D. Абсолютно епичен момент, дори като пиша за него се усмихвам. Главния мач също достави, стабилни размени бяха и се биха до края. Смешното беше, че трима от наще излезнаха с народни песни и тримата паднаха :D. На главния мач единия излезе с народна песен и му викам на моя приятел, еми тва е тоя пада и за малко наистина да го нокаутират в първия рунд, но после си падна по точки. Ако има друго такова шоу, стига да имам възможност съм там. На повечето бойци главите след мачовете им бяха като тикви. Едни от най добре похарчените 40лв. в живота ми. 

  • Thanks 2
Link to comment

ME беше една от най-бруталните битки, които са правили BKFC. Пролича си, че Калоян Колев е предимно борец, но в кардиото имаше предимство и накрая се върна в битката. Колев стигна до сериите на Динята, но там вече го разкриха. Тони Маркулев също имаше добра кариера в MMA, но може би в ключовата битка за него загуби от Душко Тодорович, който в крайна сметка отиде в UFC. Оттогава е кажи-речи пенсиониран, но BKFC го примами да се завърне.

 

Залата изглеждаше доволна пълна отново, тъй че очаквам да продължат да правят шоута при нас. 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment

На телевизорите изглеждаше по пълна от колкото беше всъщност. Светлините правеха голяма разлика. Имаше си хора, но на шоуто, което ходих 2018 имаше повече.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...