neshev Posted February 16 Author Share Posted February 16 Най-накрая читава карта от UFC. Волкановски е един от най-добрите бойци в историята, но статистиката е срещу е него в тази битка. В шампионски битки в леките категории, бойци над 35 са нещо от рода на 1 победа срещу 20 загуби. Но, ако има някой, който може да скърши каръка, това е той. Проблемът е, че идва и от доста тежък нокаут, а срещу себе си има противник, който вече навлиза в пика си и е супер нахъсан за победата. Тъй че не се наемам да прогнозирам тук. Все си мисля, че Волкановски би трябвало да бие, защото е по-опитният боец, но просто е вече на такава възраст, че всяка битка може да има стабилен крах надолу. Уитакър също даде наченки, че вече залязва, но мисля, че имаше момент на подценяване срещу Дю Плеси, а тук е срещу противник, който е супер непостоянен и неактивен, а в последната му битка не успя да довърши Рокхолд, който вече беше приключил като боксьор, тъй че не мисля, че Коста ще е опонентът, който тотално ще разкрие Уитакър. Даже напротив, според мен Уитакър ще напомни на себе си. И вече стигаме до най-интересната битка за мен и е жалко, че няма да е 5 рунда, и това е Мераб срещу Сехудо. Сехудо според мен си наеба кариерата сам от глупост. Взе се много на сериозни и се помисли за звезда, която може да изнудва UFC, но истината е, че UFC просто не ги ебе за него и така и не му предложиха някаква голяма битка, съответно Сехудо си пропиля пика да си седи на задника. Вече е на години, а в долните дивизии, годините тежат много. Мераб е абсолютен изрод и кардио машина. Не смятам, че ще може да пребори Сехудо, но на него не му и трябва. Просто е достатъчно да го пресира до клетката и постоянно да спами поваляния, с което да си вземе решението. Сехудо има някакви шансове да го хване с нещо голямо в стойка, но си мисля, че кардиото и постоянната преса на Мераб ще му донесат победата. Quote Link to comment
Just a fan Posted February 17 Share Posted February 17 На хартия влизаме в най-силния рън от PPV-та, който UFC са предлагали от много, много време. 298, 299 и 300 са пълни с битки, които спокойно могат да са МЕ поне на Fight Night, някой могат и на PPV. Не съм фен на Топурия, както и на повечето МакГрекър копия. Конър се превърна в суперзвезда, защото беше себе си и извървя собствения си път и всеки път, когато видя някой да го копира толкова открито кринджвам яко, така че се надявам Волк да го препарира. Признавам си, че не харесвах Волк, заради това, което направи на Макс, но спечели симпатиите ми след това, особено след първата битка с Ислам. Бобката Нъкълс-Коста е бая непредимо мачле за мен. Логиката от видяното от двамата през годините сочи, че Роб би трябвало да спечели, най-малкото с кардио, но в последните няколко битки се вижда спад. При всички положения Коста умее да прави шоу, така че очаквам да бъде интересно. Сехудо ми е крайно противен и се надявам Мераб да го пречука в първия рунд. Quote Link to comment
Beks Posted February 18 Share Posted February 18 GG на Топурия. Млад, нахъсан с покритие. Ако не се главозамая в следващите 3-4годони, до 30така, може да направи много пари! В даден момент може да се стигне дори и до мач с Конър или Шуга. За съжаление кариерата на Волкановски е към своя край, 35 години в тая категория са си 35 години. Никой не може да му отнеме постигнатото! Нека сме реалисти какво още има да постига? Втората загуба от Махачев и тая от Илия определено взеха голяма част от аурата на Волкановски. Да направи още една две битки, да захлеби като за последно и да се оттегля. Всички велики в тоя спорт трябва да вземат пример от Тони Фъргюсън. Да се оттеглят докато е време! Бъдещ hall of famer си е Alexander Volkanovski, шапки долу! Уитакър си взе мача, но този мач показва колко са далече всички в тая категория от дю Плесис, Адесаня и дори Стрикланд. Цялото завръщане на Сехудо беше за едните пари, дано да си е струвало. В двата мача, които загуби беше посредствен, разкрит и мога да кажа унижен! Quote Link to comment
neshev Posted February 18 Author Share Posted February 18 (edited) Статистиката остана непобедена и в тази инстанция. Честно казано, не мисля, че има версия на Волкановски, която можеше да поеме подобен удар, но е факт, че брадата му е тотално компроментирана. В първия рунд се справяше прилично. Добре пазеше дистанция и го държеше на разстояние с ритниците. Но вторият рунд вече тръгна прекалено смело на размени и както се видя, на Топурия му трябва точно една пролука, за да свърши битката. И успя умело да го притисне до клетката и в първата по-тегава ситуация за Волкановски, успя да го нокаутира с 1 удар. Грузия вече има шампион, доста вероятно е да имат и втори, в лицето на Мераб, тъй че е доста добра новина за европейското MMA. Естествено, Топурия дълго време живее в Испания, даже наскоро имаше видео със спортисти като Надал, Касияс, Сайнц и Алкараз, които го надъхваха за битката, тъй че има възможността да се превърне в звезда в родината си. UFC вече имат намерения да проведат шоу в Испания, а Топурия, ако се запази традицията, може да се превърне в следващия доминантен шампион в дивизията. Добра новина за Max, който все още е елитен, но остана в сянката на Волкановски, сега ще му се отвори нова възможност да се бори за титлата. Волкановски е редно да си вземе почивка вече. 3 загуби, в последните 4 битки, два поредни нокаута. Да, две от загубите дойдоха с може би най-добрият боец в момента, в лицето на Махачев, но определено вече залязва. Според мен има качествата отново да се бори за титлата, но се съмнявам да я спечели отново. Заговориха за реванш, но е безсмислено. Да, Волкановски е легендарен шампион, но беше нокаутиран зверски. Разбирам битката да е близо, но беше доминиран. Добра победа на Уитакър. Показа шампионски манталитет, особено след първия рунд, в който за малко щеше да бъде нокаутиран. Просто късмет, че беше към края на рунда. Красота са правите удари на Уитакър и 1-2 комбинациите. Имаше по-бързи ръце от Коста и резонно си взе решението. Коста ми е много вятърничав. Има уменията, но е прекалено неактивен. Уитакър не мисля, че ще е шампион, но няма да се изненадам, ако отново се докопа до шанс за титлата. Бих искал да го видя срещу Шон Стрикланд, ако няма да правят реванша с Дю Плеси. Мераб е изрод, най-доброто кардио, което съм виждал в MMA боец. Да свалиш 5 пъти олимпийски шампион по борба, няма какво да се коментира. Мераб като нищо ще е следващият шампион. Не мисля, че има борец в дивизията, който да може да му е конкурентен в борбата. Реално, най-добрият шанс е някой страйкър като O'Malley, да успее да го контрира с нещо голямо и да го нокаутира. Сехудо си наеба пика да си седи на задника и да чака пари, които не дойдоха. Просто ужасно решение. И вече, когато се завърна, видимо не е същият и спортът го подмина. Edited February 18 by neshev HEIDENREICH 1 Quote Link to comment
Just a fan Posted February 18 Share Posted February 18 (edited) 2 hours ago, neshev said: Добра новина за Max, който все още е елитен, но остана в сянката на Волкановски, сега ще му се отвори нова възможност да се бори за титлата Ако преживее Гейчи, може и да му се отвори възможност. Не знам, защо му беше да приема битка в LW. Edited February 18 by Just a fan Quote Link to comment
neshev Posted February 21 Author Share Posted February 21 Илийката на корицата на вестник "Марка": Quote Link to comment
baikiro Posted February 21 Share Posted February 21 2 hours ago, neshev said: Илийката на корицата на вестник "Марка": Тоя е толкова испанец колкото Везенков е българин. Quote Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
neshev Posted February 26 Author Share Posted February 26 Медийната обиколка в Испания продължава. Този път беше почетен преди мача между Реал Мадрид и Севиля на Бернабеу. Quote Link to comment
Just a fan Posted February 26 Share Posted February 26 Мммда, ще се наложи Макс да го пречука това малко, фашистко нищожество. Quote Link to comment
Recommended Posts