nWoHulkster Posted February 11, 2024 Share Posted February 11, 2024 All Elite Wrestling (AEW) "Revolution" March 3, 2024 Greensboro, NC Greensboro Coliseum Sting's Last Match: Tornado Tag Match for the AEW World Tag Team Championship Darby Allin & Sting (c) vs. Matthew Jackson & Nicholas Jackson AEW World Championship Match Hangman Adam Page vs. Samoa Joe (c) vs. Swerve Strickland Continental Crown Championship Match Eddie Kingston (c) vs. Bryan Danielson Will Ospreay vs. Konosuke Takeshita TNT Championship Match Christian Cage (c) vs. Daniel Garcia AEW Women's World Championship Match Toni Storm (c) vs. Deonna Purrazzo FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood) vs. Jon Moxley & Claudio Castagnoli AEW International Championship Match Orange Cassidy (c) vs. Roderick Strong All-Star 8-Man Scramble for a future AEW World Title shot Chris Jericho vs. Wardlow vs. Powerhouse Hobbs vs. Lance Archer vs. Hook vs. Brian Cage vs. Magnus vs. Dante Martin ------------Preshow----------- The Bang Bang Scissor Gang (Billy Gunn, Anthony Bowens, Max Caster, Jay White, Austin Gunn & Colten Gunn) vs. Jeff Jarrett, Jay Lethal, Willie Mack, Satnam Singh, Isiah Kassidy & Marq Quen) Kris Statlander & Willow Nightingale vs. Julia Hart & Skye Blue Link to comment
nWoHulkster Posted February 15, 2024 Author Share Posted February 15, 2024 Добавени са нови мачове. И между другото, очертава се това шоу да бъде второто или третото най-посещавано шоу в историята на AEW в Северна Америка. Към момента Grand Slam 2021 и Forbidden Door 2022 са номер 1 и номер 2, съответно. Link to comment
neshev Posted February 25, 2024 Share Posted February 25, 2024 Това ми напомня за тоукен мачовете с луча маняци/скакалци от преди 20 години. Само, че вече ги правят с тюфлеците в ростера. Link to comment
Rainmaker Posted February 27, 2024 Share Posted February 27, 2024 Много силен card изкараха. Аз не бих се учудил да се превърне и в едно от най-добрите AEW PPV-та досега, въпреки че в последните години много бегло следях нещата. Мачът, който очаквам с най-голямо нетърпение, е парадоксално мачът с най-малко история - Takeshita с/у Ospreay. Със или без build, тия двамата просто ще сринат залата. Според мен има потенциал да бъде и един от мачовете на годината въобще. Другите мачове, които очаквам с повече интерес, са последният мач на Sting, мачът за световната титла и Danielson/Kingston. Около втория все още явно има известна неяснота, но ако си остане така - според мен Swerve, колкото и горещ да е в момента, няма да спечели титлата точно тук, т.е. Joe ще я подържи още няколко месеца, като Hangman вероятно ще отнесе туша в мача. Danielson и Kingston вече са се изправяли на Dynamite, Collision и Rampage, сега остава да ги видим на PPV, като съм убеден, че мачът ще бъде на високо ниво. Надявам се и че Sting ще получи достойно пенсиониране, качеството на самия сблъсък в случая не е от толкова голямо значение, важното е да създадат един запомнящ се момент за феновете. Cage/Garcia, Cassidy/Strong и BCC/FTR също не изглеждат никак зле на хартия. Garcia и Strong могат да получат най-големите си моменти от акостирането си в AEW, а BCC и FTR е ясно, че ще направят много корав мач. Един от големите въпроси за мен е ще падне ли монетата на това шоу? Уж Meltzer предвиди, че Okada ще дебютира около Revolution, въпросът е, че не виждам след кой мач точно ще го направи. Единствено за Cassidy/Strong има някаква логика, защото Cassidy имаше някакви взаимоотношения с CHAOS, но и там ми изглежда малко вероятно... Както и да е, дано AEW отговорят на очакванията и да видим едно силно PPV. Link to comment
nWoHulkster Posted March 2, 2024 Author Share Posted March 2, 2024 Утре! След 39 години на ринга, последният мач на Sting. Countdown to AEW Revolution PPV hype: 8-часово видео. Кариерата на Sting в AEW: Link to comment
nWoHulkster Posted March 3, 2024 Author Share Posted March 3, 2024 Очертава се мачът на Sting да закрие шоуто, т.е. за първи път в историята на AEW мач за отборните титли ще бъде PPV main event. Link to comment
Rainmaker Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 Zero Hour-а: Също така, оказва се, че мачът на Sting няма да бъде main event, а двубоят за световната титла. Edit: еми явно все пак Sting е в ME. И PAC се завръща. И Kyle O'Reilly. Link to comment
neshev Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 Какво ли е усещането да отидеш на кеч шоу, да си платиш хиляди за билет и да те облеят със счупени стъкла, защото шитъра-бавняр Дорби трябва да си направи маймунския спот? 🙏 Link to comment
Price Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 Имах свободно време, почивен ден, реших за пръв път да дам шанс на AEW и да си изтегля тяхно шоу. По случай пенсионирането на Стинг. И ще дам един солиден чаршаф по този повод. Повече ми удря на акробатично шоу, отколкото на кеч шоу. Все пак, ще се опитам да бъда обективен в мнението си, а не краен хейтър. Един от големите минуси е, че има прекалено много мачове, и всички са супер дълги. Изморително беше да се гледа. Девет мача и всеки от тях беше минимум петнайсет минути Харесаха ми няколко човека от тази вечер: Wardlow - видя ми се солиден на ринга, има визията на звезда. Не знам историите и тн., но не мога да си дам логично обяснение защо този човек е забит в мултимен мач, а не е замесен в битката за световната титла. Hobbs - сходно като при Wardlow. Не съм гледал нищо от него, но подозирам как промо уменията му клонят към нула. Всичко останало обаче го има. Brian Cage изглежда внушително и просто не му отива да прави flippy shit, съжалявам. То не бяха подскачания, то не бяха салта и глупости. Jericho ми е голям любимец от много години, но силно се надявам в тази си форма да не прави последен run във федерацията. Гъзето срещу Крисчън изглеждаше комично. По едно време в мача се появи и един друг маняк, който като застана лице в лице с дамата и изглеждаше като джудже Потрес. Браян участва в приличен мач, но опонентът му беше в ужасна форма. Той вероятно не ходи на фитнес, но ми се струва, че и в часовете по физическо не се е събличал. И неговата офанзива на моменти беше комична. Но пък феновете се накефиха яко, това е важното. Гледах и отборния мач, който по-скоро ми хареса. До един момент. Dax явно уцели кофти място да се среже и кървеше като прасе. И дивакът Амброуз тръгна да го хапе по раната. От този момент нататък превъртях мача. Но като цяло FTR и Cesaro са много добри. Фен съм и на тримата, доставиха. Амброуз освен, че е крайно извратен, очевидно също се е занемарил физически. Представете си го до Ролинс и Роман. Тъжна картинка. Гледах и Osprey, заради целия шум около него. За жалост, поне мен ме захубиха с презентацията му супер бързо. Единият коментатор каза "Той ме попита, дали съм по-добър от Такешита". Е как по дяволите представяте така една от големите си звезди? По-логично звучи "Аз съм по-добър от него и ще го докажа". Излиза и го смазва. Пак твърде много акробатика... Adam Page също е от хората, които ми харесаха. Добре си играе ролята на heel, има потенциал. И вече финалът ми дойде в повече. Защо тоя дебил се хвърли върху това стъкло, не намирам логично обяснение. Очевидно и феновете са го отнесли. И доколкото схващам, стъклото е било истинско, а не захарно. Еми, буквално рискува да умре този тип Имайки предвид възрастта, Стинг беше супер солиден на ринга. И той се мята през стъкла обаче. Крайно нишов продукт правят AEW, затова и никога няма да станат mainstream, с ядене на кръв и чупене на стъкла. Всъщност има доста кадърни хора, но им дават прекалено много свобода да правят крайно извратени глупости и циркаджийски изпълнения. Ограничат ли тези глупости, има шанс да спечелят нови фенове. Публиката е много надъхана и дизайните на титлите са готини. Link to comment
Smegma Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 Не съм гледал цялото шоу и не съм чел коментари, но набързо прегледах Takeshita/Ospreay и за момента определено ми влиза в топ 3 MOTYC. Уникален ентранс, супер мач и като цяло един от най-добрите "дебюти" в компанията, макар и да не е точно такъв. Един от най-важните подписи в последните няколко години, Will мачва всички критерии на AEW аудиторията и се надявам да пораздвижи малко нещата. В момента съм си бил лека почивка от кеча, но този мач ме надъха и определено ще следя развитието му. Link to comment
Rainmaker Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 Гледах шоуто на живо, което не беше планирано, но така и днес е почивен ден, а и бях доста надъхан за повечето мачове. Като цяло оставам супер доволен от това PPV - не мога да кажа дали е най-доброто PPV, което AEW са правили, защото съм пропуснал доста, но за четири часа просто и за момент не се отегчих от шоуто, не ми се искаше да skip-на почти нищо и си изкарах супер. Със сигурност е ранен кандидат за шоу на годината и поне от нещата, които съм гледал досега, е личният ми фаворит. Christian Cage vs. Daniel Garcia беше добър opener, просто базисна face vs. heel история. Christian използваше различни heel-ски прийоми, опита се да фалшифицира контузия в коляното си, като впоследствие Garcia действително му смаза крака. Към края наистина имаше драма и поне аз не оставам разочарован от защитата на Cage. Да, Garcia е едно от момчетата, които са спрягани за бъдещето на AEW, успя да изпъкне в мача и съм сигурен, че скоро ще получи момента си, но Christian наистина прави интересни неща като персона и заслужава да подържи по-дълго титлата. Трябва да отбележа, че ми харесаха тези backstage включвания от Renee преди мачовете, определено добър детайл. Bryan Danielson vs. Eddie Kingston - когато имаш двамата един срещу друг в card, няма как да не е един от мачовете на вечерта и тук също не беше по-различно. Супер мач, в puro стил, с брутална офанзива от двамата, fighting spirit моменти и проста, но ефективно разказана история с пропуснатия chop върху ring post-а, разглобяването на ръката от Danielson, целящо да отстрани най-силното оръжие на опонента, както и това, че в края на мача Kingston успя най-сетне да спечели уважението на противника си. Danielson за момента е сериозен фаворит за приза 'кечист на годината' откъм качество на мачовете, които прави, като много ми се иска да получи някакъв по-сериозен reign, преди да отстъпи като активен кечист, човекът си е легитимен GOAT-кандидат за мен. All Star 8-Man Scramble Match - поне според мен мачът се получи по най-добрия начин, по който можеше - просто нонстоп екшън на ринга, добри spot-ове, макар и откъм техническо изпълнение да имаше забележки, като единия botch, но няма особено значение. Wardlow победи, което е логично с оглед на това, че в последно време опитваха да му отделят повече внимание, като мач между него и Samoa Joe за титлата всъщност не звучи никак зле. Roderick Strong vs. Orange Cassidy - още един силен мач от card-а, макар и малко по-кратък от останалите, и много готин момент за мен с това, че Strong спечели първата си титла в компанията. Вероятно повечето тук не са му фенове, но аз лично гледам мачовете му с удоволствие, макар и да няма данните за топ звезда. Относно мача - когато си с контузен гръб срещу Strong, основният сюжет на срещата е ясен. Strong направи наистина брутална, фокусирана обработка върху гърба на Cassidy и доминираше през по-голямата част, като backbreaker-ът върху обтегачите беше наистина ненормален. Доволен съм и от завръщането на Kyle O'Reilly също, определено предстоят интересни неща около Strong и титлата. BCC vs. FTR - много добър отборен сблъсък се получи, в old school стил, като поне за мен надминаха работата си от седмичното шоу. Логично разказана история с изолацията на Cash през първата половина, като след разкървяването наистина набраха скорост и имаше много добри моменти от четиримата, както и някои силни nearfalls. FTR са може би най-добрият отбор за последните десетина години, бяха гениални като heel-ове, но и като face-ове се справят отлично. Надявам се скоро и BCC да спечелят отборните титли. Toni Storm vs. Deonna Purrazzo - това беше мачът от шоуто, за който ми пукаше най-малко, и поне за мен беше и най-слабият за вечерта, като не си спомням много-много от видяното. Като цяло нивото на женската дивизия на мен не ми е проблем, има и читав женски кеч от различни точки на света, ако ми се гледа такъв. Will Ospreay vs. Konosuke Takeshita - както отбелязах и в коментара си, мачът от шоуто, който очаквах с най-голямо нетърпение, и поне аз оставам доволен от срещата. Не мога да кажа, че бях в супер екстаз от сблъсъка, но мачът наистина беше страхотен дебют за Ospreay като активен кечист и със сигурност се надявам отново да видим двамата един срещу друг на ринга, тъй като показаха супер добра химия. Мачът беше добре pace-нат така, че когато трябваше, забавяха темпото, даваха почивки на зрителите, а когато беше нужно, избухваха с някои феноменални контри и изпълнения, като в частност turnbuckle brainbuster-ът беше бруталия. Колкото и да ме е яд, че няма да гледам Ospreay в New Japan, определено е страхотна придобивка за Tony Khan и компания и може да бъде една от главните babyface звезди, като беше страшно over и по време на мача. Takeshita също заслужава да бъде повече push-ван, има уменията на ринга, визията, размерите, както и Callis до себе си, така че дано по някое време го издигнат повече. Samoa Joe vs. Adam Page vs. Swerve Strickland - поредният мач от шоуто, който 'достави' и успя добре да последва спектакъла преди тях. Много ми хареса историята по време на мача с това как Hangman се опитваше повече да прецака Swerve и да му коства титлата, вместо той самият да спечели, просто супер heel-ски изпипано. Joe също си изигра ролята в двубоя добре и се радвам, че запази, защото съм му фен и заслужава да направи един стабилен reign. Краят също добави още повече към историята на мача с очевидното предаване на Hangman, с което да лиши и Swerve от титлата. Интересно ми е къде ще решат да пуснат титлата на Swerve, което е неизбежно в близкото бъдеще, и дали ще изчакат до Уембли, където наистина ще бъде страхотен момент. Sting & Darby vs. Young Bucks - напълно правилно решение да закрият шоуто - получи се истинско зрелище и наистина достоен финален мач за Sting. Първо, отбелязвам цялата презентация, филмчето за Sting преди мача, ентранса с различните му варианти през годините, SEEK AND DESTROY, присъствието на други легенди като Steamboat и Flair, които създадоха много добро усещане. От самата среща останах наистина изумен и не очаквах Sting да поеме не един, не два, а три брутални bump-а върху маси, стъкла и т.н. на 65 години. Darby Allin е тотално откачено копеле, наистина се изисква огромна смелост за spot-а от стълбата върху стъклата, след който целият му гръб беше в кръв. Харесва ми, че Sting приключва в компанията непобеден, и не виждам какво повече можеха да дадат на феновете за финалния му мач. За него какво може да се каже, олицетворение на думата 'легенда', въпреки че за съжаление не съм го гледал много в реално време. Като цяло PPV-то беше наистина страхотно и не съжалявам, че останах до сутринта, за да гледам, като наистина ще бъде трудно за AEW да го надминат тази година. Link to comment
The Big Red Machine Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 Абе, тоя Хенгмана дали не тапна само за да може Суърв да не стане шампион. Усещаше се така че все едно предпочита повече негъра да не стане Световен шампион, отколкото той самия да стане. Мача поне бе добър и може би най-много ми хареса от шоуто. Другото, както казаха преди мен, бе прекалено много акробатика и по-малко кеч, а имат кадърни кечисти. С тия прекалено много на брой и дълги мачове е тегаво за гледане. Последния мач на Стинг не ме трогна особено. Нямаше и някакъв кой знае какъв емоционален момент. Легендата Стинг може би заслужаваше по-грандиозно изпращане, но той толкова и кариера има в AEW де. Главно най-запомнящите се му моменти в неговата дълга кариера са от WCW и TNA. Едните отдавна ги няма, а другите отдавна им мина пика. В WWE се запомни само с това как Triple H мина с големия багер отгоре му. Link to comment
Hachiko Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 1 hour ago, The Big Red Machine said: В WWE се запомни само с това как Triple H мина с големия багер отгоре му. Знам, че не е точно по темата на PPV-то, но... Това е може би най-егоистичния момент в кариерата на Хънтър. Дори нямаше нужда да печели този мач. Още помня гневните коментари във форума. Такъв "багер" извади, че не е истина. Link to comment
baikiro Posted March 4, 2024 Share Posted March 4, 2024 6 hours ago, Rainmaker said: Супер мач, в puro стил, с брутална офанзива от двамата, fighting spirit моменти Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
yaripim Posted March 5, 2024 Share Posted March 5, 2024 Един от мачовете на годината за мен е Такешита и Оспрей. Тия се разкатаха от бой и контри. Не понасям Англия и всичко де що иде от там и това е добре известно, но на черното бяло не мога да кажа, Оспрей е класа и то голяма. Това ми харесва в кеча, затова не гласувам в класации за мачове и анкети, щото подобни мачове са 3,макс 4 пъти в годината. Това ми се гледа, а не вдигане на вежди и наредби 15 минути кой е друсалка и кой не. В кеча като цяло към моментатрудно ми е да се сетя за по- противни образи от Кайл Орайли и Беки Линч. Кур и за двамата. Евалата на AEW,че не спазиха пикливата традиция легендите да губят в последния си мач. Добра винетка преди МЕ, яка препратка на Мат Жаксън, спрямо HBK и Flair ,само че тук беше - Не съжаляваме и те мразим Стинг е легенда в бизнеса, помня го по ТНТ бегло, но по-ярки спомени имам като сложи червената боя на лицето и NWO . Оринджа падна чисто,което ме учуди.Роди Стронг е много приличен уъркър и техничен кечист, явно са решили,че му е време да дига титлата. Шкемби запази коланите срещу ДБ, нищо изненадващо, оня цял живот го е побеждавал къде ли не , ама стискане на ръцете и тоя прокажен респект, дето го блъскат във всеки сегмент навсякъде ми идва в повече. Днес се прегръщат, след 3 седмици суперкика в главата и айде, всичко отначало. Добро PPV ,доволна понеделник вечер. Link to comment
neshev Posted March 5, 2024 Share Posted March 5, 2024 И тия дечица в публиката трябваше да покажат малко БОЕН ДУХ. 😊 Link to comment
Rainmaker Posted March 5, 2024 Share Posted March 5, 2024 1 hour ago, neshev said: И тия дечица в публиката трябваше да покажат малко БОЕН ДУХ. 😊 Тамън, могат да си съберат стъкълцата за спомен от последния мач на ЛЕГЕНДАТА Sting. Иначе съм съгласен, че трябваше да помислят за хората отпред. Относно Eddie, оттук наистина изглежда зле, на стрийма не ми направи особено впечатление, това не обхваща целия мач. Link to comment
Price Posted March 6, 2024 Share Posted March 6, 2024 Ето бе, хората са го написали. Тея малоумници сами са си виновни, че не могат да се опазят от летящи стъкла на два метра от тях Ако няколко стъкълца ги плашат, не могат да се нарекат хардкор фенове на професионалната борба. Другия път може някой тип Амброуз да ползва огнехвъргачка, да опърли веждите на екзалтираните фенове от първия ред. Link to comment
gboy Posted March 16, 2024 Share Posted March 16, 2024 1 Anthony Bowens & Austin Gunn & Colten Gunn & Daddy Ass & Jay White & Max Caster Def. (Pin) Isiah Kassidy & Jay Lethal & Jeff Jarrett & Marq Quen & Satnam Singh & Willie Mack 12:16 12-Person Tag ** 2 Kris Statlander & Willow Nightingale Def. (Pin) Julia Hart & Skye Blue 13:16 ** 3 Christian Cage (C) Def. (Pin) Daniel Garcia 16:43 AEW TNT Championship ***¾ 4 Eddie Kingston (C) Def. (Pin) Bryan Danielson 19:43 AEW Continental Championship NJPW Strong Openweight Title ROH World Heavyweight Title ****¾ 5 Wardlow Def. (Pin) Brian Cage, Chris Jericho, Dante Martin, Hook, Lance Archer, Magnus, Powerhouse Hobbs 16:19 8-Way ***¼ 6 Roderick Strong Def. (Pin) Orange Cassidy (C) 12:45 AEW International Championship (Title Change) **** 7 Claudio Castagnoli & Jon Moxley Def. Cash Wheeler & Dax Harwood 21:43 ****¾ 8 Toni Storm (C) Def. (Pin) Deonna Purrazzo 12:16 AEW Women's Championship **¾ 9 Will Ospreay Def. (Pin) Konosuke Takeshita 21:48 *****¾ 10 Samoa Joe (C) Def. (Sub) Adam Page, Swerve Strickland 19:40 Three-Way AEW World Championship ****½ 11 Darby Allin (C) & Sting (C) Def. (Sub) Matthew Jackson & Nicholas Jackson 20:56 Timekeeper: Ricky Steamboat Tornado Tag AEW Tag Team Championship ****¾ Оспри - Такеща беше един от най-добрите мачове, които съм гледал изобщо в живота си. На цялото шоу марквах жестоко, особено пък на МЕ - та. Спокойно може да се води най-доброто ППВ на AEW. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.