Jump to content

AEW Dynamite - 7 февруари 2024

neshev

Recommended Posts

Posted

Добро се очертава шоуто тая вечер, Стрикланд и Пейдж очаквам да направят добър мач. 

The Big Red Machine
Posted

Надавам се на победа на Суърв, но надали след като е хийл. Не ми се ще хич да гледам вече втръсналия Адам Пейдж. Затова мога да се надявам на някой draw и да направят тройна заплаха. 
Другото от шоуто пак са някакви рандом мачове без история, които не ме грабват.

Posted

Въпреки нелепият announcement на Тони Кан, това определено беше исторически Dynamite и едно от топ шоутата на AEW.

Swerve и Адам Пейдж не просто изнесоха един от най-добрите мачове на ринга, но и успяха да разкажат перфектно историята покрай всичко около титлата. Толкова добре направен двоен търн много рядко се вижда.

Още с промото на Суърв миналата седмица се загатна, че отива към бейбифейс и хората така си го и посрещнаха. По време на мача вече се усещаше, че той е фейсът, а Пейдж е хийлът - с цялата динамика, жестовете, мимиките и т.н. Накрая всичко беше "подпечатано" с двете промота и отказа на Пейдж да продължат мача. 

А иначе като in-ring действие беше супер, въпреки няколкото боча и очевидния резил с тъпата маса. Но затова не мога да виня кечистите - счупи се пущината и толкова, като цяло го отиграха добре. 

Със сигурност това ще е един от претендентите за мач на годината, нищо, че сме още февруари. Накрая беше перфектно направено, че гонта удари преди последното отброяване. 

Според мен Джо ще дропи титлата и Пейдж и Суърв ще продължат след това. Но Стрикланд задължително тярбва да я вдига, ще е престъпление да не му дадат пояса. В момента в кеча всичко се върти около Скалата, Роман и Коди, но като изключим тази история, определено Суърв е най-доброто нещо от месеци насам. 

----

Тони Сторм е ОК като шампион, но наистина се надявам да видя малко по-добра женска дивизия в AEW. Особено сега с идването на Моне, когато спота ще падне малко или много върху дамите. За мен момичетата в AEW имат потенциал - Тони Сторм, Брит Бейкър, Сарая и Deonna Purrazzo могат да направят лудницата в един момент. Ронда впрочем също не е изключено да се появи по-нататък. 

----

Анаунсманта на Тонката беше тотален булшит :2funny: . Голямо чудо, че ще имат шоу, WTF тоя пич понякога наистина трепе рибата. Троли ли не мога да разбера, вЕрва ли си. И е супер тъпо, че не излиза пред публика, вероятно щото го е страх, че ще го освиркат. Тотално фиаско е това и само става за смях. Еле пък с тия физиономии, дето ги прави.

Ясно е, че всичките неща покрай anouncement-а трябваше да са easter eggs - Саша Банкс очевидно ще дебютира, говори се, че може би и Окада, тъй като и неговият гимик има логика да се появи на Биг бИзнис шол :blink:. Някакви в нета дори си мечтаят за Шейн МакМеън :2funny:

За мене това е мега тъпотия - първо, за обикновения фен "съобщението" е, че ще има Дайнамайт в сряда след пет седмици и изобщо не разбира какво следва от това и що му губят времето. За смарковете  - те сега почват да се надъхват, да правят фентъзи буукинг, който естествено изтрещява в един момент и естествено, остават разочаровани след шоуто, щото очакват чудеса, а то просто ще се появи Моне и толкова.

За мен трябваше това да си е обявяването на Моне - да се каже, че ще е All Elite, че ще дебютира на въпросното шоу, да й обявят мач и така. А не с тия "подсказки" и глупости.

----

Днжерико - Такеща беше ОК, но нещо не ми е много интересно там.

----

Мачът със ЗВЕЗДИТЕ ОТ CMLL и BCC беше лудница и марквах здраво. Конфронтацията след това също израдва. Въобще много ме кефи участието на лучадорите в компанията до тоя момент. Лошото е, че хората очевидно нямат представа кои са тия маниаци и има шоута, на които изобщо не ги ебават. А в най-добрия случай получават просто приличен поп и това е. 

----

МЕ беше много як, Стинг е урод на тия години да ги прави тия спотове ... Дарби се надявам да оцелее някак си при тия сик бъмпове, дето ги прави всеки мач ... и така. Появата на Бъксовете с белите костюми и кръвта по тях беше силна и надъха за бъдещия им мач на Революшън. 

----

С някои малки изключения шоуто беше топ и AEW продължава всяка седмица да прави страхотни неща, макар в момента повечето големи звезди да ги няма. Хората продължават да ги тролят из нета, което за мен е живото доказателство, че "какво искат феновете" е новото "какво искат жените". Да се оплакваш от липса на кеч в тая компания при все, че на всяко шоу има по един четиризвезден мач е абсурдно. Феновете искаха кросоувъри - докараха им звездите на Луча Либре, както и пуро маниаците, както и някакви инди любимци... не знам какво още трява да докара Тони Кан, че девственяците да са доволни. 

Публиката беше добре тоя път. Операторите направиха така, че залата да изглежда пълна и все едно има много хора. Сигурно от другата страна пак е било празно, ама квот - такова. 

Posted

Мачът на Page и Strickland беше много добър, дори бих казал, че ми допадна повече от Texas Death мача им. Все пак не съм следил достатъчно враждата им, за да дам по-обстойно мнение, освен това, че за 30 минути нямаше пълнеж, сблъсъкът просто протече супер гладко и приятно за гледане, като и storytelling-ът накрая беше доста добър. Промото на Joe след това също беше силно, очертава се доста стабилен three way мач за титлата, като ми се иска Joe да я подържи поне още известно време.

CMLL момчетата впечатлиха, като Hechicero и Dorada бяха звездите на мача. От малкото мачове, които съм му гледал, мога да кажа, че Dorada е един от най-добрите high-flyer-и в момента, което е впечатляващо, предвид това, че почна с кеча преди 2-3 години. Много готини интеракции между него и Claudio, макар и, мисля, единия botch.

Takeshita - Jericho не се получи особено интересно, беше просто OK мач. Все още не съм гледал срещата им в DDT, но все пак е хубаво, че Takeshita си върна победата тук и се надявам някак да дръпне по-нагоре в card-а, защото поне според мен е един от най-добре представящите се на ринга кечисти.

Отборният мач ми хареса, особено пердаха, който си хвърлиха Big Bill и Darby Allin. Само добри думи и за Sting, който за 64-годишен мъж прави много добри неща. Мачът с Young Bucks изглежда много добре на хартия, да видим в действителност какво ще се получи.

Posted
4 minutes ago, Rainmaker said:

От малкото мачове, които съм му гледал, мога да кажа, че Dorada е един от най-добрите high-flyer-и в момента, което е впечатляващо, предвид това, че почна с кеча преди 2-3 години.

Тука вече ще имам нужда от малко разяснение, понеже мексиканците са някакви тоталки и няколко кечиста носят едно и също име. :D

Винаги съм бил с впечатлението, че този Mascara Dorada в AEW е същият, дето беше Gran Metalik в WWE.  Даже си мисля, че е имал мачове за ROH и AEW преди. Сега излиза, че в момента има друг Mascara Dorada, който е сравнително по-млад и се състезава и той под същия пседоним? WTF? :D

Posted
6 minutes ago, neshev said:

Тука вече ще имам нужда от малко разяснение, понеже мексиканците са някакви тоталки и няколко кечиста носят едно и също име. :D

Винаги съм бил с впечатлението, че този Mascara Dorada в AEW е същият, дето беше Gran Metalik в WWE.  Даже си мисля, че е имал мачове за ROH и AEW преди. Сега излиза, че в момента има друг Mascara Dorada, който е сравнително по-млад и се състезава и той под същия пседоним? WTF? :D

Ха, и аз се бях объркал в началото кой кой е. Всъщност са различни кечисти - новият Mascara Dorada (който тепърва дебютира в AEW) е на 22 години и в момента е активен кечист в CMLL. Интересно е, че и старият Mascara Dorada е имал мачове в AEW (както и ROH) и предполагам, че оттам си се объркал. :D 

Posted
54 minutes ago, Rainmaker said:

Много готини интеракции между него и Claudio, макар и, мисля, единия botch.

Брутален ботч беше, но и движението беше доста трудно. Отиграха го бързичко, щото Клаудио и Мокс са опитни и знаят какво да направят в такава ситуация. Но си пролича де. :D 

BTW Днеска се върти теорията, че това е най-добрия Dynamite изобщо. 😎

The Big Red Machine
Posted

Страхотен мач отново между Адам Пейдж и Суърв Стрикланд и много добре направен двоен търн. Имаше предпоставки и загатвания да стане тоя търн и добре че го направиха. Хем ще разнообразят малко образа на Каубоя, хем ще издигнат негъра да я вдига в най-скоро време.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...