Jump to content

AEW Dynamite - 31 януари 2024

neshev

Recommended Posts

Шоуто пак беше мега добро и посла добре за идната седмица. Това ме кефи в AEW, че на седмични шоута мачовете имат значение, усещат се някак си големи събития, а не са просто да минава време.

Мокс и Джеф откриха много добрe. Публиката супер много се надъхва на Мокс, а пичът се бори буквално по два пъти на седмица, евала му за което. Наистина си е маниак. Хубаво е, че взи победата тук, но още по-добре е, че накрая направиха много готин сегмент с момчетата от CMLL. Като фен на лучата и като човек, който помни баш големия рън на Мистико, просто не мога да не се изкефя да го видя тоя човек в Америка. Затова и чакам тоя петък рампейджа, тотален марк съм му.

Джерико - Флечър беше хубав мач, но ми направи кофти впечатление колко ниско е паднал Пауър Хобс. :( След целия пуш, сега е просто подскачащо човече до някакъв ROH человек, който виждам за сефте.

Такешита изглеждаше добре, барнали са го да е cool. 😎

Адам Пейдж - Тоа Лиона - вторият го чувам и виждам за първи път, но пичът е много добър на ринга :blink: Човек с неговите килограми и габарити да има такава бързина е рядкост. Направиха с Пейдж далеч по-добър мач отколкото очаквах, а и накрая дадоха победата на Адам по такъв начин, че да не пострада особено Лиона. Предполагам, че Кан ще го подпише И НЕГО, което просто ще набъка още повече ростъра, но честно казано - бих го гледал пак. Ако има интересен образ може и да стане нещо. В момента ми е малко клонинг на Умага.

Сегментите със Стинг, Дарби, Рики и Севън фуут бонака бяха доста добри. Определено ме надъхаха за мача им идната седмица, а ми беше безкрайно безразличен. Грамадния се справя изненадващо добре на микрофона, не очаквах. 

С Тони Сторм най-накрая женската дивизия мръдна на някъде. Поредното доказателство, че с правилния гимик от почти всяко дърво става свирка :happy: . Като цяло не ме кефеше тоя образ, обаче все повече почва да ми става симпатична с цялата глупост около нея, дето избива на пародия чак. И с тая черно-бяла камера и всичко останало ... получава се, ако не интересно, то поне различно. А понякога и това стига. А и Деона дръпна добро промо преди мача и някак си направи враждата със Сторм с една идея по-лична. Мачът й също беше добър. 

Има лъч светлина в тунела при дамите в AEW. Далече са от нещо голямо, но има накъде.

Накрая на RVD  :w00t: си маркнах здраво. Още като бях чаве, през атитюд ерата, той ми беше сред любимите кечисти. Не мога да повярвам, че на тия години още поема такива бъмпове и прави доста прилични мачове.

Ето така се прави, когато тийзнеш "мистъри" опонент 😎 Плюйте го Тонката Кан как видиш ли не можел да буукне шоу, как компанията му умира и прочее - глупости, продължават Динамитите да са страхотни и наистина се усеща кеч светът като нещо по-голямо от компанията. Винаги можеш да видиш кечисти от други организации, от Мексико, от Япония, свободни агенти и т.н., и т.н., което много ме кефи. 

Накрая Суърв и Пейдж за две минути с добри промота и като цяло направиха силна конфронтация. 

Ясно е, че в момента много голяма част от звездите на AEW липсват и това се усеща. MJF го няма, Кени Омега го няма, Брит Бейкър я няма при жените, Адам Кол е контузен ... Мокс, Даниел Браян и Джерико съвсем умишлено са издърпани в мидкарда и т.н., и т.н. Явно чакат да мине WM сезона, което е повече от нормално според мен, защото последните месеци WWE е супер hot като продукт и е тъпо да си гърмиш патроните на гърба им. 

В момента AEW изглежда в някакво такова лежерно състояние, в което са оставени хората от ъпърмидкарда да водят нещата - Пейдж, Суърв, Джо ... Виждам, че Хуук получава доста ефир, същото и за Уордлоу. Като цяло мисля, че вършат доста добра работа и правят шоутата хубави. Липсва star power, не можеш да се изкефиш на някой голям сегмент с големи звезди, но пък са приятни за гледане. 

А и според мен така се издигат кечисти. Пейдж преди няколко години няма идея кой е, сега е звезда. Суърв беше един никакъв лоукардър в WWE и изобщо не го помня там. Сега пичът е сред топ имената в AEW и е по-оувър отколкото някога се е надявал. Вярно е, че в компанията понякога осират някои от кечистите, както е с Миро и както беше с Андраде, но пък други успяват да издигнат и да им развият потенциала и със Суърв е точно такъв случаят. 

Лошите неща:

- за мене тия гимици на бъксовете са дебилни, изобщо не ги разбирам.

- Командера го бутат много, за което съм малко 50-50, със сигурност има хора, които искам да гледам повече. 

- Уордлоу се контузи много тегаво май пича :( . А тъкмо беше тръгнал да се ребилдва. 

- Малкото публика кара операторите да изглеждат като стажанти. Чудеса правят горките, за да не се показва празната зала. 

The Big Red Machine

Маркнах си и аз на Роб Ван Дам, неочаквано добър мач направи.

Много добра конфронтация между Суърв и Хангман. Може би ще завъртят една тройна заплаха за титлата. Ставам все по-голям фен на Суърв и дано я вдига скоро.

13 hours ago, The Big Red Machine said:

Ставам все по-голям фен на Суърв и дано я вдига скоро.

И аз така - не знаех, че пичът го бива толкова на микрофона. Дано да го направят шампион и да го издигнат, има потенциал в него. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...