Jump to content

The Traitors


Just a fan

Recommended Posts

Just a fan

MjAyODkxMzMxODAwOTk4OTI0.thumb.webp.4b1c13e11a4166ef7550cc77f70fa9a4.webp

Някой друг следи ли шоуто? Като фен на Сървайвър гледах първия сезон, защото Сири и Стефани Лагроса участваха в него и е зарибяващо до някаква степен. Честно казано, въпреки че първият сезон по-скоро ми хареса, нямах намерение да гледам този, но щом обявиха Сандра и Парвати се превърна в must watch.

 

Накратко за играта - В началото на сезона се избират 3-ма "предатели"(като може и да са по-малко или повече, но и в двата сезона са по 3-ма), чиято цел е да стигнат до края. Ако на финала има "предател" той прибира цялата парична награда, като максимумът е $250 000. Парите не са гарантирани, както в Биг Брадър например, а ги събират всяка седмица при challenge-и, като при успех прибавят определена сума. Тук идва и една от големите дупки в играта за мен, че реално "предателите" също играят на 100% в тях и реално няма как да разкриеш, някой от тях следейки го за умишлено съботиране или нещо от този род. Това е свързано и с другата дупка в играта, че реално няма как да хванеш някой, ако той сам не се преебе. Всеки епизод завършва с гласуване на "кръглата маса", на която изказват мнението си и след това гласуват за човекът, който искат да изгонят, след което той на момента дали е "faithful" или "предател". Последните кадри от епизодите са на събирането на "предателите", на което те решеват кого да "убият", демек изгонят, и така всеки епизод участниците намаляват с двата.

 

Link to comment

Да, приятел, даже днес писах в МАФИЯ раздела да хайпвам регулярите там.

 

Ти кога ще направиш дебют във форумните ПРЕДАТЕЛИ? :wank:

 

 

Link to comment

Това не е ли близко като формат до едновремешната Къртица по ТВ7?

Link to comment
Just a fan
2 minutes ago, neshev said:

Ти кога ще направиш дебют във форумните ПРЕДАТЕЛИ? :wank:

 

Никога. Вече съм пратил Фарестката да репрезентира градът ни.

 

2 minutes ago, Ponetron said:

Това не е ли близко като формат до едновремешната Къртица по ТВ7?

Не, не, онова е доста по-сериозно. Тук въпросните challenge-и са доста нелепи повечето пъти, и практически човек от улицата да хванеш ще се справи. На хартия има прилики, но имат малко общо в изпълнение.

Link to comment
7 minutes ago, Ponetron said:

Това не е ли близко като формат до едновремешната Къртица по ТВ7?

 

Не, баш. Защото в Къртицата се опитва да саботира игрите и зрителят не знае кой е. Докато в Предателите, зрителите знаят кои са от самото начало. Предателите са базирани на социално дедуктивната игра Мафия, която играем и във форума. :happy:

 

Между другото, Джони Бананас е абсолютна легенда, която насра жената CM Punk, когато двамата играха в The Challenge:

 

Edited by neshev
Link to comment

Наваксах с втори сезон. Парв е факана легенда. Може би единствената, която толкова хладнокръвно може да елиминира друг играч пред всички. Култово се сдърпаха с Фейдра. Манячката май наистина си е повярвала, хахаха. Но за мен е абсолютно нормално, в дадени ситуации, Предателите да играят един срещу друг. Тъй че Фейдра би трябвало да е наясно, че това не е непременно лошо. Дан тръгна сравнително зле, макар че добре извъртяха нещата покрай него и се защити, когато беше на пангара. Според мен, Верните трябва да се сетят, че щом продукцията е редила кои ще са Предателите, трябва да има поне едно "голямо име" от Сандра, Парвати и Дан. Тъй че ще бъде изненада за мен, ако Предателите бият на нула. Още един-два грешни вота и би трябвало да параноясат тотално. 

 

Edited by neshev
Link to comment
Just a fan

Тоя сезон е бая по-нацепен от първия, напипали са му цаката. Това не е само благодарение на продукцията де, самите участници сякаш са по-добри и са склонни да опитват повече тактически ходове, вместо да се пускат по течението. По принцип не съм фен на американския Биг Брадър, твърде скучен ми се е виждал винаги, а и прекалено дълъг, така че не знам, колко добър играч е бил Дан там, но тука е напълнил гащите до пъпа. Оставям настрана, че се опитва да играе бавно в игра, която продължава десетина дни, дори реакциите, които вади са крайно слаби. Сравнявайки го с Парвати например, тя ми изглежда много по-убедителна във всичко, което прави и реално мисля, че единствената причина да е заподорзяна е нейната репутация от Сървайвър. Интересно кой ще "убият", защото ако нацелят тоя маняк с щита на 95% другия епизод един измежду Дан и Парвати изхвърча.

 

 

п.с - словестната престрелка, в която Сандра влезе с оная пача дето я изгониха ми напомни за едни по-добри времена на Сървайвър, където гледахме хора с характер и недостатъци, а не хора, с които Проубст "би водил разговор в истинския живот". 🥰

Link to comment

Дан е считан за един от най-добрите, да не кажа най-добрият играч в историята на Биг Брадър, тъй че не е случаен със сигурност. И си пролича на кръглата маса, социално е много добър и много хитро използва агресията на Джанел. Факт е, че играта му е слаба. Във форумната игра на такива маняци като него им викаме "скатавки". :D Стратегията му не е крайно зле, щом оцеля толкова дълго, но в даден момент пасивността започва да става съмнителна на останалите. Иначе, да, Фейдра и Парвати са в много по-добра позиция и се надявам, че ще му надделеят и ще шитнат Джон. Иначе добра игра на Питър, но сподели на доста хора и нормално това стана подозрително. Тая путка от първия сезон, която я вкарват в средата на сезона, също е леко тегав суървец. :D

 

Забравих да коментирам напускането на Биойнсе Уайлдър. Пълно дърво е това момче. И на ринга и извън него. 

Link to comment

Култов епизод и тази седмица, сезонът доставя мощно.

 

Дан прееба останалите Предатели зверски. Първо, че не ги послуша и се хвана като шаранче на кукичката на Питър. И после на кръглата маса, хвърли от нищото името на Фейдра. По принцип не е лоша идеята. Парвати имаше доста хийт срещу нея, тъй че имаше нужда да отклони вниманието. Но просто е прекалено рано в сезона и винаги ще го има в съзнанието на останалите, че Фейдра е предател и Дан се опитва да я жертва за да се изчисти. И реално имат достатъчно време да я преслушат. Понеже го направи в последния възможен момент, стана прекалено очевидно за останалите. Това, че се обърна на 180 градуса и започна да е супер агресивен, когато вече беше на пангара, също беше слабо отиграване. Номерът с Фейдра можеше да се получи, ако обработваше останалите за този вот от по-рано. Чисто като ентъртейнмънт беше супер. Реално, той, Парв и Сандра са най-големите имена в този сезон, и беше доста вероятно да е Предател, след като жребият е нагласен от продукцията. Но е факт, че игра посредствено и прекалено бавно, което в толкова динамична играе трудно ще мине.

 

Механиката, с вербуването на някой от Верните, е интересна. В случая, Верният има правото да откаже поканата на Предателите. Според мен, Питър би трябвало да избере да се присъедини към Предателите, защото, ако оцелее сам, например, няма да дели с останалите. Докато, ако спечели с 3-4 Верни, ще трябва да дели парите. Но и в позицията, в която е, ако откаже, просто ще го елиминират до няколко вота. Тъй че се наеба с това, че излезе като твърдият лидер на Верните. :D Шансът му да оцелее до края като Верен е минимален. Специално за Парвати, това и е единственият шанс да направи нещо в тази игра. Ако вземе Питър и успеят двамата да му разсипят алианса. Тъй че дано Питър не насере. Предполагам от продукцията ще му обяснят какъв е правилният избор. :lol:

Link to comment
Just a fan

Джобърът от джобърското предаване беше обурган позорно. "A" for effort де, опита се маняка, но беше прекалено късно. Добра идея да не се нахвърли директно на Парвати, но Фейдра очевидно е доста харесвана, и точно в този момент нямаше как да се получи, не и при положение, че практически си го бяха разкрили и почти нямаше шанс за спасение

 

Парвати без курворляка си е половин играч.(Наскоро май "излезе" като лесбийка или би btw, което прави rewatch на Микронезия доста интересен :D) Наистина, тая игра не е Сървайвър, но ми се струва, че можеше да направи една идея повече, за да се защити, въпреки че най-вероятно нямаше да има голям ефект.

 

Питър ще си го набие здраво ако приеме поканата и промени начина си на игра драстично. Даде прекалено много газ в опита си да разкрие Предателите, май се надъха яко от това, че хвана Дан и Парвати и прекали. Не се учудвам, че Предалките решиха да изберат него, особено за Парвати, това е единственият шанс за нещо повече, обаче именно, защото биха го заподорзели, не мисля, че ще видим смяна в поведението му, дори и да приеме да стане Предател, и за съжаление най-вероятно следващият епизод ще бъде последен за Парв. Но честно казано не бих се шокирал ако просто откаже.

 

 

Link to comment

Продукцията супер мазно спаси насраните гъзове на Предателите. :D Но и играта прекалено много девалвира на ниво алианси и се измести фокуса от цялостната концепция. Тъй че продукцията реши да ги върне малко в реалността.

 

Сандра преподаде този епизод и е от малкото, които разбират как се печели играта. Не е достатъчно да елиминираш предателите, а да направиш смислен алианс, с който да стигнеш до края на играта. Сравнено с Питър, който се мъчи да гони Предатели, но с това се превърна в почти сигурен вот за гонене и в двете фази на играта, и няма да види нищо от паричната награда. Социалната му игра беше покъртителна този епизод. Събрал си е някаква групичка и игнорира останалите. Това няма как да те подразни, без значение дали си Предател или Верен. Да се надяваме, че следващият епизод се връщаме към нормата, защото тук дадоха яко задна. 

Link to comment
Just a fan

Раводниха много нещата с тоя туист накрая. По принцип не харесвам, когато продукцията умишлено опитва да остави определени хора в играта. Питър им е най-рейтинговият играч в момента, но си беше пътник. Като се е насрал, да си бере плодовете. На Парвати й го набиха мазно и положението й не мисля, че се подобри много. "Убийството", ако го изиграе правилно и с Фейдра изберат MJ или въобще някой от кликата около билиардната маса, може да я остави още 1-2 епизода в играта, но няма шанс да победи, но и това до голяма степен зависи от реакцията на хората там. Играта е толкова абсурдна като цяло, че няма как я разчетеш отсрани и може би да "убият" някой от приятелчетата на Питър е най-доброто решение. Въобще май тоя сезон Предател няма спечели, защото и Фейдра я поразкриха.

Edited by Just a fan
Link to comment

Парвати изнесе сезона, без нея ще е доста тегаво. Този сезон беше винтидж Парвати. Емоционална, манипулативна и се раздаде като за последно. В разговорите с Питър и Джон показа нереална актьорска игра. За съжаление, Дан просто наеба Предателите и тотално им наеба играта. 

 

За мен беше грешка, че не махнаха Фейдра. По простата причина, че явно има железен алианс със "съпругите" и може би ще си спечели няколко седмици. Тъй че в момента може би ще има и числено предимство. Което също е донякъде тъпо, че алиансите преди играта играят чак такава роля.

 

Но за мен, Питър и Тришел са тотална дупка социално, колкото и да имат правилен прочит. Другият проблем е Сандра, която си играе своята игра, която се състои в това да стигне до края, тъй че за нея не е чак такъв приоритет да гони Предатели. Ще е някакво мазало. 

Link to comment
Just a fan
1 hour ago, neshev said:

Другият проблем е Сандра, която си играе своята игра, която се състои в това да стигне до края

Някой неща не се променят. :D

 

Прав си, Дан от джобърското реалити им еба майката и на двете, еба майката и на сезона, след като изгониха и Парвати. Фейдра пък допълнително се изсра на интереса ми, като си избра Кейт за партньор. Честно казано, ако оставаха повече от 3 епизода даже нямаше да го догледам.

 

пс- много сериозно се говори, че Тони ще бъде участник в третия сезон, което с оглед на хиперактивността му в Сървайвър може да бъде култово.

 

Link to comment

С техните шибани клифхенгъри. :D

 

Фейдра ме изкефи как сипа с големия черпак на Питър. Доста бавно копеле и донякъде наеба сезона, след като отказа да се присъедини към Предателите. Не е толкова спрял като Дан, но реално си наеба играта, като отказа да приеме поканата. 

 

Фейдра може да играе добре социално, но стратегически е дроп. Можеш ли да вербуваш някого, без да имаш някакъв план? :D Според мен няма шансове, дори да оцелее сега, ще я шитнат след няколко епизода максимум и очаквам победа на Верните. 

 

Link to comment
Just a fan

Готин епизод, сравнително лек за гледане, но идиотския финал с клифхангъра малко сра на нещата. Кейт изненадващо беше доста приятна за гледане, навигирането на ситуацията, в която попадна беше интересна за мен. Като Фейдра я попита "какъв е планът" се изсмях на глас, признавам си. :D Остави, че я направиха Предател 3 епиозда преди финала, а за нея играта започна по средата на сезона и практически няма контекст за нищо от случващото се, но Фейдра чака съвети от нея :D :D

 

Питър е пълен идиот. Как може да имаш разговор 1в1 с Фейдра, която мислиш за Предател, когато именно това е една от причините да си за пангара? Ако си беше седял на задника след като хвана Дан, в момента най-вероятно щеше сигурен финалист.

Link to comment

Бахти, Фейдра буквално се предаде. Абсолютно безидейна стратегически и накрая, когато Кейт се опита да прави някакви ходове и да шитне Сандра, Фейдра просто решава, че не и се играе повече. :D Много зле са Предателите този сезон, единствено Парвати направи нещо смислено, но уви. 

 

Иначе форматът е леко сбъркан. Тези, които се мъчеха да гонят Предателите, вече са аут, докато бурето Сандра отново се докопа до финала. Отдавна знаеше, че Фейдра е Предател, но и се мазнеше, за да не я елиминират през нощната фаза. И си крета до финала и даже вероятно ще спечели. 


Доста рано удариха пика тоя сезон и след елиминацията на Парв, нещата тръгнаха рязко надолу. 

Link to comment
Just a fan
2 hours ago, neshev said:

Иначе форматът е леко сбъркан. Тези, които се мъчеха да гонят Предателите, вече са аут, докато бурето Сандра отново се докопа до финала.

Е, то кое не му е сбърканото на това шоу? :D Специално това няма как да се изкорени, нормално е тия с най-голямата уста да ядат хуйчец, а тия като Сандра, която мълча цял сезон да минават метър. Поне тоя сезон видяхме напредък що се отнася до стратегията, която практически липсваше първия сезон, може за третия да видим и адекватни Предатели, ама тя цялата игра е толкова малоумна, че едва ли ще се случи. :D Като свършат другата седмица ще дръпна и британската версия, която уж трябва да е бая по-силна.

Link to comment

Имам предвид това, че само тези, които се докопат до финала и спечелят, прибират парите накрая. Тъй че оптималното е, ако си от Верните, да играеш като Сандра и да се скатаваш максимално дълго и да не даваш повод на останалите да те елиминират. Тъй че може би, ако всички победители, без значение кога са елиминирани, си делкаха наградния фонд, нямаше да има такива като Сандра, които просто се мъчат да оцелеят максимално дълго и евентуално да спечелят тогава. Но все още няма ясна концепция за играта май. Със сигурност, съдейки по това как Сандра я представят този сезон, им бърка доста в гъза как играе. :D 

Link to comment
Ponetron

Добре, тъкмо изгледах първия сезон. Достави ми, макар и с няколко дупки, които може би ще изчистят със сезоните напред.

 

Да започна от там, че аз някои може би съм ги гледал по риалитита, но никой от тях не помних. Само победителката ми беше малко позната по физиономия. И към седми епизод влезнах в интернет да я видя откъде ми е позната и си спойлнах, че печели. :D 

 

Иначе ми се стори, че продукцията буташе предателите леко през целия сезон. Ясно ми е, че на теория ако отпаднат в началото, целия сезон се скапва, но в един момент след средата ако сметнем вероятността, то почти няма шанс да ги хванеш. Дори накрая когато не знаеш колко точно са на брой, то почти нямаш шанс да ги нацелиш. Може би ако продължи дълго предаването, в един момент ще се научат да ги хващат по-лесно.


Сега може да е от това, че ги гледам отстрани, но Крисчън се издаваше от самото начало. Просто тоя си изглеждаше на човек, който и аз бих избрал да е трейтър и с цялото му подскачане цял сезон, си умираше да бъде изгонен още в началото. Дори не знам как го издържаха толкова дълго. А накрая адреналина толкова му еба мамата, че реши, че е най-умният от всички и сам се наеба.

 

Любимец от сезона ми беше черния. Тоя тъпак имаше около двадесет и седем теории и нито една не позна. Заради него изгониха поне пет човека и след всеки път гледаше насрано. И още същата вечер започваше следващия си филм, който пак излизаше грешен. :D 

 

Кейт също беше силна. Тая дърта пияница беше през 80% от времето щит на предателите и то без да го подозира. За мен изкери доста от победата на черната :D И както повтаряше цял сезон, че иска да си ходи, изведнъж свише й дойде да изгонят Крисчън и накрая като осъзна, че може да хване лев и взе да реве да остава. А реално ако я бяха изгонили, щяха да са уин-уин. Когато 90% от хората те подозират, най-добре е да те махнат. От една страна може наистина да си предател, но ако не си, то поне няма да си щит на лошите. Но отстрани е по-лесно. А и първи сезон още не са се усетили.

 

Иначе победителката определено беше сила. Тая жена от началото до края дали й споменаха веднъж името. Дори накрая тия двамата вече харчиха парите и смятаха 250к/3 без грам да я подозират. Та дебила Ари насра само защото тя беше дала да не свършва играта. Това не им ли подсказа, че тая има нещо предвид? :D Но силен победител със страхотна игра. Аз съм по конспирациите и не вярвам, че няма нагласени неща, но и да има, го направиха супер.

 

Между другото, друга дупка бяха и игрите. Голям скип им ударих в началото. После явно се усетиха и вкараха тоя филм с щита, което ги направи малко по-интересни. Но честно казано ако измислят друг начин как да запълнят епизодите ще е супер. 

 

Тия дни ще почна втори сезон. Дано надградят.

Link to comment

Поне финалът беше силен. Кейт го изигра силно, като успя да елиминира Сандра. Много ми хареса как на всеки казваше различно и размиваше вотовете. Сандра игра доста силно през цялото време, но в крайна сметка, репутацията и надделя. След това, Кейт обаче се осра мъжката, като искаше да приключват играта, а беше ясно, че има още Предатели, с което си подпечата съдбата. И ми харесва, че Тришел и СиTи просто играха заедно до края и ебнаха ЕмДжей, която беше абсолютно безполезна цял сезон и не заслужаваше да делне парите.

 

Reunion-ът също беше добър. Парвати е абсолютна класа и пример как трябва да приемеш играта, без да се филмираш излишно. Дан също ми хареса как си призна грешките и не влизаше в излишни полемики. Фейдра явно е свикнала да има шоло и драми, но тежко я no sell-наха. Доволен сезон, макар че втората част беше скучновата. Да се надяваме, че в третия ще надградят. 

 

Edited by neshev
Link to comment
Just a fan

Кейт издигна втората част на сезона много, за което трябва да бъде поздравена. Малко ми беше 'meh' като я вкараха по никое време, но последните два епизода ги изнесе. Е, верно, че накрая си го нахендри малко, но ми си мисля, че така или иначе беше в позиция, от която нямаше изход. Тришел и CT бяха доста интересни играчи и се радвам, че си поделиха парите. Също се радвам и, че къкнаха MJ накрая, тая женица просто нямаше място на финала.

 

Направи се сериозна стъпка напред този сезон, ако единия Предател не беше Дан ментето, можеше да бъде all-timer реалити телевизия, но и така си беше добро за гледане. Дано успеят да намерят начин, ако не да заменят, то поне да съкратят или да вкарат и друг елемент за събиране на пари освен игрите, защото, въпреки че някой са интересни, други доскучават яко.

Link to comment
Ponetron

Вече си представям как Мон Дьо е домакин на бг варианта след време. Или Евгени Минчев. Просто не виждам други подходящи :D 

 

Аз си наваксах и втори сезон като леко скипвах игрите, защото наистина са ми безумно скучни. Следях само кой ще вземе щита. Но пък си маркнах като Кейт влезе втори път :D Още от първия сезон й се накефих на тая пияница. Тя израстна много. Първият сезон не знаеше кво се случва, а сега за малко да спечели. И все пак беше много тъп ход накрая да поиска край на играта при положение, че всички я подозираха. Не че нямаше така или иначе да гласуват за нея, но поне можеше да има малко драма в останалите ако и нейния пламък беше червен.

 

Пак леко бутаха предателите. Винаги като ги видят, че са във беда и им измислят някакъв финт за да им дадат малко повече шанс. Но и аз да съм на тяхно място, ще го правя. Все пак те трябва да керят шоуто.

Link to comment

Ако търсят жена, Мария Силвестър би била добра в ролята на вещица. :lol:

 

 

Edited by neshev
Link to comment
  • 2 months later...
neshev

Има слухове, че Сървайвър легендата, Тони Влахос, ще участва в третия сезон. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...