Jump to content

NJPW The New Beginning (20 януари-24 февруари 2024)


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Последният мач на Okada в NJPW. Последният мач на Will Ospreay като full-time NJPW кечист - първият multi-person steel cage мач в историята на New Japan. Първите мачове на Nick Nemeth и Matt Riddle за NJPW в Япония. Bryan Danielson vs. ZSJ реванш. Naito vs. SANADA реванш. И още.

 

nj1.thumb.jpg.91ccd82cc323697facc78efea1c05627.jpg

 

NJPW "THE NEW BEGINNING IN NAGOYA"
January 20, 2024
Aichi Prefectural Gymnasium

0. Shoma Kato vs. Katsuya Murashima
1. Shota Umino & Tomoaki Honma vs. Ren Narita & Yujiro Takahashi
2. Jeff Cobb, HENARE, TJP, Francesco Akira & Callum Newman vs. David Finlay, Alex Coughlin, Gabe Kidd, Clark Connors & Drilla Moloney
3. El Desperado & Master Wato vs. SHO & Yoshinobu Kanemaru
4. Hikuleo & El Phantasmo vs. KENTA & Chase Owens
5. Kazuchika Okada, Hiroshi Tanahashi, Tomohiro Ishii & Togi Makabe vs. Zack Sabre Jr., Mikey Nicholls, Shane Haste & Kosei Fujita
6. Tetsuya Naito, Shingo Takagi, Yota Tsuji, Hiromu Takahashi & BUSHI vs. SANADA, Taichi, Yuya Uemura, DOUKI & TAKA Michinoku
7. KOPW 2024: Taiji Ishimori (c) vs. Great-O-Khan
8. NEVER Openweight Title: Tama Tonga (c) vs. EVIL
 

 

nj2.thumb.jpg.2a08800badd82b08f5f40eec03a53703.jpg


NJPW "THE NEW BEGINNING IN OSAKA"
February 11, 2024
Osaka Prefectural Gymnasium (Osaka Edion Arena)


1. Toru Yano & YOH vs. Ryusuke Taguchi & Oleg Boltin
2. Hirooki Goto & YOSHI-HASHI vs. Great-O-Khan & Callum Newman
3. Shota Umino, El Desperado, Master Wato & Tomoaki Honma vs. EVIL, Ren Narita, Yujiro Takahashi & SHO
4. Tetsuya Naito, Shingo Takagi, Yota Tsuji, Hiromu Takahashi & BUSHI vs. SANADA, Taichi, Yuya Uemura, DOUKI & TAKA Michinoku
5. Kazuchika Okada vs. Hiroshi Tanahashi
6. IWGP Tag Team Title: Hikuleo & El Phantasmo (c) vs. KENTA & Chase Owens
7. Special Singles Match: Zack Sabre Jr. vs. Bryan Danielson
8. Dog Pound Cage Match: Will Ospreay, Jeff Cobb, HENARE, TJP & Francesco Akira vs. David Finlay, Alex Coughlin, Gabe Kidd, Clark Connors & Drilla Moloney
 

 

 

nj3.thumb.jpg.698c69f06efef1120491fbdb15981742.jpg


NJPW "THE NEW BEGINNING IN SAPPORO"
February 23, 2024
Hokkaido Prefectural Sports Center Hokkai Kitayell


1. Frontier Zone: Toru Yano & Tomoya vs. ? & ?
2. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, Shingo Takagi, Yota Tsuji, Hiromu Takahashi & BUSHI) vs. Just 5 Guys (SANADA, Taichi, Yuya Uemura, DOUKI & TAKA Michinoku)
3. NJPW World TV Title: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Matt Riddle
4. IWGP Global Heavyweight Title: David Finlay (c) vs. Nic Nemeth
 

 

nj4.png.0e9e61f3ed4c4e54717a028ab3bb2813.png


NJPW "THE NEW BEGINNING IN SAPPORO"
February 24, 2024
Hokkaido Prefectural Sports Center Hokkai Kitayell


1. Frontier Zone: Toru Yano & Tomoya vs. ? & ?
2. Nic Nemeth & Ryusuke Taguchi vs. David Finlay & Gedo
3. BUSHI vs. TAKA Michinoku
4. Hiromu Takahashi vs. DOUKI
5. Yota Tsuji vs. Yuya Uemura
6. Shingo Takagi vs. Taichi
7. IWGP World Heavyweight Title: Tetsuya Naito (c) vs. SANADA

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...
Rainmaker

От днешното шоу изгледах последните четири мача:

 

LIJ vs. Just 5 Guys - добре се получи. За мен LIJ си остават най-готината група в New Japan, както и преди години. В този ред на мисли мога да кажа, че Tsuji се вписва доста добре в облика на stable-а. Сега след всичките напускания, не бих се изненадал в идната година да спечели световната титла или дори G1 Climax. Както и се очакваше, BUSHI беше в мача, за да отнесе туша/submission-а.

Great O'Khan vs. Taiji Ishimori - не ми пука особено за тази титла и всичко около нея, а и не мисля, че подобни неща като концепцията на мача имат място във федерация като New Japan. За самия мач няма какво да се каже, като цяло ми беше все едно.

Hikuleo & El Phantasmo vs. KENTA & Chase Owens - не беше нещо особено, но честно казано, нямаше и нещо чак толкова дразнещо. Можеше обаче да съкратят малко мача, нямаше нужда да е 20+ минути. Иначе като цяло стандартен отборен мач.

Tama Tonga vs. EVIL - за мен беше shitshow. Със сигурност можеше Tama Tonga да бъде изпратен с по-добър мач. Постоянни намеси, cheat-вания, ref bump-ове и т.н. са неща, които предпочитам да виждам по-малко в NJPW или поне да са добре изпипани, тук целият мач беше пълен с такива. Първо беше обявен no contest, после мачът беше рестартиран като Lumberjack и стана тотална бъркотия. Единственото добро за мен нещо беше post-match сегментът с Tama Tonga.

 

Като цяло днешното шоу не предложи нищо интересно, а и аз не очаквах да го направи предвид card-а, но безспорно следващите шоута изглеждат по-интригуващо. Danielson-ZSJ II (за последната година) след чудесния им мач в AEW, последният мач на Okada и Tanahashi, cage match-ът са неща, които очаквам с интерес от шоуто в Осака.

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
Link to comment

Тоя  David Finlay  сина на wwe-йския Финли ли е ? Гледам и той излиза с тая гьостерица,дето и викат шелели или квото е там.

3kuoda.gif

Link to comment
  • 3 weeks later...
nWoHulkster

Враждата им се разгорещи и в крайна сметка Tsuji vs. Uemura на 24-ти ще бъде hair vs. hair мач! 😮

Link to comment
Rainmaker

Kazuchika Okada vs. Hiroshi Tanahashi - малко ми е трудно да коментирам срещата, тъй като чисто като кеч това беше може би най-слабият мач между двамата. Не бях и натоварен с някакви големи очаквания, тъй като Tanahashi вече е доста далеч от пика си и не изглеждаше в много добра форма (все пак поздравления за High Fly Flow-а, който направи извън ринга), а и самият мач беше поместен по средата на шоуто. Все пак бих казал, че беше един приличен край на едно от най-великите, а може би дори и най-великото съперничество в историята на кеча. На мен най-любими от всичките им 16 мача (без да броим най-първия) си ми остават класиките им от Invasion Attack, King of Pro-Wrestling и Wrestle Kingdom 10, а самата история с възхода на Okada между 2012 и 2016 няма нужда да казвам, че беше book-ната по перфектен начин. Хареса ми callback-ът, който направиха с wrist control-а. Очаквах обаче поне малко повече от финалната серия, някак си ми липсваше и емоцията в това, което двамата правеха... Все пак Okada получи невероятно изпращане в Осака след мача, което мога да кажа, че компенсира всичко останало. Да видим какво ще измислят за финалните два мача на Okada, като задължително трябва да издигне някого, преди да си тръгне от компанията.

 

Zack Sabre Jr. vs. Bryan Danielson - абсолютно феноменален мач, който за мен измести Okada-Danielson като MOTY. Просто тотално техническо съвършенство между двамата най-добри техничари, които съм виждал на ринга. Мачът им в AEW безспорно беше невероятен, но тук просто надминаха себе си, всичко беше екзекутирано перфектно, всяка една секвенция, контрите, градежът на мача, последователността, размените, просто всичко беше изпипано прецизно до последния детайл. Трябва да се отбележат и "This is awesome" и "Fight forever" chant-овете от японската публика, хах. Имаше и добър акцент от Danielson върху крака на Sabre, който се превърна и в една от историите на мача. Краят също ми хареса - ZSJ този път outwrestle-на Danielson, обаче така и никой от двамата не се предаде, което предпоставя и трети мач между двамата (може би със submission стипулация). Ако трябва да дам оценка на мача - за мен тотални пет звезди, просто истинско изкуство на ринга, което трябва да се гледа повторно. Видях, че ZSJ е направил нещо като предизвикателство към Okada след мача, дано най-сетне си получи заслужения push и именно той да бъде човекът, който да детронира Naito за световната титла. 

 

Will Ospreay, Jeff Cobb, HENARE, TJP & Francesco Akira vs. David Finlay, Alex Coughlin, Gabe Kidd, Clark Connors & Drilla Moloney - вторият невероятен мач за шоуто. Това си беше истинска едночасова война в клетката. Само това, че гледахме нещо невиждано, нестандартно на ринга на NJPW, беше доста готино. Смея да кажа, че момчетата направиха най-доброто от тази стипулация. Мачът беше пълен с изродски моменти, яки spot-ове, употреба на всевъзможни предмети и оръжия, та дори и вилици и габърчета, просто имах чувството, че гледам нещо наистина брутално. Когато започнаха да премахват предпазните платна на ринга, мислех, че ще отидат към overkill, но пък краят беше наистина страхотен с това как Ospreay остана сам срещу War Dogs и просто колабира. Като цяло Bullet Club War Dogs изглеждат като топ стейбъл след този мач. Браво и на Ospreay за tribute-а към Misawa с екипа му и определено си тръгва по невероятен начин от New Japan. Може би е най-показателно, че мачът беше над един час, а не ми стана скучен и за секунда, като и всеки успя да блесне по някакъв начин, просто нямаше какво повече да искам.

 

NJPW разцепиха днес с финалните два мача, евала!

  • Upvote 2
  • Thanks 1
Link to comment
Rainmaker
4 minutes ago, neshev said:

Да, страхотна психология показаха тия момчета. :laugh:

 

 

Да, евала, а гледал ли си целия мач изобщо и всичко останало, което направиха? :D Не знам въобще какво вадиш някакъв момент от мача и говориш за 'психология'... Иначе точно това, което си пратил, на мен ми хареса, не го виждаме за пръв път, между другото.

  • Upvote 2
Link to comment

Абе кой идиот е въвел да се използва думата "психология" за кеч мач ве? @Rainmaker пичага, обясни ми психологията да се опитваш да нараниш крака на някой в продължение на 30 минути вместо да го пречукаш възможно най-бързо? 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
Rainmaker
Just now, baikiro said:

Абе кой идиот е въвел да се използва думата "психология" за кеч мач ве? @Rainmaker пичага, обясни ми психологията да се опитваш да нараниш крака на някой в продължение на 30 минути вместо да го пречукаш възможно най-бързо? 

Честно казано, самият кеч термин 'психология' на мен не ми харесва особено, защото всеки може да го интерпретира по различен начин, в поста си дори никъде не съм го споменал. Самият мач не се базираше основно на някаква контузия на крака, така или иначе.

Иначе не знам как точно да отговаря на втория ти въпрос, по принцип когато опонентът ти контузи/нарани крака си (какъвто момент имаше в мача), защо да не е логично да го атакуваш? В крайна сметка нали идеята е мачът да стане възможно най-як, не знам.

Link to comment
Just now, Rainmaker said:

Честно казано, самият кеч термин 'психология' на мен не ми харесва особено, защото всеки може да го интерпретира по различен начин, в поста си дори никъде не съм го споменал. Самият мач не се базираше основно на някаква контузия на крака, така или иначе.

Иначе не знам как точно да отговаря на втория ти въпрос, по принцип когато опонентът ти контузи/нарани крака си (какъвто момент имаше в мача), защо да не е логично да го атакуваш? В крайна сметка нали идеята е мачът да стане възможно най-як, не знам.

 

В кеч мачовете няма никаква логика по принцип и да търсим такава е безмислено. Абсолютно всеки кеч мач изглежда супер изкуствено и нелепо. Толкова да се вживяваш и да ги анализираш дълбоко и сериозно е супер смешно отстрани. Вземи си пусни един порнак, там поне действието е реално. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
11 minutes ago, Rainmaker said:

Иначе точно това, което си пратил, на мен ми хареса, не го виждаме за пръв път, между другото.

 

Дано само Eddie Kingston не го види, че ще стане лошо. :D

 

Machine+Gun+Chop.gif

 

Иначе, не съм го гледал и нямам намерение. Но да оставяш опонентът ти да те рита/удря/шамари, и да не правиш нищо, е далеч от представите ми за техническо съвършенство. Но всеки с номера си. :D

Link to comment
Rainmaker
6 minutes ago, baikiro said:

 

В кеч мачовете няма никаква логика по принцип и да търсим такава е безмислено. Абсолютно всеки кеч мач изглежда супер изкуствено и нелепо. Толкова да се вживяваш и да ги анализираш дълбоко и сериозно е супер смешно отстрани. Вземи си пусни един порнак, там поне действието е реално. 

Първо, нито се вживявам, нито ги 'анализирам дълбоко', просто си изразявам мнението. :D Демек, дай изобщо да не коментираме кеч мачовете? Аз си се изкефих максимално на мача, което би трябвало да е най-важното.

 

5 minutes ago, neshev said:

 

Дано само Eddie Kingston не го види, че ще стане лошо. :D

 

Machine+Gun+Chop.gif

 

Иначе, не съм го гледал и нямам намерение. Но да оставяш опонентът ти да те рита/удря/шамари, и да не правиш нищо, е далеч от представите ми за техническо съвършенство. Но всеки с номера си. :D

Под 'техническо съвършенство' имах предвид всичко останало, което направиха, което в случая не си видял. Нямах предвид този момент. Иначе наистина не знам как да коментирам твърдението ти, по тая логика трябва изобщо да няма размени в мачовете ли, за да прилича на истинска битка, не знам. Все едно, нека да не спамим повече темата с тъпотии.

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
Link to comment
Just now, Rainmaker said:

Първо, нито се вживявам, нито ги 'анализирам дълбоко', просто си изразявам мнението. :D Демек, дай изобщо да не коментираме кеч мачовете? Аз си се изкефих максимално на мача, което би трябвало да е най-важното.

 

Така е, както обичам да казвам всеки с неговите си извращения и перверзии. Не е хубаво обаче да излизат на бял свят. Виж Винс Макмеън как го погнаха, сигурен съм и че той се е изкефил максимално на нещата, които е правил. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
Rainmaker

Danielson е поискал да срещне Sabre за последен път, на неутрален терен, в Best 2 Out of 3 Falls Match! 😮

 

Quote

“I think if I’m going to give myself the benefit of the doubt, I think I want one more. I beat him in AEW. He beat me in New Japan. I say we do 2 out of 3 falls somewhere on neutral ground, and I’ll leave it at that. Let’s find a promoter, any promoter in the world who wants to do a two out of three falls match with me and Zack Sabre Jr., we’ll find a way to get it done. Thank you guys, and god bless New Japan! I love this place!”

 

TNA? RevPro? :wank:

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
Link to comment
nWoHulkster

Ако беше 10-тина минути по-кратък и ги нямаше нещата с оголването на ринга (които не се получиха оптимално) и някои други пълнежни неща, това щеше да бъде със сигурност най-добрия War Games тип мач, който някога съм гледал. Сега не знам дали беше баш най-добрия, но определено беше доста, доста добър. Фраш с готини моменти, брутални изпълнения и история. Финалът с Ospreay, Akira и War Dogs злодеите, които ликвидираха непредаващия се добър герой, беше като изкарано от някакъв епичен екшън филм. Няма как да не спомена и ентранса на Ospreay - стои върху клетката и публиката скандира името му супер силно в унисон с музиката му. Топ момент!

 


Danielson vs. ZSJ също беше фантастичен мач. Излезнаха да покажат кой е по-техничния кечист и кой е по-strong style и историята на целия мач се въртеше около това. За мен, по-добър мач от предишния им, който мен лично не ме грабна чак толкова много, но този тук достави здраво.

 

Сълзите на Okada бяха трогателни.

 

Добри реакции за Umino в 8-man tag-а. Пичът набира инерция с феновете.

 

Отделно, преди да изгледам това шоу си пуснах "War Ready" Gabe Kidd vs. "The Face of Fury" Henare от 4-ти февруари, защото се чуваха много добри отзиви от него. Егати пердаха. Размазаха се. Чак на моменти cringe-вах колко здраво се пердашеха. Очевидно искаха да се докажат и успяха да го направят с този мач.

 

---------------

 

Пълният card за 23-ти февруари:
 

NJPW "THE NEW BEGINNING IN SAPPORO"
February 23, 2024
Hokkaido Prefectural Sports Center Hokkai Kitayell


0. Frontier Zone: Toru Yano & Tomoya vs. Tomoaki Honma & Takuma Kato
1. Zack Sabre Jr. vs. Yuji Nagata
2. Togi Makabe, Ryusuke Taguchi & Oleg Boltin vs. Ren Narita, Yujiro Takahashi & Yoshinobu Kanemaru
3. Kazuchika Okada, Tomohiro Ishii, Hirooki Goto, YOSHI-HASHI & YOH vs. Jeff Cobb, Great-O-Khan, HENARE, Francesco Akira & Callum Newman
4. Tetsuya Naito, Shingo Takagi, Yota Tsuji, Hiromu Takahashi & BUSHI vs. SANADA, Taichi, Yuya Uemura, DOUKI & TAKA Michinoku
5. IWGP Women's Title: Mayu Iwatani (c) vs. Mina Shirakawa
6. IWGP Jr. Heavyweight Title: El Desperado (c) vs. SHO
7. NEVER Openweight Title: EVIL (c) vs. Shota Umino
8. NJPW World TV Title: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Matt Riddle
9. IWGP Global Heavyweight Title: David Finlay (c) vs. Nic Nemeth
 
Тук акцентът пада върху двете нови големи придобивки, Nemeth и Riddle, и е шанс за тях двамата да се докажат като топ играчи. С гореспоменатите три мача NJPW доста вдигнаха летвата този месец, така че няма да им е лесно на новите пичове да изпъкнат.
 
Edited by nWoHulkster
Link to comment

Zack Sabre Jr. и Bryan Danielson спретнаха чудесен мач, който бе изпълнен с обрати. Pure technical excellence. Имаше някои непредвидими контри, които впечатлиха. Приятен бе контрастът в манталитета на двамата - Bryan бе готов да спечели по всякакъв начин, докато Zack искаше да го накара да се предаде, но впоследствие заряза наивността си и това оказа влияние в крайния резултат. Скандиранията на публиката наистина бяха приятна изненада, като може да се каже, че те са доказателство за това колко епичен бе този сблъсък. 

 

Dog Pound Cage Match: Истински спектакъл за любителите на екстремния кеч. Колкото и впечатляващ да е един двубой между техничари, то мачове от подобен тип също имат своето място. Последният entrance на Will Ospreay като активен кечист в roster-а на New Japan определено ще бъде запомнен. Японците дори пяха, което както беше красиво, така беше и показателно за сериозното развитие на "The Aerial Assassin" в последните няколко години не само като in-ring performer, но и като образ. Общо взето всички участници се размазаха. Всеки получи възможности да блесне с нещо. Изумително е колко качествен се получи този мач, имайки предвид сложността му. Стигаме и до finish-а. Както обичат да казват WWE смарковете - this is cinema. Няма нужда да разтягам локуми.

Edited by Yulian
Link to comment
nWoHulkster

Утре:

njpw1.thumb.jpg.5ef31bb09cb5eca866e77f1e830f1cdb.jpg

0. Frontier Zone: Toru Yano & Tomoya vs. Tomoaki Honma & Takuma Kato
1. Zack Sabre Jr. vs. Yuji Nagata
2. Togi Makabe, Ryusuke Taguchi & Oleg Boltin vs. Ren Narita, Yujiro Takahashi & Yoshinobu Kanemaru
3. Kazuchika Okada, Tomohiro Ishii, Hirooki Goto, YOSHI-HASHI & YOH vs. Jeff Cobb, Great-O-Khan, HENARE, Francesco Akira & Callum Newman
4. Tetsuya Naito, Shingo Takagi, Yota Tsuji, Hiromu Takahashi & BUSHI vs. SANADA, Taichi, Yuya Uemura, DOUKI & TAKA Michinoku
5. IWGP Women's Title: Mayu Iwatani (c) vs. Mina Shirakawa
6. IWGP Jr. Heavyweight Title: El Desperado (c) vs. SHO
7. NEVER Openweight Title: EVIL (c) vs. Shota Umino
8. NJPW World TV Title: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Matt Riddle
9. IWGP Global Heavyweight Title: David Finlay (c) vs. Nic Nemeth

 

И вдругиден (последният мач на Okada):
njpw2.thumb.jpg.0d11581f86b94debeb54c37d19b58b56.jpg

0. Frontier Zone: Toru Yano & Tomoya vs. Tomoaki Honma & Katsuya Murashima
1. Shota Umino, El Desperado, Togi Makabe, YOH & Boltin Oleg vs. EVIL, SHO, Ren Narita, Yujiro Takahashi & Yoshinobu Kanemaru
2. Kazuchika Okada, Hiroshi Tanahashi, Tomohiro Ishii, Hirooki Goto & YOSHI-HASHI vs. Matt Riddle, Jeff Cobb, Great-O-Khan, HENARE & Francesco Akira
3. Tama Tonga & Tanga Loa vs. Hikuleo & El Phantasmo
4. Nic Nemeth & Ryusuke Taguchi vs. David Finlay & Gedo
5. BUSHI vs. TAKA Michinoku
6. Hiromu Takahashi vs. DOUKI
7. Shingo Takagi vs. Taichi
8. Hair vs. Hair Match: Yota Tsuji vs. Yuya Uemura
9. IWGP World Heavyweight Title: Tetsuya Naito (c) vs. SANADA

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...