Jump to content

NJPW Battle in the Valley - 13 януари 2024


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Следващото голямо шоу на NJPW в САЩ. В същата вечер като AEW Collision, AEW Battle of the Belts IX, TNA Hard To Kill, NWA Paranoia и GCW 56 Birdz. Може би последният голям singles мач на Ospreay като full-time NJPW кечист. Matt Riddle и Jacob Fatu дебютират в NJPW.

 

njpw.thumb.jpg.cc0db630ae2fb7d028bf10a357c585d8.jpg

 

NJPW "BATTLE IN THE VALLEY"
January 13, 2023

San Jose, CA
San Jose Civic

 

1. Matt Vandagriff vs. Goldy

2. Viva Van vs. Stephanie Vaquer

3. Shota Umino, Fred Rosser & Jacob Fatu vs. Team Filthy (Tom Lawlor, Royce Isaacs & Jorel Nelson)

4. Mascara Dorada & Volador Jr. vs. Rocky Romero & Soberano Jr. 

5. TJP vs. David Finlay

6. NJPW STRONG Openweight Tag Team Championships: El Phantasmo & Hikuleo (c) vs. Alex Coughlin & Clark Connors

7. NJPW STRONG Women’s Championship: Giulia (c) vs. Trish Adora 

8. Matt Riddle & ? vs. Zack Sabre Jr. & Bad Dude Tito
9. AEW Continental Crown: Eddie Kingston (c) vs. Gabe Kidd
10. No Disqualification Match: Jon Moxley vs. Shingo Takagi

11. Will Ospreay vs. Kazuchika Okada

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 4
Link to comment

Доста интересно ppv,виждам поне 3 мача които с интерес бих гледал.

Spoiler

 

 

Link to comment
nWoHulkster

Най-добре изглеждащият card на NJPW of America от месеци насам. Ospreay/Okada и Moxley/Shingo са си топ мачове, но и други неща в card-a хващат окото. Kidd, ако подпише нов договор, се очертава да бъде една от главните чуждестранни надежди на компанията и Kidd vs. Kingston е сравнително голям мач за него. NJPW губят Ospreay и Tama, но привличат Riddle и Nemeth, което няма да успее да запълни дупката оставена от напускането на Ospreay, но все пак са си доста солидни попълнения. Така де, ако са надъхани да се доказват. Кой ще бъде партньора на Riddle тук? Няма информация, ама стрелям на сляпо и казвам Shelton Benjamin. Това се очертава като един от последните мачове на Giulia в NJPW, ако не и баш последния. Ако наистина напусне това ще бъде голяма загуба най-вече за Stardom, но донякъде и за NJPW също. Мачът за отборните титли звучи добре, а отборният CMLL мач звучи много добре. И няма как да не спомена и дебюта на Jacob Fatu. Надъхан съм да го видя на NJPW ринг - дано да не е еднократно участие.

 

Между другото, тоя пич Goldy в първия мач беше едно от централните лица в Monster Factory риалитито на Apple+.

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 2
Link to comment
The Olimpic Hero

Тея NJPW не са сериозни. Да използват световно неизвестен кечист. Или всъщност станал известен с това, че CM Punk го преби зад кулисите на AEW.

               

Link to comment
nWoHulkster
1 hour ago, The Olimpic Hero said:

Тея NJPW не са сериозни. Да използват световно неизвестен кечист. Или всъщност станал известен с това, че CM Punk го преби зад кулисите на AEW.

 

По-точно искаш да кажеш алфамъжкаря, който така здраво наплаши Punk, че Пънкарят беше принуден да избяга в компания, в която се кълнеше, че никога няма да се завърне, и от най-големия бунтар в кеча стана най-послушната к*чка нa the doofus son-in-law. 😎

------

"Scapegoat" Jack Perry дебютира в NJPW, пребива Shota Umino и къса AEW договора си:


Станаха ясни и първите два мача за следващото голямо шоу на NJPW в САЩ (Windy City Riot в Чикаго на 12-ти април): Tetsuya Naito vs. Jon Moxley и Mustafa Ali vs. Hiromu Takahashi.

 

Edited by nWoHulkster
  • Haha 1
Link to comment

И двамата не познахте. Правилният отговор беше... Джим Морисън!

 

jim-morrison-beard-style.jpg.webp

Link to comment
Rainmaker

Изгледах цялото шоу без opener-а. Undercard-ът беше наистина стабилен, със солиден lucha libre tag мач и приятен мач между David Finlay и TJP. Finlay безспорно бледнее в сравнение с предишните Bullet Club лидери, особено имайки предвид нивото на хора като Styles и Omega, но вероятно към момента няма и друг избор. Tag title мачът беше OK. Женският мач също ми хареса, макар че не съм много запознат с дамите в него.

 

Много добър момент със завръщането на The Chosen Bros след близо шест години и добър дебютен мач за Riddle. Още преди доста време исках да го видя в NJPW. Ще се впише чудесно, ако продължи да прави появи в компанията. Имаше може би tease за потенциален мач със ZSJ, който със сигурност предизвиква интереса ми. Също, поставиха и въпросителна дали Riddle ще се присъедини към United Empire. 

 

Kingston - Gabe Kidd беше любимият ми мач за шоуто до този момент. Беше изграден на доста по-физическа основа от предходните срещи, с някои здрави размени на chop-ове и шамари между двамата, както и силен post-match angle, който вероятно постави на картата нов мач между двамата.

 

Shingo и Moxley направиха супер мач. От пичовете в New Japan, Moxley има най-добра сработка именно с хора като Shingo, Ishii, Suzuki, които пасват чудесно на стила му. Аз самият съм приятно изненадан колко много прогресира от престоя си в WWE. Определено вкарва много добра аура с присъствието си във федерацията. Използваха стипулацията максимално добре - вкараха се маси, столове, кошчета, пръчки, имаше и кръв и някои наистина брутални моменти. Също ми хареса и малкият детайл, че Shingo смени екипировката си специално за стипулацията на мача. Бих казал, че това беше най-силният мач за вечерта.

 

Добър main event, макар и да не беше сред най-добрите мачове между Ospreay и Okada. Едва ли има нужда да се уточнява защо Okada беше най-добрият избор за опонент за последния singles мач на Ospreay към момента. Както и се очакваше, по-бавно начало с постепенна ескалация и някои добри контри на противниковите ходове, открадване на finisher-и и на моменти отново по-heel-ско поведение от Okada. Това, което не ми харесва в последните години, е, че Rainmaker-ът, може би най-добре пазеният finisher в кеча до 2016-2017, доста се обезцени като движение и като че ли вече във всеки втори мач има повдигане от него. Все пак оставам сравнително доволен от сблъсъка и очаквам да видя и cage match-а на New Beginning.

Като цяло NJPW, след силния Wrestle Kingdom, продължават и силно годината с това шоу, като изглежда и предстоят интересни неща през следващите седмици и месеци.

  • Upvote 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...