Jump to content

Каквo гледате?

nWoHulkster

Recommended Posts

Този тип теми са много популярни в чуждите форуми и затова реших да пусна такава тема и тук (всъщност и преди имахме подобна тема във раздела "Games", но не беше много успешна лол). Идеята на темата е следната: да си давате мненията за мачове, които сте гледали. Ключовата дума тук е МНЕНИЕ. Кратки постове от сорта на "Днес гледах *някой си* мач." или "Днес гледах Raw и ми хареса." не се толерират! Просто се иска едно интелигентно мнение за определен мач/шоу, като ако ще пишете за шоу е добре да се коментират мачовете поотделно, но може и шоуто като едно цяло. Препоръчително е коментарите да не са за актуални седмични шоута или PPV-та на TNA & WWE, тъй като те по принцип се коментират в други теми.

Вместо да правя нов пост ще ви дам пример още в този пост. Тъй като вчера ми свърши сесията сега имам свободно време бол. Е, поне до понеделник :). Затова реших малко да понаваксам с гледането на кеча от медия листа ми, че МНОГО съм изостанал. Прегледах си мачовете по компютъра и си съставих едно "шоу", два часа и половина кеч, което изгледах днес. Доста ми се хареса като идея и сигурно тези дни ще си направя още 1/2/3 такива шоута. Сега към самото "шоу":

Jushin Liger vs Rey Mysterio Jr. - от WCW Starrcade 1996 - DREAM MATCH!~ При този мач е хубаво да се им предвид, че Liger наскоро беше претърпял операция (мозъчен тумор) и не е на 100%. Очаквах малко повече, но и така хич не беше зле. Liger домираше Рей с размерите си, а Рей летеше наоколо. Разкаха добра история. Финалът малко се прецака, но Лайгър веднага се измъкна от ситуация и прецаканото движение не отне от мача.

Abyss vs Delirious & Matt Sydal - от TNA Xplosion, 23 August 2003 - това моментално се превърна в един от най-любимите ми squash мачове. Много як три минутен мач!

Dean Malenko vs Joe Malenko - от 16 July 1989 за AJPW World Junior Heavyweight Title - УАУ! **** и нагоре, точно колко не мога да кажа преди да го гледам втори път, за да обърна внимание на нужните детайли. Технична класика. Това е първият мач с Джо Маленко (по-големия брат на Дийн Маленко), който гледам, но ще се пострая да не е последния. Този мач беше точно кеч-клишето "human game of chess". Двамата правеха всичко възможно да се outwrestle-нат (надкечат?) един друг и в този процес имаше няколко много оригинални захвата. Мачът беше и някакси в европейски стил, което ми допадна още повече. Страхотен мач! Old school technical wrestling rulz!

Traci Brooks vs Cheerleader Melissa - oт APW - огромно разочарование. Хич не ми хареса, макар и да имаше добри моменти. Толкова не ми хареса, че веднага го изтрих от pc-to lol.

2 Cold Scorpio vs Eddie Guerrero - за ECW TV Title - това е дебютния мач на Еди в ECW. Като се има предвид кои са участниците очаквах повече, но все пак рамото на Скорпио беше контузено, така че им прощавам. Мачът беше добър все пак, малко под *** според мен. За пореден път бях изумен от бързината и грацията на Еди Героро на ринга. R.I.P. Eddie :(

Fit Finley vs El Bandito - от Reslo, 1988 - Уелски кеч! Този мач бас хващам, че не би се харесал на 99% от вас, но на мен ми беше забавен. Нямаше добри изпълнения, повечето беше stalling. Просто атмосферата на тази уелска федерация винаги ми е била забавна: публиката е основно от деца, които се дерат и дерат да викат против злодеите и да подкрепят добрите.

Ryo Saito vs. Milano Collection AT - от Dragon Gate, 14 January 2005 - много як мач. Техничен кеч примесен с lucharesu (смесица между мексикански и японски кеч). Milano rulz!

Danshoku Dino & Minoru Fujita vs Ikuto Hidaka & Lingerie Muto - от Zero-One MAX - комедиен мач. Като цяло беше забавен, но определено очаквах повече. Е, поне Lingerie Muto (кечист, чийто образ е хумористична имитация на "The Great Muta" Keiji Muto) беше много забавен.

Carlos Colon vs Tully Blanchard - от WWC за Universal Title - бащата на Карлито в действие! По принцип никога не съм бил голям фен на мачовете му и този мач не е изключение. Прекалено много безинтересен stalling за моя вкус. Иначе Tully си рулз както обикновено. Най-много ми хареса финала на мача, тъй като ми се стори доста оригинален. Tully вдига Carlos за суплекс, но като го вдига без да иска поваля съдията. Съдията лежи зад Tully. Tully все още държи суплекса, тръгва малко назад и се спъва в съдията. Така Carlos пада върху Tully и го тушира. Забавен финиш :). Иначе освен това, винаги ми е било гот да гледам кеч на стадион.

Mitsuharu Misawa vs Vader - АJPW, от 30 October 1999 за The Triple Crown - Много забавен мач с добре разказана история. Misawa прави всичко възможно да срази Вейдър, но чудовището не пада. В този мач Вейдър направи 3 убийствени german suplexes, които просто ме разбиха: хвърли Misawa през половината ринг! Освен това се нарадвах на мутрата на Johnny Ace (boss of WWE talent relations), който беше ringsidе за този мач, тъй като с Вейдър по това време бяха в един стейбъл: The Movement (Vader, Johnny Ace, Bart Gunn, Taiyo Kea и май изпускам някого...).

Kaто цяло си заформих забавно шоу, от което определено останах доволен.

Темата ми изглежда повече от интересна и смятам да се включа. Днес чак успях да отделя малко време (мойта сесия никак не е свършила, а дори напротив - баш по средата съм) и да изгледам малко от сваления материал. Гледах част от CZW Cage of Death 7!

Cheech vs. Cloudy - Тези двама младоци се оказаха една изключително приятна изненада, но има още над какво да работят. Като изключим факта, че се позадъхаха малко към края се справиха много добре и мача ми хареса. Ако подобрят малко физиката си вярвам, че ще се превърнат във фактор на инди сцената (и да напуснат CZW ще трябва ама всичко с времето си)!

Icarus, Hallowicked & Gran Akuma vs. Shane Storm, Jigsaw & Mike Quackenbush - Мач на тройки, който имаше своите добри и своите лоши страни. Ще започна с лошите. Shane Storm е абсолютно некадърен тип, който колкото пъти беше на ринга толкова пъти тотално се провали в sell-а на каквито и хватки да се опитваха да му приложат. Маската на Hallowicked е много прецакана, а и уменията му на ринга не са никак добри. Icarus беше посредствен и не успя да направи нищо запомнящо се, а и външния му вид също не е нещо особено. Другите трима участници обаче показаха и по нещо добро. Gran Akuma демонстрира някои доста добри неща на ринга, но нищо по специално.Jigsaw се показа като един добър high-flyer и някои от маневрите му във въздуха бяха наистина впечатляващи, за съжаление не прекара достатъчно време на ринга и беше предимно в ъгъла. Mike Quackenbush наистина ме впечатли. Показа добри умения, а има и прилична физика. Поне според мен има шанс да се превърне в един отличен борец в леката категория, а може би и нещо повече!

DJ Hyde vs. Jon Dahmer - Това беше откровенно казано слаб мач. Опитаха се да направят техничен мач, но ефекта беше тип "Дай да уморим публиката от скука"! Тези момчета трябва да осъзнаят, че не е въпроса в това дали използваш chop-ове, а как ги използваш. В един истински добър мач chop-овете помагат, но не са задължителни, а тези двамата нищо не направиха!

Larry Sweeney & Franky the Mobster vs. Team Masturbation - мача беше откровенно казано забавен. Беше смешен и доста подобри настроението ми, защото предишния мач беше на път да ме умори! Въпреки всичко от техническа гледна точка мача беше абсолютен провал, но според мен целта му бе просто да развесели публиката и успя!

До тука съм стигнал след като почивката ми свърши и залягам сега над учебниците по финанси, че в петък ме чака изпит. Поздравявам те за добрата идея да започнеш тази тема Фил и очаквам още доста хора да се включат.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

По някаква случайност и аз съм ги гледал тези мачове

Cheech vs. Cloudy - Тези двама младоци се оказаха една изключително приятна изненада, но има още над какво да работят. Като изключим факта, че се позадъхаха малко към края се справиха много добре и мача ми хареса. Ако подобрят малко физиката си вярвам, че ще се превърнат във фактор на инди сцената (и да напуснат CZW ще трябва ама всичко с времето си)!

Тук имаше много яки spots, особено canadian destroyer-a на ръба на ринга ако не ме лъже паметта. От review-тата, които бях чел хората наричаха това мач на вечерта от COD 7, но аз чесно казано не го харесах. Да имаше няколко яки spots, но като цяло не ми допадна мача. Не знам, може би заради структурата на мача: прекалено много големи движения поеха по средата и в началото на мача, no-sell-аха ги тотално и някакси ми развалиха кефа от целият мач. Абе струва си гледането, но не бих го гледал втори път лол

Icarus, Hallowicked & Gran Akuma vs. Shane Storm, Jigsaw & Mike Quackenbush - Мач на тройки, който имаше своите добри и своите лоши страни. Ще започна с лошите. Shane Storm е абсолютно некадърен тип, който колкото пъти беше на ринга толкова пъти тотално се провали в sell-а на каквито и хватки да се опитваха да му приложат. Маската на Hallowicked е много прецакана, а и уменията му на ринга не са никак добри. Icarus беше посредствен и не успя да направи нищо запомнящо се, а и външния му вид също не е нещо особено. Другите трима участници обаче показаха и по нещо добро. Gran Akuma демонстрира някои доста добри неща на ринга, но нищо по специално.Jigsaw се показа като един добър high-flyer и някои от маневрите му във въздуха бяха наистина впечатляващи, за съжаление не прекара достатъчно време на ринга и беше предимно в ъгъла. Mike Quackenbush наистина ме впечатли. Показа добри умения, а има и прилична физика. Поне според мен има шанс да се превърне в един отличен борец в леката категория, а може би и нещо повече!

По принцип CHICARA multi-man tag-овете са забавни, но този доколкото си спомням беше един от по-слабите, които съм гледал. И да, Mike Quackenbush рулира. Жалко че май кариерата му приключи (претърпя операция на гърба и каза, че се отказва от кеча, но аз лично се надявам да се върне!)

Larry Sweeney & Franky the Mobster vs. Team Masturbation - мача беше откровенно казано забавен. Беше смешен и доста подобри настроението ми, защото предишния мач беше на път да ме умори! Въпреки всичко от техническа гледна точка мача беше абсолютен провал, но според мен целта му бе просто да развесели публиката и успя!

От кечистите в този мач всички ми са по-забавни зад микрофона отколкото на ринга. Имаше забавни моменти, но незнайно защо не ми хареса чак толкова.

Като цяло, от 5/6-те мача, които гледах COD 7 беше голямо разочарование за мен лично. Интересно ще ми е да те чуя и теб по другите мачове.

И така, днес продължих да наваксвам с гледането на насъщен кечец :). За целта си сглобих едно разнообразно шоу и три часа и нещо се разбивах с добър кеч.

AJ Styles & Air Paris vs Elix Skipper & Kid Romeo - WCW Nitro от 5 March 2001 - само ще кажа УАУ! За 5-минутен мач вътре имаше spots, които нормално биха се побирали в 20-минутен мач. Определено един от най-забавните 5-минутни spotfest-ове, които някога съм гледал;

Hayabusa vs Masato Tanaka - FMW - добър мач, макар и точно както при другият техен мач, който съм гледал, да не ми хареса, че беше леко overbook-нат;

Samoa Joe & Alex Shelley vs Chris Sabin & Apollo - oт 14 October 2005, TNA Xplosion - много забавен мач. Джо & Шели са доста интересна и забавна комбинация. Джо не само мачкаше Сейбин, но показа, че и тежките не го плашат като накара Аполо да се предаде. А Шели също си рулираше както обикновено;

Ricky Steamboat vs Steve Austin - от WCW Worldwide за the WCW Television Title - добър 10-минутен мач. Доста хара забравят колко страхотен техничен кечист беше Остин преди да се превърне в "Stone Cold", когато пак беше страхотен, но по един напълно различен начин. Steamboat е като ураган тук. Много енергия, много нещо има този човек, а Austin bump-ва като ненормален. Пропуснах да отбележа, че Madusa беше HOT и че The Dangerous Alliance F`N OWNZ!

Arashi, Satoshi Kojima, TARU, Chuck Palumbo, Taiyo Kea, D-Lo Brown, Nobutaka Araya, Buchanan, Nobukazu Hirai, Akira Raijin, Kensuke Sasaki, Keiji Muto, Kikutaro & Kohei Suwama - AJPW, Battle Royale от 2 January 2006 - комедия и то сполучлива. Нищо особено като цяло, но беше забавно. Малко не ми хареса победителя, но като се има предвид, че това си беше почти изцяло комедиен мач, победителя не е ЧАК толкова голям проблем;

Keiji Muto & Akebono beat Kohei Suwama & Brute Issei - от 8 January 2006 - последният мач на Акебоно в All Japan. Като цяло останах малко разочорован. Мачът беше ОК, но очаквах малко повече. Е да, може би съм очаквал прекалено много като се има предвид, че Kohei Suwama е кечист от някъде година и половина, а Brute Issei от 2-3 седмици! Те двамата са двете най-големи надежди на федерацията и така като ги гледам определено им се очертава добро бъдеще, ако продължават да се развиват добре. Малко ми е кофти, че вече няма да мога да гледам страшно забавния отбор на Муто & Бобо, но какво да се прави. Поне ще гледам Акебоно в New Japan срещу свежи за него опоненти. Акебоно рулз!

Mad Mikey vs Austin Aries - от 16 August 2003, TNA Xplosion - за тези, които не знаят Mad Mikey е по-известен като Crash Holly (R.I.P.). Забавно squash-че за Mikey, което просто ме натъжи, че Майки вече го няма. Ех, забавен кечист беше и си беше посъживил кариерата с новия образ в TNA. Eх :(

Genichiro Tenruy vs Kazushi Miyamoto - от King`s Road, 15 January 2006 - това е мейн ивента на първото шоу на новата федерация King`s Road, която се направи напук на All Japan, когато няколко кечисти & чиновници се махнаха от компанията. Чесно казано очаквах добър мач, но това надмина очакванията ми. Като го гледам как се бие никога не бих дал 56 години на Tenruy! Евала Mr. Puroresu! Miyamoto беше третата голяма надежда на All Japan, а сега е единствената голяма надежда на King`s Road. Не бях го гледал в мач от началото на 2005, тъй като той по принцип се бие в САЩ в затънтени федерацийки в Тексас и трупа опит. Това му беше първият мач в Япония от близо година насам и определено се е подобрил доста. Показа добри умения в мача, ни по-важното е, че Tenruy го направи да изглежда като страшно силен кечист. Макар и да загуби мача Miyamoto излезна като звезда, а това е по-важното. Ако се развива така добре и занапред предричам, че той ще е една от бъдещите главни звезди на puroresu;

Kid Kash vs AJ Styles - от XWF за XWF Cruiserweight Title - забавно mat-based squash-че за Kid Kash. Хех, XWF.... Като се замисля, че по едно време това беше втората най-популярна кеч федерация в САЩ и ме избива на носталгия. Имаха потенциал, но естествено Vinnie Mac ги срази с земята като подписа едни от най-големите им звезди (Hulk Hogan, Curt Hennig, Rey Mysterio). Хех :(

Stan Hansen vs Abdullah the Butcher - от 29 August 1988 - old school fun! Получих какво очаквах: brawling & blood! Tъй като този мач беше в чест на наскоро убития партьор на Хансен, Хансен не играеше типичната за него хийл роля, а беше the babyface in peril. Abby ги изкормваше с острието си, а Хансен геройски стискаше зъби, докато накрая полудя и започна да бие всичко живо с ботуша си! Преди мача имаше церемония в памет на Bruiser Brody, на която присъстваха Curt Hennig, Jimmy Snuka, както и съпругата и детето на Brody. R.I.P. Bruiser!

Kensuke Sasaki & Katsuhiko Nakajima vs Taka Michinoku & Buchanan - от 2 January 2006 - много забавен мач, но това можеше да се очаква. Имаше доста комедийни моменти, които ме изненадаха приятно. Sasaki & Nakajima определено са един от най-добрите отбори в бизнеса, което е доста впечатляващо като се има впредвид, че Nakajima е едва на 17 години!!! Не бях гледал много неща с Bull Buchanan в Япония, но този мач просто ми затвърди мнението, че почти всички кечисти са доста по-забавни за гледане извън пределите на WWE отколкото в тях. Bull & Taka rock!

Cactus Jack vs Terry Funk - No Rope Barbed Wire match - мдам, един от най-легендарните мачове на Foley. Това не е финала на IWA: Japan King Of The Deathmatch tournament, някой да не вземе да се обърка. Това е друг мач между Фоли и Фънк, който за мен беше по-добър от другият легендарен deathmatch между тях. Terry Funk + Cactus Jack + barbed wire + branding iron + chairshots with chairs set on fire + Funk throwing chairs at Foley = hardcore fun! Много добро впечатление ми направи и факта колко добре двамата си играеха образите. Terry обикаляше наоколо като побъркан, а Folly постоянно крещеше като луд. Много добър deathmatch. Някой да вземе да го пусне на повечето от deathmatch кечистите на CZW да видят как се прави. ;)

Steve Williams vs Terry Gordy - от UWF за the Universal Title - UWF OWNZ!~ Една от най-добрите федерации в историята на бизнеса, PERIOD! Мачът беше много забавен, но очаквах да е по-дълъг. Особено "Dr. Death" Steve Williams се справи много добре;

Johnny Saint vs Robbie Brookside - от WOS, 13 June 1987 - олд скуул английски кечец!!! Ето това вече е яко. Английският кеч рулира тотално, а Johnny Saint е цар на този стил. Типичен мач "ветеран срещу младок", който имаше страхотни технични изпълнения, но които и най-добрите техници на ринга биха завидяли.

Masahiro Chono & Hiroyoshi Tenzan vs Shinya Hashimoto & Scott Norton - от 1996 - THAT WAS AWESOME! Този мач автоматично влиза в списъка с любимите ми мачове. Страхотна публика, страхотно разказана история, страхотна игра на ролите. Страхотен storyline-heavy мач!

Rikidozan vs Freddie Blassie - 2 out of 3 falls match от 23 April 1962 за the WWA World Heavyweight title - и стига ме до избора ми за "мейн ивент" в моето "шоу". Малко се чудех дали да си оставя този мач за последен, но не съжалявам, че го направих. За първи път гледам цял мач на Фреди Бласи, както и на Рикидозан. Преди това бях гледал само откъси от тяхни мачове. Определено ми хареса това, което видях. Бласи е страхотен като хийл, а Рикидозан има едни от най-добрите chops (във всякакви вариации), които някога съм виждал. Мачът започна бавно, но към края стана много напрегнат и публиката полудя, когато Рикидозан спечели 2 от трите рунда. А да, забравих да отбележа, че както всички мачове от тази епоха и този беше 2 out of 3 falls и видео версията му беше clipped (тоест, не беше цял, а само избрани моменти). Определено ще се постарая да си намеря още неща с Рикидозан ;)

Като цяло останах много доволен от изгледания кеч. Това "шоу" ми хареса повече от първото "шоу", което си съставих онзи ден.

Shawn_Michaels

Тъй какво гледах :)

Hiroshi Tanahashi vs Shinsuke Nakamura - G1 Climax 2005

Доста добър мач с доста технични изпълнения вътре както и атлетични изпълнения на двамата млади кечисти.Добри впечатления си направих за Hiroshi Tanahashi нищо,че падна накрая,но мача си беше добър

AJ Styles vs Hiroshi Tanahashi - Final Resolution 2006

Малко по слаб от предния за,който говорех но имах впечатлението,че Hiroshi Tanahashi беше водещия в мача нищо,че пак падна,но се представи по-добре според мен,макар че и AJ се опитваше да не остава назад

Brock Lesnar vs Shinsuke Nakamura - NJPW 04.01.2006

Брок Просто го разби какво да кажа,бил млада надежда кво било ама просто с силата,бързината и техниката на Брок е много трудно някой да му се противопостави,размерите и силата му са умопомрачителни :) ,не беше от най-добрите мачове които съм гледал,но добре представен мач,в който имаше смазване на физически доста по слабия Shinsuke Nakamura,няма как просто да стане по-добре от това.Мача доста ми хареса,Shinsuke Nakamura и той се опитваше да си пази репутацията ама просто Брок мачка

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Brock Lesnar vs Shinsuke Nakamura - NJPW 04.01.2006

Брок Просто го разби какво да кажа,бил млада надежда кво било ама просто с силата,бързината и техниката на Брок е много трудно някой да му се противопостави,размерите и силата му са умопомрачителни :) ,не беше от най-добрите мачове които съм гледал,но добре представен мач,в който имаше смазване на физически доста по слабия Shinsuke Nakamura,няма как просто да стане по-добре от това.Мача доста ми хареса,Shinsuke Nakamura и той се опитваше да си пази репутацията ама просто Брок мачка

Радвам се че и ти се включи :). Да обясня малко за този мач. Този мач е много важен момент от кариерата на Shinsuke. Като пуснаха Брок да го смаже, както и всички други по-силни кечисти на федерацията, те изграждат Брок като "DA MAN". Факта, че Shinsuke загуби от "DA MAN" не го принизява, а даже напротив - издига го, защото се опита да му бъде равностоен. Типичен японски букинг, малко е сложно за обяснение. Най-вероятно в момента планът е Shinsuke & Brock пак да се срещнат след известно време, но вече Shinsuke ще е по-силен и ще срази Brock като в процеса ще стане новото асо на New Japan и огромна звезда. Букинга на Брок в New Japan в момента е перфектен. Сега само остава Брок да влезе във форма :)

П.С. Само да отбележа: въпреки че темата е във "Други федерации" може да коментирате и мачове от TNA/WWE, стига разбира се да не са от тазседмичните им тв шоута :)

Днес реших да изгледам няколко мача. Това отдавна не го бях правил. По принцип в последно време гледам само цели шоута на WWE и TNA. Много рядко се случва да гледам отделни мачове, но днес се случи.

Super Crazy vs. Nunzio - from Velocity - 18 February 2006 - знам, че в условието на темата е казано да не пишем за мачове от настоящи шоута на WWE и TNA, но все пак Велосити не се коментира никъде. Мачът е сравнително добър, определено става за гледане. Обаче да си призная, очаквах доста повече. На сайта на WWE го изкарват кандидат за мач на годината, а определено няма нищо подобно. Да, има няколко по-добри изпълнения (особено от страна на Крейзи), но нищо повече. А и самият мач е не повече от 6-7 минути. Ще ме извиняват от WWE.com, но това не може да е мач на годината.

Samoa Joe vs Necro Butcher - from IWA MS - 12 January 2006 - това е реваншът от първият им мач, който беше много добър и специално заради него ми се пригледа и втория. Трябва да призная, че останах доста разочарован. Всичко започна добре като още при излизането си на ринга Necro взе един стол и започна сам да се удря по главата. Самият мач също започна добре, имаше няколко брутални изпълнения и това беше всичко. Вторият им мач въобще не може да се сравнява с първия. Нямаше чак толкова запомнящи се моменти, въпреки че и двамата отново се налагаха доста брутално. Публиката ми хареса. През цялото време подкрепяше и двамата участници.

Ricky Marvin vs Tiger Empreror - from NOAH - 2004 - Hair vs Mask Match - това е последният мач, който гледах днес и трябва да призная, че ми хареса повече от другите два. Мачът беше много добър и надмина всичките ми очаквания. Въпреки, че е от Япония, през по-голямата си част мачът беше в чист мексикански стил. Още в началото двамата започнаха да използват хватки от lucha libre-то. Имаше едно много добро изпълнение на Марвин, където той скочи от най-горното въже като прескочи предпазната ограда и се стовари директно върху Tiger Emperor, който беше сред публиката. Мисля, че падането не беше много безболезнено, защото паднаха върху едни стълби. Очаквах мачът да е бавен и методичен, но през по-голямата част той беше много забързан и напрегнат. Може би точно затова ми допадна толкова много. Горе-долу беше в стил, какъвто аз обичам. Самият мач беше доста драматичен към края и двамата се повдигаха от много мощни хватки, защото никой не искаше да изгуби. Много ми хареса един обратен суперплекс, който Марвин направи. Мача завърши с едно много яко изпълнение на Tiger Driver (не съм сигурен, че хватката се казва така, но имам някакви смътни спомени да съм го чувал). След мача ми беше много забавно, когато Tiger Emperor взе машинката за подстригване и довърши подстрижката на Марвин, който след нея остана с гола глава. Въпреки това накрая и двамата си стиснаха ръцете.

Тези мачове съм гледал днес. Ако до довечера изгледам нещо друго, ще напиша и за него. Сега отивам да коментирам iMPACT! :)

Posted Image

Днес ми се освободи малко време и затова реших да понаваксам с кеча. И така:

Mitsuharu Misawa, Yoshinari Ogawa & Takashi Sugiura vs Bison Smith, Nigel McGuinness & Dakota - NOAH 17 February 2006 - ок мач. За пореден път се уверих, че Misawa вече не е сред най-добрите кечисти на планета както беше през 90-те. Годинките си казват думата вече и то доста. Този мач освен това ми припомни нещо, което си мисля отдавна. NOAH наистина правят голяма грешка като не пушват gaijin кечистите си (gainin = всеки, който не е японец). За разлика от другите големи японски федерации в NOAH gainin-ите никога не са се пушвали силно. Обикновено са мидкардъри и най-много за няколко месеца да придобият статут на upper-midcarder-и и то само за 2-3 месеца и колкото да джобнат на някой японец. Хич не ми харесва тази политика. Разбирам я донякъде, но определено gaijin кечистите имат с какво да допринесат. Ето Bison Smith например спокойно може да бъде солиден мейн ивентър дори и само заради размерите си. Nigel Mcguinness & Doug Wiliams могат да бъдат много солидни отборни шампиони, а Low Ki & Ricky Marvin биха били перфектни шампиони на леката категория. Но за съжаление не са :(. Да се върна към мача, за първи път гледам Dakota в действия (даже за първи път го чувам!) и много ми хареса. Определено ще си издиря още неща с него;

Shinya Hashimoto & Keiji Muto vs Bad News Allen & Tony Halme - NJPW, April 1992 - Tony Halme = WWF`s Ludvig Borga, за който не знае. Забавен мач. Tony Halme ме изкефи на макс в този мач. Играеше си перфектно ролята, макар и да е ограничен на ринга като умения. Интересни конфронтации между Hashimoto & Halme и много face & heel heat;

Hiroshi Tanahashi vs Yuji Nagata - NJPW, 19 February 2006 - много добър мач, някъде около ****. Екскурзията в TNA направи чудеса за пуша на Tanahashi в NJPW. Никога не съм го виждал така да мачка и то все важни опоненти. Сега нещата около IWGP Heavyweight титлата на Lesnar стават много интересни и на практика има 6-7 възможни опонента.

Giant Bernard & Manabu Nakanishi vs Masahiro Chono & Hiroyoshi Tenzan - NJPW, 19 February 2006, IWGP Tag Team Titles - добър мач. Между ***1/2 и ****, според мен. Разказа си много добре историята. Бернард ми харесва в New Japan. Сега като се присъедини към Chono, Tenzan & co. нещата станаха още по-интересни.

Takeshi Morishima, Mohammed Yone & KENTA vs. Kenta Kobashi, Tamon Honda & Yoshinobu Kanemaru - NOAH, 17 February 2006 - много добър мач. Той беше изграден върху две основни неща: Morishima побяснява и най-вече buildup за KENTA vs. Kenta Kobashi. Още в началото KENTA нападна Kobashi и го преби много сериозно, което повярвайте ми, не се вижда всеки ден. Малко по-късно Kobashi побесня и му го върна в двойна доза. После пак KENTA, пак Kobashi и така до самия фанал на мача. Страхотни exchanges между двамата. Освен това Morishima & Yone (отборните шампиони на федерацията, както и потенциални бъдещи мейн ивентъри) се справиха добре и ми станаха по-големи любимци. Определено имат потенциал за главни звезди, но още им е доста рано;

Brock Lesnar & Shinsuke Nakamura vs Akebono & Riki Choshu - NJPW, 19 February 2006 - Мач-атракция! Не очаквах класика и не получих класика, а просто забавен мач атракция. Всички се представиха добре и задължително искам Brock Lesnar vs Akebono - IWGP Heavyweight Title match!

След вчерашния ден изпълнен с емоции(и алкохол :w )реших днес да си почина и разпусна с малко кеч :) И така ето какво успях да сглобя като се старах да има от всичко по малко:

1.Samoa Joe vs Necro Butcher 2-взех,че и аз го изгледах този мач и честно да ви кажа мача беше ОТВРАТИТЕЛЕН!Наитина съкваше откъдето и да го погледнеш.След първия им мач,който стана много як очаквах нещо подобно,а всъщност това се оказаха едни загубени десет минути.Както и да е минавам нататък.

2.CZW- Nick Mondo vs Ric Blade Barbed Wire Ladder Match въпреки това,че не съм особено голям фен на CZW трябва да си призная,че Sick Nick Mondo ми е един от любимците изобщо.Блейд рулз също така,че мача определено ми се хареса.Е всъщност затвърди ми впечатлението,че повечето CZW мачове са просто hardcore spotfests без каквато и да е била психология,а пък и селинга е на много ниско ниво.Нищо де трябва и такива работи понякога.Скока на Блейд от тавана върху масата-HOLLY SHIT,HOLLY SHIT,HOLLY SHIT!!!

3.CMLL Ricki Marvin & Virus & Volador Jr. vs. Los Habana Brothers-

Леле ако знаете от колко време не бях гледал нещо мексиканско,а как ми се беше пригледало.Направо грейнах като видях,че го имам това.

Наистина просто обожавам Луча Либре!!!

Мача беше страшно забавен изпълнен със много добри изпълнения,абе тотално рулираше.Лол само как се облещих като чух да споменават Рики Ромеро(мексикански кечист,който почина преди около месец на преклонна вече възраст) в този мач!!Накрая добре,че разбрах,че всъщност кечиста е Роки Ромеро от ROH. :) Да се върна към мача наистина напълни ми душата,а Рики Марвин и Volador Jr. рулират тотално!!!

4.Jumbo Tsuruta vs. Terry Funkето един олд скуул мач все пак както казах стремих се да има от всичко по малко.

На пръв поглед мача изглежда доста бавен и на моменти даже скучен,но просто трябва да вникнеш в самата философия на мача и тогава всичко ще е ОК.Определено много хубав мач като накрая напрежението се дигна до краен предел.Тери ownz,Tsuruta ownz така,че всичко е перфектно.

5.WCW-Bret Hart vs. Chris Benoit in memory of Owenтова е мача,който двамата решиха да направят в памет на Owen Hart,който беше починал ако се не лъжа 2 месеца по рано.Dream Match!!!Може би едно от малкото хубави(ако не и единственото) неща на Брет в WCW и за съжаление с такъв лош повод :( .Иначе двама от най-техничните кечисти в историята на кеча се сблъскват за да направят великолепен мач,който ми напълни душата.Замислих се колко хубаво щеше да бъде ако Брет не беше получил тази нелепа контузия и беше продължил да се бие.Дам след фалита на WCW щеше да остане без работа,но в следващите няколко години се откриваха страхотни възможности за него.Както и да е отплеснах се.

И така черешката на тортата:

6.NOAH 3/1/03 Mitsuharu Misawa vs. Kenta Kobashi-THAT WAS FUCKIN AWESOME!!!Може би най-добрия мач,който съм гледал изобщо.Мач перфектен във всяко едно отношение.Исинска Класика!!!

Двамата се размазаха от суплеси като след всеки един падаха на глава,дори и Misawa хвърли Кобаши от рампата,който падна на врат на твърдия под!!!Тези двамата са просто ИСТИНСКИ КЕЧ ЛЕГЕНДИ,като всички мачове,които съм гледал с тяхно учстие са awesome!

А и да кажа,че мача свърши със BURNING HAMMER!!!,което ме разцепи тотално!

Еми това е повече от доволен съм от това,което изгледах днес,а като се замисля още какви хубави работи ме очакват тея дни......

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

В духа на дискусията:

CMLL Ricky Marvin & Virus & Volador Jr. vs. Los Habana Brothers - oпределено много забавен мач. Тя цялата им вражда е била много забавна, но за съжаление въпреки че намерих и трите мача имах възможността да сваля само един, и аз избрах този последния като явно не съм сбъркал. Marvin е страхотен high-flyer, eдин от най-добрите в бизнеса, а и другите кечисти в мача си ги бива. Много интересно е да видиш Rocky Romero & Ricky Reyes да се бият в такъв стил и после да си пуснеш тяхен мач от ROH.

Samoa Joe vs Necro Butcher 2 - дам и аз бях много разочарован. Имаше няколко добри момента, но като цяло този мач беше с пъти по-слаб от първия;

NOAH 3/1/03 Mitsuharu Misawa vs. Kenta Kobashi - HELL YEAH! И на мен това ми е един от най-любимите мачове. Ето това е чиста ***** класика! Феноменален мач!

WCW-Bret Hart vs. Chris Benoit in memory of Owen

Jumbo Tsuruta vs. Terry Funk

Ricky Marvin vs Tiger Empreror - from NOAH - 2004 - Hair vs Mask Match

А ето това са три мача, които отдавна се каня да гледам, но все изниква нещо друго или все не намирам време. Всъщност Брет срещу Беноа съм го гледал, но още 1999 и почти нямам спомен от него. Някой ден ще се наканя да ги изгледам, защото и трите знам че минават *** бариера. Иначе сега съм си приготвил едно супер-шоу от 1985 (AWA SuperClash) и се надявам днес или най-късно утре да го изгледам :)

Вчера се натъкнах на един мач от BJPW и реших да го изгледам веднага! Това е първия мач от тази федерация, който гледам, но няма да е последния!

BJPW Jun Kasai vs Mitsuhiro Matsunaga

Barefoot Thumbtack Deathmatch

Мача ми хареса. Имаше естествено доста бруталности, но не се изляха реки от кръв. За сметка на това обаче в мача имаше няколко доста забавни spot-а и определено имаше история, нещо което рядко се вижда в Deathmatch-ове! Беше един наистина забавен мач и въпреки, че липсваха кой знае какви технични изпълнения не бих го определил като слаб мач, а дори напротив! :)

И така, най-после изгледах AWA SuperClash. Като човек гледал повечето от основнит работи от WrestleMania 1 мога само да ви кажа, че AWA SuperClash oт същата година (1985) тотално OWN-ва WM 1 откъм качество на мачовете. Направо няма място за сравнение, но сега по-конкретно. Като за начало факта, че шоуто е на стадион го прави с много приятна атмосфера. Oсвен това на шоуто има кечисти от 5 федерации и то все големи федерации! Коментарът беше другото нещо, което ми напълни душата. Може да беше само един коментатор, но се справяше с работата си перфектно, за което заслужава едно голямо евала! Преди почти всички от мачовете имаше интервюта с кечистите, а след мачовете основно интервюта с победителите. Така че определено ми се понрави факта, че шоуто беше пълно с промота. Да се насочим към самите мачове обаче:

1) Steve Regal © vs. Brad Rheingans - AWA Light Heavyweight Title - Този мач беше приличен, но само толкова. Иначе добре си свърши задачата де, а именно да наелектризира феновете. Някой да не взема да се обърка. Въпреки подобното име това не е Steven/William Regal. Това е друг кечист - "Mr. Electicity" - който ми хареса.

2) Sherri Martel vs. Candi Divine © - AWA Women`s Title - Очаквах пълна скука, а то се получи един от по-забавните мачове от шоуто. Много приятна изненада. Sherri Martel ми се стори както много кадърна на ринга, така и доста hot (да не повярва човек). Шери си играеше перфектно "побъркания образ", а Candy също не беше никак зле като умения. Като изключим може би най-лошият top rope splash, който някога съм виждал, това беше един добър мач;

3) Jumbo Tsuruta, Giant Baba, & Genichiro Tenryu © vs. Harley Race, Bill & Scott Irwin - Asian Six Men Tag Team Titles - Вторият mark out мач от това шоу (първият беше Шери Мартел в действие)! Baba, Tsuruta, Tenruy!!! Bill Irwin по-принцип ми е забавен с този свой "див" образ, но в отбор с Scott Irwin рулира още повече! Харли си е Харли и мачка, а специално в този случай, а и не само в този случай, Tenruy stole the match! Добър мач;

4) Little Tokyo © vs. Little Mr. T - NWA Midget Title - Не очаквах много, но беше забавно, особено комедийните моменти. Токио е добър хийл, а Малкия Ти си го бива с тази негова походка;

5) Mil Mascaras © vs. Buddy Roberts - IWA World Heavyweight Title - Уха! Яко! Маскарас! Макар и кратък мачът ми хареса. Винаги си е удоволствие да се гледа мач на Маскарас oт по-младите му години;

6) Kerry Von Erich © vs. Jimmy Garvin - WCCW Texas Title - Кери беше ОВЪР! Забавен мач, който даде на феновете каквото искаха - Kerry Von Erich! Жалко, че Kerry имаше много лични проблеми иначе можеше да стане една от най-големите легенди на кеча, не че сега не е легенда де, но имаше много повече потенциал. Kerry rules!

7) Greg Gagne, Scott Hall, & Curt Hennig vs. Ray Stevens, Nick Bockwinkel, & Larry Zbyszko - старите звезди на AWA срещу новите звезди на AWA. Този мач ми хареса много. Ветераните са страхотни в ролите си, а младоците не им отстъпват с нищо. Обожавам Hennig (Mr. Perfect) в AWA! Скот Хол тук е още зелен, но пак ми хареса. Трябва да си издиря малко неща с Hennig & Hall като отбор, защото ми харесаха, а и винаги съм чувал добри неща за отбора им. Ех, AWA си е страхотна федерация, но лошите бизнес решения я прецакаха и нея. Е това, както и факта, че Винс Макмеън открадна всичките им читави звезди...

8 ) Road Warriors © vs. The Freebirds (Terry Gordy & Michael Hayes) - AWA World Tag Team Titles - DREAM MATCH!~ Два от най-великите отбора на всички времена един срещу друг! Много яко! Типичен ЛОД мач, хареса ми като цяло;

9) Krusher Khruschev, Ivan & Nikita Koloff © vs. The Crusher, Dick the Bruiser, Baron Von Raschke - NWA World Six Man Tag Team Titles - Три от най-големите AWA легенди срещу трима кечисти от NWA. Шоу! Ок мач в техническо отношение, но пък fun като цяло. Обожавам Nikita Koloff, Ivan Koloff също ми е любимец, Барона винаги ми е бил забавен, а да гледаш мач с Crusher & Bruiser си е чест;

10) Sgt. Slaughter © vs. Boris Zuhkov - AWA America`s Title - Ето го отново този типичен кеч похват, при който се слага един нетолкова важен мач преди важните мачове, за да може публиката да си възстанови силите. Този мач беше свиреп brawl, точно в стила на Slaughter. Добър беше;

11) Jerry Blackwell vs. Kamala - $10,000 Bodyslam Match - Мач атракция, който ми хареса повече отколкото очаквах! Камала тук рулира, а Блакуел sell-ва много добре за човек с неговите размери;

12) Rick Martel © vs. Stan Hansen - AWA World Heavyweight Title - Ето на това му се вика WILD BRAWL! Мартел винаги съм го харесвал повече докато беше в AWA и винаги съм бил на мнението, че точно както и много други кечисти, WWE го разводниха. Хансен както винаги рулира на макс. Двамата се биха из целия стадион и определено останах доволен от видяното (всъщност, това го гледам за втори пък, но както и да е);

13) Ric Flair © vs. Magnum TA - NWA World Heavyweight Title - Естествено мача на вечерта ;). Eй, Магнъм РУЛИРА!

Като цяло много добро шоу се оказа това и за пореден път ми се затвърди мнението, че AWA RULES!

• 2 weeks later...
nWoHulkster

Тези дни съм изгледал следното:

El Gigante vs The Great Muta - от NJPW - DREAM MATCH!~ Голям фен съм и на двата образа точно от този период (средата на 90-те). Очаквах нещо забавно, а то беше почти squash и то не squash за "големеца", а squash за Муто :D, което ме изненада приятно. Всъщност, това май беше единственото нещо, което ми хареса в мача. Лошо няма де, обожавам Муто, а и това си е мач-мечта, така че не съжалявам, че го гледах. Това отива в колекцията ми. По принцип там вече отиват само или много добри неща, или неща с историческа стойност, или неща, които имат някаква сантиментална стойност за мен. Този мач попада в последните две категории, така че...

Lionheart (Chris Jericho), Juventud Guerrera, Jushin Liger, Gedo vs Ultimo Dragon, Rey Mysterio Jr., Lance Storm & Yuji Yasuraoka - от WAR - ей адски гадно значи! :x Този мач беше много кофти clip-нат, а беше страхотен. Определено ми хареса това, което видях, но друго си е да гледаш целия мач, а не clip-ната версия. Ех :(;

Mitsuharu Misawa vs Toshiaki Kawada - AJPW, от 22 January 1999, за Тhe Triple Crown - класика, която не бях гледал. Когато тези двамата се бият един срещу друг мачовете никога не падат под **** и това не беше изключение. Много добър мач, особено като се има впредвид, че Kawada си счупи ръката по средата на мача!!! Kawada обаче си потвърди репутацията на едно от най-коравите копелета в историята на кеча и изкара мача докрай. Нещо повече, поради факта, че беше със счупена ръка Kawada сътвори нещо, което се коментира и до ден днешен - Ganso Bomb!!! Мдам, който не знае в този мач дебютира легендарният botch-нат powerbomb, който днес е известен като ganso bomb (името ganso bomb е измислено по-късно от някой по Интернет, но не помня кой :(). Само Kawada може да прецака движение и да го направи легендарно! Евала Toshiaki, евала Kawada!

Dr. Wagner, Mistico, Shocker vs Ultimo Guerrero, Hector Garza, Tarzan Boy - oт CMLL - УАУ! Страхотен мач, просто страхотен. Обожавам CMLL!

Shinsuke Nakamura vs Naofumi Yamamoto - NJPW, от 25 December 2005 - Nakamura рулира, но реших най-после да видя аджеба защо New Japan изведнъж започна да пушва Yamamoto толкова сериозно. До вчера той беше просто young lion, а днес вече е единият от трите най-големи проспекти на федерацията (другите двама са Nakamura & Tanahashi). Бях гледал малко неща с Yamamoto, но малко и маловажни. Това тук е може би най-важният му мач до този етап (говорим за края на 2005). Признавам си не очаквах много от мача. И двамата кечисти имат малко опит, особено Накамура, който я има 3 години опит в кеча, я не. И само да отбележа, за малкото си опит Накамура е СТРАХОТЕН като умения! Евала, super rookie (стар прякор на Накамура)! Да се върна към самия мач, определено ми хареса. Както повечето добри кеч мачове започна бавно, но с течение на времето стана доста драматичен. По едно време, когато Nakamura заключи Yamamoto в shining triangle (една от запазените submission хватки на Nakamura) Yamamoto започна да го рита директно в ЛИЦЕТО, после backdrop suplex и публиката полудя! Yama-moto, Yama-moto, Yama-moto!!! Ествествено накрая Nakamura спечели сблъсъка, но Yamamoto излезна моралния победител. Държа се много равностойно и даже той доминираше мача през повечето време. Yamamoto си има нов фен, а бъдещето му изглежда много ярко.

Steve Austin vs Brial Pillman - от WCW COTC 25 - очаквах много повече, но какво да се прави - мачът беше кратък :(. Добър мач, но определено ми се искаше нещо по-така, особено като знам на какво са способни участниците в него;

Triple H vs Taka Michinoku - за WWF Title - бях чувал много добри неща за този мач, но споменът за него ми се губеше. Или не съм го гледал преди, или не съм го запомнил. Както и да е. Много забавен мач! HHH made Taka look like million dollars! Просто направо повярвах, че Така ще го победи и ще стане шампион. Много убедителни nearfalls. Както казах, много забавен мач!

Shawn_Michaels

Owen Hart vs British Bulldog - WWF 26.02.1997

Мача е за първата Европейска титла(провежда се в Германия до колкото разбрах :) ) и е доста добър.Учудиха ме двамата на какви неща са способни,особено Дейви Бой Смит :) ,макар че не съм гледал малко мачове и с двамата,но тук показаха един колегиален и доста техничен мач като имаше и забавни изпълнения

Psycho Sid vs Bret Hart - RAW 17.02.1997

Не толкова добър мач,но все пак Сид печели титлата :) ,имам какво да се види.Сид не показа кой знай кви умения,но си мачкаше както той си знае,но като цяло Брет Харт изнесе мача и то мъчително,накрая имаше и намеса на Ледения както и Гробаря се появи накрая,интересно беше :)

410e8-1526197995-500.jpg

Brock_Lesnar

Чакай и аз да напиша нещо,че тука си стана пълен монолог :)

Днес гледах RAW от 31 януари 2005-та,по-точно втората част от него,в която имаше само мачове - Крис Джерико и Крис Беноа се изправиха в мач за титлите на двойки срещу Съпротивата от страна на Конуей и Силван,мачът не беше никак лош,но завърши с двойна дисквалификация на шампионите.После имаше още един добър мач - HBK & Orton vs HHH & Flair - приличен мач като за седмично шоу с доста намеси на други кечисти и предмети.Накрая мейн-ивента беше Кейн срещу Снички в клетка - слаб мач,като Кейн накрая го смаза след опита на Снички да го удари с вратата на клетката.Абе прилично RAW-че стана.

RAW 04.06.01 - Steve Austin vs Chris Jericho - Мач за WWF титлата,който беше доста интересен със специален inforser Мик Фоли,Jericho имаше отлични възможности на няколко пъти да спечели титлата,но не успя,доста добър мач се получи обаче и Остин задържа.

SmackDown 05.04.01 - Chris Jericho vs Triple H - Мач за IC титлата.Джерико по това време беше IC шампион,този SD! се пада точно след КечМания 17,от която почна доминацията на Ледения и Трите Хикса,и тъй като Стив Остин вече беше WWF Champion оставаше само и ННН да стане IC шампион,после се сещате как се развиваха нещата,добре че после си загубиха титлите на двойки месец и половина по-късно от Беноа и същия този Джерико,когато Трите Хикса се самоконтузи.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Днес гледах един мач, който свалих преди няколко часа просто защото представляваше огромен интерес за мен да го видя. Мача беше:

Hart Foundation (Owen, Bret, Bulldog, Pilman, Neidhart) vs Austin, LOD, Goldust, Shamrock

Трябва да призная, че самите участници в мача сами по себе си вече го правеха повече от интересен. Коментарът обаче беше на немски, което не беше добре за мен, но го преживях. Все пак кечът е предимно визуално изкуство. И 10-мата на ринга се справиха доста добре като трябва да кажа, че Остин се издъни на едно-две места, което беше неочаквано за мен. Визирам слабия удар със стол в коляното на Оуен и не много добре изпълнената Преса на Лу Тес! Това обаче бе едва началото на мача и по-късно той напълно се реваншира за тези две грешки.

Историята в мача бе добре разказана поне според мен. Началото беше леко мудно. Остин и Брет започнаха мача и макар Брет да е известен с методичната си работа трябва да кажа, че имаше доста размотаване по ринга между отделните хватки. Това обаче трая само няколко минути. След това взе да става интересно, оборотите се вдигнаха и всички показаха завидни умения. Поради факта, че мача беше само около 30 мин. (не са малко, но все пак бяха 10 участника!) не всички имаха възможност да бъдат на ринга достатъчно време. Това обаче е характерна черта на тези видове мачове. След като мача навлезе в основната си част Остин издърпа Оуен около сглобката и му заудря коляното в нея, след което го удари и със стол (слаб удар!). Малко след това Оуен беше изведен от ринга от съдии. Мача продължи и Брет постави Остин в същото положение, в което беше брат му с малката разлика, че вместо със стол го удари с нещо друго (удара беше добър за разлика от този на Остин!). След това и Остин беше изнесен, което някак си ме накара да си помисля, че това е някакъв специален тип мач и така се елиминират. Мача продължи и беше един от наистина добрите мачове, които съм гледал тази седмица.

Хареса ми много и това как цялото семейство Харт седеше на първия ред и беше въвлечено в мача. Първо когато Брус се опита да спре Остин и след това на края на мача, когато всички се включиха в масовия бой.

Като цяло стана един наистина добър мач за 5 срещу 5! Знам, че доста изписах, но който няма време да гледа пише повече за малкото, което е видял! :)

Shawn_Michaels

Ами кратък коментар за твоя мач кво да кажа,това беше един от първите мачове,които гледах на PC-то си :) .Пък за Брет и методичната му работа,тя представлява точно размотаване :) и понякога е малко скучен точно заради тая методична неразнообразна тактика.Но мача не е лош даже си е събития с цялата Харт фамилия на лице(показаха интересни работи),въобще както каза всички тия кечисти дето са се събрали сами по себе си правят мача.А и лош Леден не е зле - особено такъв психо като едно време към изкачването върха на федерацията

410e8-1526197995-500.jpg

Не съм склонен да се съглася, че методичната работа на Брет означава размотаване. Дори напротив... Той не е от бързите атлети , но рядко го виждам да се разхожда безцелно из ринга. След едно-две поваляния, които направи той просто започна да се разхожда из ринга без някаква цел, а същото правеше и Остин. Може би надъхваха тълпата, но коментатора толкова силно викаше, че не можах да разбера дали наистина е така... Това обаче бе само в началото... После мача наистина беше добър поне според мен.

П.С. Между другото точно на теб ти благодаря, че имах възможност да го гледам, защото го изтеглих от твой пост! :)

nWoHulkster

Hart Foundation (Owen, Bret, Bulldog, Pilman, Neidhart) vs Austin, LOD, Goldust, Shamrock - Не съм го гледал от 2-3 години насам, но имам много добри спомени за този мач. А и Брет Харт & mat work F`N OWN!~ :)

За последните 2-3 дена, през които общо взето се шматкам по цял ден и не правя нищо, освен че играх малко EWR (пак нанесах мръснишки удари по WWE като им откраднах една от най-големите звезди и трима от най-добрите кечисти мухахаха, ще ги докарам до фалит мамка им ;t ) изгледах следните неща:

Keiji Muto vs Nobuhiko Takada - 4 January 1996, за IWGP Heavyweight Title - според много хора това е един от най-лошите мачове на Муто, но на мен ми се видя приличен. Виждал съм и по-лоши. И все пак мача си беше голямо зрелище. Мачът е в Меката на кеча в Japan - Тhe Tokyo Dome и публиката е малко над 60 000. Освен това мачът се състои точно в разгара на легендарната вражда между NJPW & UWFi, враждата, от която Eric Bisсhoff изплагиатства идеята за nWo. И не на последно място, публиката е феноменална в този мач! Овацията, която дадоха на Муто беше една от най-силните, да не казвам и най-силната, която някога съм чувал! Феноменално! Самият мач беше ок, с малко много matwork, но какво да се прави. Аз лично се надявах мача да прилича повече на Takada vs Hashimoto от същата година, тоест с повече ММА вътре, но уви, Муто мрази ММА... Този сблъсък е доста важен в исторически план, тъй като тук Такада стана IWGP Heavyweight, което беше голям удар срещу New Japan - главната звезда на конкурентната федерация, федерация съставена основно от бивши кечисти на New Japan, стана световен шампион на New Japan!!! След мача Shiro Koshinaka излезна и предизвика Такада, но Такада насочи вниманието си към втората главна звезда на New Japan след Муто - Shinya Hashimoto! Предизвика го нещо, Хашимото се качи на ринга, застанаха нос в нос, а публиката щеше да изкърти покрива на Tokyo Dome! Този мач задължително отива в колекцията ми!

Ted Dibiase vs Ric Flair - от UWF, за NWA World Heavyweight Title - един от най-добрите и легендарни wrestling angles of all time! Ted Dibiase (главен хийл) от повече от година насам се мъчи да получи title shot срещу Ric Flair и сега най-после го има! Точно преди мача обаче, на ринга излиза един от главните фейс-ове на федерацията "Captain Redneck" Dick Murdoch. Murdoch казва на Dibiase, че Dibiase е страхотен кечист, но въпреки това не е способен да победи Флеър и затова Murdoch настоява Dibiase да му отстъпи мястото си в мача. Dibiase заявява, че се е бил прекалено дълго за тази възможност, че е бил North American шампион по-дълго и повече пъти отколкото всеки друг кечист включително и Murdoch, за който казва, че е изпята песен. Това никак не се харесва на Murdoch и той удря юмрук на Ted Dibiase. DOUBLE TURN!!! Ted Dibiase е разкървавен, идват докторите и го изкарат. През това време Флеър злорадства. След малко виждаме шефа на UWF "Cowboy" Bill Watts, който ни информира, че Ted Dibiase не е в състояние да се бие, но настоява да се бие. Watts ни казва, че ще позволи на Ted Dibiase да се бие, но Ted ще носи отговорността. Освен това Bill ни предупреждава да изкараме децата от стаята и ако сме със слаби сърца да изгасим телевизироза, защото следващия мач ще е брутален и кървав! Така стигаме до мача, в който Флеър спуква разкървавение Dibiase от бой, но Dibiase не се предава. Накрая идва Dick Murdoch и всичките мечти на Ted Dibiase да стане световен шампион отиват по дяволите! И така, в 10 минути екранно време се прави double turn, Ted Dibiase става МЕГА като фейс овър заради куража си, Dick Murdoch получава МЕГА heel heat заради heel turn-a, започва се вражда между тях двамата, титлата се представя като най-важното нещо на света! Един от най-добрите angles of all time, няма никакво съмнение!

Genichiro Tenruy vs The Great Muta - от WAR - УАУ! Много забавен мач се получи!

Raven vs Hak vs Bam Bam Bigelow - hardcore match от WCW Uncensored 1999 - това съм го гледал преди 7 години и сега го гледах за втори път. Не мога да кажа, че бях много впечатлен. Забавен мач и това е;

Hiroshi Hase & Kensuke Sasaki vs The Great Muta & TNT - NJPW, 19 July 1991 - добър мач, със солидно количество кръв, но това можеше да се очаква щом е с The Great Muta ;). TNT вероятно ви е по-известен като Savio Vega от WWF и IWA: Puerto Rico. ТНТ не ми хареса много тук, но поне пасваше като партьор на "побърканият крал на нинджите" The Great Muta. Hiroshi Hase & Kensuke Sasaki са отбор от топ 100 на всички времена;

Steve Austin, Gary Young, Jeff Gaylord and Skandor Akbar vs Jeff Jarrett, Eric Embry, Bill Dundee and Percy Pringle - USWA, 8 Man Toughman Texas Tornado Tag Team Match - Memphis wrestling = FUN! Този мач не беше изключение. Правилата бяха следните: когато някой бъде туширан противниковият отбор избира един кечист от опонентите им и получава правото да го бият всичките четирима наведнъж в продължение на 40 секунди. После ако този пребитият не стане до 10-тото отброяване противниковият отбор печели мача. Както казах, забавен мач. И между другото, тук Jeff Jarrett беше неземно ОВЪР!

Hayabusa & The Great Sasuke vs Tetsuhiro Kuroda & Mr. Gannosuke - FMW, от 5 May 2001, 15,000 Volt Octagon Cage Fire Bomb Death Match - поредното hardcore творение, което не ми хареса много. Е пак беше много по-добре от 90% hardcore мачовете на CZW де ;). Имаше 2 яки експлозии, но хич не ми хареса къде беше сложена втората. Много anti-climatic се получи. Добре че съм Hayabusa марк (на образа, не на мачовете на кечиста), та този мач ми беше забавен;

Lou Thesz vs Masahiro Chono - NJPW, 26 December 1990 - последният кеч мач на ЛЕГЕНДАТА (не само буквата Л трябва да е главна тук, а всичките! Толкова голям легенда е той) Lou Thesz. Lou тук е над 70-годишен и се справи сравнително добре за 70-годишен дядка. Вярно прецака 1-2 движения, но му е простено. Любимият момент от мача ми беше, когато Lou прецака един суплекс, а публиката вместо да почне да вика "you fucked up, you fucked up" както би почнала една американска публика, започна да скандира името на Thesz. Ето това е уважение и затова американската публика (особено mainstrеam публиката) като цяло са група бOклуци в сравнение с японската публика;

Тhe Great Muta vs Sting - NJPW, 22 November 1992 - малко по-различен мач от другите им сблъсъци, които съм гледал, защото беше повече slow-paced и с по-малко spots. Добър мач, макар и финалът му да ми дойде като неприятна изненада (беше много изведнъж и то не по много логичен начин);

Akira Taue vs Naomichi Marufuji - NOAH, от 5 March 2006 - това беше много по-забавно отколкото очаквах. Макар и на възраст Taue все още е способен на добри мачове. В този специално имаше няколко много cool spots, които ми се понравиха значително. Малко ми е странно решението за победа на Marufuji, но лошо няма, на публиката й хареса;

Mitsuharu Misawa vs Takeshi Morishima - NOAH, от 5 March 2006 - по принцип това е първият singles мач с Morishima, който гледам и трябва да си призная, че бях впечатлен. Misawa вече далеч не е най-добрият кечист на планетата както беше едно време, но специално в този мач се справи много добре, за разлика от доста от предишните му мачове. Мачът издигна Morishima на едно ново ниво, но съм раздвоен дали правилният човек победи. По реакцията на публиката си личеше, че искат Morishima да победи, но пък от друга страна може и да му е леко рано за толкова голяма победа. По-скоро клоня към варианта за rematch след около половин година и победа на Morishima тогава. Искам да похваля и финала на мача btw, тъй като ми хареса доста;

Kenta Kobashi vs KENTA - NOAH, от 5 March 2006 - определено добър мач, но очаквах малко повече. Мачът тръгна много добре, но после нещо не ми се понрави чак толкова. Хубавото е че този мач имаше възможно най-добрият изход. Още е много рано, ако въобще някога дойде времето, KENTA да взима победа на Kobashi. Точно за това този мач беше перфектен в booking отношение. KENTA беше повече от равностоен на легендата Kobashi. Освен това, KENTA стана ЧЕТВЪРТИЯ човек, който е бил туширан след Burning Hammer, което го издига на ново ниво. Когато Kobashi използва Burning Hammer (макар и wrist-clutch версия), за да повали свой опонент значи този опонент трябва да е МНОГО корав щом Kobashi не е решил да използва един от другите си 7-8 финишъра ;). Така като гледам имам чувството, че NOAH лека-полека изграждат образа на KENTA за преместване в тежката дивизия, което чесно казано ми се нрави доста. Единственото ми оплакване за Burning Hammer-а, е че според мен дойде малко anti-climactic, но като цяло пак съм доволен.

nWoHulkster

Kensuke Sasaki & Florida Brothers vs Kikutaro, Space Lone Wolf, & Masked Volcano - oт 12 February 2006 - спукал съм се да се смея. The Florida Brothers рулират, а като прибавиш Sasaki към тях нещата стават още по-забавни;

13 man battle royal: Minoru Suzuki vs KENSHIN vs Nobutaku Araya vs Ryuji Hijikata vs Kaz Hayashi vs Nobukazu Hirai vs TAKA Michinoku vs Brute Issei vs AKIRA vs Akira Raijin vs Akira Hokuto vs Masanobu Fuchi vs Kikutaro - от 12 February 2006 - отново доста забавен комедиен мач. Имаше прекалено смешни моменти, за да ги спомена всичките. Kikutaro рулира както обикновено, TAKA Michinoku краде парите от касата, трите Akira сформират съюз, всички се крият зад Brute Issei, абе все весели работи;

Kensuke Sasaki & Kenta Kobashi vs Genichiro Tenryu & Katsuhiko Nakajima - от 12 February 2006 - Много добър мач! Цялата идея на този мач беше Kensuke Sasaki да се изправи срещу ученика си Katsuhiko Nakajima за първи път. И преди съм го, но пак ще го кажа: Nakajima rulz отвсяке, а е само на 18 години. Не ми се мисли колко добър ще е след 4-5 години. В този мач Sasaki & Kobashi спукаха Nakajima от бой, направо ме хвана жал за момчето. Също ме хвана и много жал за Genichiro Tenryu. Този човек заслужава едно огромно евала, тъй като за своите 56 години яде прекалено много бой, Flair ряпа да яде пред Tenruy в това отношение. Сериозно, когато Kobashi почна да прави легендарната си chop серия в ъгъла на Tenruy имах чувството, че Tenruy всеки момент ще тупне на земята мъртъв (е вероятно това е била идеята и Tenruy просто е sell-вал много добре както винаги прави). Всеки път като видя Kobashi да прави chop на Tenruy се сещам как преди година в един отборен мач Kobashi толкова много и толкова силно беше chop-вал 56-годишния "Мr. Puroresu" Tenryu, че гърдите на Tenruy започнаха да кървят и кръвта шурна като река! Евала Tenruy! Обратно към мача, както казах, доста добър мач. Определено отива в колекцията ми;

Brock Lesnar vs Randy Orton - WWE, от 5 September 2002 - ей това не бях го гледал от 4 години и добре че беше Brock_Lesnar да го постне и да ме подсети да го видя пак. Доста забавен squash. Brock rulz, a Orton = Brock`s bitch :P ;

Shinya Hashimoto vs The Barbarian - NJPW, от 16 Април 1994 - двама от най-stiff кечисите в историята на кеча един срещу друг = яко! Очаквах повече от този мач, но беше просто extended squash за Hashimoto. Този мач ми напомни колко много ми липсва Hashimoto :(;

British Bulldogs & Kenta Kobashi vs Dan Kroffat, Doug Furnas & Masa Fuchi - AJPW, от 19 November 1989 - FUN, FUN and FUN! След като преди няколко дена се завърза дискусия в един смарк форум нещо ме изби много носталгично настроение към AJPW от 90-те и края на 80-те, или иначе казано най-добрите heavyweight мачове в света по това време period! И така за последните два дена съм свалил точно 1.4 GB класически мачове от All Japan Pro Wrestling. Този беше първият мач, който изгледах от сваленото. Страшно забавен мач, разбих се отвсякъде. Kroffat & Furnas мачкат тотално, а Davey Boy Smith беше може би най-забавното нещо в мача. Малко кофти, че The Dynamite Kid вече не беше същия тук. Тук вече беше спрял стероидите, беше доста смален и нещо не беше в много добра форма, но все пак беше ок. Много забавен мач, който определено ме кара да искам да погледам още classic All Japan, само че не знам дали ще мога да инвестирам време в гледането на classic All Japan, тъй като гледането е доста трудуемко поради факта, че мачовете са дълги. Към момента много ми се иска да седна един ден и да проследя еволуцията на Misawa, Kawada, Taue, Kobashi, Akiyama и компания като изгледам нещата подред, като почна разбира се от 80-те. Ще видим дали ще съумея, но определено ще изгледам няколко мача от тази велика ера!

nWoHulkster

Я да взема да постна аз в тази тема отново, че вас като ви гледам нещо ви домързява :)

Мислех друго да гледам тези дни преди iMPACT-а, но си свалих тези неща и ми се пригледаха. Все още има надежда де. До неделя имам много време, така че може и друго да изгледам, ако ми дойде музата. И така:

Giant Bernard, Shinya Makabe & Toru Yano vs Yuji Nagata, Manabu Nakanishi & Naofumi Yamamoto - NJPW, 5 Februaru 2006 - Кратък, но горе-долу забавен мач. Голяма изненада беше човекът, който бепе тупиран (Nagata), но все пак към момента образа на Bernard е по-важен. Малко ми е кофти за Nakanishi, тъй като от 2-3 месеца насам образът му няма почти никаква посока за развитие и просто си седи ей така, без да прави нищо особено. Сега поне му дадоха малка история с Yamamoto. Тук е момента да отбележа колко съм pissed off, че още не са пуснали шоуто с Lesnar vs Akebono :x. Ааааа, ще се караме с мързеливите тайландци (ето ви интересен факт: огромната част от японския кеч в последните 2-3 години се пуска в нета от една тайландска release група :))!

Colt Cabana & GENTARO vs Osamu Namiguchi & Yoshito Sasaki - Zero-One MAX, 26 January 2006 - Естествено, че този мач го свалих заради толкова популчрния в България GENTARO :lol: ... Сериозно сега, мачът беше забавен, особено в началото с Colt Cabana на ринга. Colt RULZ! По едно време в мача Колт направи така, че почна да танцува с единият от опонентите си, музиката му тръгна по звуковата система, а аз се спуках от смях. Колт RULZ! Искаме Colt в TNA!

Ikuto Hidaka vs Sonjay Dutt - Zero-One MAX, 17 November 2005 - як spotfest! Макар и на моменти да ми се стори прекалено стереографиран и изкуствен, пак си беше доста забавен мач.

Minoru Fujita & Ikuto Hidaka vs Steve Corino & Y2P-160kg - Zero-One MAX, 25 February 2006, ZERO1-MAX Intercontinental Tag Titles - Hidata & Fujita определено са един от топ отборите в кеча днес. Yutaka Yoshie (Y2P-160kg) беше един от любимците ми в NJPW, а сега в Zero-One MAX определено отново е забавен с новия си маскиран образ. Солиден мач като цяло, нямам оплаквания. Така като гледам вече ще си имам още един любим активен отбор - Yoshie & Corino:

Kensuke Sasaki & Katsuhiko Nakajima vs Arashi & Kaz Hayashi - АJPW, 8 January 2006, All Asia Tag Team Titles - този мач ми се понрави доста. Sasaki & Nakajima са ми един от най-любимите отбори в момента и този мач затвърди това убеждение у мен;

Kenzo Suzuki & Toshiaki Kawada vs Razor Ramon HG & Tajiri - Hustle, 12 March 2006 - яко! Забавен hustle style мач. Всичките участници рулираха, особено HG. Розовите прашки на Кензо бяха супер лол, но естествено звезда на мача, както обикновено, беше чатала на HG! Ей, този човек ме спуква :lol:;

Kazuyuki Fujita vs Hiroshi Tanahashi - NJPW, 5 June 2004, IWGP Heavyweight Title - Младата надежда Tanahashi се опитва да спре машината Fujita. Горе-долу добър мач, но аз лично очаквах Tanahashi да изяде повече бой в ролята си на underdog. Това ме разочарова малко, но като цяло бива горе-долу;

Kazuyuki Fujita vs Yuji Nagata - NJPW, 6 June 2001, IWGP Heavyweight Title - този мач беше в shoot style (тоест с повечко MMA елементи) и не очаквах да ми хареса много. Не че не мога да оценя един shoot style мач по достойснтво, но по принцип това не ми е най-любимия стил. За моя най-голяма радост този мач се получи по-добре отколкото очаквах. Имаше доста драма и това направи мача "по-симпатичен" в моите очи. Както обикновено, "Японския Goldberg" Kazuyuki Fujita мачка и това беше може би любимият ми singles мач с него;

• 4 weeks later...
nWoHulkster

Мързелът ви да пишете в тази тема явно е хронично заболяване лол, така че за пореден път аз ще се разпиша :D

Chris Hero vs Hotstuff Hernandez - от CZW - Издирих си малко Hernandez, за да се надъхам за Hernandez в ТNА. За съжаление обаче акцента в този мач падна върху Hero, a Hernandez отиде на заден план. Поради тази причина някакси мачът не ми се хареса колкото исках да ми се хареса. Искаше ми се по-големият на размери Hernandez да доминира, но уви. Hernandez просто беше в ролята на competitive jobber в този сблъсък. Забавен мач като цяло, но ми се искаше повече :(;

Doug Williams vs Paul Burchill - British Rules match, oт Premier Promotions - Dream match, който се състои в забутана английска old school федерация. Яко! За съжаление обаче, Burchill е доста зелен в този мач, тъй като мачът е от момент, когато Burchill има не повече от една година опит като кечист. И все пак, Burchill се справи доста добре. По принцип Burchill е по-добър в ролята на фейс, но тук ми хареса и като хийл. Доста бавен и методичен мач, като английската публика беше много активна през цялото време. Като цяло, нищо феноменално (макар и коментаторите да го рекламираха като кандидат за мач на годината), просто ок мач;

Masato Tanaka vs Samoa Joe - от 1PW - Dream match!~ Толкова ми харесаха първите 5-6 минути на този мач, че направо бях убеден, че ще стана свидетел на MOTYC. Адски надъхващо началото направиха тези двамата, а английската публика им отвърна с "This is awesome, This is Awesome...". Много ясно, че беше awesome, но за съжаление booker-ите бяха решила да развалят кефа на публиката и моя кеф :x. За целта скалъпиха супер тъп финал, който макар и да става в контекста на историите на федерацията, е много разочароващ ако гледаш мача изолирано от развитието на историите;

Shinya Hashimoto vs Jake Roberts - от NJPW, 23 September 1993, за IWGP Heavyweight Title - Може би хората с двете най-популярни DDT-та в историята на кеча един срещу друг и то на ринга на New Japan? Шегувате ли се с мен? Това направо си е мач-мечта! Както винаги Jake Roberts беше перфектен в разказването на история чрез мача, a Hashimoto си беше Hashimoto (е като изключим факта, че Hashimoto се страхуваше от змията, което ме изненада напълно, тъй като за първи път виждам bad ass-а наречен Shinya "I`m gonna kick you so fuckin` hard you`re gonna wish you were fuckin` dead" Hashimoto да показва страх на ринга по какъвто и да е повод). За съжаление обаче в техническо отношение мачът не ми направо много добро впечатление. Jake очевидно не искаше/го беше шубе да изяде по-сериозен бой от Hashimoto. Забавен мач, но очаквах повече stiffness и ритане на задници;

Toshiaki Kawada vs Kensuke Sasaki - от NJPW, 9 October 2000 - That was awesome! Това е първият singles мач от враждата между NJPW & AJPW през 2000 и в извесна степен си е dream match. Отдавна се канех да го гледам, но чак сега се наканих и holy shit! Тези двамата се спукаха от бой, stiffness-a беше на макс, както и активността на публиката. Страхотен мач;

The British Bulldogs (The Dynamite Kid & Davey Boy Smith) vs Tiger Mask II (Mitsuharu Misawa) & Masanobu Fuchi - AJPW, от 1-3-1990 - ако има нещо, което обожавам като стане дума за The British Bulldogs то това е престоят им в All Japan през 89/90. Страшно ми се забавни в тази обстановка, особено Davey Boy. Това ми е любимият етап от кариерата му. Единственото негативно нещо от този престой е, че вече Dynamite не е това, което беше. Dynamite вече очевидно не ползва стероиди, а и наркочитните му зависимости се влошават. Не че е толкова зле по време на този престой, добър е, но не може да се сравнява изобщо с това, което беше предишните години. Сега към мача, той започна много добре и после вече малко загубих интерес, но не и чак до там, че да го загася. Добре си беше, но нищо феноменално или нещо от сорта. Misawa за пореден път ме впечатли. Винаги ми е било много забавно да сравнявам high-flying стила на Misawa от 80-те и heavyweight стила му след това. Този мач е много добър пример за high-flying стила му, елементи от който можем да видим и в heavyweight стила след това. Fuchi също ми направи приятно впечатление, както и в предишните два мача, които гледах с него;

Dave Boy Smith vs Bernie Wright - от WOS, 1978 - ето това определено беше нещо уникално и различно: първият кеч мач на ПЕТНАЙСЕТ-годишният Dave Boy Smith срещу 17-годишния Bernie Wright (роднина на Alex Wright от WCW). Както и да го гледам този мач, по детски стандарти или по стандарти за възрастни, Дейви и Бърни направиха страхотен мач в традиционния английски стил. Останах доста впечатлен от тези двама младоци. И да не забравя да кажа: british или european wrestling/style ownz!

Ikuto Hidaka vs Alex Shelley - от Zero-One MAX - mat work, mat work и mat work, тоест забава, забава и още забава! Чисто и просто поредният забавен мач от Япония;

Koji Kanemoto, Tiger Mask, El Samurai & Akiya Anzawa vs Jushin Thunder Liger, Minoru, Jado & Gedo - от NJPW, 18 December 2005 - ако отборът остане така както са слуховете, то 3/4 от Team Japan за TNA World X Cup участваха в този мач. The Junior Army vs CTU... Добър mutli-person junior tag от New Japan. Minoru ми е един от любимите хийлове в момента и като изключим Anzawa (oт който не съм гледал почти нищо, но и няма да гледам, защото се отказа от кеча) съм фен на всичките кечисти от мача. Бавен мач, който по едно време към края стана много интересен. Останах съвсем леко изненадан, че Koji Kanemoto получи най-солидна подкрепа от публиката. Явно съм подценил overness-a му ;);

Masahiro Chono, Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima vs Keiji Muto, Taiyo Kea & Jinsei Shinzaki - от NJPW, 9 April 2001 - Team 2000 vs BATT! Главните играчи от два стейбъла се изправят едни срещу други, просто няма начин да не го гледам това. Забавен мач, макар и clip-нат. Освен това се разви и интересна история, когато Chono нападна Hiroshi Hase - практикуващ политик и бивш кечист, който беше гост-коментатор за мача;

Masho Oishi, Asahi, Kagetora, & Kishi vs. Psycho, Shanaoh, Tigers Mask, & Iifushi - от Indy Summit 2005 - хубавото на Япония е че различните федерации в повечето случаи са способни да оставят еготата си на заден план и да правят сборни шоута като Indy Summit (шоу с кечисти от 10-тина федерации). Този 4 vs 4 мач беше мейн ивента на Indy Summit и то с причина. От 8-те кечисти не бях гледал нито един в действие (малко ли са ДЕВЕТТЕ главни федерации в Япония, че сега да следя и инди федерациите ;)). Бях чувал само за Tigers Mask, защото по едно време се биеше за All Japan. Този мач определено беше един от по-забавните spotfests за миналата година, особено Shanaoh ми направи много добро впечатление.

П.С. Ако интернета ми благоволи да ми сътрудничи може и да кача 1-2 от гореспоменатите мачове ;).

И така най-после реших да се смиля над сърцераздирателните молби на Phil Lions и да постна нещо в тази тема :lol:

Напоследък гледам само цели шоута щото съм доста изостанал и списъка се увеличава, а пък и си е друго да гледаш цяло шоу и да гледаш само отделен мач.

Така, че започваме :)

WCW Fall Brawl 1994 Wargames

TELEVISION TITLE MATCH: Johnny B. Badd vs Lord Steven Regal

Еми много хубав 20 минутен мач се получи между тези двамата.Ригал в WCW рулзз, а Джони. Б. Бад е доста забавен кечист.

Комичното е, че opening мача беше ако не най-добрия то поне втория по качество мач в цялото ппв.

LOSER LEAVES TOWN MATCH: Kevin Sullivan vs Cactus Jack

Приличен мач, но като цяло нямам кой знае какви впечатления от него.Кактус Джак загуби ;)

UNITED STATES TITLE MATCH: "Stunning" Steve Austin vs Ricky Steamboat

Страшно много надежди възлагах на този мач, а той всъщност не се състоя.Стиймбоут бил контузен и направо предаде титлата на Остин.

UNITED STATES TITLE MATCH: "Hacksaw" Jim Duggan vs Winner Of The Match Before

Еми и този мач не се състоя понеже с влизането си на ринга Duggan скочи върху Остин и го тушита за има няма 30 секунди :x

TAG TITLE MATCH: Pretty Wonderful (Paul Orndorff & Paul Roma) vs Stars & Stripes (Marcus Bagwell & Patriot)

Солиден мач, който продължи около 25 минути но с нищо не ме впечатли.Нямаше и кой знае колко добри изпълнение.Абе с една дума NEXT!

TRIANGLE ELIMINATION MATCH: Big Van Vader vs Sting vs The Guardian Angel

Всъщност този мач беше разделен на две на две като в първата част Ейнджъл джобна на Вейдър за около 5 минути, който чак след тва се изправи срещу Стинг.

Определено най-добрия мач за вечерта от където и да го погледнеш

Преди последния мач имаше 20 минутен сегмент с Хоуган и Рик Флеър.

Не влязох много в час с историята но май имаше нещо, че Флеър се беше отказал след като спечеи титлата,а Хоуган в момента беше шампион и спора беше кой е истинския носител на титлата.Хълк предизвика Флеър за мач на следващото ппв който прие.

Имаше силни моменти в тоя angle, но като цяло не ми хареса.

WAR GAMES CAGE MATCH: Team Rhodes vs The Stud Stable

Хубав мач, който си личеше, че е с доста стабилен билд ъп.

Повечето кечисти в мача или позастарели и тромави или дебели мача беше доста бавен и на моменти скучен, но въпреки всичко на мен ми беше забавен.

Както обикновенно в такъв мач фейсовете победиха и всичко беше както трябва :)

Като цяло какво да кажа.Определено очаквах доста повече от това шоу.От 10-тината WCW ппв-та които имам съм изгледал може би половината и винаги съм оставал разочарован.Не знам каква беше тази способност на WCW да превръщат от наглед страхотен кард средно, а на моменти доста слабо шоу.Наистина не знам , но съгласете се, че WCW имаха поне на хартия най-добре изглеждащите кардове, които за съжаление не успяха да оползотворят и може би това е една от причините за провала им.Но със този СТРАХОТЕН ростер, адски многото на брой звезди с главно "З",много добрите таг тийм и CW дивизии да не успееш да сглобиш едно що годе добро и гледаемо Голямо шоу си е направо престъпление

Не знам за вас, но на мен лично Nitro винаги ми е било по забавно шоу от ппв-тата им колкото и комично да звучи.

WWF King Of The Ring 2001

Ето едно шоу от тази федерация, което ми хареса. :)

Тук Кърт Енгъл направо се развихри с 3-те си мача.

Първите два с Едж и после С Крисчън бяха хубави,а стрийт Файта с Шейн си е направо ЛЕГЕНДАРЕН.Просто едно голямо евала и на двамата,за мача който сътвориха.

Мача на Джеф Харди и Х-Пак беше доста кратък и невзрачен лол за да го коментирам.

Dudley Boyz vs. Spike Dudley/Kane.

Мача е за таг тий титлата ;)

По принцип нямаше да го коментирам, но ми направи впечатление с един доста смешен момент.Дивон беше извън ринга, а на ринга Кейн беше приковал Bubba, който естeствено чакаше партньора си да се намеси.Но той закъсня, а Рей нямаше ни най-малко намерение да се повдига. Обаче те двамата трябваше да победят.И така Бъба си лежи, съдията отброява 1,2 и.............ШАХ С ПЕШКАТА!!!

Седят 2-3 секунди всички участници в мача с все коментаторите и се чудят къде се намират.Е направо се спуках от смях :lol:

Добре, че съдията-Theodor Long lol съобрази и показа, че Бъба си е повдигнал леко рамото.Което обаче пак не успя да ги измъкне от адски сговнясаната ситуация!

Конфронтацията между ДДП и Тейкър кво да кажа.Въобще не ми хареса.То между другото и целият им feud беше отвратителен.А за Сара- Женицата определено не и е мястото там ;)

Steve Austin vs. Chris Benoit vs. Chris Jericho - Triple Threat Match

WWF Championship

Много добър мейн ивент, но като се има впредвид участниците не се учудвам.Няма какво повече да кажа :) Определено добро ппв от периода на замиращата Attitude, което само ми подчерта отново каква огромна разлика има в сравнение с сегашната отвратителна продукция.

ROH Hell Freezes Over

Едва ли ще изненадам някой ако кажа, че това беше поредното страхотно ROH Шоу.Е ако трябва да съм честен гледал съм къде-къде по добри,но това не променя факта, че това си рулираше.

Първия мач между Austin Aries & Ricky Reyes беше добър, но целта му просто не беше качество.На предишното шоу се зароди враждата между двамата.Рейес, който минава за tough guy имаше мач с Дейви Андрюс от ROH академията за кечисти, който е the best of the class или нещо такова.Абе с една дума най-солидния кечист.И след като го победи Рейес профължи да го налага, а след като излезнаха и другите студенти и тях ги размета лол.

И тук се появи Aries, който е нещо като треньор и покровител на тея младежи и така се зароди feud-a който има доста потенциал а плюс това тук е намесен и Стронг както и естествено Джулиян Смоукс.

Абе изобщо в ROH всеки враджува с поне още двама трима човека по няква линия и всичко е адски интересно :)

Мача свърши с доста отворен финал като Aries тушира Рики, който беше заключил своя Dragon Sleep.

Още едно страхотно промо на Кабана.Изключително добре си играе ролята и е много забавен с тва превъплащение от комедиен образ в обсебен параноик.Абе изобщо Кабана си е Кабана, колкото и на WWE Marks да не им пука.Те изпускат лол :D

Jimmy Rave & Alex Shelley vs. Azriel & Claudio Castagnoli

Още един добър мач. The Embassy ONWZ! Правилния човек беше туширан, което запази силния образ на CC

Мача за FIP титлата беше доста кратък, понеже Хомисайд е контузен и така Dragon е вече двоен шампион.

Jack Evans vs. Adam Pearce vs. Sal Rinauro vs. Trik Davis vs. Kid Mikaze vs. Jason Blade (Six Man Mayhem)

Така като го гледаш не изглежда кой знае какво, но всъщност се получи АДСКИ забавен мач!

Джак Еванс, който в момента е по-силния образ победи, но Pearce също беше на крачка от победата. Jason Blade ми направи доста добро впечатление.Пича има доста стабилна физика на фона на хърбите в ROH лол и смятам, че ако се подобри на ринга има добро бъдеще.

Мача за Pure Tittle между Магинес и Мамалюк не ми хареса!

. Christopher Daniels vs. Jay Lethal

Еми така като гледате съперниците няма начин да не се получи добър мач.Даниелс открадна победата и така никой не пострада.След мача се появи Джо който нападна Лийтал, но Даниелс нападна него,после Лийтал скочи на Даниел накрая и Whitmer( който враждува с Fallen Angel) се появи и кашата стана пълна и много интересна!Наистина обожавам тея типично ROH истории.

Samoa Joe vs. BJ Whitmer

Мача свърши по доста интересен начин като Джо нокаутира BJ.Приличен мач, нищо повече.

AJ Styles vs. Matt Sydal

Ето този мач беше страхотен.По принцип Ей Джей много харесва Сайдал и въптеки, че го победи го издигна на съвсем различно ниво.

И двамата са страхотни high flyer-ри и мача изобилстваше от феноменални изпълнения.Мачове като този оставят без дъх.

След като си стиснаха ръцете Стайлс предложи на Сайдал да се обединят в отбор и да се изправят срещу отборните шампиони.

Малко подробност обаче е ,че Sydal е от Generation Next заедно със Стронг и Aries.И този мач сега се дъвче вече три шоута лол.

Bryan Danielson vs. Chris Hero (ROH World Title Match)

Ето го и първия ми допир до CZW VS ROH feud.

Поредната 30 минутна класика, която ни предостави Dragon.Наистина досега неговия reign и изключително добре букван, и мачовете за титлата са невероятни, което автоматично поставя ROH World Tittle на първо място по значимост и да сори NWA WHC Е СЛЕД НЕЯ!!!

За мача какво да кажа 30 минути technical wrestling,technical wrestling и пак technical wrestling в най-висшата му форма с голяма драма при това.Изключителен мач ;)

И така какво се получава поредното страхотно ROH шоу!!!

Sports Entertainment can kiss my ass!!!!!

Офф по принцип мислех да пиша и за Tag Wars и Dissesion ама адски ме домързя след това което вече изписах така, че ще се разаминете лол :D

Само ще кажа, че двате шоуто бяха може би даже по-добри от Hell-а.

Ще видя ако ми дойде музата утре мога и да постна нещичко 8)

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

И аз реших да постна нещо в тази тема!Гледах No Way Out 2001 и доста ми хареса,така че ше го изкоментирам!

Big Show vs Raven Hardcore Championship-мача ми беше доста забавен,имаше много намеси.На Били Гън,Краш и много други.Як opener на ППВ-то!В крайна сметка Big Show победи :)

Chris Jericho© vs Eddie Guerrero vs Chris Benoit vs X-Pac-този мач определено си заслужава да се гледа.Забавното беше,че и Беноа и Еди тогава бяха членове на Радкикалите,обаче Еди предаде Крис и наистина стана много интересно.Много як мач!

Stephanie McMahon vs Trish Stratus -един от най-добрите женски мачове,които аз съм гледал и имаше много як build up! :)

3 Stages Of Heel Mach:Stone Cold vs Triple H-това беше мача на вечерта,просто страхотен мач.Много кръв,много зрелище,просто феноменално.И отново имаше перфектен build up! :)

Steven Richards vs Jerry Lawler -не мисля,че Кинг имаше място на това PPV,но няма значение,най-слабия мач на ППВ-то!

Dudleyz vs Edge/Christian vs Taker/Kane Tag Team Tables Mach-също много як мач,също със страхотен build up,BOD rulzz,но в крайна сметка не спечелиха!

Rock vs Kurt Angle WWF Federation Title Mach -също много як мач,но не може да надмине Хиксовете и Остин,отново враждата им беше много яка и The Rock спечели титлата! :)

Stephanie McMahon vs Trish Stratus -един от най-добрите женски мачове,които аз съм гледал и имаше много як build up! :)

Като цяло ППВ-то супер много ми хареса.Много му се накефих.Утре може би ще пусна и един коментар за ROH Unscripted 2! :)

nWoHulkster

Евала, че постна и ти BORKO_10! Виждате ли, то не боляло да се поства в тази тема :)

Тъй като обожавам да чета подобни мнения до преди малко четах мнения от темата "Какво гледате", само че от чужди форуми. Ще взема да постна малко чужди мнения тук, че да симулирам активност лол

Rob Van Dam v. Sabu Stretcher Match

This match is not as good as I remembered it being, but it's still a good match and alot of fun. There are all the crazy spots you would expect from these guys and nothing is blown. A couple of spots are absolutely insane, namely the fisherman's buster through the table (which played off their previous matches) and Sabu's moonsault onto the stretcher/guardrail that leads to the double stretcher job. RVD's contrived spots were actually less contrived then usual this time, which is pretty strange considering who he was working. Early RVD works the neck, and it doesn't really lead anywhere, but they do try and play off of injuries and previous big moves and there is some in match psychology with RVD going to far with big spots being the deciding factor in the bout. Not great, but one of the better Van Dam matches I've seen.

NWA Heavyweight Championship Ric Flair v Dusty Rhodes (28/11/1985)

I was shocked at how good this match was. Of course, they don't bring much in the way of high end offence, but sometimes a match doesn't need that. They more than make up for it with great emotion, facials, the great story they tell and the little things they put in. Most of the stuff they do is centred around leg work, which is really good. Some great psychology by Flair going after Dusty's leg when nothing else worked, and Dusty sells in beautifully, then Dusty going after Flair's leg after the cage attack they did on him as a great revenge moment. Flair is superb in the match, his grimaces in pain, his great selling of the leg when not being able to get Dusty up for the suplex, he really went up in my estimation here, and it may help his cause on my Top 100.

Don't discount Dusty though, as he was a great face, with his sympathy selling and his well times comebacks and outsmarting Flair. I would have Dusty and Ric as my Top 2 promo guys in the business, but I also think Rhodes is quite underrated as a worker. They do the Dsty Finish, which I don't care for, but they bring great drama with everything they do; Flair's blade job helps matters here. Just a big suprise to me. Emotion and story can go a long way, and this match is living proof that a match can be great without high end offence- hell, there's little that you could even call middle end here. ***3/4

Bam Bam v. Taz Heatwave 98.

I admit that I am a total mark for this feud. Bammer was pretty much the only guy to be booked as Taz's equal in ECW. Both guys were monsters and it worked. The atmosphere when they locked up was great and this match was no exception. Sure Taz no sells a powerbomb early in the match, but I don't think it precludes the match from being good, it just sets the tone as both guys take turns going all around the arena destroying each other with shit. I had forgotten tha Taz actually had a pretty good moveset, as he hits a couple of really nice samoan drops, including a really stiff one on the floor which reminds me that Bigelow was an insane bumper for a guy this size. They do alot of teasing for the big spot off the ramp, because in a previous encounter Taz had suplexed Bigelow off the ramp to the floor. Instead Taz counters out with a DDT through the ramp which is also a play off of their Asbury Park match. Bigelow crawls out first, but Taz follows out and jumps on Bigelow puting him in the Tazmission. He immediately "taps out" but he was really reaching for the rope, which was also a play off of previous work with the two. Not a great match, but a good match that was part of one of the better feuds in ECW history.

Shane Douglas v. Taz.

This match is the rematch from the ECW Arena after Taz took the belt off of Douglas at a ppv a few weeks earlier. So far this is the one match on the set that I really find to be noticeably bad and with nowhere near enough smoke and mirrors to cover up the shit. The opening matwork is kinda nice, but almost as soon as it breaks down the match totally falls apart. The crowd is really strange here as they are openly rooting for Douglas. This was the beginning of the period where Douglas would be very open about calling spots and though he does seem to be trying hard here he is pretty awful. He hits a couple of big moves by his standards, but it hardly helps the match. Douglas as Taz' equal is just something I can't buy after watching how they ran their previous feud. Up until this point I had been pretty impressed with Douglas on this set, but this one leaves me with a bad taste in my mouth.

Spike Dudley v. Mike Awesome.

Yeah, I really like Spike more than I should. There is just something perversely appealing to me about a guy who weighs less than I do taking Foleyesque bumps. I also like the fact that he's a little guy who doesn't rely on forty front flips into moonsault variations as a staple of his matches. Anyhow, this match is the definition of a spotfest. Right from the jump Spike is getting heaved through tables, dove on and powerbombed. Later he returns the favor. Lots of craziness here and very little long term selling. I couldn't call this bad, because it was well executed, but I couldn't really call it good either because it was a total stunt show for the sake of a stunt show.

Ricky Steamboat v. Jake Roberts The Big Event.

This is another wierd example of Steamboat not bringing the hate to a blood feud match. Jake had DDT'd him on SNME not long before, but Steamboat wrestles like a total goody two shoe the whole match, spending almost all of his offensive time working Jake's arm, though he does get in his typical "chop spots" and when Jake sets him up for a couple of chairshots on the outside he delivers them. Still, it's a poorly thought out match when Steamboat is on offense. Jake really does a good job bringing nastiness when he is on offense, as he hits some knee strikes to the throat on the outside, a slingshot posting, some face smashes on assorted shit and what not, but Steamboat really seemed off as he missed cue on a blade and the two "big bumps" he's supposed to take look really phony. I like Steamboat alot, but this is one of worst performances I can remember seeing from him. He's still not bad, and he's trying, but his formula really isn't working here. It's a solid enough match, with a typically bad flash pin, but Jake outworking Steamboat is surpsrising.

Jake Roberts v. Honky Tonk Man WM III.

This match is better than I remembered. Second match in a row and Jake brings the attack before the guy can get through the ropes. He really doesn't have alot of offense, but it's so true that he what he has he does really well, as he has a good gutbuster, punches, bodyslam and a great short arm clothesline, kneelift and of course DDT. He gets in the fiery offense early and HTM takes over working the arm and then just dishing out really repetitive boring offense which is just there to take up time before the Jake comeback. Jake's comeback is okay, but the ending is rushed and we get the screwjob rollup finish again. This is not something I would watch multiple times, but it's a decent match and Jake was really trying hard here.

Jake Roberts v. Ric Rude "DDT v. Rude Awakening match" MSG.

This is easily the best of these three matches, as Rude was fucking gold here. Rude's selling is really fucking great. He doesn't just sell theatrically, but his theatrically selling is awesome and better than just about anyone else you'll ever see. His flopping around for Jake's armwork was great. The speed of his bumps is wierdly DKesque at times in this match. Rude on defense here for the pissed off Jake is the best anyone has looked on this DVD so far. His offense is not particularly varied, but it's okay because he has GREAT forearms and is one of those rare guys that can go from ultra stooge to tough as nails in the drop of a hat. I really liked him lurking slowly to setup his "weardown" moves for the Rude Awakening. The moves themselves weren't much, but he was building nice. Jake went for multiple DDT's and of course Rude got out until he made one mistake and got dropped with one of the blue for the loss. Not a great match, but a good one and proof that Rude was very good long before his WCW run.

Ric Flair v Ron Garvin - NWA Saturday Night 12/28/85

Just off the charts! Anyone who thinks Flair followed a formula in all of his matches that he was incapable of breaking should drop what they're doing and watch this match. Garvin/Valentine from the DVDVR set is getting a lot of praise right now and being called a prototype for BattlARTS, but this match fits that bill in far more convincing fashion. It's always great watching these two, because Garvin has a way of bringing something out of Flair that no one else can. Incredibly stiff, and there's one point where Garvin just potatoes Flair with a punch and Flair looks at him and starts screaming, "Damn you!" and then they get in a shoving match and another brawl. I will definitely nominate this when it comes time to do the DVDVR Crockett set. Everyone should see this match. It's really a hell of a testament to both guys, and smokes the match at Starrcade '87. ****-****1/4

Bret Hart v Dynamite Kid (14/09/1985)

This was a really good match. Execution was top notch, and some of the best I've seen. Everything they did was so crisp, and had so much snap in it, and they did plenty. Both men brought a lot of offence to the table, and even in their respective control segments made me believe their opponent was capable of turning the tide at any point. There wasn't a real reason for the match, except both men wanted to get their teams higher up the ladder, but this match didn't really need a stroy because what they did in it was good enough outright.

Dynamite brought more of the aggression, looking like he killed Bret with the Top Rope knee, but Bret was no sliuch either, and while he didn't make me believe he was a violent individual, his forearms were sufficiently stiff and his elbows delievered with sufficient panache for me to buy that he wanted to hurt Dynamite. One of the best things about it is it came across as a real contest, that they were really fighting for moves. Despite this, at the same time they were doing some quite high flying and in many ways grounbreaking stuff for 1985 WWF. Not the greatest match ever, but really entertaining. ***3/4

SHIBATA v. TENRYU - From New Japan in late 2004.

This was pretty short, at only like 6 minutes or so, but man was it cool. Shibata and Tenryu both have such well defined personas, and what makes this match so beautiful is that those personas are such natural enemies that you can't help but be sucked in. They don't do a ton, but it all has such emotion behind it due to Shibata dicking it up at every opportunity and Tenryu just getting more and more irritated. Great ending too as Shibata threatens Tenryu with a bottle, so Tenryu gets pissed and threatens Shibata. Shibata calls Tenryu's bluff saying he won't do it, so Tenryu breaks the bottle over the young puck's head. He's disqualified, but he showed Shibata who the real hardcore asshole is. Great stuff that Tenryu and Murakami played off of at Wrestle-1 this year. Can I just say that Shibata is so my fvaorite wrestler in the world right now?

Triple Crown Unification Match: Jumbo Tsuruta (NWA International Heavyweight Champion) VS Stan Hansen (PWF Heavyweight & NWA United National Heavyweight Champion) (4/18/89)

Shit. I love both of these guys so much. There is just NO wasted motion here. Everything that happens in this match counts, and everything is so damn good. I'd have loved to see it go longer, but with the story they were telling the length is perfect. Basically early on Jumbo controls Hansen on the mat, working over his head and neck. Hansen battles back with strikes and brawling. The thing is, Jumbo has come prepared, and hangs with Hansen thowing strikes. It looks like Jumbo has Hansen's number, but he makes the first big mistake of the match when he goes for the high knee in the corner. Hansen dodges, and catches Jumbo from behind with a GROSS belly to back suplex. I mean he really just dumps him right on his head. Then Hansen goes on the attack, pulls out all the stops, and eventaully bloodies Jumbo up. Then Jumbo is in Hansen's spot, waiting for Hansen to makes a mistake or else he's done for. Phenomenal match.

Sgt Slaughter vs The Iron Shiek - Boot Camp match

Madison Square Garden, 16/06/1984

On the 1st tier of the greatest Wrestling matches of the 1980's. Everything goes right. The entrance is epic, the action is great, Slaughter does his signature corner bump, plenty of spitting and more boot-loading than you could ever wish for, both score high on the MUTA scale (Sheik's bladejob almost looks like he started slashing at the top of his head, right down to the back), and Sheik makes a cushioned chair shot look like death.

The crowd is one of the loudest I've heard for a match, and you can just feel the hatred in every second of the match. I wonder if any "All-American Hero vs. Foreign Menace" feud could even possibly match up to Slaughter vs. Sheik. And what an ending to boot (pun FULLY intended).

Brian Danielson vs. Roderick Strong from 11/5/05 Chicago ROH tape.

Oh boy was this the goods....

Just got done watching this match full way through and wow, was I impressed.

I noted like a week back that I wasn't totally into Danielson's reign like most...as I was on of few who thought the Sabin match kinda meandered and I just didn't dig it.

Well, having seen THIS defense....holy sh*t was this great. As in, nothing save Kobashi vs. Joe or the 8/13 tag and maybe Wargames (will have to see again on tape) all year in ROH and pretty much anywhere (all for entirely different reasons pretty much) did I enjoy as much as this.

Here's a bit of a rundown....not a TON of spoilers...as this match was very long...and would be entirely too much for me to break down every detail about it that I really enjoyed....but I'm gonna note some of my favorite stuff...

First off, I think I finally GET what Danielson is doing as champ and his new attitude.

Doesn't really care what the fans or promotion or anyone thinks of him, just has this inner arrogance that he is the best at what he does and isn't afraid to be a total pr*ck at proving why he's the best.

This match...Danielson kinda morphed into a d*ckhead, punishing-type wrestler ala Ron Garvin, just coming up with believable and punishing ways to torture his opponent...like hooking someone up and ripping at his nose, placing a knee or elbow across the back or face at any moment, designating a time to unleash a kick to kidneys or the small of the back....and lastly and perhaps the greatest of all....doing a simple bodyslam....and then STEPPING on Strong's face and neck....! Just a magnificent bastard of misery.

This match had a great open, after the last match "broke down" and the tempers flared early.

Danielson's entire chest was all blistered up as hell from the prior Strong match the week prior (which I haven't seen).

Danielson is as animated as ANY wrestler on the indy scene right now. Anyone who thinks otherwise....well, get this match and you'll say "Aw shucks, I was a real dumbass for not seeing this before"...

More Danielson stuff in this included...

Danielson jawing with the ringsiders for cheering Strong's knifeedge chops more than his...

Danielson admonishing the ref for "not doing your job"

At one point on a Strong comeback...where Roderick just totally fires up and battles back with chops that bust capilaries on Danielson's chest open...AD sees red and goes all CAAARAAAZAAAAY...and shoots to trap the heel in an act of self preservation and one upmanship...

Other cool stuff is the points where Strong cuts AD off like when AD averts a rolling cradle by grabbing the ropes (soooo smart....) but then Strong rolls backward....gets a crazy look in his eye and just uncorks the sickest popping yakuza kick to Danielson's mush.

There's lots to like in this one...from Danielson's backbreakers, to the nearfalls, to Danielson attempting to hyperextend Strong's knee to negate the backbreakers....to the SICK SICK gross KO finish.

See this match and love this match.

The main event with the GeNext plus AJ vs. EmBAHSEE match with all kinds of great sh*t is also must see on this tape. I'll maybe review that later.

But as for now...I'd highly advise people seek out this particular match....as it is very different from anything else I've seen all year and as good a 45 plus minute match that I've seen all year as well.

EDIT...also HAVE to note...that this match has the GREATEST Indian Deathlock by Danielson I've ever seen....as he finds ways to make a sick hold even sicker by working variations on it.

James Gibson vs. Roderick Strong

Live this was one of the best matches I've ever seen. On DVD this is one of the best matches I've ever seen. So many different storylines going on here. You've got a bit of a teacher VS student dynamic. Thus Gibson is better on the mat and at reversals. Strong is fast too though and has the strength advantage. Also, with it having that dynamic, Strong is willing to take that extra step and get a little vicious to win the match. Gibson works the arm after Strong misses a chop on the outside, Strong works the back to build up to the Strong Hold. Execution is dead on here, and everything just comes together perfectly. This is currently my MOTY, but there are a few matches I need to see still, which I'll touch on later.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...