neshev Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 (edited) Добре дошли в група Б! Може да пишете единствено и само в тази тема! Начало на Ден 1! Активни участници (8/8): @Dudley @Glam4o @Jack Bauer @Farest @Rise of Thunder @The Invisible @Socki @kabakov За елиминация са нужни 5 гласа. Дневната фаза ще приключи в 22:00 на 19.12.2024. Моля гласувайте с удебеляване. Успех! Edited December 20, 2023 by neshev Link to comment
The Invisible Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Здравейте от мен. Знам, че съм най-непознат и най-нов, но обещавам да съм активен и да ви позволя да си изградите мнение за мен. Първата ми мисъл за играта след като съм прочел предишни сезони е, че много обичате да говорите за "големи имена", които са модератори или имат хиляди мнения и което е по-лошо - че много хора се страхуват да ги номинират. Аз да си кажа право куме в очи - нямам страх. Ще опитам да играя с рогата напред и моля да не се счита за някаква омраза към вас или подобна тъпотия. Пожелавам добра игра/сезон на всички. yaripim 1 Link to comment
Rise of Thunder Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Нека да кажа и аз нещо за себе си. Пълен дебютант съм в подобен тип игри. Въпреки това, смятам да се боря за победа. Не се страхувам да от номинации и не смятам да се крия. Успех, момчета! Link to comment
Socki Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Ебаси жребия. В другата тема има вече 20 мнения а тук сме на 2. Ако очаквате пак да си играя сам няма да стане. @DudleyИдвай да се изчистваме един на друг и да ги мятаме, че имаче си ебало мамата. Радвам се, че се представихте, момчета но за мен е важно да играете като цяло с активност и социална игра - така се печели играта ако сте граждани. Направо не знам какво се очаква от мен с 3 дебютанта, кабаков и Фарката + до някъде Джак. Ебах ви, нешка и киро. Link to comment
Dudley Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Нека и аз да кажа нещо за себе си - пълно менте. Тегава група сме с доста новобранци и ще е трудно се добие представа за тях. Имаме и кабакчето и фарката да ни правят сеир. Ще цъфнем Link to comment
Rise of Thunder Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Всеки е тръгнал от някъде, пичаги. 😉 Link to comment
Glam4o Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 17 minutes ago, Socki said: Ебаси жребия. В другата тема има вече 20 мнения а тук сме на 2. Ако очаквате пак да си играя сам няма да стане. Е те имат 20 мнения основно тролни и заяждане на дребно. Значи, следял съм играта само като зрител, идея нямам от некст левел стратегии и подобни, но ще се постарая да съм що годе адекватен. Само да кажа, че писането ми след 7 вечерта ще е доста по-ограничено в сравнение с останалата част от деня. Link to comment
The Invisible Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 1 hour ago, The Invisible said: Първата ми мисъл за играта след като съм прочел предишни сезони е, че много обичате да говорите за "големи имена" Доста прав съм. На другата група целия разговор се върти как тук били новаците и смотаните. Тука пак така. Ако искате дайте да сортираме кой има най-много мнения във форума и да се гоним подред от долу нагоре. Да стягам багажа... 21 minutes ago, Socki said: Радвам се, че се представихте, момчета но за мен е важно да играете като цяло с активност и социална игра - така се печели играта ако сте граждани. Играя. Номинирам Socki, защото се има за голямо име и първата му мисъл е да мята лесните. Което е... прекалено лесно. 1 minute ago, Glam4o said: Само да кажа, че писането ми след 7 вечерта ще е доста по-ограничено в сравнение с останалата част от деня. Сериозно ще тълкувам тук. Това е глупаво. Възможно е човека да е зает наистина, но в преден сезон се караха именно по този въпрос с писането вечер и съм съгласен с лагера, дето твърди, че ТРЯБВА да си на линия точно вечер. Link to comment
Glam4o Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Трябва приятелю, но няма да мога да съм. Ако някой реши да ме номинира на база това, ще го разбера напълно, няма драма. Тука верно, с 2-3 изключения, сме си играчи от “Б” група😀. Link to comment
Socki Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Само да отбележа - това, че изтъквам, че сте дебютанти не означава, че ви мисля за слаби играчи заради липса на опит, а просто ще ми е трудно на мен като гражданин да ви хвана играта тъй като нямам база за сравнение от предни сезони. Тук в BWC се играе брутална МЕТА игра. Който не знае какво е "мета" - това е, когато се вкарват логики, аргументи и фактори извън текущия сезон като например "О, Соки игра по един начин в предния сезон, тук играе по тотално различен начин значи е мафиот". Демек вкарват се неща от форума, които са извън сезона и това на мен лично доста често ми помага да хващам мафиоти или да си чистя граждани тъй като познавам маниерите на повечето редовни играчи. Докато ако сте нови това е доста, доста по-трудно. А Фарката и кабаков ги споменах, защото играят винаги по един и същ начин и просто няма начин да ги разбера какви са, а и Шериф рядко си ползва проверките над тях и винаги стоят до края на сезона. Фарката е с една идея по-вероятно да се изчисти и понякога мафията го маха през нощта, но кабака е тегава работа. И също така като си набележи един играч го гони до дупка независимо какви аргументи се пускат, които да го оборят. Така че ако аз бъда избран за тази роля ни е спукана работата. Link to comment
Glam4o Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 2 minutes ago, Socki said: И също така като си набележи един играч го гони до дупка независимо какви аргументи се пускат, които да го оборят. Така че ако аз бъда избран за тази роля ни е спукана работата. Спукана е твоята работа, не нашата. “Ние” няма как да сме сигурни какъв си, така че лично аз не бих те защитавал на сляпо, само щото си “голямо име” и добър играч. Link to comment
The Invisible Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 2 minutes ago, Socki said: Само да отбележа - това, че изтъквам, че сте дебютанти не означава, че ви мисля за слаби играчи заради липса на опит, а просто ще ми е трудно на мен като гражданин да ви хвана играта тъй като нямам база за сравнение от предни сезони. Тук в BWC се играе брутална МЕТА игра. Който не знае какво е "мета" - това е, когато се вкарват логики, аргументи и фактори извън текущия сезон като например "О, Соки игра по един начин в предния сезон, тук играе по тотално различен начин значи е мафиот". Демек вкарват се неща от форума, които са извън сезона и това на мен лично доста често ми помага да хващам мафиоти или да си чистя граждани тъй като познавам маниерите на повечето редовни играчи. Докато ако сте нови това е доста, доста по-трудно. А Фарката и кабаков ги споменах, защото играят винаги по един и същ начин и просто няма начин да ги разбера какви са, а и Шериф рядко си ползва проверките над тях и винаги стоят до края на сезона. Фарката е с една идея по-вероятно да се изчисти и понякога мафията го маха през нощта, но кабака е тегава работа. И също така като си набележи един играч го гони до дупка независимо какви аргументи се пускат, които да го оборят. Така че ако аз бъда избран за тази роля ни е спукана работата. Така по се връзва. Но аз си признавам, че "направо не знам какво се очаква от мен с 3 дебютанта" ме жегна. Нищо не се очаква да направиш, не е нужно да "повеждаш" и да си лидер. Четем, обсъждаме. Това предлагам де. Както казах тук ще съм директен в изказа си и ще играя както ми идва отвътре. Ако искаш сериозна моя мисъл над която да помислиш - много сте обременени с това, че имате хиляди мнения и се познавате и играете "мета". Ама прекалено обременени даже. Може новобранските необременени погледи и мнения да са ти полезни дори и ако се имаш за лидер, дори и ако си играеш индивидуално и егоистично. Аз не класифицирам и не мога да класифицирам кой колко голямо име е във форума или какво е казал преди 10 години и това ме освобождава от доста странични помисли. Замисли се дали не съм прав. Надявам се и други да се включат и да продължим утре, че спането е по-важно от играта. Himler and yaripim 2 Link to comment
Socki Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Вече втори човек изтъква, че съм "голямо име" и че едва ли не се имам за МВП-то в тази група при положение, че не съм казвал нищо подобно. Успокойте се малко, като казах, че не смятам да си играя сам имах предвид, че съм един от най-активните играчи и голяма част от постовете в дневните фази са мои в сезоните, където участвам. И при наличието на kabakov, Farest и Jack Bauer, за които знам със сигурност, че не са супер активни като цяло + няма как да знам дали тримата нови ще сте активни е логично да се притеснявам, че ще трябва да играя основно с Дъдли. Така че не се опитвайте да създавате някакви сценарии от рано как едва ли не се имам за някакъв бог. Link to comment
Glam4o Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Аз коментирах конкретен цитат, в който твърдиш, че едва ли не ако Кабаков захапе теб, ни е спукана работата и губим лидера ни гражданин. Освен ако с “ни е спукана работата”не визираш колегите си мафиоти, знам ли…🙂 Link to comment
Socki Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Визирам мирните граждани тъй като всичко, което пиша е от перспективата на мирен гражданин тъй като съм такъв. Да, останалите граждани няма как да знаят това, но естествено, че ще играя с нагласата, че съм гражданин и в тази група имам поне 5 съотборника. Хващаш се за дреболии, които не са от значение. И пак ми слагаш думи в устата - никъде не съм казал, че губим "лидера ни гражданин". Просто губим гражданин. Няма значение дали съм аз или друг гражданин, всеки гражданин е загуба за тима. Но аз съм доказвал, че съм полезен гражданин, когато съм такъв, така че ако смяташ, че е добра идея да ме гониш още в ден 1 - давай. Link to comment
Glam4o Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Не си казал, че си лидера ни гражданин, а че ако нарочат теб, на всички ни е спукана работата. Демек, същото, но с други думи. Иначе е факт, че си доказал, че си добър гражданин, но лошото е, че си доказал, че си и добър мафиот. Link to comment
Dudley Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Ся ще коментираме соки ли цял ден или ще търсим нещо. Трябва да има някви роли и може би 1 или 2 мафиота. Най вероятно аз ще бъда елиминиран, защото целта ще е да останат новите играчи и по аблудените които е трудно да се четат. Абсолютно стреляне на посоки ще е , но ще трябва да отстреляме някой. Link to comment
Jack Bauer Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Най-малоумната дневна фаза - ден едно. Всеки говори общи приказки или повтаря че е мирен без роля. Да си кажа - мирен без роля съм. Ебаси тъпото... Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
Socki Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Аз също исках да коментирам конфигурацията на мафиоти тъй като този сезон е пръв по рода си с две групи. Реално във всяка група има минимум 1 мафиот според правилата. Та въпросът е дали водещите са сложили по 1 мафиот във всяка група, по 2 в група или 2 в една група и 1 в другата? Ако са сложили общо 2 мафиота (по 1 в група) това би било супер тъпо за мафиотите тъй като до преди сливането реално няма да имат право да комуникират и нощните фази ще са супер скучни за тях тъй като ще са сами. Вариант с общо 3 мафиота, от които 2 в едната група и 1 в другата ми се струва най-малко вероятен. Аз ако съм соло мафиот ще ми е доста тъпо да си играя сам в началните фази, а и не вярвам да заложат на такъв баланс (или липса). И последен вариант с общо 4 мафиота - по 2 мафиота в група, за да имат някаква игра през първите нощни фази то тогава имаме 4 мафиота в сезон с 16 човека, което си е доста. Може би идеята е, че при 2 мафиота в група от 8 човека ще им е по-трудно да се прикриват в първите 2 дни. Това е най-възможната конфигурация според мен, при което роли като Кръстник за мен няма да има. За момента ще играя с нагласата, че е последния вариант, при което очаквам 2 мафиота и 6 гражданина и имаме 2 дни за гласуване, което си е доста добра математика. Кажете все пак какво мислите? И се надявам утре да се включат всички, за да измислим някакъв план тъй като за мен подобна конфигурация прави нулевите дни в началото по-лоша идея от обичайното. Link to comment
Farest Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Здравейте драги ми играчи, тарикати, ебачи, изнасилвачи, хора работещи в офис, чистачи, адвокати и тн. Ще се радвам да съм полезен с нещо в тази игра. Отваряйте си очите новаци, защото вие сте бъдещето на тази игра, не се съобразявайте от големите имена, както батко ви Farest го правеше едно време. Link to comment
neshev Posted December 19, 2023 Author Share Posted December 19, 2023 ГЛАСОВЕ КЪМ МОМЕНТА Socki (1) - The Invisible Не са гласували: Dudley, Farest, Glam4o, Jack Bauer, kabakov, Rise of Thunder, Socki За елиминация са нужни 5 гласа. Дневната фаза ще приключи в 22:00 на 19.12.2023. Link to comment
The Invisible Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 В правилата са писали, че групите ще са на случаен принцип и че ще има поне 1 мафиот в група. Това за мен значи, че жребия е решил кои и колко мафиота да има във всяка група като единствено е гледано да са поне по един и да не са мнозинство от старта? А не организаторите на играта. Защо трябва да мисля дали е по-логично да са 2:2 или 3:1 в двете групи ако жребия е уж случаен? И в крайна сметка ако стигна до извод колко са - какво от това? Някой да каже дали греша с последния си коментар за носенето на обременености от неща, писани преди години? Казвам си впечатленията до тук: Socki тръгна арогантно с някаква самонагласа, че трябвало той да “прави” нещо и да е голямото име лидер, ама трагично се оказал в група с новаци. После замаза, че е защото не знаел какви сме като хора - ок. Може наистина да си има някакво самочувствие, всяка втора реплика му е колко бил добър. Може и просто да гледа да изхвърли излишния товар и да почва да си играе с приятелите от другата група. Или да е мафиот и пак да го изхвърля така. Glam4o писа, че не може да играе вечер, което е дискутирано, че е сериозен проблем в предишно издание на играта. Само аз го отбелязвам тук, което ми идва странно. Останалите до един пишат колкото да отбият номера. За момента играта се оформя да е отбора на нахаканите доайени на форума срещу “Клуба на загубеняците” (по “То” на Стивън Кинг), където сме новите и някои, които са стари, но явно са нехаресвани и недооценени от доайените по някакви причини. В другата група са се питали за нулеви дни. Според мен не трябва да има. Само се хаби време с тях. Link to comment
Jack Bauer Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Давайте да мятаме Гламчо, човекът се записа за да бъде елиминиран в ден1, нека му угодим! глаз за Glam4o Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted December 19, 2023 Author Share Posted December 19, 2023 ГЛАСОВЕ КЪМ МОМЕНТА Glam4o (1) - Jack Bauer Socki (1) - The Invisible Не са гласували: Dudley, Farest, Glam4o, kabakov, Rise of Thunder, Socki За елиминация са нужни 5 гласа. Дневната фаза ще приключи в 22:00 на 19.12.2023. Link to comment
Rise of Thunder Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Глас за Glam4o Link to comment
Recommended Posts