Jump to content

Антъни Джошуа срещу Ото Валин и Дионтей Уайлдър срещу Джоузеф Паркър - 23 декември 2023


Recommended Posts

Каква е официалната теза защо Джошуа и Уалдър не са един срещу друг?

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Защото са жИни и им трябват подгряващи битки. :D

 

Уж са се разбрали, че ако бият тук, ще се бият помежду си през март догодина.

  • LMFAO 1
Link to comment

Шибани путаци чуек. Въпреки  това доста големи имена са наблъскали, но не един срещу друг. Е най-вероятно вашите коментари ще са по-забавни от самото шоу. 

 

Link to comment

Картата е чук, въпреки неслучването на Джошуа-Уайлдър. Паркър и Валин въобще не са леки противници, чак се учудвам, че са избрани за подгряващи битки. Дюбоа-Милър е 50/50 двубой, Махмудов-Кабайел също не е зле. В другите мачове има ясно изразени фаворити, но пак ще видим големи имена. Аз поне не се сещам да е правена толкова добра карта в последните години. Нямам търпение да видя какви подгряващи двубои ще спретнат за Фюри-Усик.

Link to comment
2 hours ago, VSB said:

Паркър и Валин въобще не са леки противници, чак се учудвам, че са избрани за подгряващи битки. Боксовите фенове до такава степен вече сме отчаяни, че ако съперници не са водопроводчика или някакъв тотален Average Joe го приемаме като подарък :D

 

Хора с претенции за световни шампиони не трябва да се бият с никой извън топ 5, камо ли извън топ 10. 

В момента тежката категория изглежда така - Усик, Фюри, Джошуа, Уайлдър, Хъргович и евентуално, в много краен случай, Жилей Жанг след победите му над Джо Джойс. Или да се бият помежду си, или да спрат да имат претенции за пояси и признание. 

 

Link to comment

Паркър и Валин са топ 10. Добри мачове са това, стига мрънкане. В обичайния случай щяхме да имаме Джошуа-Кабайел и Уайлдър-Фа.

Бивол, Опетая и Санчес вече са с разочароващи противници. За Хъргович да не говорим.

  • Upvote 1
Link to comment

Съгласен съм с Джибойката, по простата причина, че всичко след топ 5 е доста мътно, защото бойците там рядко се бият помежду си. Тъй че всичко са догадки.

 

За Валин въобще говорим, заради онази битка с Фюри преди 4 години. Ако извадим нея, най-добрите му победи са срещу Бризийл и наскоро Гасиев, който направи кариера в долната дивизия и вече е силно амортизиран. Паркър има по-добро резюме, макар че някои от добрите му победи, чисто като имена, са леко спорни.

 

Да, по-добре са от традиционната опозиция, но за мен няма съмнение, че Джошуа и Уайлдър ще си вземат битките. Джошуа, дори и сегашната му версия, няма проблем да бие подобен ранг опоненти, а и близо 2 години се занимаваше с Усик, тъй че надали Валин, който също е левичар, ще има с какво да го изненада. При Уайлдър съмнението е неговата неактивност, но засега единствено Фюри е успявал да поеме ударите му. Да, Паркър беше част от лагерите на Фюри в тези битки, но щом дори Фюри беше повалян, не смятам, че Паркър, който няма особено добра защита, ще успее да издържи на силата на Уайлдър. Но дори и очакваното да се случи, нещо ме съмнява, че Джошуа и Уайлдър ще се случи. 

Link to comment
6 hours ago, gboy said:В момента тежката категория изглежда така - Усик, Фюри, Джошуа, Уайлдър, Хъргович и евентуално, в много краен случай, Жилей Жанг след победите му над Джо Джойс. Или да се бият помежду си, или да спрат да имат претенции за пояси и признание. 

 

Колега, съгласи се да не се съглася много много с теб.

А къде забравяш Кобрата  ????

Човека е със само 2 /ДВЕ/ загуби в цялата си профи кариера. И то в мачовете му за световните титли. Макар и вече на години Кобрата продължава да представя невероятно ниво и битки. Дори на тези години е заплаха за толемите топ имена в бокса. 

  • LMFAO 1

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Като цяло ебавките с Кубрат като боксьор са тотално не на място. Никога не е бил шампионски материал (такъв са 4-5 човека на поколение, баси) , но винаги е бил сред топа в света. Там където имаше за толкова години ЕДИН руснак, ЕДИН американец, нито един французин, немец, мексиканец и прочее, и прочее - нации, където са десет пъти по-.големи от нас и където могат с лекота да бутнат нагоре свой представител.  Солете го колкото щете като човека какъв е, щом го познавате, но да се говори, че е слаб боксьор и чак ебавки да има с него за това е просто жалко. 

Дори в момента, при все че е на 42 и гони 43, пак не съм сигурен, че можеш да намериш 20 човека от цял свят, които да го бият. 

Edited by gboy
  • Upvote 1

 

Link to comment
The Invisible

gboy, аз съм напълно съгласен с теб, но да му признаем, че е топ 20 на поколението си в тежката категория и в същото време да кажем, че е скучен на ринга или че няма нокаутьорската сила не е нещо толкова противоречащо си. Хората, които се ебават с него го правят основно заради гадния му имидж и поведение и аз не съм изключение от това, признавам. Заради това му поведение бяха моите коментари как допинг теста бил дело на боксовата мафия и металния бокс в ръкавиците. Той сам си подложи да го ебават за тези неща.

 

А и в момента видимо продължава да се боксира заради парите. В това няма лошо. И аз бих, ако бях на негово място. Но пак дразни поведението и мераците да му идвали Усик и Фюри. Според мен той можеше даже да стане световен шампион (доколкото има колко там пояса в бокса...) и да е нещо като други шампиони от последните две десетилетия - Хасим Рахман, Олег Маскаев, Султан Ибрахимов, Руслан Чагаев, Николай Валуев - всичките бяха шампиони и не мисля, че са с нещо повече от него като умения. Ама нямал късмета. А може би и това поведение, за което говоря, му играе лоша шега не само сред обикновените хора като мен, а и сред някои дето взимат решения.

Link to comment

Кобрата е бая надценен, просто беше на правилното място в точното време. Когато се изправи срещу елита беше крайно неконкурентен и размазан. В момента е ходещ нокаут и му предстои ново изсипване, ако се бие с някой адекватен. Но не виждам какво общо има с предстоящата гала вечер. :D

Link to comment
28 minutes ago, The Invisible said:

А може би и това поведение, за което говоря, му играе лоша шега

90% от боксьорите са пълни малоумници. Не е нещо изключително Кубрат в това отношение.

Той си изигра добре картите. Постигна си общо взето макса. Няма защо да има претенции към него. 

Не смятам, че е бил надценен. Легитимен топ 10 дълго време.

Link to comment

Легитимен топ 10, без нито една победа срещу топ 10 боксьор? Кое му е легитимното? :D

 

Иначе прегледах коефите. Буукмейкърите и грам не се поддават на хайпа. Всички фаворити са дебели такива. Дори на Уайлдър и Джошуа им дават над 80% шанс за победа. Най-близкото са Бебето срещу Дюбоа, но според мен Бебето без зоб е един плондер, който ще бъде развенчан. 

Link to comment

А кое му е легитимното на Уайлдър, който има само стогодишния Ортиз в резюмето си? А на самия Ортиз, който до преди месец-два се мъдреше в топ 10 на Ринг, кое му е легитимното, къде са му топ 10 победите?

Резюме, абсолютно съпоставимо с повечето от неговия ранг. Че мърдите не се бият един срещу друг, е всеобщ проблем, не само на Кубрат. Сто пъти сме си го говорили това.

 

Не смятам, че двата главни мача са толкова ясни. И не защото Валин и Паркър са нещо кой знае какво, а защото около Джошуа и Уайлдър има много съмнения. Всъщност, тези мачове ще отговорят на много въпроси по отношение на двамата. Особено за Уайлдър.

Edited by VSB
Link to comment

На Уайлдър легитимното му е, че от 43 победи 42 са с нокаут. И направи 30 рунда с Тайсън Фюри. Кобрата срещу Кличко се въргаля като Андреа, като и метат салфетки, а после "насралия" Джошуа го откърти с ъпъркът. Това е разликата за мен. 

 

Edited by neshev
  • Upvote 2
  • Thanks 1
Link to comment

Ами не е на нивото на тия тримата, ясно. Но може да се спори дали не беше на нивото на разни като Паркър, Ортиз, Уайт. А със сигурност беше по-добър от световните шампиони Мартин и Стивърн.

  • Upvote 2
Link to comment
1 hour ago, neshev said:

43 победи 42 са с нокаут

 

 

 

Пълно е в бокса с подобни нереално надути статистики и не значат нищо. Излизал е срещу точно двама големи боксьори - Фюри го би и еба три мача, другият беше деди Ортиз, който също го разкри колко е недъгав и ако беше с една идея по-млад щеше да го прати още той на майка му в кътния. ;)  

А Кубрат победи сериозни имена преди да хване мача с Кличко, не виждам какво му е надцененото - Александър Устинов (27-0)  и Тони Томпсън (който идваше от две последователни победи срещу Дейвид Прайс) са си страхотни победи. Дерик Роси го спря за пет рунда, а човекът преди това беше падал само от хора като Еди Чембърс и Димитренко. Впрочем нашият спря и Димитренко, който също имаше много добър статс до мача си с Кобрата. След загубата от Владимир победи и Дерик Чисора, и малкия Фюри, които са си топ имена отвсякъде. Абсолютно си беше топ 10 Кубрат, не виждам що трябва да го отричам. Не казвам, че е бил шампионски материал, не казвам, че е бил сред топ 5 имената или нещо такова, но за десетката си влизаше отвсякъде.  А че е скучен на ринга - факт, ама това не го прави по-слаб. 

 

  • Upvote 2

 

Link to comment

Тези победи с нокаут значат, че Уайлдър притежава сила, с която може да нокаутира всеки в тази дивизия. И го е прави консистентно. Единствено Тайсън Фюри е издържал на негов удар, но и той едва стана в първата битка. Ако беше същият рефер от битката с Жан и Джойс, Фюри щяха да го отпишат още на земята. Но ще видим де. Ако си прав и Уайлдър е толкова недъгав, Паркър би трябвало да го бие. :)

 

И после какво направиха Устинов, Тони Томпсън и Дерек Роси. :rofl:Чухме ли ги повече тия момци?

 

Стига с тая Кобра. Всеки да вярва, каквото си иска. Той и Коко Тайсъна вярва, че ще е световен шампион още. Моето мнение е, че пичът ще го изсипят тежко, ако се бие към днешна дата с някой адекватен. 

Link to comment

Към днешна дата доста хора ще го пръснат. Но преди няколко годинки имаше стабилни шансове срещу всеки, извън първите двама-трима. Факт е, че преди да се стигне до Хюи Фюри, Бризийл, Уайт и Милър насраха да се бият с него.

 

Един от въпросите, на които ще се отговори за Уайлдър сега е и прословутата му мощ. Толкова нокаути няма как да са случайни, разбира се, но не е като да е нокаутирал чак толкова корави пичове. Освен Фюри и Стивърн в първата им битка измина дистанцията. Фюри, между другото, минаваше за човек с проблемна брадичка, преди мачовете с Уайлдър.

Паркър вече е много корав, една от най-здравите брадички в дивизията. Джойс го отказа, но след непрекъснат тормоз и побой. Уайлдър не е такъв, той разчита с един удар да те приключи. Ако го направи срещу Паркър, шапки долу.

Link to comment

В първата битка със Стивън, Уайлдър си счупи ръката, нормално да не може да го приключи. В реванша си го изсипа тежко.

 

Паркър са го сваляли Чисора, Уайт и наскоро Джойс. Колко ли чисти удара от Уайлдър може да поеме, преди да го събират от пода? 

Link to comment

Някакъв фейк беше това с ръката. Докрай си мяташе балтии, счупена ръка друг път. Във втория мач Стивърн стоеше и чакаше да поема удари. По-голяма бутафория не съм гледал.

 

Уайт свали Паркър след удар с глава.

Link to comment

Бях забравил за втория...

Свалян е, ОК, но се изправя. Държи на бой. Според мен може да изтърпи някоя и друга балтия от Уайлдър. Въпросът е оттам нататък какво ще предложи. Трябва да е по-агресивен. Тактиката срещу Бионсе е да го поставиш под натиск.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...