Jump to content

UFC 295 "Prochazka vs. Pereira" - 11 ноември 2023


Recommended Posts

Тигри, ще бъде ли ъпсет ако Аспинал вземе, че бие?

Ще викам за Перейра и Аспинал, макар и втория да е аутсайдер. 

 

Link to comment
48 minutes ago, Beks said:

Тигри, ще бъде ли ъпсет ако Аспинал вземе, че бие?

Ще викам за Перейра и Аспинал, макар и втория да е аутсайдер. 

 

И двамата са доста добри, не мисля че ще е ъпсет, който и да спечели.

 

Същото важи и за МЕ, Перейра е изрод, но и Джирито е показвал добри неща, въпреки че ако едвам взе победата на Глоувър в последната минута. Все пак аз ще викам за Самурая

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Който и да спечели в двата главни мача няма да е никаква изненада. Силите са много балансирани и все пак съм за Павлович и Прохазка.

Link to comment

Добре се справиха да запълнят дупката, оставена от Джонката. Аспинал срещу Павлович е повече от достоен мач за титлата и подозирам, че победителят в даден момент ще бъде промотиран за редовен шампион. Ситуацията е доста сходна с тази между GSP срещу Биспинг и Ромеро срещу Уитакър. Очаквам който бие от Миочич и Джонката да оваканти титлата после. Другият силен момент е този на Алекс Перейра, който има отличен шанс да се утвърди като един от най-добрите бойци в историята, ставайки шампион в две категории, както в UFC, така и в Glory, което ще е огромен успех.

 

Иначе двете основни битки доста приличат. В тях имаме двама бойци, които удрят тежко, но имат леко съмнителна техника и оставят доста пролуки да бъдат удряни, в лицето на Аспинал срещу Прохазка, срещу други двама бойци, в лицето на Павлович и Перейра, които са доста прецизни в ударите си и могат да експлоатират всяка пролука. Особено при Прохазка, колкото и да е забавен за гледане, пичът има афинитет към това да се бие със свален гард и да се накланя напред, което срещу Перейра дава доста големи предпоставки да бъдеш изсипан тежко. Аспинал не е чак толкова опортюнистически настроен, но и той има съмнителна защита, а Павлович вкара тежки прави удари. И двете битки ще са интересни. 

  • Upvote 1
Link to comment

Ужасно спиране в ME. Прохазка беше наранен, но можеше да продължи и почти веднага се изправи. Случи се това, което се очакваше и се наниза на доста кофти контра, но мисля, че по-скоро загуби баланс, отколкото да беше легитимно наранен. Жалко, битката се оформяше доста добре, дано в даден момент видим реванш. Иначе Поатан е легенда, просто за мен битката трябваше да продължи.

 

Цялата основна карта пълна с нокаути. Аспинал срещу Павлович беше на милиметри на няколко пъти, но в крайна сметка Аспинал успя да си нокаутира човека първи. Страхотен успех за него и не смятам, че Джонката ще е особено надъхан да се бие с него. Но все пак нещата могат да се променят бързо. Аспинал може би ще продължи да е активен. 

Link to comment

В моите очи арогантността на Прохазка му изяде главата. Алекс ми изглеждаше скован, притеснен, но в момента, в който видях една физиономия на Иржи си казах " ще ядеш дървото, брат". Нешка малко ще поспоря с теб за спирането на тази битка. Срещу теб имаш боец като Поатан, който ако не на земята(както се развиха последните 5-10сек от битката), то със сигурност щеше да го изхака с някой ритник. Иржи си повярва много в кофти момент от битката.

За ко-МЕ съм повече от доволен! Павлович пак ще се добере до тайтъл шот, докато ако Аспинал беше загубил не го виждах в борбата за титлата в следващите година и половина - две, което щеше да е жалко за боец с неговите възможности! Сега Джоунс ще иска повече от всякога битка със Стипе! За мен Джонката е най-великиЯТ, но от ден на ден има повече да губи от колкото да печели от битки, които не му носят нужните пари, без да поема големи рискове. Джоунс за мен е на една крачка от яката депресия, която може да обземе при загуба от боец(без да го подценявам) Аспинал. 

 

Link to comment

За мен в шампионските битки трябва реферите да са по-милостиви. Да, вероятно Поатан щеше да го довърши, но пък не е като Жири да се е възстановявал от подобни ситуации, както беше с Рейес. Не, че има чак такова значение. В крайна сметка, самият Жири не протестира решението, но от него не очаквам да се обяснява като путка или да мрънка. 

Link to comment
1 hour ago, Beks said:

Срещу теб имаш боец като Поатан, който ако не на земята(както се развиха последните 5-10сек от битката), то със сигурност щеше да го изхака с някой ритник.

В такива битки спирай, когато някой е изял цялата хурка. Да, най-вероятно Перейра щеше да го унищожи, но от друга страна при загубата от Адесаня ситуацията беше сходна и Изи с два удара го нокаутира.

Link to comment

Мейн картата беше само добри битки и финишъри.

Диего и Беноа са страхотни проспекти, виждам много бъдеще и у двамата. Не трябва веднага да ги пускат срещу топ 5, нека се изградят с още по 1-2 битки, но определно са бъдещето на дивизиите си.

 

Макензи Дърн все още не може да достигне потенциала си или просто го няма. Показа много ниско fight IQ в този бой, което не можеш да си позволиш срещу опасен страйкър като Андраде. BJJ и може да е на най-високо ниво, во страйкинга и е далеч от елита. Трябва да залага повече на силните си оръжия.

 

Ко МЕ- то всички очаквахме КО, но толкова бързо не предвиждах. Браво на Аспинал, не мисля че може да бие Джонката, както някои се опитват да го изкарат, Джоунс ще го събори и събмитне или паундва, но определено може да бие почти всеки в тежката дивизия.

 

И аз мисля че МЕто беше спряно прекалено рано, Жири се съпротивляваше и трябваше да се дадат още няколко секунди да се види дали няма да оцелее. Въпреки това, най-вероятно нещата отиваха към Поатан. Перейра е велик и мога да кажа че в тази дивизия ще доминира дълго време, не виждам някой да може да го спре в скоро време. Джамала Хил ще бъде обруган и нокаутиран.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...