Jump to content

UFC 295 "Prochazka vs. Pereira" - 11 ноември 2023

neshev

Recommended Posts

Тигри, ще бъде ли ъпсет ако Аспинал вземе, че бие?

Ще викам за Перейра и Аспинал, макар и втория да е аутсайдер. 

48 minutes ago, Beks said:

Тигри, ще бъде ли ъпсет ако Аспинал вземе, че бие?

Ще викам за Перейра и Аспинал, макар и втория да е аутсайдер. 

И двамата са доста добри, не мисля че ще е ъпсет, който и да спечели.

Същото важи и за МЕ, Перейра е изрод, но и Джирито е показвал добри неща, въпреки че ако едвам взе победата на Глоувър в последната минута. Все пак аз ще викам за Самурая

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Който и да спечели в двата главни мача няма да е никаква изненада. Силите са много балансирани и все пак съм за Павлович и Прохазка.

Добре се справиха да запълнят дупката, оставена от Джонката. Аспинал срещу Павлович е повече от достоен мач за титлата и подозирам, че победителят в даден момент ще бъде промотиран за редовен шампион. Ситуацията е доста сходна с тази между GSP срещу Биспинг и Ромеро срещу Уитакър. Очаквам който бие от Миочич и Джонката да оваканти титлата после. Другият силен момент е този на Алекс Перейра, който има отличен шанс да се утвърди като един от най-добрите бойци в историята, ставайки шампион в две категории, както в UFC, така и в Glory, което ще е огромен успех.

Иначе двете основни битки доста приличат. В тях имаме двама бойци, които удрят тежко, но имат леко съмнителна техника и оставят доста пролуки да бъдат удряни, в лицето на Аспинал срещу Прохазка, срещу други двама бойци, в лицето на Павлович и Перейра, които са доста прецизни в ударите си и могат да експлоатират всяка пролука. Особено при Прохазка, колкото и да е забавен за гледане, пичът има афинитет към това да се бие със свален гард и да се накланя напред, което срещу Перейра дава доста големи предпоставки да бъдеш изсипан тежко. Аспинал не е чак толкова опортюнистически настроен, но и той има съмнителна защита, а Павлович вкара тежки прави удари. И двете битки ще са интересни. 

Ужасно спиране в ME. Прохазка беше наранен, но можеше да продължи и почти веднага се изправи. Случи се това, което се очакваше и се наниза на доста кофти контра, но мисля, че по-скоро загуби баланс, отколкото да беше легитимно наранен. Жалко, битката се оформяше доста добре, дано в даден момент видим реванш. Иначе Поатан е легенда, просто за мен битката трябваше да продължи.

Цялата основна карта пълна с нокаути. Аспинал срещу Павлович беше на милиметри на няколко пъти, но в крайна сметка Аспинал успя да си нокаутира човека първи. Страхотен успех за него и не смятам, че Джонката ще е особено надъхан да се бие с него. Но все пак нещата могат да се променят бързо. Аспинал може би ще продължи да е активен. 

В моите очи арогантността на Прохазка му изяде главата. Алекс ми изглеждаше скован, притеснен, но в момента, в който видях една физиономия на Иржи си казах " ще ядеш дървото, брат". Нешка малко ще поспоря с теб за спирането на тази битка. Срещу теб имаш боец като Поатан, който ако не на земята(както се развиха последните 5-10сек от битката), то със сигурност щеше да го изхака с някой ритник. Иржи си повярва много в кофти момент от битката.

За ко-МЕ съм повече от доволен! Павлович пак ще се добере до тайтъл шот, докато ако Аспинал беше загубил не го виждах в борбата за титлата в следващите година и половина - две, което щеше да е жалко за боец с неговите възможности! Сега Джоунс ще иска повече от всякога битка със Стипе! За мен Джонката е най-великиЯТ, но от ден на ден има повече да губи от колкото да печели от битки, които не му носят нужните пари, без да поема големи рискове. Джоунс за мен е на една крачка от яката депресия, която може да обземе при загуба от боец(без да го подценявам) Аспинал. 

За мен в шампионските битки трябва реферите да са по-милостиви. Да, вероятно Поатан щеше да го довърши, но пък не е като Жири да се е възстановявал от подобни ситуации, както беше с Рейес. Не, че има чак такова значение. В крайна сметка, самият Жири не протестира решението, но от него не очаквам да се обяснява като путка или да мрънка. 

Абе хора, Прохазка ако е чех не е ли Иржи ? Кво е това име Жири, бах мама му ? 

1 hour ago, Beks said:

Срещу теб имаш боец като Поатан, който ако не на земята(както се развиха последните 5-10сек от битката), то със сигурност щеше да го изхака с някой ритник.

В такива битки спирай, когато някой е изял цялата хурка. Да, най-вероятно Перейра щеше да го унищожи, но от друга страна при загубата от Адесаня ситуацията беше сходна и Изи с два удара го нокаутира.

Мейн картата беше само добри битки и финишъри.

Диего и Беноа са страхотни проспекти, виждам много бъдеще и у двамата. Не трябва веднага да ги пускат срещу топ 5, нека се изградят с още по 1-2 битки, но определно са бъдещето на дивизиите си.

Макензи Дърн все още не може да достигне потенциала си или просто го няма. Показа много ниско fight IQ в този бой, което не можеш да си позволиш срещу опасен страйкър като Андраде. BJJ и може да е на най-високо ниво, во страйкинга и е далеч от елита. Трябва да залага повече на силните си оръжия.

Ко МЕ- то всички очаквахме КО, но толкова бързо не предвиждах. Браво на Аспинал, не мисля че може да бие Джонката, както някои се опитват да го изкарат, Джоунс ще го събори и събмитне или паундва, но определено може да бие почти всеки в тежката дивизия.

И аз мисля че МЕто беше спряно прекалено рано, Жири се съпротивляваше и трябваше да се дадат още няколко секунди да се види дали няма да оцелее. Въпреки това, най-вероятно нещата отиваха към Поатан. Перейра е велик и мога да кажа че в тази дивизия ще доминира дълго време, не виждам някой да може да го спре в скоро време. Джамала Хил ще бъде обруган и нокаутиран.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...