Jump to content

NJPW WRESTLE KINGDOM 18 - 4 януари 2024


nWoHulkster

Recommended Posts

New Japan Pro-Wrestling (NJPW)
"Wrestle Kingdom 18 in Tokyo Dome"
January 4, 2024
Tokyo, Japan
Tokyo Dome

 

IWGP World Heavyweight Championship Match

nj(5).thumb.jpg.99ff5fda33678d11443b3a8abc4f7d51.jpg

SANADA (c) vs. Tetsuya Naito

 

nj(1).thumb.jpg.a88f58d73e5dd78f012eb973578f3be7.jpg

Kazuchika Okada vs. Bryan Danielson

 

3-Way Match to crown the inaugural IWGP Global Heavyweight Champion
nj(2).thumb.jpg.18af57d8fbb4f7bfbd2bd4ab53de0a29.jpg

Will Ospreay (c) vs. Jon Moxley vs. David Finlay

 

IWGP Jr. Heavyweight Championship Match

nj(3).thumb.jpg.de29a5c9f2b7cec843da731e93ec54be.jpg

Hiromu Takahashi (c) vs. El Desperado


NEVER Openweight Championship Match

nj(2).thumb.jpg.dc0f7d41fe3bd9433c46c88b6c3cca54.jpg
Tama Tonga vs. Shingo Takagi (c)

NJPW World TV Championship Match
nj(1).thumb.jpg.ffedd8b231db96859fdae9ae87044397.jpg
Hiroshi Tanahashi vs. Zack Sabre Jr. (c)

Titles vs. Titles: IWGP Tag Team Championships and NJPW STRONG Openweight Tag Team Championships
nj(1).thumb.jpg.45a599f53bcf33086e742f622f84440b.jpg
Bishamon (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) (c, IWGP) vs. El Phantasmo & Hikuleo (c, STRONG)
 

nj(1).thumb.jpg.f149115d05679eccbe9fb0216cf0cad3.jpg

Shota Umino & Kaito Kiyomiya vs. EVIL & Ren Narita

 

nj(2).thumb.jpg.f7ab99741184aecb7ea8d276c13ad685.jpg

Yota Tsuji vs. Yuya Uemura

 

IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship Match

nj(4).thumb.jpg.8d3b489fc8af9c741aea6aa4e3122531.jpg

Catch 2/2 (TJP & Francesco Akira) vs. Clark Connors & Drilla Moloney (c)

 

KOPW 2024 New Japan Ranbo

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

Официален постер за мейн ивента:

 

n.thumb.jpg.98644c236252375623bf668ab18e6a9f.jpg

 

Официален постер за Okada vs. Danielson:

 

njpw.thumb.jpg.4e4ce402af8bd96c21aed0bc0e6b69cc.jpg

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 3
Link to comment
  • 1 month later...

Финализираха card-a.

 

SANADA vs. Naito не се усеща като някакъв голям мейн ивент, но на мен лично ми харесва. Харесва ми как силно застанаха зад SANADA и го оставиха с титлата осем месеца. Така се прави. Като искаш да имаш нови главни звезди трябва да им дадеш шанс да станат такива. В други компании досега сигугно щяха да са му взели титлата, защото е напълно окей шампион, но не изпъква кой знае колко (ама в негова защита в компания с Okada, Naito, Ospreay и т.н. не се изпъква лесно и летвата за това какво се очаква от един main eventer е доста нависоко). Обаче, New Japan си следват планирания курс и му дават шанс да се бие в главния мач на главното шоу за годината. SANADA, който след дълги години в Los Ingobernables de Japon тази година напусна групата и сформира собствена група, срещу лидера на LIJ Naito си е натурална история и се разказва сама. Ще успее ли SANADA веднъж и завинаги да излезе от сянката нa Naito като го победи в Tokyo Dome или Naito ще затапи бившото си протеже и ще се върне на върха на NJPW след три години отсъствие от него?

 

Danielson vs. Okada II звучи перфектно и е идеален Tokyo Dome мач. Този мач ще разцепи. Между другото, това е първият NJPW мач на Danielson от почти 20 години насам.

 

Тройният мач за новата титла е разочарование. Разбирам ги, нещата са подобни като със SANADA - искат да push-ват Finlay и продължават да го правят, въпреки че пичът просто бледнее в сравение с предишните Bullet Club лидери, ама това е последният мач на Ospreay като full-time NJPW кечист... Трябваше да направят някакъв голям singles мач с Ospreay и някоя от по-новите звезди.

 

Евалата, че додоха мач за титлата на Desperado. Не може да се каже, че компанията беше супер много зад него, но Despe се доказа с поредица от силни представяния и ето - наградиха го с мач в Tokyo Dome и има стабилен шанс да победи асотo на дивизията Takahashi.

 

Shingo vs. Tama е окей. Можеше нещо с една идея по-добро тук. Tama е пич, който едно време изглеждаше като топ проспект, но така и не успя да намери "следващото ниво" в работата си на ринга, както се казва, и си остана просто добър, а едно време изглеждаше като човек с повече потенциал от това. Shingo е ясен - топ кадър.

 

ZSJ vs. Tanahashi звучи добре. ZSJ е пич, който сега с напускането на Ospreay, трябва да почнат да push-ват повече.

 

Мачът за отборните титли е топ отбора на федерацията срещу най-новия отбор-любимец на публиката и звучи добре.

 

Umino & Kiyomiya vs. Narita & EVIL ми хваща окото, определено. Шанс за изява за младите звезди на Голямата сцена. Развиха стабилна история с turn-на на Narita и при това я развиха в две федерации (NJPW и NOAH).

 

И като си говорим за шансове за изява на Голямата сцена, Tsuji vs. Uemura е друг такъв. Това са (потенциално) две от бъдещите главни лица на компанията и това е естествен сблъсък да се види кой е по-напред от двамата, но освен това тук също я има и LIJ vs. J5G темата от main event-a. Tsuji вече е получавал и други големи мачове, където успя да достави, докато този мач тук е първият по-голям тест за Uemura.

 

Мачът за леките отборните титли е топ отбора на дивизията срещу най-новия push-ван отбор, така че тук нямак оплаквания.

 

Като цяло, както обикновено, очертава се силно шоу. Отделно, това ще е първото шоу с Tanahashi като президент на компанията и ще е интересно да се види дали ще има някакви осезаеми разлики. Надали ще има промени още от самото начало, но в по-дългосрочен аспект доста интересно ще е да се види дали и ако да какви промени ще има в новата "Tanahashi ера" на NJPW.

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 2
Link to comment

NJPW нямат нищо общо в момента с продукта отпреди пет и повече години, но е напълно разбираемо с оглед на обстоятелствата в световен мащаб, а и не само. Okada-Danielson и ZSJ-Tanahashi изглеждат като highlight-ите на шоуто, макар и вторият мач да е провеждан вече десетки пъти. Съгласен съм, че ZSJ заслужава по-голям push. Мачът на Danielson и Okada в AEW беше един от малкото кеч мачове, които гледах тази година, и предвид това, че бе сравнително постен предвид качествата на двамата, очаквам в Tokyo Dome да избухнат. Ако не се лъжа, Sanada и Naito имаха един много добър мач преди години в G1 Climax и въпреки че нямам толкова големи очаквания, вероятно ще представят добър сблъсък. Относно самия Sanada, макар и да е добър кечист, никога не е бил на main event нивото на New Japan, но беше резонно да получи и main event run предвид това, че дори EVIL спечели титлата преди три години. Naito ми изглеждаше като безидеен победител в G1, но разбирам идеята зад мача със Sanada, а и в момента няма много други варианти. От останалото - хваща ми интереса, че в последната година се опитват да изградят нови имена и макар и да не следя активно, ми се струва, че има потенциал в някои от хората. Доста кофти, че Ospreay напуска - изглеждаше като най-постоянния кечист в компанията, а сега NJPW губят още едно силно име. Жалко, че не получи по-сериозен шанс със световната титла, а и е повече от разочароващо, че е забит в троен мач. Хубаво е, че Shingo е с някаква титла, макар и Tama да не е топ опонент за WK.

Edited by Rainmaker
Link to comment

Интервюта.

 

SANADA:

 

Naito:

 

Danielson:


Okada:


Ospreay:


Finlay (най-доброто интервю/промо, което съм виждал от него):

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
nWoHulkster
Posted (edited)

Nick Nemeth (Dolph Ziggler), придружен от брат му Ryan Nemeth, се появи на днешното Tokyo Dome шоу:

 

 

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 4
Link to comment
Rainmaker

Общо взето, много добро издание на Wrestle Kingdom. Не сред най-добрите, разбира се, но повечето мачове отговориха на очакванията, а и вече имаме ранен кандидат за MOTY.

 

Sanada - Naito беше стабилен main event, който се получи значително по-кратко, отколкото очаквах предвид всички главни сблъсъци през последните десетина години. Честно казано, не си представях Naito да загуби, тъй като Sanada малко или много беше транзитен шампион, а и това е вероятно последният WK main event на Naito. Нищо кой знае колко паметно като мач, но post-match-ът с това как Sanada спаси Naito, наистина ми хареса. 

Okada - Danielson безспорно беше мачът на вечерта. Истински Tokyo Dome dream мач между двама от най-добрите кечисти за този век. Доста готина история, която разказаха по време на двубоя, с препратките към сблъсъка от Forbidden Door. Изключителен arm work от Danielson, който Okada sell-на блестящо. По-арогантното поведение на Okada на моменти също добави много добър щрих към мача, особено с това как по едно време атакува окото на Danielson. И естествено, невероятен post-match с демонстрацията на респект между двамата. Мисля, че имат потенциал за още по-добър и една идея по-дълъг мач, но ми е трудно да видя как някой би загубил, ако това ще бъде финалният за сагата. Иначе със сигурност надмина мача им от AEW с пъти.

Finlay - Moxley - Ospreay може би донякъде надхвърли очакванията ми. Ospreay и Moxley са супер, но и Finlay беше на ниво в мача. Имаше някои доста готини моменти и spot-ове като Swanton Bomb-а на Ospreay през масите. Надявам се, че Ospreay ще продължи от време на време да прави мачове в New Japan, макар и не като активен кечист. Finlay беше най-очакваният избор за победител, не съм го следял активно през 2023, но щом е лидер на BC, значи, летвата е високо вдигната.

Desperado - Takahashi - не беше нещо запомнящо се предвид някои други мачове между двамата, а и някои junior класики от WK, но все пак приятен за гледане мач. Добър момент с това, че Despy спечели junior титлата в Tokyo Dome.

Tama - Shingo дори беше по-добър, отколкото очаквах. Честно казано, не мога да се сетя за по-добър singles мач на Tama Tonga, въпреки че беше около 13 минути. Не знам обаче каква беше идеята да победи Shingo и след това да напусне компанията. Надявам се, че Shingo ще получи добри опоненти след шоуто.

Uemura - Tsuji ми направи добро впечатление. И двамата изпъкнаха и определено сега е времето да ги издигат, видях, че са вече около 30-годишни. Иначе определено ми се струва, че имат уменията и харизмата да са сред бъдещите топ звезди.

Tanahashi - ZSJ - в коментара си написах, че очаквам да бъде сред по-отличаващите се мачове, и макар и да не беше, не беше лош като представяне от двамата. Все пак доста кратък, за да се каже повече. Tanahashi очевидно вече не е на физическото ниво, за да изнася класиките отпреди. Иначе ми е интересно какво предстои, след като стана Президент на компанията. ZSJ вече трябва да върви по-нагоре в card-а.

  • Upvote 3
Link to comment
nWoHulkster

^ Видео:

 

Отделно, обявиха шоу на 12-ти април в Wintrust Arena в Чикаго. Като изключим съвместното NJPW/ROH шоу в MSG, това е най-голямата зала, която NJPW са буквали в САЩ досега.

  • Upvote 2
Link to comment
  • 3 weeks later...

Макар и със закъснение, най-сетне изгледах мачовете, които ме интересуваха.

 

Tanahashi и ZSJ не впечатлиха, но имайки предвид time лимита бе напълно разбираемо. Приятен мач, но нищо специално.

 

TT - Shingo бе интересен за гледане, но като че ли грешният човек спечели. Трябва да се има предвид, че отдавна не бях гледал NJPW евент, следователно ми липсва определена доза контекст, но за мен Shingo е по-добрият кечист. На всичкото отгоре Tama Tonga напусна, което още повече прави това решение объркващо.

 

Тройната заплаха между Finlay, Ospreay и Moxley определено ми допадна. Нямам спомен преди да съм обръщал по-сериозно внимание на Finlay, но тук ми направи бая добро впечатление. Очевидно от компанията го ценят като сметнем победата му тук и ролята му в Bullet Club-а. Moxley и Ospreay доставиха, особено в периода след като изкараха Finlay временно от сметките.

 

Okada - Danielson бе на нивото, което всички очаквахме, но ми дойде леко кратък. Можеха да продължат поне още 5-10 минути. Като че ли дължината на двубоя съвсем леко смъква от оценката ми, но като цяло се насладих на всяка минута - нещо, което не съм сигурен дали бих казал за първата им битка в САЩ. Най-малкото тази им среща е ъпгрейд на първата. Логичен и очевиден победител, но по-важното бе цялостното им представяне, а то бе фантастично. По-бавно темпо, което бе перфектно за мача. Финишът ми дойде леко rush-нат, заради което твърдя, че можеха да продължах още малко, но съм доволен. Да се надяваме, че след 2-3 години пак ще се срещнат на един ринг.

 

Главният сблъсък между Naito и Sanada бе застрашен от това да бъде сериозно засенчен от предния мач в card-а, но реално бе буукнат добре. В контраст на срещата между Okada и Danielson, Naito и Sanada предоставиха нещо по-динамично. Единственото, което ме подразни е липсата на каквато и да е промяна в изражението на Naito. Сякаш нищо не изпитваше. Това леко ме извади от мача на моменти. Тъй като отдавна не съм гледал Naito, това може и да си е типично за него. Преди не съм забелязвал този детайл.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...