Jump to content

Тайсън Люк Фюри срещу Франсис Завие Нгану - 28 октомври 2023


Recommended Posts

Знам, че е 0.001% и сигурно отдавна са го уговорили боя, ама ще ми е мега кеф Франсис да му нацепи една балтия и да го приключи за изненада на всички. 

  • Upvote 1
  • Like 1

 

Link to comment

Надявам се, че разбираш, че е по вероятно Dana White и Joe Rogan да имат мач на Ufc отколкото това да се случи 

Link to comment
The Invisible

Жалко, че това е най-интересното нещо в бокса тази година. Поне в тежката. Очаквам "шоу" и абсолютно нищо друго в спортен аспект.

Link to comment

Трудно е човек да вика срещу Нгану. Уникална житейска история. В един период е бил в затвора, после на улицата, а сега ще се бие срещу Тайсън Фюри. Напълно заслужено ще прилапа тлъстия чек.

 

Спрямо другите битки по оста бокс-MMA, тази е може би най-интересната. Самият спорт на MMA е изграден върху това кой стил е най-печеливш, ако всичко е позволено. Тъй че такива битки винаги ще са ми слабост. Когато боксьор отива в MMA, мачът е свирен. Да, има изключения като Рей Мърсър срещу Силвия, но ако MMA боецът има благоразумието да свали противника си на земя, боксьорът няма абсолютно никакъв шанс. Тъй че са малцина боксьорите, които могат успешно да направят транзицията толкова бързо. Може би само един Терънс Кроуфърд, който има опит като борец, може успешно да се прехвърли. MMA бойци срещу боксьори в бокса е доста по-близко, просто защото боксът е част от MMA, тъй че не се налага на MMA бойците тепърва да учат базисни техники. Вече имаме пример с Андерсън Силва, който успя да бие Чавес-младши, колкото и вторият вече да беше приключил с бокса. Имаме пример и с Конър срещу Мейуедър, като Конър беше конкурентен първите няколко рунда. За мен Нгану има по-добри шансове от Конър, защото Нгану притежава изродска сила. А при тежките трябва точно един удар за да приключи всичко. Един Уайлдър направи кариера от това, че удря зверски здраво, а Нгану притежава сходна сила. Проблемът за Нгану идва от това, че се бие срещу Топ 1 или 2, зависи как човек оценява Усик, боксьор в света. Няма подгряваща битка, директно се мята срещу най-добрия боксьор при тежките. За мен няма съмнение, че Нгану ще успее да нацели Фюри поне веднъж. И за Конър много твърдяха, че няма да успее да уцели Мейуедър, но го направи и то не няколко пъти. Но все пак не мисля, че ще успее да вкарва удари консистентно, не съм убеден, че ще вкара чисти удари и не съм убеден, че Фюри просто няма да ги поеме, ако се наложи. Все пак Уайлдър не успя да го нокаутира. Успя да го свали, но не успя да го нокаутира. А Уайлдър е по-добър боксьор от Нгану. Най-логичното ми се струва е, че Фюри ще приложи всичките си тактики и трикове. Ще износи Нгану, докато Нгану не се умори, защото боксовото кардио и MMA кардиото са две различни животни, и ще го нокаутира в 5-6 рунд. Но все пак ще е интересно, мисля че промотираха битката по перфектен начин и дано направят добро шоу. 

Link to comment
The Invisible
1 hour ago, VSB said:

В собствената си карта не е най-интересното нещо.

Уважително не мога да се съглася. Но да приемем, че от чисто боксова точка си прав. Обаче… Има N хиляди човека, които ще оценят истинския бокс. Но тези с парите от кое в картата ще се поинтересуват повече? Тези мнозинството от кое?

 

И това аз не го казвам като някакъв щастлив факт. gboy е писал за тъжното състояние на бокса и съм 100% съгласен с него. Бокса умира, колкото и да не ми харесва. Няма звезди и се налага да се правят “колаборации” с Нгану, Макгрегър и “гала шоута” в Рияд. Фюри не трябва да се бие с Нгану, а с Усик и Джошуа. А Нгану трябва да си е в UFC и да взима колкото и каквото заслужава да взима, но това е друга тема. 

Link to comment

Не се налага да се прави колаборация с Нгану, щото боксът умира и няма звезди, а щото Фюри е мързелив и страхлив тулуп, който предпочита лесните пари. Нгану като боксьор се съмнявам да може да се вмести и в топ 50 в момента, така че, за чий хуй трябва да ми пука толкова за двубой с явно несъответствие? Сред масите ще предизвика интерес, нормално. Ако си насрочи Фюри двубой с дедо Джо Байдън примерно, ще предизвика още по-голям интерес. И какво от това?

Edited by VSB
Link to comment

Нгану и да нацели 1 път Фюри то няма да е кой знае кво. Ще влезне някой ляв прав или някой некадърен удар, така че нищо няма да се случи. Дано Фюри даде на хората това което искат и да просне Нгану в първия или втория рунд. 

Link to comment

Подкартата не е лоша, но общо взето са си типичните за бокса missmatch-ове. Просто са с една идея по-популярни бойци.

 

Уордли и Аделей е най-близката битка, но за мен Аделей е просто надут балон. Соколовски на практика го би, но дадоха решението за Аделей и после бяха насрали да му дадат читав опонент. Уордли е доста по-тестван. Опасението е, че често се оставя отворен за удари, което Аделей може и да експлоатира, но засега поема всичко, което опозицията му хвърли. Срещу баш елита ще му е тегаво, но би трябвало да измори Аделей и да си вземе решението без особени проблеми.

 

Такам е твърд gatekeeper, ако има такъв. Ментета като Йока успява да разкрие, даже довлачи Махмудов до решение, но Баколе не е менте и не би трябвало да има проблеми. Говорейки за Махмуда, опонентът му е напълно анонимен.

 

Паркър все още е елитен и е губил само от топ бойци. Кийн не смятам, че е на това ниво и надали ще успее да затрудни Паркър. Моузес Итаума е интересен проспект. Млад е и ще видим докъде ще го откара.

 

Хубаво облажиха тия пичове, но просто илюстрира всичко сбъркано в тежката дивизия. И гарантирам, че тези битки няма да доведат до нищо значимо впоследствие. 

Link to comment

Мда, реално е разочароващо, че Баколе и Паркър взимат такива мачове, трябва да се целят по-нависоко, да бяха се изправили един срещу друг примерно. Но на тази суша и това изглежда прилично.

Паркър е майстор да разочарова, но Кийн според мен е бая посредствен проспект и нищо чудно тук Паркър да блесне и да го откаже в ранните рундове.

Баколе-Такам пък очаквам да е солиден и близък бой. Не съм впечатлен дотук от Баколе всъщност. Не разбирам откъде е това надуване при него. Най-добрата му победа е Йока, което обаче се видя, че не струва чак толкова много. Имаше много близка битка с Кузмин, който си е един лоукардър. Според мен ще види зор с Такам, който си пада от топ имената, но винаги е труден за преодоляване от тях.

Аделей получи подарък срещу Соколовски, но и Уордли според мен получи такъв от Молина, който първо го нагъна, след което май му легна. Уордли изглежда по-напред с материала, но и двамата са за местна британска консумация. Все пак, единственото адекватно сватосване в картата, ето такива двубои трябва да има надолу по веригата.

Итума също с не дотам лош противник. Тоя унгарец доскоро беше непобеден и има богата аматьорска кариера.

Единствено при Махмудов положението е тотален дроп. Двубой, който ще свърши в първи, макс втори рунд. Пълна загуба на време.

 

В един идеален свят картата трябваше да е нещо такова:

Фюри-Махмудов

Паркър-Баколе

Нгану-Такам

Уордли-Кийн

Аделей-Итума

Бернат-Райт.

Но това е професионален бокс. Логиката и адекватността в комбинирането между противниците са нещо непознато.

Edited by VSB
Link to comment

Тежки удари от Баколе. Такам е здраво биче, но в случая реферът го спаси от повече щети. Първите два рунда бяха просто комични, но после вдигнаха нивото. Надали има много хора, които ще искат да се бият с Баколе на този етап. 

Link to comment

Искам го срещу Джарел Милър. Ще срутят ринга.🤣

Опасен и тегав е, но не е сериозно да се явява в такава форма. Топ имената ще го накажат, ако продължава с такава липса на дисциплина по отношение на теглото.

Link to comment

Не мога да повярвам, че го казах, но мисля че съдийте обраха Нгану...

Бях леко в шок, но в края на 10 рунд абослютно си мислиф, че Франсис спечели.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Разочарован, ама доста съм разочарован от Фюри и изненадан от Нгану. Ако Тайсън е в тази форма, Усик ще го ебе през гащите тотално. Нгану иначе явно има бъдеще в бокса. Очаквах да та доста по зле нещата при него 

Link to comment

Ако това не беше режисирано, браво на Нгану. Добра брадичка.

Сигурно ще видим и реванш, повръща ми се. Ако попречи на боя с Усик, ще е нечовещина. Всъщност, нека попречи. Едва ли на някой му се гледа Фюри-Усик след това.

Link to comment

Унизително представяне от Фюри. Загуби на себе си и Усик доста пари. Усик беше видимо разочарован след битката. Трудно ще бъде продадена битка между Усик и Фюри, след като световния боксов шампион беше повален от MMA боец.

 

За мен Фюри просто подцени Нгану. Нгану не само пое най-добрите му удари, но и не изглеждаше и грам притеснен от тях. Фюри тръгна на любимата си комбинация - ляво кроше, последвано от десен прав, с което да експлоатира любимата на Нгану контра с лявото кроше. В началото имаше успех с този удар, преди Нгану да го повали точно с кроше. Това срина самочувствието на Фюри и оттогава беше абсолютно насрал. Затвори се зад правите удари и не поемаше никакви рискове. Тук опираме до това, че Нгану нямаше какво да губи. Всички ги отписваха и се очакваше да загуби. Фюри пък имаше всичко да загуби, защото той е световният шампион и се очакваше да бие доминантно. Това, че обявиха битката с Усик, също беше голяма грешка за него и със сигурност подцени Нгану. Фюри очакваше, че Нгану просто ще се измори и ще го доминира с лекота, ако не успее да го нокаутира в първите рундове, а Нгану беше конкурентен от първия до последния рунд. В клинча нещата бяха доста близки. Фюри е свикнал да доминира по-дребни опоненти, но Нгану с нищо не отстъпва физически. И Нгану има доста богат опит в клинча, защото все пак идва от MMA, където е основен компонент и успяваше да си отваря дистанция за някой ъпъркът, и като цяло не позволяваше да бъде тормозен. Битката беше прекалено близка, един рунд разлика близка, но Нгану спечели много от тази битка, а Фюри, Усик и боксът, като цяло, загубиха. Просто опираме до това, че битката вървеше доста добра за Нгану и нямаше много смисъл да натисне за победата. Надали въобще са мислили, че ще се стигне до ситуация, където битката ще се решава с точки. Тъй че, с малко повече боксов опит, Нгану можеше да спечели категорично и по точки.

 

Фюри беше направен смешен. Ще изглежда още по-смешен, ако не е готов за декември срещу Усик, след цялото напъване как щях да го съди, ако не се бият тогава. Не мисля, че битката с Нгану чак толкова променя мнението ми за Фюри, но вече има сериозни наченки, че отдавна е напуснал пика си. Няма как ужасния извън боен режим, който поддържа, в даден момент да не ти се отрази. Но пък Усик няма нищо общо с Нгану, тъй че ще е коренно различна битка. Самият Нгану спечели много. Не само финансово, но и стана още по-голяма звезда. С удоволствие бих го гледал отново в бокса и пичът показа, че е конкурентен на най-високо ниво. Има огромни битки, които могат да се направят с негово участие. Пък и с показаното, Нгану може да тресне доста боксьори. С малко повече тренировки и опит, пичът ще е опасен за всеки един от топ 10. Просто си пролича, че UFC е една секта, където нарочно те ограничават, барем да не станеш звезда и да я напуснеш. Нгану заложи на себе си и спечели. Пък нека Динчето да обяснява как е насрал да се бие с Джонката. Смешно е да филмираш какъв голям промоутър си и да не можеш да направиш от Нгану голяма звезда.

 

Иначе захаросаната карта беше набързо разкрита за това, което е. Пълна с едностранни битки, където имаме интересни бойци срещу някакви пичове с надута статистика. Самата карта просто вървеше с ужасно бавно темпо. Една голяма пералня беше всичко. Наблъскали някакви звезди и легенди, но шоуто просто нямаше душа, а атмосферата беше крайно стерилна. 

Link to comment

Съгласен съм с писаното от Нешев. Нгану се представи блестящо и според мен заслужаваше да му дадат победата. Огромно петно за бокса беше този мач. И го казвам като дългогодишен фен на бокса и нищо неразбиращ от/неследящ ММА.

  • Upvote 3
Link to comment
6 hours ago, neshev said:

 

Иначе захаросаната карта беше набързо разкрита за това, което е. Пълна с едностранни битки, където имаме интересни бойци срещу някакви пичове с надута статистика. Самата карта просто вървеше с ужасно бавно темпо. Една голяма пералня беше всичко. Наблъскали някакви звезди и легенди, но шоуто просто нямаше душа, а атмосферата беше крайно стерилна. 

 

Звучиш като някой смарк, който дава звездички от мазе и търси "атмосфери" и "души" през екрана. 

 

Мога да ти гарантирам, че всички са останали доволни от това събитие. Видяхме световни мега звезди от всякакви спортове и шоу бизнеси събрали се на едно място за да уважат Принца. Даже разбрах, че много боксьори благодарили първо на Принца в интервютата след боевете. Феновете със сигурност и те са се накефили да присъстват и да видят всички селебритита на живо. Win-win-win. Всички печелят. 

Edited by baikiro
Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Слуховете са, че PPV-то е направило към 10 хиляди продажби. Донякъде очаквано, защото бяха надули цената и шоуто беше по средата на деня за американците. Това няма особено значение, защото е доста вероятно Нгану да се бие отново на 23 декември, след като Фюри и Усик по всяка вероятност ще отпадне от тази дата. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...