Jump to content

Asian Pacific Pro-Wrestling Alliance


nWoHulkster

Recommended Posts

Преди малко имаше съвместна пресконференция, където NJPW и Stardom коментираха различни интересни теми. Може би най-интересното беше, че обявиха нов съюз от федерации в Азия, които ще работят заедно занапред, за да развиват кеч индустрията в тази част на света, с NJPW/Stardom в центъра на съюза.

Asian Pacific Pro-Wrestling Alliance и федерациите, които са част от съюза:

 

F8E5ldKb0AA6PaQ.thumb.jpg.189133eaf9d198c09496fe636fe44924.jpg

 

New Japan Pro-Wrestling (Япония)
Stardom (Япония)

DFW (Китай)

PUZZLE (Тайван)

SETUP (Тайланд)

GrappleMAX (Сингапур)

 

Takaaki Kidani: "It might take time, but this alliance will be a strong way to help find and develop star wrestlers within these countries through Asia and help forma pro-wrestling culture where there hasn't been one before."

 

Очаква се по-нататък и други федерации да се присъединят към съюза.

 

NJPW вече имат местни клонове в САЩ (NJPW STRONG) и Нова Зеландия/Австралия (NJPW TAMASHII), както и партньори в Англия (RevPro) и Мексико (CMLL), и като цяло този ход е продължение на стратегията им за глобално развитие извън Япония.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
21 hours ago, nWoHulkster said:

GrappleMAX (Сингапур)

За другите споменати не мога да кажа нищо, но тези са буквално физкултурен салон с 2000 човека последователи в Инстаграм и никой не знам да ги е чувал, дори хора, дето са гледали WWE... Щом такива са партньорите, цялата идея изглежда доста аматьорска, какъв е тоя съюз? В България също имаше едни момчета, даже май писаха във форума по едно време, дето имаха горе-долу същата фен база. Все едно и тях да ги впишат и айде - експанзия към Източна и Централна Европа. :)

Link to comment

Кечът в тези части на Азия не е развит в наши дни, така че да - като изключим японските федерации, останалите са малки инди федерации. Даже конкретно китайската мисля, че е чисто нова - поне аз я чувам за сефте. Като цяло идеята на този съюз е тепърва да развиват кеча там. Или по-точно така представиха идеята, но повече ми звучи като нещо ала developmental система за NJPW/Stardom. Примерно ако някой от другите страни им се види перспективен да го дръпнат в Япония и от време на време да пращат тяхни хора в другите страни, ако видят, че има пазар. Ама да видим.

 

Това не го написах в оригиналния пост, но обявиха, че догодина има планове Stardom (номер 1 женска федерация в Япония/света) да ходят в Тайланд и Сингапур, а NJPW в Тайван (където NJPW са имали шоута и преди).

 

И докато сме на темата: другите неяпонски страни не чак толкова, но конкретно Сингапур има дълга кеч история. Кечът е популярен там през 40-те, 50-те и 60-те и има седмични шоута, а и по-късно също има големи спорадични шоута (вкл. WWF/E шоута). Българинът Джордж Пенчев е мейн ивент име в Сингапур едно време.

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 4
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...