Jump to content

GLORY 89 - ходене до Бургас, скъпарски коли, кьотек и претрепани румънци!

Recommended Posts

Тъй като нЕмам много к`во да правя, пиша за GLORY 89 и цялото преживяване натам и насам.

------

Тъй като в България е голям зор да накараш някакви хора да дойдат на кикбоксова галавечер, си е цяло чудо, че навих кума ми да ходим до Бургас, че да гледаме събитието. С нас дойде и братът на жена ми, който до последно си нямаше идея на какво точно отиваме, ама дето се вика - за купона :D. Естествено миньорските протести ни понаебаха и трябваше да обикаляме един час отгоре покрай Стара Загора и Нова Загора, вместо да си караме спокойно, ама как да е. Поне имахме късмета да тръгнем петък, а не събота, та ги нямаше тия циркове, дето са спъвали движението и по околните пътища (което е вече тотална простотия и изобщо не мога да разбера какъв е бил смисълът).

Петък вечерта Бургас е баси призрачния град, чуек :blink: Разходихме се до едно магазинче - няма кой да те напЦуа. Магазинерката ни се израдва, като си взехме уиски :laugh: , че май беше свикнала само някакви тийнове да точат по една бира и да я занимават с по пет лева. Иначе на следващия ден видях, че имаше разни плакати из града на Бадр Хари за събитието, но общо взето това беше. По билбордове и такива нямаше нищо - всичко беше с разни муцуни на кандидатите за кмет :dry: Не е истина как са ги накачили, през пет метра гледам някакви ми се блещят - всеки ли е тръгнал да става кмет в тоя град?

image.thumb.jpeg.8a215f468d346540b06ec2f48b519f32.jpeg

Това ни беше гледката от квартирата 😍

Вечерта добре, че бяхме отишли пеша, щото ченгизите спираха и не пущаха коли там, пък къде да се паркира нямаше. И точно се приближаваме до входа и до нас спря мега тузарска кола. Кумът рече, че било Макларън някакъв. Нещо ей такова беше, само че ярко зелено.

mclaren-720s-1683579476.jpg

Него ченгизите го пуснаха, :sleep: явно караше някоя от звездите там.

---------

В интерес на истината залата не беше много пълна - те огромна част от седалките изобщо не са ги продавали. А и дори тия, дето ги продаваха, лесно се виждаха празни места. Виж, долу столовете бяха пълни и имаше хора. 

image.thumb.jpeg.3a65a5a4726fa8495bdc8475abc5c6c9.jpeg

Това е на първите мачове, после долу всичко стана пълно.

Dragomir Petrov (15-3, 7 KO) def. Chris Wunn (35-6-1, 14 KO) - тука си беше малко домакинско рамо, ако трябва да сме честни. Риташе нашият колкото можеше, но не му отстъпваше немецът грам. Не знам как решиха в коя страна да отсъдят, но беше много близко решение. 

Teodor Hristov (15-3, 7 KO) def. Eduard Gafencu (17-5, 11 KO) via unanimous decision (30-26 x 5). - тука вече го бяха направили добре мачът и нашият си би за кеф на публиката. Даже жалко, че не го нокаутира румънеца, бая го беше намлял по едно време.

Mohamed Touchassie (15-0, 12 KO) def. Eduard Aleksanyan (18-5, 5 KO) via TKO, round 2, 2:00. - от тука започна да си личи класата на GLORY. Тоя белгиец не знам откъде го бяха домъкнали, ама му спука гьона на нашия :( . Много добра техника, много бърз - кеф е да го гледаш това нещо на живо. Иначе нашия арменец много се стараеше човекът, ама просто нямаше класа, оня беше машина, а нашият не можеше да го пипне даже като хората.

Мисля, че това бяха предварителните мачове, другите вече трябва вече да са ги давали и по Ring, защото са от главната карда.

Започна много добре  - наредиха гайдари до ринга и едно момиче изпя "Излел е Дельо Хайдутин" - мисля, че се получи доста готино. Щеше ми се с това да си остане, ама не би - естествено по някое време нататък се пускаха и някакви чалга песни и прочее :unsure:. Можеше да си спестиме простотията, ама е нА. Иначе кадрите от Бургас бяха заснети брутално добре и то уж това е зора да се посрещат големи събития, да си покажеш държавата.

image.thumb.jpeg.a741e887504c3d27f591e8dc9f66b560.jpeg

Това е баш откриването. 

Как да е, нататък беше супер кард -а:

Aleksandar Petrov (35-6, 17 KO) def. Karim Mabrouk (36-6-2, 10 KO) via unanimous decision (30-27 x 5). - тука нашето момче мачкаше за кеф на залата 😎

Bogdan Stoica (58-13, 40 KO) def. Luis Tavares (63-10, 21 KO) via unanimous decision (29-27 x 5). - тия бяха някакви джобъри и нямахме търпение да свършат, защото бяха преди Бадр Хари. Имаше обаче някаква яка румънска агитка и тия дзяеха юнашки за техния си Богдан. Даже гледам, че и българската публика се включваше май покрай тях. 

На излизането на Бадр публиката избухнахме жестоко 😎 Песничката му е мега зле, но поради някаква странна причина е супер надъхваща в зала и още на излизането се усети тотално различна енергия и еуфория. В интерес на истината - естонецът никой не го освирка, показахме европейски модел на поведение :D.  Първият нокдаун беше брутален 😱. Изобщо не разбрах как се вдигна Бадр след тоя тупаник. На живо много ясно се видя как се изтърси като талпа на пода. Евала, че се вдигна пича, ама определено му е време вече да окачва ръкавиците на пирона.

Иначе съм супер, супер доволен, че успях да го видя на живо. Това не съм си го и мечтал. 

Levi Rigters (15-1, 7 KO) def. Ion Taburceanu (2-2, 1 KO) via TKO, round 1, 1:55. - това, за съжаление, беше тотална тъпотия, защото съперникът на Ригтърс беше отпаднали му бяха докарали буквално за четири часа някакво момче от Молдова (ако не бъркам). Беше си пребиване - Леви просто го подпука с лоу кикове от началото и много бързо си пролича, че няма да го бъде. Просто му отказа крака в един момент - не можеше да стъпва изобщо и рефера спря мача, щото не отиваше на добре. Евала на Леви за хубавите думи след мача и че реално си го взе с лоу кикове, защото, ако искаше ,можеше да го прати в безсъзнание според мен. Много голяма беше разликата в класите, а откровено и в килограмите. Другото момче изглеждаше две категории надолу. 

Stoyan Koprivlenski (19-6, 6 KO) def. Sorin Caliniuc (11-2) via unanimous decision (30-26, 29-27 x 4). - тука естествено беше второто избухване за вечерта и викахме здравата за Стоян. Румънците се опитваха да чантват за техния, ама ги освиркахме набързо, показвайки балкански модел на поведение :beer:. Яко се израдвах и на нокдауна и бяхме наскачали по седалките за КО, ама не би. Третият рунд нашият си го игра предпазливо и това беше умното решение.

Страшен е Копривленски, нивото му е уникално, много се радвам, че наше момче е на това стъпало в кикбокса. Пука шутовете жестоко, а headkick-a го пуска от нищото. Нокдауна беше много як. 

И тука е голямата тъпотия - залата се разотиде след мача, баси ... :( И по време на целия МЕ хората се изнизваха, те реално си го играха пред празни трибуни. То пък бива, бива неуважение, ама чак пък толкова. Да се чудиш за какво си дошъл и толкова ли са ти зор тия 15 минути, та не можеш да ги изчакаш. Голям резил беше накрая - хората някакви обявяват МЕ, след това титла връчват -  то няма никой, братче. Супер тъпотия и ми стана много криво.

Като изключим това, ми беше мега, мега кеф, че гледах кикбокс на такова ниво на живо и то в България. Според мен много добре се бяха постарали и го бяха организирали разкошно. Самата атмосфера в залата е много зареждаща - светлини, музика, излизания ... абе, топ. Жалко, че не го ценим това в нашата страна. Даже по новините нищо не казаха, като хората. А и самите зрители не бяха много надъхани, освен в някакви конкретни моменти. Очаквах повече от бургаските батки. Дано пак да дойдат GLORY някой ден в България, наистина е супер шоу. Жалко, че не можах да си намеря тишъртка на събитието, имаше някакви, дето се разхождаха с тях. :(

23 hours ago, gboy said:

Него ченгизите го пуснаха, :sleep: явно караше някоя от звездите там.

Кур за тия в зеленият P1, тръгнахме за София веднага след галата и тоя щеше да ни отнесе на магистралата, караше с поне 250 тоя изрод.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...