Jump to content

AEW Dynamite - 4 октомври 2023


neshev

Recommended Posts

@gboy, Острието още ли е за пенсия? За един приятел питам. 🤭

 

Quote

За мене Edge си е пенсия отвсякъде, не виждам особена разлика от предишни години в това отношение. Миналата година беше голяма емоция, като се върна, тая вече не чак толкова.

Edited by neshev
Link to comment

Винаги съм бил против Пенсионер-Ивент Мафия и това е една от причините да смятам, че AEW се развива правилно, за разлика от WWE (където най-голямата мечта на сценаристите е да направят Скалата - Остин 4 за КечМания 2030). Ако почнат да си градят шоуто около 49 годишния потрошен Адам Копланд, аз първи ще почна да плюя по Тони Кан. 

Но точно в момента е нормално да има емоция покрай дебюта му в AEW и не виждам нищо по-нормално от това, да завъртят история покрай него и Кейдж. 

 

Иначе наистина не разбирам откъде тоя хейт у тебе по AEW :unsure:

  • Upvote 2
  • Haha 1

 

Link to comment

Много подценяваш Острието. В WWE имаше кой да му откаже, но тука ще я вдига. В момента градят шоутата около него, вече зависи колко бързо Тонката ще се наиграе с новата играчка. Ще се покечи с родните момчета на AEW, ще му джобят, както си подобава, и така. 

 

Хейт е пресилено, просто се забавлявам. Голямо мрънкане по същите легенди, когато са в WWE, но дойдат ли в AEW, направо се подмокряте от кеф. 

Link to comment

Много добре знаеш, че когато МЕ-тър от една компания дойде в друга, винаги е интересно, защото просто сменя средата. Така е във всеки един спорт впрочем. Със сигурност е много по-интересно какво ще направи Острието в AEW, отколкото да му гледаме 10 000-ната вражда в WWE. Както и със сигурност ще е интересно какво ще направи примерно Джейд Каргейл в WWE ростъра, докато в AEW щеше да ми е все тая за поредната й мидкард вражда. 

 

Не мога да прогнозирам какво ще се случи покрай Острието, но за мен AEW засега перфектно отиграват големите имена и не им дават да си правят каквото искат. Достатъчно A list звезди дойдоха - Джерико, Моксли, Даниел Браян, Крисчън и т.н., и т.н. и за мен перфектно ги поставиха в карда. Единствено с Пънк (естествено) имаше проблем, но то там просто няма как.

 

Това е и голямата разлика засега между AEW и някогашната TNA, която в един момент си напълни МЕ сцената с имена като Буукър Т. Нямам нищо против да гледам Адам Копланд, който след месец ще празнува 50 годишен юбилей, стига да не взима спота от хора като MJF, Адам Кол, Омега, Бъксовете, Дарби, The Acclaimed и т.н., и т.н.

 

Link to comment
26 minutes ago, gboy said:

Много добре знаеш, че когато МЕ-тър от една компания дойде в друга, винаги е интересно, защото просто сменя средата.

Достатъчно A list звезди дойдоха - Джерико, Моксли, Даниел Браян, Крисчън и т.н.,

И кое точно му е новата среда като това са същите хора с които беше в WWE. Особено с Крисчън и Джерико имат 53453 мача...

Виж да го врътнат с MJF, Омега, Кол - ОК, ама пък това "ще им вземе спота"...

Link to comment

Доколкото виждам в момента Крисчън е доста hot тема и е нормално първите появи на Edge да са свързани с него при историята, която имат. 

 

От това, което се показва при първите сегменти, очевидно ще имат история с ветерани и млади момчета и покрай тия сегменти ще се поиздигнат Лучазавъра (който стана доста добър Монстър хийл) и Дарби Алън, които стават все по-разпознаваеми лица, както и ще се покачи престижа на ТНТ титлата. За мен това си е перфектен буукинг и ще даде нужното на всеки. В това отношение и на публиката, защото ще е добра мидкард вражда, с някое и друго избухване към МЕ сцената. 

 

 

  • Upvote 1

 

Link to comment
26 minutes ago, kabakov said:

И кое точно му е новата среда като това са същите хора с които беше в WWE. Особено с Крисчън и Джерико имат 53453 мача...

Виж да го врътнат с MJF, Омега, Кол - ОК, ама пък това "ще им вземе спота"...

Мачове  с Крисчън  и Джерико е нямал от 1000 години. А и другата седмица ще се бие срещу Динозавъра. 

Link to comment

Досега никога не са изстрелвали голяма звезда директно в мейн ивента, дори и на Пънкаря му трябваше повече от половин година докато изобщо получи title match, така че глупостите на neshev ги оставям настрани. Нищо общо нито с TNA, нито с WWE.

 

MJF срещу Bullet Club Gold и Copeland/Christian Cage са две вражди които със сигурност биха вдигнали интереса. Много добре си спомням какви бяха реакциите, след като дебютираха Christian, масово недоволство, всеки очакваше всичко друго, но не и него, а няколко години по-късно е най-интересното нещо в компанията. Очаквам зверска вражда която в последствие да се обърне на face turn и reunion между двамата. @kabakov неадекватен както винаги, Edge и Christian имат точно един рандъм мач от седмично шоу малко преди контузията на пърия, всичко останало е от Attitude ерата. Точно затова и подобна вражда е специална, било то и между двама 50-годишни на AEW ринг. 

 

Промотата на Jay White с Gedo и компания в Япония бяха далеч по-брутални, прекалено лигаво ми идва в AEW. Добра индикация е, че му дават мейн ивент на PPV, но очаквам някакво fuckery с намеса на Adam Cole и защита на MJF. На този етап няма кой друг да вземе титлата освен Бебето и то след масивен heel turn. 

 

Доволен съм. След драмите около Punk имаха нужда точно от това, имат две топ вражди които дават предпоставки за интересна зима. 

  • Upvote 2
Link to comment
58 minutes ago, kabakov said:

Щото го нямаше 10-години(грубо). Преди това, особено с Крисчън, имат даже в излишък.

Аз знам за тия от 2001-ва.  Другите са били някакви забутани, щом не ги помня. 

Link to comment
The Olimpic Hero

Сегментът между Острието и Крисчън беше топ. Леко критикувах, че Острието ще дебютира в джоберски мач срещу Динозавъра, но реално програмата си е Острието срещу Крисчън + бъдещ бейбифейс търн, може би заблуждаващ на Крисчън, тоест след това мисля, че Крисчън ще прецака партньора си и така ще се стигне до вражда между двамата.

 

Иначе Крисчън наистина в момента прави едни от най-добрите неща в кариерата си. Много пъти в този форум съм казвал, че Крисчън вероятно ми влиза в Топ 3 на любимите кечисти за всички времена. Харесвам и Острието, но за мен Крисчън е по-добрият с микрофона, което за мен е по-важното. Буквално не бих отказал да видя Крисчън и със световната титла, но едва ли ще се стигне чак дотам. Да, Острието ще стане световен шампион, но на Крисчън мисля, че шансовете са минимални.

 

Така или иначе от марк аут гледна точка, Острието и Крисчън на един ринг, каквото и да правят, за мен е Топ.

               

Link to comment
Xander Black

Доста ми хареса Dynamite. Доста яки сегменти имаше. MJF  е просто уникален, много ме радва. Много се кефя че Adam Copeland  е в AEW, мисля че ще се получат яки истории около него. Christian е просто велик heel. 

 

Link to comment

Острието отново доказа реномето си на ялов draw. Шоуто е било гледано от 800 хиляди души, най-слабата гледаемост от март насам, но поне демото е същото като от миналата седмица. 

 

Следващата седмица, по изключение, са във вторник срещу NXT, като WWE са обявили имена като Cena, Heyman, Cody Rhodes и Asuka. AEW залагат на "Title Tuesday" и дебют на Острието срещу Luchasaurus.

Link to comment

Той ДинамитО толкова си прави по принцип - между 800 и 900, с редки прескачания до милион. Интересното е, че тая седмица е избухнал NXT с 850 някъде и ще е интересно другата седмица, когато двете програми се засекат. 

 

И отново - тия неща отдавна вече не са оня атестат, който бяха преди. Не си спомням кога за последно гледах нещо по телевизията, което да не е било на запис (пък ако ще и същата вечер просто да съм върнал назад). А пък с платформите и тубата вече съвсем се губи това. 

 

Link to comment

Ми моята теория е, че отдавна вече отделните кечисти не привличат интерес, а по-скоро си имат едно ядро кеч фенове, които си гледат. Не мисля, че някой ще си каже, "О, Острието е в AEW, почвам от утре да го следя". Може би все още звезди от ранга на Сина и Скалата вдигат малко цифрите, като са обявени за някое шоу, но то е еднократно. 

То затова ми е толкова странно защо то nXt за другата седмица за изтъпанчили толкова звезди - пък Коуди, пък Сина, пък Хеймън ... Да, ще е готино, че ще има една вечер "война", ще са интересни рейтингите, ма чак пък толкова ... 

 

Link to comment

Досега всъщност повишаваха рейтингите, когато Тонката обяви нещо или някой нов кечист дебютира, но вече и този ефект се загуби.

 

Иначе си прав. В момента е важното да имаш добри истории и продукт. Но като имаш топ име, в топ история, както им се получи с Reigns, и рейтингите се повишават.

 

Edited by neshev
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...