Jump to content

AEW WrestleDream - 1 октомври 2023

nWoHulkster

Recommended Posts

All Elite Wrestling (AEW)
"WrestleDream"
October 1, 2023
Seattle, WA
Climate Pledge Arena

2 out of 3 Falls Match for the TNT Championship
Ki1e1Fy.jpg
Christian Cage (c) vs. Darby Allin

Dream Match

83yM0kv.jpg
Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr.

FGXS3li.jpg

Swerve Strickland vs. "Hangman" Adam Page

AEW World Tag Team Championship Match

s4ojnuR.jpg
FTR (Dax Harwood & Cash Wheeler) (c) vs. Aussie Open (Mark Davis & Kyle Fletcher)

Trios Match

z9PGaT8.jpg

Chris Jericho, Kenny Omega & Kota Ibushi vs. Sammy Guevara, Will Ospreay & Konosuke Takeshita (w/ Don Callis)

ROH World Championship and NJPW STRONG Openweight Championship Match
OMlGfM9.jpg
Eddie Kingston (c) vs. Katsuyori Shibata

Two on One Match for the ROH World Tag Team Championship
oKg3J7y.jpg
MJF (c) vs. The Righteous (Vincent & Dutch)

Four-way Tag Team Match for a future AEW World Tag Team Title shot
dtY2lk8.jpg   
The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. The Gunns (Austin Gunn & Colten Gunn) vs. The Lucha Brothers (Rey Fenix & Penta El Zero Miedo) vs. Orange Cassidy & Hook

NNbvJUS.jpg
Ricky Starks vs. Wheeler Yuta

TBS Championship Match
INUm1NJ.jpg
Kris Statlander (c) vs. Julia Hart

---------Preshow---------

AEW World Trios Championship Match
Anthony Bowens, Max Caster & Billy Gunn (c) vs. TMDK (Shane Haste, Mikey Nicholls &  Bad Dude Tito)

Claudio Castagnoli vs. Josh Barnett

Luchasaurus vs. Nick Wayne

Shane Taylor, Lee Moriarty, Diamante & Mercedes Martinez vs. Satoshi Kojima, Keith Lee, Athena & Billie Starkz

До тука са 5, остават още 2 предвидени, според Wiki. Това и Full Gear на 18 ноември.

п.п. нещо интересно, пак според Wiki, All In 2024 ще е на 25 август и пак ще е на Уембли.

Това ще е шестото от общо седем за годината, ама по-интересното е, че това ще е петото PPV в рамките на четири месеца...

33 minutes ago, kabakov said:

нещо интересно, пак според Wiki, All In 2024 ще е на 25 август и пак ще е на Уембли.

Ти чак сега ли разбираш? Това го обявиха още преди три седмици на All In.

Това да имаш 5 ППВ за 4 месеца е WTF, както беше и WTF това, че между две ППВ реално нямаше никакво време за билд. 

Не разбирам защо им е и изглежда доста аматьорско. Освен това не виждам с какво тия ППВ-та дават добавена стойност. Тия мачове с нищо не се отличават от тези, които гледаме в седмичните шоута. 

Ще има най-вероятно доста празни места. Ако не беше темата, нямаше и да разбера, че ще има ППВ.

• 2 weeks later...

В скорошна реклама за шоуто Tony Khan го хайпна така:

"Next Sunday, October 1. It’ll be one of the greatest nights in wrestling, with every match capable of stealing the show, and a card befitting the legacy of a kingdom that has touched every one of us. AEW and the world of pro wrestling will converge as the greatest champions and rivalries in this sport will take center stage live on pay-per-view at AEW WrestleDream. We’ll pay tribute to the dreamer who made this all possible, the late, great Antonio Inoki with an event one year in the making. You won’t want to miss AEW WrestleDream, as we’ll end a chapter in wrestling history and begin a new era in AEW live on pay-per-view."

И този коментар породи разни онлайн дискусии какво има предвид.

Като нищо Острието ще дебютира, много искам да видя една качествена вражда между Острието и Крисчън, може и един последен мач на Острието и Крисчън срещу Братята Харди, като едно време! 

Сглобиха силен card, определено, ама 14 мача... 🤨 Нечовеци!

AEW винаги са топ в това отношение - имат ли звезда от града/щата, където е шоуто, стараят се да сложат звездата във важен мач. В случая Danielson, Darby и Swerve са местни пичове => и тримата получиха важни singles мачове.

Очертава се Darby vs. Christian да закрие PPV-то, което засилва шансовете за дебют на Adam Copeland (нарочно го пиша така, да почна да свиквам с новото име :D).

Danielson и ZSJ са считани за двамата най-добри технични кечисти в света и тук най-после ще видим кой е по-по-най. Надъхан съм!

Важен мач за Swerve. Starks, Jay White и Swerve са тримата в момента, които се усещат като следващите потенциални main eventer-и. И тримата още не са стигнали там, но се загатва, че са тръгнали натам (така де, освен ако ей така от нищото Тонката не реши да спре да ги използва в шоутата, което уви се случва често с разни хора като наберат инерция). Тук на Swerve му дават мач срещу главно име, така че в известна степен това е make or break момент за него.

Aussie Open имат стабилен шанс да вземат отборните титли тук и да станат следващия топ отбор в отборната дивизия.

Omega/Jericho/Ibushi vs. Ospreay/Takeshita/Guevera звучи добре.

Starks vs. Yuta ми е най-безинтересния мач от главното шоу. Starks е прекалено добър да си губи времето с безлични пичове като Yuta, ама окей - да речем, че може. Просто filler победа за Starks.

В момента Julia Hart е човекът с любимия ми ентранс в кеча. Песничката и най-вече вайбът са топ! Препоръчвам за феновете на The Undertaker. :) Мадамата качи 1-2 нива нагоре напоследък и ще се радвам да вземе титлата тук.

И докато съм на темата за Julia Hart, това видео с нея от Countdown шоуто също беше много добро:

Josh Barnett, бате! Т'ва е доста random поява, ама като ще правиш Antonio Inoki tribute шоу - да, Barnett трябва да е там със сигурност.

И разбира се, интересно ще е да се види и каква е тази "нова ера", която хайпва Тонката. Може да е много неща, но основното ми предположение е, че ще обявят край на традиционните PPV-та и ще почнат да правят шоута по (HBO) MAX. Да видим...

Ще е доста тъжно, ако Острието дебютира в полу-празна зала. 

Картата няма какво да я коментирам, защото ми писна от негативност. Но, сериозно, имаш 14 мача и само 1 женски мач. После защо Jade Cargill отиде в WWE. Тонката не го ебе за женската дивизия, просто я сложи колкото да има нещо, нали в началото тръгнаха със заявки, че са прогресивната компания. Но е ясно, че Тонката му е през оная работа за тях. И това доене на легенди като Owen Hart и Antonio Inoki, които нямат нищо общо с AEW като компанията, е просто покъртително. Inoki само си е мечтал за Darby Allin, Nick Wayne, Hook и другата сволоч, със сигурност. 

The Olimpic Hero
3 hours ago, nWoHulkster said:

Adam Copeland (нарочно го пиша така, да почна да свиквам с новото име :D).

Сигурно ли е, че така ще се казва? Дали пък няма да му измислят нещо по-оригинално, близко до Edge.

Как може да има съмнения дали Титаниел Браян е най-техничният кечист в цял свят за последните 20 години? Тоя Зак Сабя Джуниър даже не съм го и чувал, откъде го изкопаха тоя? Да не е някой безличен анонимник като онзи бездарник Джей Уайт?

Бухалче невинно, ако имах нужда от внимание, нямаше да го търся от тебе. Не се впрягай толкова.

4 hours ago, The Olimpic Hero said:

Сигурно ли е, че така ще се казва? Дали пък няма да му измислят нещо по-оригинално, близко до Edge.

Няма сигурни неща. Даже няма гаранция, че ще дебютира. Просто аз си спекулирам. :) Истинското му име ми е най-логично.

1 hour ago, Suffer-H said:

Tоя Зак Сабя Джуниър даже не съм го и чувал, откъде го изкопаха тоя?

Странно. Оставяш впечатление, че гледаш AEW шоутата, а в същото време "даже не си чувал" за пич, който има няколко появи в Dynamite и две AEW PPV победи. Явно не гледаш достатъчно внимателно, което ми се струва като твой, а не като тяхен проблем. :)

Малко по-сериозно: факт е, че AEW имат навика да докарват разни хора от други компании и да очакват зрителят вече да знае кои са и съответно не ги представят достатъчно добре на зрителите, които не ги знаят. Разбирам как това може да е дразнещо/объркващо, ако си от незнаещите. Просто AEW правят шоутата си предимно за кеч фенове, които гледат всичко и знаят всички. Такива, които не знаят кой е Zack Sabre Jr., например, не са целевата аудитория на AEW. Дали това е правилна или грешна стратегия е тема за друг разговор.

22 minutes ago, nWoHulkster said:

Странно. Оставяш впечатление, че гледаш AEW шоутата, а в същото време "даже не си чувал" за пич, който има няколко появи в Dynamite и две AEW PPV победи. Явно не гледаш достатъчно внимателно, което ми се струва като твой, а не като тяхен проблем. :)

Не че не гледам достатъчно сериозно, просто някои хора там не оставят трайно впечатление за мен. Честно, не мога да си спомня тоя пич Зак Едикой си, кога е имал мач на AEW шоу. Трябва да се отбележи и че следя само WWE и AEW, като допреди по-малко от година, дори не гледах WWE. За NXT пък да не говорим, на тях шоу от 2015 не съм гледал... май от дебюта на Накамура, щото форума гръмна тогава каква 5 звездна класика завъртели със Сами Зейн, та любопитството ми надделя. Та ето сега, Бухала си мисли, че троля, но аз наистина не виждам нищо специално в тия пичове от Bullet Club Gold и т.н. Не знам, не ги book-ват правилно AEW ли, или какво? Просто не ме впечатляват с образи, присъствие и сегменти. Държат се като тотални олигофрени, това ли им е МЕ-ърския образ? Young Bucks 2.0 (да, Бъгсовете също не ги понасям). За мен уменията им на ринга са от второстепенно значение, на мен ми се гледат интересни и добре изиграни персонажи.

"The Rated R Superstar" Adam Copeland is All Elite! 😎

Edge в Twitter:

From The Desk of… As some of you may now know, I’m no longer with WWE. My new home is AEW. I’m excited. Whole new roster. Some familiar faces that I wanted to work with again and a whole set of first ever matches. New challenges, and if you’ve followed my career, you know that’s what I’ve always been driven by.

But first and foremost I want to address my 25 years with WWE. I love WWE and appreciate everything the company did for me. Always have, always will. They put me on the map, gave me amazing opportunities and through hard work on both ends, I’ve been supplied with a wonderful life. Hell, WWE helped me meet the woman I’d start my family with. Sometimes relationships just grow apart and I feel the WWE and I have just outgrown each other. I wanted to do more. They didn’t have much more for me to do. Simple as that. And that’s ok. I’ll still be watching and still be supporting all of my friends there.

I don’t buy into this odd mentality of one company or the other. It’s weird. If you took offense to that, take a walk, get some fresh air and soak up some sunshine. It’s wrestling. An amazing gig. But still, it’s wrestling. Relax. It’s supposed to be fun. And it’s just a segment of the fans, not most fans, and definitely not the performers. Within the industry we all know that more choices is better for everyone and pushes us all to be better. As a wrestling fan, which I still am, it’s exciting that there’s viable companies providing wrestling on national and worldwide platforms. If you’re actually a fan of wrestling, and not acronyms, that should make you happy too.

I guess what I’m trying to say is this, if you’ve appreciated my work, you still can, no matter what the initials are. Because I’ll still be bustin my ass everytime I’m out there. This ride isn’t over just yet. Just try to have fun, like it should be. Because trust me I’ll be having fun everytime I’m out there in an AEW ring. Let’s go!

Post-show media scrum с Adam Copeland, Christian Cage и други:

На стари години да ходи да се излага така. :(

Окей, измислиха някаква сцена, която не знам какво общо има с образа му, може би отива на коженото му яке. Скачаше с фоерверките си в стил WWE и беше добре направено, публиката се кефеше, но избора на момент беше глупав.
Уж излиза да спасява Стинг, а гледаме трейлър и бавното му излизане. :D
Отделно самия сегмент след това как ги атакува се чувстваше като физкултурен салон, тея публика ли нямат. 3.5/10 давам.

Новата ера с 50 годишния Adam Copeland. 😂 Jacksonville Dixie е бетер оригинала.

В крайна сметка, парите са си пари. Острието нямаше как да изкарва пари дълги години, тъй че сега си наваксва. WWE ще го има дълго време, AEW я ги има, я не. Тъй че най-нормалното нещо за играч като Острието е просто да издои Пакимарка и все пак да приключи кариерата си в WWE. Сега е точният момент, защото Пънк освободи бюджета и AEW могат да му предложат конкурентна заплата, а и в AEW ще може в крайна сметка да се събере с Christian. Впечатленията са, че ще е full time кечист, което може да свърши доста зле за него, защото за разлика от WWE, в AEW няма кой да те пази. 

Самият дебют беше ялов. Радвам се, че са запазили презентацията. Острието работи най-добре в ролята на ветеран, с максимално близка презентация до оригинала. Залата беше празна и се усети. Нямаше го чувството на грандиозност, което щеше да има в Уембли, например, но тук опира и до тайминг. Идеята, веднага да го вкарат в триос програма, с отявлени шитъри като Darby и Nick Wayne, е слаба. Разбирам, че искат са ги облажат от това, но това веднага сваля от звездната мощ на Острието. Също това, че първият му мач ще е срещу Дино джобъра е тоталка. Но това е Тонката. До месец никой няма да го ебе за Adam Copeland.

50-100 годишни, няма значение... Edge и Christian в една компания, на един ринг, имат 100 пъти повече присъствие от гореизброените от мен безличници от Bullet Club, или разните там Bucks-ове и FTR-и и т.н. Няма нужда дори да се бият, стига ми само да редят промота и сегменти всяка седмица и ще съм залепен на екрана.

The Olimpic Hero

neshev е прав. AEW имат ужасния навик големи звезди да ги дебютират в мачове и програми срещу джобери, което е огромна грешка. Все едно Cody Rhodes като се върна в WWE да го бяха пуснали срещу Baron Corbin примерно...Не се прави така.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...