Jump to content

MasterChef: България (Сезон 8)


neshev

Recommended Posts

2113101932.webp

 

Quote

Забавлението е двигателят на предстоящия есенен сезон по bTV, който стартира на 4 септември със страхотно настроение за всички у дома. И тази есен зрителите ще съпреживеят вълнуващи моменти в компанията на обичани водещи, нови лица и интересни участници.

 

Любимият „MasterChef“, се завръща на 8 септември (петък) от 20:00 ч. по bTV и ще зарадва зрителите с „нов вкус“, поднесен от ново, авторитетно жури. В очакване да бъдат изненадани с невиждани умения, креативни решения, техники, отдаденост и страст към храната, шеф Илиан Кустев, шеф Александър Таралежков и шефът на шефовете Явор Сарафов ще посрещнат новите претенденти за титлата „MasterChef на България“ и голямата награда от 100 000 лева, в чисто новото студио на предаването. Хоби готвачите ще преминат през най-неочаквани изпитания, за да докажат, че имат необходимите качества, за да влязат в кулинарната история на България, а зрителите, които държат на добрия „нов вкус“, ще могат да проследят кулинарната надпревара в петък и събота вечер от 20:00 ч. по bTV. През 2023 “MasterChef” въведе „green filming” и получи albert сертификат за устойчива, въглеродно неутрална ТВ продукция, каквито вече са голяма част от ТВ продукциите на bTV.

 

Зрелищни битки, спираща дъха музикална надпревара, изключително кулинарно приключение с „нов вкус“, много смях и 15 вълнуващи въпроса, които очакват да бъдат отворени – всичко това и много повече очаква зрителите пред екраните през новия ТВ сезон - от 4 септември по bTV! Видеоплатформата btvplus.bg ще предложи на аудиторията ново, напълно безплатно съдържание с отложено гледане до 30 дни след излъчване в ефир. Ексклузивни кадри и специално видео съдържание – „Животът зад Фермата“, „#Заненаситните“, „Гласът зад кадър“ и други, феновете ще намерят в различните платформи на bTV Media Group.

 

Много забавление, ексклузивни премиери, касови хитове, любими телевизионни заглавия и качествени спортни събития на живо очакват потребителите на VOYO, а към богатата и разнообразна видеотека на платформата ще бъдат добавени близо 50 нови заглавия.

 

 

Link to comment
natopor4en

Еееееее. И тук ли колегата ме изпревари. 

Прези уикенда щях да пускам тема. :)

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Чичака в дясно е с повече харизма от другите взети заедно.

Link to comment

Баси, викам си от кога  Гъмов е станал водещ, пък то някакъв шеф...

Link to comment
19 hours ago, hacky said:

Чичака в дясно е с повече харизма от другите взети заедно.

Той е с нулева, другите са с отрицателна. Особено джабаронито от Фермата.

Link to comment
  • 2 weeks later...
StoneColdFaN

Що за пръчове са взели в туй жури, я захърках кат' мечка гризли, докато ги гледам. То полудяха всички тая година, общо взето. Пръча НЕНЧО БАЛАБАНОВ го сложили да води Сделка или не. Другите 3-ма пръча, които не ги знае никой, седнали да ядат и оценяват манджи. Да бяха оставили поне Залян Токев, за да жулне една ТРОЯНСКА там, пък после да го влачат до колата. Ето идея за СЪДЪРЖАНИЕ. :)

  • Haha 1
Link to comment

Че какво им е на оценките? Мисля, че бяха доста точни в преценката и коментарите си. Дори показаха някаква химия помежду си, макар че на моменти изглеждаше леко форсирано, но с времето ще изгладят нещата.

 

Иначе МастърШеф е любимият ми роден формат, точно защото се придържат към оригинала максимално близо. Журито стои адекватно и е въпрос на свикване. Единственият проблем идва от това, че искат да разтеглят съдържанието максимално много, което прави нещата леко протяжни, но като минат към същината, би трябвало да е по-динамично. 

Link to comment
StoneColdFaN
52 minutes ago, neshev said:

Че какво им е на оценките?

 

Оценките им не съм ги коментирал, щото от кулинарни техники и гурме разбирам толкоз, колкото CM Пънк разбира от нормално човешко поведение. Сиреч, пълна нула.

Link to comment
natopor4en
10 hours ago, StoneColdFaN said:

Що за пръчове са взели в туй жури, я захърках кат' мечка гризли, докато ги гледам. То полудяха всички тая година, общо взето. Пръча НЕНЧО БАЛАБАНОВ го сложили да води Сделка или не. Другите 3-ма пръча, които не ги знае никой, седнали да ядат и оценяват манджи. Да бяха оставили поне Залян Токев, за да жулне една ТРОЯНСКА там, пък после да го влачат до колата. Ето идея за СЪДЪРЖАНИЕ. :)

Колега, съгласи се да не се съглася с теб. И тримата са достатъчно известни в кулинарните среди. Да, в кръчмата в Долни Дъбник от епохата на Балкантурист може и да не са ги чували, но на тях това едва ли им пречи. В Софето ги знаят, а това е предостатъчно. Продукцията удариха в десетката с това джури. :) Споделям мнението на колегата @neshev че формата се придържа максимално близо до оригинала. Ето защо е и най-гледаното кулинарно предаване в родният ефир. 

 

Въпрос, според теб кои трябваше да бъдат избрани за оценяващи? 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
StoneColdFaN

Михалчев и Силвена РОЛ, пък да махнат само пияницата и да го заменят с Кустев на негово място. Тоя е една идея по-приемлив, но с другите двама не мога да свикна.

 

Верно, придържат се към оригинала, но за мене магията на т'ва шоу умря, след като шеф Ангелов си замина. Опитаха да го заменят с Лео Бианки, но не им се получи, после дойде женската - тя успя, горе-долу, да му влезе в обувките. Имаше някои много дразнещи неща в нея, но беше търпима.

Link to comment

Михалчев сам напусна МастърШеф, като се аргументира, че шоуто му отнема прекалено много време и усилия. И след като загубиха Токев и Михалчев, логичното е да започнат на чисто и да сложат ново жури. Виктор Ангелов в МастърШеф беше далеч по-гледаем, в Хелса е станал пародия на себе си, в опитите си да влезе в гимика. 

 

Edited by neshev
Link to comment
StoneColdFaN

Абсолютно същата. Малко имам дежавю - Нина от първия сезон на МастърШеф отиде в Хелс Китчън, а сега Соня от Хелс Китчън се премести в МастърШеф.

 

Дебелата отпадна, щото беше направила една сурова сарма, дето не би яло и прасето на село.

Edited by StoneColdFaN
  • Haha 1
Link to comment
StoneColdFaN

Ама аз хубаво се бях филмирАл, че туркофила ще го жертват, щот' заради тая - вече кат видя украинец във някое предаване и винаги съм с нагласата, че ще спечели накрая. Обаче пък браво, едно от малкото неполитизирани предавания, категорично доказано.

Edited by StoneColdFaN
Link to comment

Поне разкарват джобърите бързо. Този сезон има доста, които просто бяха назубрили някакво ястие за кастингите, иначе си нямат идея какво се случва. Александър ми изглежда като твърд финалист и основен фаворит да спечели. Чичо Митко е стабилен образ, но предполагам ще пътува скоро. За разлика от Хелса, тук се оценява главно според това, което готвиш. 

 

Edited by neshev
Link to comment

На мен ми харесва новото жури. Всяко предеване има нужда от освежаване на каста. Имат химия по между си и показват необходимата харизма като за такова шоу. Струват ми се и по-строги от последните сезони, което е плюс, защото е крайно време след толкова сезони, чисто от обща култура да знаят някакви неща и да не допускат елементарни грешки.

 

Самите участници ми се виждат разделени на две групи - джобъри и мейн ивентъри - няма мид кард :D. Надявам се в течение на предававето, участниците да се адаптират и развият, каквато уж е главната цел на шоуто. 

 

Виждали сме какви ли не победители. Ивайло е добър пример за underdog от началото, превърнал се в шампион.

Link to comment
natopor4en

Ами какво можеме да кажеме за първите няколко епизода на предаването. БТВ и в частност Мастъра отново показаха и доказаха как се прави готварско риялити предаване. За поредна година е мейнивент прамтам лидера. Журито е страхотно. Излъчва стил, класа, опит, авторитет и знания. Туй жури е може би най-добрата колаборация на жури в предаването до момента. 

Участниците са подбрани най-добрите, което си и личи. Всеки иска да е в А групата. Няма да искат да ходят в ХелсКичъна, я. :D:D :D  Има някои, които показват по-добри умения от другите. Но ще видим как ще се развие предаването. За съжаление още не съм им запомнил имената на участниците. Но ми направи впечатление колко бързо и лесно отпадна снощи хлапето дето беше любител на турската кухня. На кастинга се представи силно и мислех, че ще стигне далеч. Същото бе и с Назик.

Иначе има някои добри пичета. Оная русата Милфка, както и Мариана. Назик също беше голяма сипматяга. Както и малката палава Мелят. Която пък била гаджето на Емил ТРФ. Как такова симпатично момиче се е хванало с такъв наркоман... не знам... не знам.... нннннаправо не знам :(  

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Покъртително е да ходят в МастърШеф и да нямат базисни знания на десерти. Леко ги ебат, като не им дават рецепти дори, но поне трябва да са наясно как се ползва желатин или някакви базисни пропорции за крем карамел и прочие. Александър пое хурката мощно тази седмица, но предполагам може да навакса в този аспект и видимо знае как прави от към вкусове. Просто техниката му явно куца. Иначе Чичо Митко всеки път изглежда тотално увъртян и някак си се измъква, но го отдавам на някакво тенденциозно показване, а не че е чак толкова зле. Но в даден момент ще го шутират, няма как. 

Link to comment
9 hours ago, neshev said:

Чичо Митко

Че той не се ли занимаваше с покер, откога стана пишман-черпаклия?

Link to comment
StoneColdFaN

image.thumb.png.cf0f4ef9a459adff4b996a8dab91e21b.png

 

Толкова ли не можаха да поканят обратно Михалчев или Токев, макар и да лежа в затвора, за провеждане на МастърКлас? Този 50-годишен клоун, дето сигурно е тежък около 300 кила, над тях ли е като професионално ниво? Освен да предизвиква смях у гледащия, друго не може. Да не говоря пък да обучава готвачи, било то и хоби такива. И к'во се получава накрая - вместо да седна в петък вечер и да разпусна, аз ще трябва 3 часа да слушам за ШОВИНИЗЪМ, БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТИ, БЪЛГАРСКИ ШИШ и какво ли още не. Тешекюр едерим, смятам да пропусна тоя цирк.

Link to comment
natopor4en
17 hours ago, StoneColdFaN said:

image.thumb.png.cf0f4ef9a459adff4b996a8dab91e21b.png

 

Толкова ли не можаха да поканят обратно Михалчев или Токев, макар и да лежа в затвора, за провеждане на МастърКлас? Този 50-годишен клоун, дето сигурно е тежък около 300 кила, над тях ли е като професионално ниво? Освен да предизвиква смях у гледащия, друго не може. Да не говоря пък да обучава готвачи, било то и хоби такива. И к'во се получава накрая - вместо да седна в петък вечер и да разпусна, аз ще трябва 3 часа да слушам за ШОВИНИЗЪМ, БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТИ, БЪЛГАРСКИ ШИШ и какво ли още не. Тешекюр едерим, смятам да пропусна тоя цирк.

 

Колега, съгласи се да не се съглася много много с тебе. Дали е 300, дали е 50 кила, по никакъв начин не определя професионалните качества на Шеф Ути. Човека се е доказал във времето и е устоял през годините, наложил своето име и запазена марка в кулинарните среди. Няма по-подходящ шеф от Ути за днешният мастар клас. 

  • Upvote 2

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
StoneColdFaN
59 minutes ago, natopor4en said:

Колега, съгласи се да не се съглася много много с тебе.

 

И ти се съгласи да не се съглася, както се изрази. За мен "ШЕФ" от кулинарна гледна точка означава човек, който притежава ресторант - Утьо не притежава такъв, доколкото знам. А ако ти под "ШЕФ" разбираш ходене наляво-надясно по събори и панаири, добре. По този показател, трябва да считаме и Иван Звездев за ШЕФ. Единственото място, в което се е подвизавал този, е БНТ. 

Link to comment

Да кажеш на Ути 300 кг  50 годишен клоун, трябва да си мега, мега зле. Ути е легенда, както и Иван Звездев, имай малко уважение. Цяло поколение израсна с тях!

Ти пък стана голяма работа, сигурно всяка вечер си по ресторанти на някакви МЕГА ЕЛИТНИ ШЕФОВЕ?

Link to comment

У нас има една неприятна тенденция някакви чуждици да навлизат, да стават много популярни и да се преизползват за щяло и нещяло - примерно био, спа, лате, джелато (с пернишко "л"), дели и всякакви подобни тъпотии. Покрай странната мания на нашите телевизии да промотират готвенето в последните 5-6 години такава дума стана и това "шеф". Само че Ути, Иван Звездев и журитата на Мастършеф... особено примерно иначе симпатичния безделник Лео, който удари кьоравото с мигрирането си към тогавашния Трети свят преди 20 години и от обикновен пропаднал наркоман стана праймтайм звезда, като ги сравниш ПРИМЕРНО с един Кристоф Мишаляк и някак си... ти става едно болно, че изобщо ползват тази дума като титла пред имената си. То не че има реален критерий за получаването ѝ, спокойно и ние дето вкъщи правим яйца по панагюрски можем да се пишем "шеф" ако ни дърви това, не че в България е развита истинската гурме кухня и ресторантьорство. И не е виновна страната или ние хората, просто световният елит не ни отразява, справка Мишлен гида, и просто нямаме навика, вярата и желанието да дадем 300-400 лв. за 1 ядене в ресторант и после да не се чувстваме прецакани. Ама... де да знам. С такива като Ути и такива като Мишаляк е малко като Килиан Мбапе и Спас Делев. И двамата се титулуват "нападател".

 

Иначе Ути е веселяк, нямам против него като човек. Оценявам и телевизионното му дълголетие, което изисква страшни социални качества ако не друго, и което аз и такива като мен темерути не бихме могли никога да постигнем. Но е "шеф" за къкрещ бобец и за транжиране на прасета. Няма равен в селската мръвка с черното пиперче, факт. Без да съм гледал епизода на Мастършеф с него съм сигурен, че конкретно на това е бил действително най-добър сред участниците и журито в шоуто.

 

Цялостното ми мнение за Мастършеф е, че журито този сезон е безобразно слабо като подбор. Виктор Ангелов поне имаше вид и стоеше добре, и ако трябва един да отлича би бил той. Онзи осъденият като пиян шофьор няма смисъл да се коментира, както и "японския" експерт, дето твърди, че нямал равен, пък в Япония не знам и не намирам някой да го е чувал, но поне и те имаха някакво присъствие. Сегашните са на нивото на маман Силвена и споменатия Лео, демек ужас. Но нормално. Мислите ли, че най-успешните нашенци в този бранш ще се занимават с такива глупости за едните 15 хиляди хонорар на сезон? А имаме успешни, но кой е луд да се излага и да си губи времето.

 

Впрочем да не съм краен и негативен, Лео проправи път на един друг италиански пич, дето го копира от-до - Данило Дзана, който в момента е в журито на турския Мастършеф и всяка анадолка точи лиги по него и сладкия му леко лигав италиански акцент докато казва "шаш таук", "имамбаялдъ" и "патладжан кебабъ". Готин е, и наистина Лео му е вдъхновението очевидно.

 

Сетих се и за някогашния мутренски виц - к'ъв шеф е тоя, дето се облича като готвач?!

Edited by Loop
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...