Jump to content

Wrestlers (документална поредица на Netflix за OVW)


nWoHulkster

Recommended Posts

Нова документална поредица на Netflix за инди федерацията Ohio Valley Wrestling (OVW). Премиерата е на 13-ти септември. Трейлър:

 

Ohio Valley Wrestling in Louisville, Kentucky was once a proud finishing school for young wrestlers who hoped for a chance at a career in big time Pro Wrestling but times have changed. With new owners in the picture, once-famous pro wrestler Al Snow has been given the summer to turn OVW's dire financial situation around. Wrestlers tells the story of a handful of eccentric misfits who attempt to come together to help Al save this historic gym while achieving their own wild dreams of wrestling professionally.

 

Link to comment
  • 4 weeks later...

Тепърва ще довършвам, но поредицата е повече от обещаваща. И други документалки са разказвали историите на кечистите, но друга не мисля, че толкова подробно е навлизала в това как се продуцира шоу и прочие. 

Link to comment

Потвърждавам. Досега съм изгледал само първите два епизода, но поредицата е доста добра. Много добър и подробен поглед върху това как работят нещата зад кулисите в кеча и нещата, през които минава една (инди) кеч федерация, за да оцелее. И отделно има интересни персонажи.

 

OVW технически е инди федерация, но е по-различен тип инди федерация в смисъл, че това, което казват наистина е така - единствените три кеч федерации в САЩ, които всяка седмица имат седмично телевизионно шоу на живо са WWE, AEW и OVW.

 

И докато сме на темата за OVW тук ще им направя малко реклама. В момента главната им история са проблеми в главната heel група The Faction. Познати TNA лица като EC3, Jessie Godderz и Mahabali Shera са част от тази група и конкретно финалния сегмент в предпоследния епизод беше добър, и даже имаше участие от Dixie Carter.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

Доста силна документалка. Малко е спорно кое точно е истина и кое е за самото шоу, защото това са кечисти и надали някога спират да работят. Цялата ситуация е представена леко абсурдно. Едва ли не, че има WWE и AEW, а OVW са след тях. Еми, не, компании като Impact, MLW, NWA са значително пред тях. Дори и някои локални indy-та привличат по-големи публики. Al Snow е доста интересен персонаж. Казва доста точни неща, но като цяло е забил в конкретен период на кеча и някои от идеите му неприложими. Моите впечатления са, че ако искаш да залагаш на истории, трябва да имаш значителен бюджет и точните кечисти. А OVW нямат нито бюджет, нито кечистите. Единствените разпознаваеми имена са Jessie Godderz и Shera. Другото са някакви indy ветерани и тук-таме някоя по-кадърна жена. Самата му идея, че трябва да са на живо всяка седмица е абсолютно разхищение и малоумие. Не могат да съберат 200 човека публика, нито да продадат хиляда PPV-та, но ще излъчват на живо всяка седмица. Абсурдно е. OVW си е пълно indy, но не предлагат стил, който се харесва в момента, а по-скоро таргетира някакви фенове, които са отраснали с attitude ерата и искат да гледат сходен продукт, но без звездите. Общо взето, attitude era, ако махнеш всичките им звезди, продукция и прочие. Няма как просто. Другите шефчета по-скоро изглеждат като употребени mark-ове. Но дори те разбират повече, че не могат да продължават така и трябва да направят нужните промени, за да предложат конкурентен продукт.

 

Иначе, доста добре направено. Безпрецедентно е това, което показаха. Може би най-изненадващото е как Al Snow как подаваше реплики на коментарите. Представям си какво му е било на Michael Cole, когато Vince постоянно му е дърпал промота. Голяма възможност е това за тях. Предполагам доста фенове и хора, които не са традиционно кеч фенове, ще следят развитието на компанията, просто защото документалката направи отлична работа да ни представи тези персонажи и човек да е инвестиран в тях. Дано направят нов сезон, има материал да покажат развитието. Препоръчвам. Всеки кеч фен би трябвало да се изкефи. 

  • Upvote 3
Link to comment

"HollyHood" Haley J, която беше най-главното женско лице в Wrestlers, е един от хората, които имат проби с WWE тази седмица.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
  • 2 weeks later...

Btw, последните две (миналия четвъртък и днес) live OVW TV шоута в Davis Arena се разпродадоха, което по принцип не им се случва често и не знам кога последно са разпродавали две шоута едно след друго. Залата не е голяма, ама все пак това си е успех за OVW. Явно Wrestlers засили интереса към федерацията.

 

ovw.thumb.jpg.044b3da714e5e2546c7cb29db3157921.jpg

Edited by nWoHulkster
Link to comment
  • 3 weeks later...

^ Седмичното TV шоу на OVW се разпродава вече пета седмица подред.

 

И докато съм на темата за OVW, тази седмица ще има специално участие от Paul Wight:

 

F8rOEIYXQAAKbNq.thumb.jpg.e784672c9ad5467dec3941886f69b350.jpg

 

Link to comment
  • 2 months later...

Mickie James подписва с компанията в задкулисна длъжност. Би било готин материал за сезон 2.

 

Къде е мастър темата за OVW? :unsure:

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...