Jump to content

UFC 292 "Sterling vs. O'Malley" - 19 август 2023


Recommended Posts

За мен на хартия това е слаба карта или просто свикнах да гледам по 3 здрави мача на ППВ. Надявам се МЕ да достави.

По принцип или харесвам или не харесвам даден боец, но за Стърлинг съм някъде по средата. Никога няма да разберем какво щеше да се случи с него, Ян и цялата девеизия ако първия им мач не беше завършил по такъв нелеп начин.

Би Сехудо, който беше неактивен, би Дилашоу, който имаше 1 мач след като се върна от наказание, как да го "уважавам"? 

О'Майли.. ако не беше любимец на Дейна сигурно щеше да се бие в долната част на ппвтата. За мен си е льохман, сори.. 

Ще е интересно ако вземе титлата. Един реванш със Стърлинг, мач с Мераб, в който освен пояса и якето на Шон да бъде заложено. Билда при евентуален сблъсък между последните двама ще е култов, сигурно по-култов от Хабиб - Конър.

Крис Уайдмен не очаквам да си вземе мача, но ще му стискам палци! Последното нещо, което четох за него беше, че участва в турнири по граплинг или нещо от сорта, с добро представяне, но ранно отпадане.

Link to comment

Топ победа за О'Мали. Не му давах особен шанс преди битката, съдейки по резюметата и представянията на двамата, но пичът го направи. Стърлинг избра да държи нещата в стойка, което за мен е непонятно, защото има осезаемо предимство в борбата и на земя. И със сигурност движението и постоянните финтове на О'Мали го изнервиха в стойка. Алджо се заканваше, че няма да повтори грешката на Алдо срещу Конър, но точно това се случи. За мен Марк Годърд резонно спря битката. Алджо понесе доста тежки удари на земя и му остави адекватно време да се възстанови. Но вече като си даде гърба, преценката му беше, че няма какво повече да се случи. Страхотна победа за О'Мали. UFC имат звезда и ще направят доста пари от него. Битка с Чито Вера е логична, на фона на случилото се, макар че Вера е далеч от топ претендентите. Но това, както сме се убедили през годините, не пречи на UFC и грам. Дивизията се отприщи. Мераб влиза в играта, Сандхаген напоследък се представя отлично. Не бива да бъде подценяван и Сехудо, а дори и Стърлинг очаквам да се върне в играта. Може би имаше момент на подценяване от страна на Стърлинг. Започна да говори за качване в 145, излезе прекалено уверен и на практика се би според силните страни на О'Мали. Имаше едно от най-странните царувания и завърши по най-нелепия възможен начин.

 

Уейли с тотална доминация над Лемос. Не знам как не успя да я довърши, може би се измори в началото. Но тотална доминация от нейна страна.

 

Иън Гари също с отлично представяне. Хареса ми как показа зрялост и не тръгна да се хвърля за завършек, който може да го компрометира. Вместо това методично размаза Магни с ритници и контролираше нещата през цялото време. Не знам, винаги съм си мислил, че в ситуация, в която боецът ти поема ненужни щети и няма никакви наченки на обрат, просто трябва да хвърлиш кърпата. Безсмислено е да седи и да поема щети. Гари срещу Уондърбой звучи доста интересно и дано осъществят тази битка, макар че нещо се бяха сдърпали с UFC и не искаха да му платят за провалената битка преди няколко седмици. Гари може да е звезда за тях, но всичко зависи от него. Машината, ако застане зад теб, все пак трябва да доставиш в клетката.

 

Не може да се каже, че съм очарован от самото шоу, но завършекът беше епичен. Публиката беше страхотна и атмосферата беше топ. UFC имат доста силна година. Отприщиха се хората след пандемията и в момента публиките им са едни от най-шумните и ентусиазираните в спорта. 

 

Edited by neshev
Link to comment

Нешка и аз останах изненадан от играта на Стърлинг. Шуга си го нацели, чуковете после бяха брутални, всеки един от тях влезе чисто в чутурата на Алджо. И евала на рефера, че му даде възможност да се "върне", но след като си даде гърба.. това означаваше - and Neeeew! Ок, сега UFC имат Конър 2 и ако си изиграят правилно картите наистина могат да си бъдат взаимно полезни и да изкарат чували с пари. Гледа ми се едно стабилно царуване, царуване, което да остави следа. Опасявам се, че ще му бутнат 2, макс 3 сравнително лесни опоненти/а(как е правилно вишисти такива?!) и чак след това Мераб. Като със сигурност Дейна ще се моли да не се случи същото като при Макгрегър след мача му с Хабиби.. Шуга ако остане здраво стъпил на краката може и да се затвърди като един от най-големите, тръгне ли да лети из облаците ще се сгромоляса с гръм и трясък..

 

Китайката очаквано защити, нямаше кво да стане там. 

 

За съжаление се случи това, което очаквах с Уайдмен и в общи линии май няма какво повече да даде на феновете, на UFC.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...