Jump to content

AEW Collision - 17 юни 2023 (дебют)


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Location: Chicago, IL
Arena: United Center

 

DQrMPPT.jpg

 

- CM Punk & FTR vs. Samoa Joe, Jay White & Juice Robinson
- TNT Championship Match: Wardlow (c) vs. Luchasaurus
- Miro vs. ?
- Andrade El Idolo vs. Buddy Matthews
- Skye Blue & Willow Nightingale vs. Toni Storm & Ruby Soho
- We’ll hear from CM Punk

- and more!

 

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
nWoHulkster

Не ми харесва как build-ът и hype-ът за новото шоу са почти изцяло само онлайн и почти изцяло само около CM Punk. Смисъл, ако гледаш Dynamite и Rampage по абсолютно никакъв начин не се опитаха да направят стойностен build и хайп за новото шоу. "Пичове, ще имаме ново шоу. CM Punk се завръща в него. Ето ви тук едно кратко видео с Punk, където разправя, че не знае какво ще говори като се завърне. А да, и някакви други хора също се завръщат ей така от нищото без причина. Оп, ето ви и няколко мачлета там - нека да има." и... край. Просто всичко освен Punk стои като пълнеж. Даже и неговия мач го сложиха леко като пълнеж - някакъв случаен мач със случайни опоненти без предистория. Минимум поне трябваше да направят някакво обяснение или история защо разни пичове като Miro, Andrade и ко. се завръщат и защо занапред няма да ги гледаме в Dynamite, а в Collision. Като цяло, доста слабо откъм TV build. Просто залагат, че интересът към завръщането на Punk ще е достатъчно голям заради всичките драми покрай него и дискусии за него в интернет и останалото е между другото. Достатъчно ли ще е това да стартират ново шоу успешно? Ще видим, но със сигурност можеше да е значително по-добре откъм build и hype. Въобще не си дадоха зор.

 

Иначе самият дебютен епизод очаквам да е добро кеч шоу. И разбира се, особено съм надъхан за Miro. Виждам го потенциално в борбата за TNT или International титлата.

 

 • Upvote 5
Link to comment
24 minutes ago, nWoHulkster said:

Достатъчно ли ще е това да стартират ново шоу успешно?

Той старта ще е успешен. Въпросът е как ще е след 5 седмици(примерно) и дали ще е успешно в дългосрочен план.

 • Upvote 5
Link to comment

Тонката, както с Rampage, имаше възможност да направи едно различно шоу, което се отличава от Dynamite, но началните заявки са, че ще бъде доста сходно шоу. Според мен ще им е много трудно в събота. И като посещаемост и като гледаемост, но все пак успехът ще зависи от това дали цифрите ще са по-добри от това, което се е излъчвало досега. Но мнението ми е, че само ще разводнят AEW. Все пак ще се следи. CM Punk поляризира, да се надяваме, че тялото му ще издържи и все още го има креативно, че да предложи интересни вражди. Макар че за мен е огромна пропусната възможност, ако не довършат историята с The Elite. Тук според мен се показва, че Тонката не е авторитет. Винс щеше да ги събере на една маса и да правят бизнес заедно, докато цялото това шоу изглежда като CM Punk и приятели. 

 • Upvote 3
Link to comment

Мале много готин вайб ми дава интрото ! Няма да гледаме само рандъм мачове!

 

 • Upvote 3
Link to comment
nWoHulkster

^ Никога не съм си мислил, че песен на ELTON JOHN някога може да бъде theme песен на седмично кеч шоу, ама ето ни тук. Тонката е извадил кинтите. :) Харесва ми. Различно е.

 • Upvote 2
 • Haha 1
Link to comment

Абе май май се готви нещо около Пънк и Илита. Ако ли не, това промо на Пънк е лишено от всякаква логика. Времето ще покаже, но аз залагам, че ще видим вражда за All In. 

 • Upvote 3
Link to comment
14 minutes ago, Suffer-H said:

Времето ще покаже, но аз залагам, че ще видим вражда за All In. 

 

Кое? Акаунта ли? 🤤

Link to comment
nWoHulkster

Това беше добро шоу. Обаче... Нито един голям angle, нито една изненада, нито едно неракламирано завръщане, нито един дебют, никакъв cliffhanger накрая на епизода и като цяло никакъв build/hype за следващия епизод на Collision. Просто едно добро шоу и дотам. Това винаги ме дразни. Могат повече и трябва да правят повече за подобни важни шоута. Но стига толкова мрънкане, нека все пак да кажа какво ми хареса.

 

Готино промо от Punk в типично негов стил. "Fuck the Elite" chant-а беше забавен. :) Бъзиците на Punk с Елита също ("counterfeit bucks" :D). Нямаше как Punk да не адресира Елита по някакъв начин, дори и малък. Щеше да е абсурдно, ако не беше. Но това, че леко ги бъзикна не мисля, че непременно означава, че се задава някаква вражда между тях. Просто пичът трябваше да каже нещо за тях иначе щеше да изглежда смешно. Може ли да има вражда евентуално? Може, разбира се, всичко е възможно в кеча, но не мисля, че вметките му тук гарантират, че ще има вражда.

 

Miro мачка! Стандартен, но добър squash. Това, което отличава Miro от Wardlow, Hobbs, Luchasaurus и някои други големи AEW батки, е агресията му. Във всичко, което прави на ринга, има интензитет, който липсва при останалите и това го отличава. Другите може да правят по-атлетични изпълнения и по-големи spot-ве, но аз лично предпочитам агресивния стил на Miro и съответно ми е любимия big man в AEW за гледане по тази причина.

 

Главният мач също беше добър (и конкретно Punk vs. Joe частта ме зареди с много приятна носталгия към 2004 ROH) , но на мен лично Buddy Matthews vs. Andrade El Idolo ми беше любимия мач в шоуто (или по-точно Buddy Murphy vs. Andre El Idolo както леко ги объркаха по време на ентрансите :D). Вкараха добър selling и история около рамото на Andrade/крака на Matthews и като добавим и няколкото готини spot-a, получи сe силен мач.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
13 minutes ago, nWoHulkster said:

Бъзиците на Punk с Елита също ("counterfeit bucks" :D). Нямаше как Punk да не адресира Елита по някакъв начин, дори и малък. Щеше да е абсурдно, ако не беше. Но това, че леко ги бъзикна не мисля, че непременно означава, че се задава някаква вражда между тях. Просто пичът трябваше да каже нещо за тях иначе щеше да изглежда смешно. Може ли да има вражда евентуално? Може, разбира се, всичко е възможно в кеча, но не мисля, че вметките му тук гарантират, че ще има вражда.

 

 

Може и нищо да не означава, но аз залагам акаунта, че ще се случи нещо и ще се обоснова. Не искат да се вдига много шум преди Forbidden Door, за да не се измести фокуса, защото ако започнат сега открита вражда, феновете ще очакват някакво развитие на кросоувър турнира, а до него няма достатъчно време за развитие. Ще се четкат лека-полека дотогава, като сега очаквам някакъв намек и от Елита на предстоящия Dynamite. Вече на Forbidden Door има шанс Пънк да се появи изненадващо и да преебе някой, може би Омега. Или може въобще да не се появи и враждата да стартира на седмичните шоута след турнира. Няма как, трябва да го направят, 80 000 на Уамбли чакат изригване.

Edited by Suffer-H
Link to comment

Съгласен съм с Фил. Тонката така и не проумя, че е телевизионно шоу и, като такова, трябва да дадеш на зрителя причина да гледа следващата седмица. :D И в това отношение, по-безлично и незапомнящо се дебютно шоу надали съм гледал. 

 

CM Punk е мангизи. Пичът просто говори и се държи като голяма звезда, съответно съм инвестиран във всичко, което има да каже. Според мен тук идеята е да изчакат как ще се развият нещата и дали ще се помирят с Елитните. Тонката е показал, че няма лидерските качества да ги събере на една маса и да ги конфронтира, тъй че ще чакат да се случи по естествен начин. Програма с Joe, после подновяване на враждата с MJF и накрая евентуална история с Елитните, звучи най-логично. Вече въпросът е колко време ще издържи CM Punk преди нещо да го изнерви отново и да ебе майката на компанията отвътре. :D

 

Смешно е, че трябваше ново шоу, че да намерят място на Миро. Дано този път не го забравят след 1-2 месеца. Wardlow е граден по ужасен начин, пичът трябва да се ориентира другаде. Макар, че ми е интересна историята как Christian ще се прави на шампион. :lol: 

 

Edited by neshev
 • Upvote 4
Link to comment

Позитивите са, че Nigel McGinnuess и Kevin Kelly са класа. Опредлено най-любимата ми коментаторска маса от както съществува AEW. Динамиката на шоуто също е една идея по-различна от Dynamite, това и хора присъствали на шоуто го потвърждават. 

 

Промото на Пънкаря беше като по учебник. Освен по Elite, шуутна и леко по MJF което също е предпоставка за бъдещ реванш. Има още какво да даде на бизнеса този човек и ако е надъхан и му се занимава и спре с кавалските изпълнения могат да се направят много пари. 

 

Никаква история нямаше около останалата част от шоуто. Първият Dynamite приключи със сфрмирането на Inner Circle, можеха и тук да завържат някакъв голям angle. Ако нямаш готова история поне викни Okada, Tanahashi, KENTA, etc, PPV в Канада имаш другата седмица, баси :D 

 

Надявам се и с наличието на още час и нещо ефирно време да почнат да обръщат повече внимание на Jay White. Продължавам да не разбирам как е възможно да подпишеш едно от най-горещите имена за последните 5 години точно под носа на WWE и да не му дадеш и минута поле за изява. Ако досега ТК имаше оправдания, че с толкова голям roster няма как да дава spotlight на всеки, с наличието на Collision отпадат.

 • Upvote 3
Link to comment

Постничко беше ...

 

CM Punk с хубаво промо, но нищо скандално. Малко шуут-ване по елита и това е, чудо голямо. 
 

Останалото беше просто хубаво, но толкова. Добри мачове, каквито AEW винаги правят, читави промота и абсолютно рандом бой при жените :D. Все едно гледам поредния Dynamite и толкова. Очаквах нещо повече за дебютно шоЛ. Някоя по-яка поява, нещо по-култово, дето де не се вижда всяка седмица.

Уордлоу падна от Лучазавъра, Кейдж го играе мазен хийл - това е много добра мидкард история и ме кефи. Аз пък мисля, че му намериха мястото на Уордлоу - за мен точно това му е образът. Фейс пауърхаус, който да запълва мидкарда и да плаши лошите. За повече не става - нито промота като хората, нито нищо.

Наш Миро ... пак скуош, пак нищо. Какво се предполага да е в момента? Отново никакъв образ, нищо интересно - някакъв рандом побой над някакъв рандом хийл, който така или иначе е просто лоу кардър, да не казвам джобър. И то реално той повече се издигна, защото му дадоха да направи промо и всичко останало.

С две думи за обобщение - хубаво шоЛ, но под очакванията. 

 

----

 

AEW има нужда от второ предаване (щото рампейдж е просто един час запълване на време, никой не го брои) заради раздутия ростър. В това отношение съм доволен, но се надявам на истински сплит, да не стане софт такъв, защото това е убийствено за мене. Отделно, че в събота е доста шантава време за подобно предаване - тогава са футболните мачове, големите спортни събития ... не знам кой ще седне да гледа поредното кеч шоу. О друга страна кеча си има някаква ниша, предполагам са си направили сметката. Аз лично съм доволен. 

 

 

Link to comment

Копеле, точно преди ТРИ ДЕНА си мислих колко яко ще е "Сатърдей Найт'с Олрайт Фор Файтинг" да е интро за кеч шоу и като пуснах файла и направо ченето ми падна.

Link to comment

Цялото шоу - графики, интро, рампа са много пипнати, няма спор. Както и другите отбелязаха твърде сходно с Dynamite, нищо различно. Тонката трябва да се реши какво ще прави, че и ROH отиде в трета глуха, Rampage се превърна в Dark. Просто е едно редуване на супер мачове - няма лошо, качеството е страхотно, просто няма как да избухнеш и направиш нещо повече без рискови и интересни ходове.

CM Punk погреба наред. Разбира се, ако бяхме извън Чикаго най-вероятно половината от pop-овете щяха да са boo-та. Както си каза и Punk около него си има една аура и каквото и да направи, колкото и да не е във форма, дебел, контузен - пак е интересен. Всъщност най-интересното е, че Пънк реално заема мястото на Джон Сина във AEW - controversy, half pop/half boo, най-вероятно на места ще е най-мразения, но няма равнодушни. Иии ако се сетим за най-великия video package (този между Сина и Пънк), всъщност там Пънкаря си го казва. - Eventually you become what you hate. Колко е сторилайн, колко не, CM Punk наистина се превръна или превръща в Джон Сина-та на AEW.

 

Една камара със завръщащи се и неизползвани перформари, надявам се да има истории с тях, а не просто мачовете, които не успяват да влязат в Dynamite, да ги гледаме в Rampage & Collision.

Andrade, Murphy Matthews, Miro, Scorpio Sky, Hobbs, Bullet Club, Joe и още един куп хора могат да бъдат използвани. Hard brand split би бил много по-интересен за мен, но за жалост май няма да има нещо подобно. Съответно следенето на враждите става адски трудно - нещо, което Тонката не разбира.

Проблем с TNT титлата нямам. Очевидно се опитват да я третират леко по-различно и да не е с дългите рейнове, но които очевидно WWE разчитат в последните 3-4 години. Проблемът е, че съвпада с граденето на Wardlow като непобедим. Пичът е добре и може да играе и по-нависоко от тази титла, но ми прави впечатление, че при всеки по-голям противник му е трудно да си изпълни половината арсенал. Иначе това, че Тонката го бууква като тотален шизофреник, не му прави услуга. Реално всеки един противник му взима титлата и след това Wardlow си я връща.

Палим свещи за MJF (c) vs CM Punk III в Лондон. В едната ръка ще съм с шалче, в другата със сладолед.

 

Link to comment
nWoHulkster

816,000 зрители за дебютния епизод / 0.33 в ключовото демо (3-ти за вечерта от всички предавания по кабелни телевизии).

 • Upvote 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...