Jump to content

NJPW Dominion - 4 юни 2023


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

UGfvPIe.jpg

 

NJPW "DOMINION 6.4 IN OSAKA CASTLE HALL"
June 4, 2023
Osaka Castle Hall

0. Young Lions Three Consecutive Battles: Oskar Leube vs. Ryohei Oiwa vs. Yuto Nakashima vs. Oleg Boltin
1. IWGP US Heavyweight Title Contendership Tournament - Final: Lance Archer vs. Will Ospreay
2. Just 5 Guys (Taichi, Yoshinobu Kanemaru, DOUKI & TAKA Michinoku) vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, Shingo Takagi, Titan & BUSHI)
3. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Intergalactic Jet Setters (KUSHIDA & Kevin Knight) (c) vs. Catch 2/2 (Francesco Akira & TJP)
4. NJPW World TV Title: Zack Sabre Jr. (c) vs. Jeff Cobb
5. IWGP Tag Team Title & STRONG Openweight Tag Team Title, 3 Way Match, Decision Match: Bishamon (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) vs. EVIL & Yujiro Takahashi vs. Great-O-Khan & Aaron Henare
6. NEVER Openweight Title: David Finlay (c) vs. El Phantasmo
7. NEVER Openweight Six Man Tag Team Title: Kazuchika Okada, Hiroshi Tanahashi & Tomohiro Ishii (c) vs. Jon Moxley, Claudio Castagnoli & Shota Umino
8. IWGP Jr. Heavyweight Title: Hiromu Takahashi (c) vs. Master Wato
9. IWGP World Heavyweight Title: SANADA (c) vs. Yota Tsuji

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 2
Link to comment
nWoHulkster

Надъхан съм за това шоу. Просто през последните месеци NJPW здраво освежиха нещата, повече от която и да е било друга от по-големите компании. Определено имаше нужда, тъй като се усещаше един застой, при който все едни и същи хора постоянно бяха в центъра на вниманието. Los Ingobernables de Japon, Bullet Club, The United Empire, Chaos, Just 5 Guys, TMDK, Strong Style, Guerrillas of Destiny, House of Torture... Харесва ми как раздробиха roster-а на повече групи - повече отколкото когато и да е било в историята на NJPW. Това освежи нещата. Другото нещо, което ги освежи е, че започнаха дa push-ват по-силно някои хора, които са в компанията от години, но не бяха били push-вани толкова като например SANADA, Zack Sabre Jr. и David Finlay. Отделно, активно се опитват да издигат и млади звезди като Shota Umino, Ren Narita и Yota Tsuji (+ сигурно по-нататък и Yuya Uemura като му приключи екскурзията в IMPACT). И не на последно място, някои от най-новите young lion-и също ми харесват (the Boltinator!). Всичкото това освежаване ми вдига интереса към компанията.

 

SANADA получава силни реакции като шампион и това шоу тук му е първия голям тест - шоу в по-голяма зала срещу неизграден опонент. Интересно ще е да се види какво ще draw-нат. Това не зависи само от SANADA, разбира се, но все пак е някаква индикация за него като шампион. Смениха му имиджа изцяло, поеха риск да го направят шампион и се надявам да успее да достави. И това да сложат новозавърналия се Tsuji директно в мач за титлата също e голям риск. Последният young lion, с който направиха такова нещо веднага след като се завърна от учебната му екскурзия, беше Okada преди цели 11 години. Тогава удариха джакпота с него. Да видим сега как ще се представи Tsuji. Самото му завръщане, когато разпиля всичките Just 5 Guys, беше топ, но да го видим сега в мач. Не ми се вярва да спечели титлата от раз, обаче едно силно представяне тук ще го затвърди доста.

 

Takahashi vs. Wato е настоящата главната звезда на леката дивизия срещу потенциално следващата главна звезда на леката дивизия и също ми привлича интереса.

 

Другото, което ми харесва напоследък е как сложиха тройните титли на Tanahashi/Okada/Ishii и така може би за първи път в историята на титлите ги направиха наистина значими. Хем така държат тримата под светлината прожекторите, хем донякъде махат фокуса от тях и това дава шанс на други лица да се изявяват повече. Този мач тук е завръщането на Moxley в Япония, което само по себе си е някаква атракция, но повече съм надъхан за Claudio Castagnoli в NJPW. Винаги ми е изглеждал като кечист, който може да пасне идеално в NJPW стила.

 

И последното нещо, което ще спомена е Ospreay vs. Archer. Ospreay би трябвало да спечели, което ще означава Ospreay vs. Omega на Forbidden Door II или All In. Yes, please! Преди години Ospreay & Archer имаха един доста добър мач в САЩ и тук очаквам да направят много силен мач също. Което ме подсеща каква грехота е, че все не остава място за Archer в AEW шоутата. Пичът кефи и заслужава повече поле за изява, било то в AEW или в друга федерация.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
nWoHulkster

Шампионът и претендентът на днешната пресконференция. 😎

NY2Rzt7.jpg

 

На същата пресконференция Naito официално прие Yota Tsuji като най-новия член на Los Ingobernables de Japon.

O4uDQv4.jpg

Link to comment
nWoHulkster

Най-важното:

 

SANADA запази IWGP World Heavyweight титлата, Takahashi запази Jr. Heavyweight титлата, Okada/Tananahashi/Ishii запазиха Six Man титлите, Finlay запази Openweight титлата и Sabre Jr. запази TV титлата.

 

Беше излъчено видео, в което Bryan Danielson предизвика... Kazuchika Okada!

 

Will Ospreay спечели финала на турнира за определяне на главен претендент за U.S. титлата и след това направи промо, в което обяви, че ще се бие срещу шампиона Kenny Omega на Forbidden Door 2 PPV-то.

 

Обявиха всичките участници в предстоящия G1 Climax 33. Общо 32 човека, вкл. Eddie Kingston от AEW и Kaito Kiyomiya от NOAH (публиката pop-на здраво за Kiyomiya).

C3c5FIh.jpg

 

Goto & YOSHI-HASHI спечелиха отборните титли в тежката категория, а TJP & Akira в леката.

 

Трима нови човека се присъединиха към Bullet Club - Dan Moloney (който turn-на срещу The United Empire) + the Bullet Club War Dogs (Alex Coughlin & Gabriel Kidd).

NvF03R8.jpg

 

Посещаемостта на шоуто: 7,040 фенове (около 1,000 човека повече от миналогодишното шоу).

 

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 3
Link to comment
nWoHulkster

Другото не ми се коментира, но главния мач трябва да го спомена. Супер мач и star making performance от Yota Tsuji.

 

6Czlx2J.jpg

 

Този мач директно ми влиза в списъка с любими мачове за годината. Има и ще има по-добри от него като качество, но като история и краен резултат това беше екстра. Просто екстра. Контекст: Yota Tsuji беше young lion, което си е jobber/lowercarder в йерархията на NJPW. Както всички други young lion-и Tsuji отиде на дълго турне в чужбина (Англия и Мексико в неговия случай), за да натрупа повече опит. Миналия месец направи изненадващо завръщане в NJPW и преби не само шампиона SANADA, но и цялата група на SANADA, което веднага го затвърди като голяма заплаха. И така, бившият jobber/lowercarder директно отиде в мач за световната титла - нещо, което почти никой друг в 51-годишната история на NJPW не е правил. Освен това, другото различно тук беше, че в седмиците преди шоуто Tsuji не участваше в шоутата на NJPW и съответно мачът за титлата му беше първия мач в компанията от близо две години насам. И историята на мача беше изградена именно около това - шампионът не знаеше какви са новите офанзивни движения на Tsuji и не беше подготвен за тях. Знаеше единствено, че spear-ът е finisher-ът на Tsuji (тъй като Tsuji му заби голям spear миналия месец като се завърна), беше подготвен за него и го контрираше. Точно това коства мача на Tsuji - по-опитният Sanada му контрира spear-a и така се стигна до финала. Просто идеален storytelling на ринга. Отделно самият Tsuji направи някои доста яки движения и се представи супер в мача. Реакцията на публиката също беше красноречива - бяха повече за него отколкото за шампиона и даже може да се каже, че останаха разочаровани, че не спечели. И така, само с един angle и един мач, NJPW създадоха нова звезда. Евала.

 

Отделно с това върви и страничната история с Tsuji като най-новия член на Los Ingobernables de Japon. В мача тук пуснаха някакви тънки намеци, че ще става нещо и там. Абе с две думи, много добре. Евала, New Japan! :beer:

 

Няма как да не се спомене и другото голямо нещо от шоуто - очертава се главните мачове на Forbidden Door 2 да бъдат Omega vs. Ospreay и Danielson vs. Okada. 😮

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
7 hours ago, nWoHulkster said:

NJPW създадоха нова звезда. Евала.

 

Супер, на Забранената Порта може да го пуснат с Action Andretti. :happy: 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...