Jump to content

WWE Night of Champions - 27 май 2023


THE ENEMY

Recommended Posts

CS-027175_LVE_NOC_DotCom_1920x1080--35e6

 

Brands: Raw, SmackDown

Date: May 27, 2023

City: Jeddah, Saudi Arabia

Venue: Jeddah Super Dome

 

MATCH CARD:

 

Tournament final for the World Heavyweight Championship

Seth "Freakin" Rollins vs. AJ Styles

20220508_NOC_Match_SethAJ_FC_Date--92f72

 

Tag team match for the Undisputed WWE Tag Team Championship

KO and Sami Zayn (c) vs. Roman Reigns and Solo Sikoa (The Bloodline)

20220512_NOC_Match_KOSami_RomanSolo_FC_D

 

Singles match

Cody Rhodes vs. Brock Lesnar

20220508_NOC_Match_CodyBrock_FC_Date--ad

 

Singles match for the WWE SmackDown Women's Championship

Rhea Ripley (c) vs. Natalya

20220522_NOC_Match_RheaNatalya_FC_Date--

 

Singles match

Becky Lynch vs. Trish Stratus

20220512_NOC_Match_BeckyTrish_FC_Date--0

 

Singles match for the WWE Raw Women's Championship

Bianca Belair (c) vs. Asuka

20220512_NOC_Match_BiancaAsuka_FC_Date--

 

Singles match for the WWE Intercontinental Championship

Gunther (c) vs. Mustafa Ali

20220512_NOC_Match_GuntherAli_FC_Date--f

 

 

---

 

Link to comment

Знам, че много от вас няма да са съгласни, но предпочитам Рейнс в такъв мач, вместо да squash-не и загроби поредната жертва, например LA Knight. Определено тук ще има интрига, дали Bloodline официално ще се раздели или пък Рейнс ще джътка след турнира с 4 колана. Вероятно няма да загубят титлите, но Owens и Zayn имат два пътя пред тях - да загубят коланите и да тръгнат нагоре или да спечелят след помощ на Усотата и да загубят цялата набрана инерция и след месец-два да загубят и остатъка от целия билд около тях в последно време при положение, че ще са шампиони. 

Link to comment
Xander Black

Аз бих се изкефил ако Solo търнне срещу Roman, ама едва ли ще стане нещо такова.

Link to comment

Абе, ако някой ми беше казал, че ще имат шампион, който наближава 1 000 дена царуване, и за да го "отпразнуват" го вкарват в мач за отборните титли, щях да съм WTF. :D

 

Сериозно, тук трябваше да извадят някакъв голям мач, да изградят история около това. Например, 1 000 дена царуване срещу 17 титла на Cena. Нещо от този род. За мен показва абсолютната им безпомощност в този момент.

Link to comment
Todor Atanasov

Мен много ме е яд, че Cena най-вероятно ще се пенсионира без да спечели 17-тата титла. Имаха много възможности да го направят, но така и не го осъществиха, а може би той самият не иска. Но както Reigns, Lesnar и останалите подобряваха рекорди трябваше и той да мине Flair. Ric своите световни титли не ги е печелил в WWE и винаги съм се дразнил, че този рекорд му принадлежи. А едва ли някой отново ще е толкова близо колкото е Cena. 

Link to comment

^Според много хора трябва да е Ортън. Но май и това вече е трудна опция. :( 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Теорията нещо ми се губи в карда, може би ще го добавят непосредствено, но ако и той не защитава, то нощта на шампионите губи смисъл и ще има нужда от ново име.

Link to comment
The Big Red Machine

Усотата прецакват Роман и се отцепват от Блуудлайн. Върпоса е дали някой ще тушира Роман или ще жертват Соло да поеме един туш. По-скоро второто, не вярвам Рейнс да легне на някой като Сами Зейн..

Има и вариант КО да търне на Сами Зейн, и Роман да си вземе 6-те колана, но на този етап ме съмнява да стане тъй.

Link to comment

Поне се твърди, че за МИТБ е планиран

Spoiler

Роман и Соло срещу Усотата. Вече как ще се стигне до този мач, дали ще е за титлите, поне аз мога да си представя 3-4 различни ситуации които да доведат до него.

 

Посоченият от The Big Red Machine е много вероятен, но е възможно и просто Усотата да се появят уж да помагат на Роман, но нещо да се обърка и след това Рейнс да тръгне да си излива гнева на тях; Или Соло и Роман печелят титлите, след което Рейнс продължава да унижава Усотата и те в един момент му се опълчват и го предизвикват; След някакъв късметлийски развой на нещата, КО или Сами тушират Соло с рол ъп, след което Роман не се държи със Соло, както се е държал с Усотата след като загубиха титлите, защото е ясно, че ако се обърне и срещу него всичко си ебава майката окончателно, но пък Джими тръгва да търси обяснения защо Рейнс не ги третира с еднакъв аршин или нещо подобно.

 

Бе като цяло има варианти и в този мач за мен лично има интрига какво ще се случи. 

 

Картата е прилична и съм доволен, че това шоу при арабите ще има само един чист парт таймър в лицето на Брок. 

 

Има слухове и за хийл търн на 

Spoiler

Бианка, като ще видим дали това ще се случи още тук, или ще изчакат. Безспорно тя се нуждае от някакво освежаване като образ и подобно решение е добре дошло.

 

Стискам палци и Ролинс срещу Ем Джей да не е МЕ, защото и след тийзната вражда на Стайлс срещу Кариън, не мисля че има някаква интрига кой вдига новата титла. :D

Link to comment

Някой може ли да даде СТРИЙМ за турнира. За първи път от 5 години мисля да погледам на живо ППВ на WWE, помогнете ми. 😇

35izpu1.jpg

Link to comment
4 minutes ago, StoneColdFaN said:

В колко часа нашо време ще го дават?

 

20:00, не съм сигурен точно.

Link to comment
Chicky Ricky

Видях п*далския ring attire на Сет Ролинс и се отказах да гледам турнира.

Link to comment

Изгледах цял турнир за пръв път от години! Румян бе чукан!

35izpu1.jpg

Link to comment
StoneColdFaN

Получих каквото искам. Е, частично, щото само ДжимитУ еба Роман - другата путка, неговия брат, пак не посмя. Тука сега има две алтернативи.

 

1. Джей че го нашука също на Рейнс в идния Смакдаун.

 

2. Че разиграе сценка, подобна на тази, след като Зейн се обърна срещу Рейнс. На Ръмбъла ЦЯЛОТО ФЕМИЛИ, освен него, еба сириеца. После един месец се чудеше чия страна да заеме и малко преди WM 39 се обърна срещу Зейн. Сега тука пак ще се чуди кого да избира. И избора е ясен, според мен. Щото се върна тогава, на практика, заради Джими. Не заради Рейнс.

Link to comment

С изключение на японския травестит, всичко беше добре. И Бианка не е стока, но поне прилича на жена.

 

Абе тия араби не спряха да мърдат отзад в публиката. Постоянно се разхождаха като невменяеми и ми отвличаха вниманието от това изкуство КЕЧА.

Link to comment

Доста добро шоу се получи. Като цяло, PPV-тата са от силните страни на Triple H. Стилът му се вписва добре в подобни шоута, където се иска по-изчистен booking. Дълго време, WWE имаха добър roster, но дори и PPV-тата бяха трудни за гледане, защото присъстваха доста спорни решения. Докато тук се оставят кечистите да правят това, което правят най-добре, и се дават логично и последователни завършеци.

 

Новата титла още отсега е позиционирана като второстепенна. Разбирам защо избраха да сложат отборния мач последен, след като той е мачът с най-добрия build и най-много драма, но това няма как да не навреди на новата титла. Мачът между Rollins и AJ беше много добър. Двамата имат страхотна химия и предложиха нещо доста сносно, въпреки че и двамата са вече извън пика си физически. Rollins беше правилният избор. По-млад, по-популярен и е един от малкото, които не станаха храна за Roman Reigns. Ще е интересно в каква посока ще тръгнат с тази титла. Надявам се да не я направят поредната workrate титла, защото IC на практика е такава, и да се залага главно на историите.

 

Очаквам Gunther да подобри рекорда на The Honky Tonk Man. В момента Gunther им е най-добрият кечист на ринга и може да прави добри неща с различни като структура опоненти, и дължина мачове. В момента работи целият му booking и добре прикриват слабите му страни. В следващите години очаквам да е твърд ME-ър и да държи спорадично световната титла, когато им трябва солиден heel.

 

Trish се справи изненадващо добре в мача и с Becky Lynch. Предполагам са репетирали доста, но им се получи. Хареса ми, че вкарват Zoey Stark до Trish. Trish имаше нужда от лакей, с което да продължат враждата, а Zoey Stark имаше нужда от по-популярна кечистка, която да го играе неин ментор. Победата на Asuka определено беше изненада, но разбирам защо направиха смяната сега, да дадат рекорда на Bianca Belair и да запазят смяната за това шоу, което имаше нужда от поне един нов шампион. Враждата им не ми хареса и не съм особено развълнуван от Asuka като шампион. В идеалния вариант, тази победа трябваше да дадат на някое ново име, което да издигнат. Не се оплаквам от това, че squash-наха Natalya. В момента Rhea е много по-важно да я поддържат силна, но засега не постигат нужното с това царуване. 

 

Cody срещу Lesnar беше доста добре изигран мач. Lesnar изглеждаше доминантен и си върна за загубата на предното PPV, а пък Cody изглеждаше героичен. Леко навлизаме в Super Cena територията, но това е booking, който WWE харесват и налагат. И за разлика от Cena, който бяха насрали да пипат работещата формула, Roman Reigns им даде достатъчно увереност, че могат да обърнат top babyface успешно. Третият мач вероятно ще се случи на SummerSlam. Очаквах тук да видим някакъв swerve с Triple H, но или го пазят за по-нататък или на този етап предпочитат Triple H да го играе твърд face на екран. Но историята я има и е редно да я реализират, с което да дадат на Cody още развитие, а и да разтеглят нещата поне до RR, където вече ще има яснота каква посока ще изберат за WM.

 

ME, чисто като мач, не беше нищо особено. Прекалено дълъг, но последните 10 минути бяха епични. Това Jimmy да е човекът, който най-накрая ще се опълчи на Roman Reigns, беше много добре измислено и беше приятен swerve. Това продължава да е най-добрата история на WWE и най-доброто нещо, което са правили последните 5 години поне. Щеше да е още по-драматично, ако Roman Reigns беше отнесъл туша, но разбирам, че искат да го пазят за човекът, който ще го детронира окончателно, защото KO и Zayn видимо няма да са този човек. Беше правилното решение точно този мач да е ME.

 

Всичко беше на ниво в това шоу. Няколко доста добри мача, публиката беше надъхана през цялото време и всичко получи достоен завършек и продължение. В момента WWE са хванали една добра серия, която ще продължи с MitB в Англия и SummerSlam на 40 000+ стадион. Обикновено нещата след WM са пълен пълнеж, но тази година успяват да продължат интереса и след него. 

Link to comment

Мисля си, че е крайно време да се тръби наляво и надясно как PLE-тата при арабите са отбий номер и не са значителни шоута. Публиката е по-надъхана от 95% от американските кавали. Атмосферата за тези шоута автоматично качва и качеството на продукта и мачовете. Money in the bank ще е поредното доказателство за това. 

 

Хората коронясват първия си World Heavyweight шампион от 2013 насам и това се случва точно в Саудитска Арабия. Това показва, че и самите WWE вече гледат много по-сериозно на тези събития, които действително в началото бяха рядка помия. Ок мач, който със сигурност не беше с качество и заряд като за ME. Лесно забравим, но пък добър избор да е откриващ. 

 

Гюнтер си е повече от солиден във всяко едно отношение. Успява да се представи в доста гледаема светлина в един образ, който не предполага да е особено интересен. На ринга е перфектен. Цялостно човекът си е ME атракция, със сигурност ще има поне едногодишно царуване (както вече е модерно, и аз лично нямам нищо против) с новата титла в даден момент. 

 

Cody на мен ми е негледаем. Знам, че е любимец на смарковете и кажи речи цялото онлайн кеч общество още черви бузки, че не е спечелил на WM. Развитието му към момента е просто ужасно и с това темпо, до няколко месеца ще бъде негледаем и за най-верните му фенове. За момента сякаш се доказва, че Винс е взел правилното решение със запазването на Роман. 

 

Главната атракция си беше приличен сегмент, защото според мен беше много повече сегмент, отколкото мач. Роман отново с перфектни мимики, заигравания с публиката и подмятания към Зейн. Признавам, че мен лично ме изненадаха с развитието на събитията. Очаквах Усотата все пак да помогнат за победата, след което на SmackDown Роман тотално да ги погребе и да им подари отборните титли, тъй като те сами не могат да си ги спечелят обратно. Неприятно за Соло, който е граден почти перфектно и тук му се наложи да легне на Оуенс/Зейн, но вярвам, че скоро ще бъде реабилитиран и вероятно не е далеч момента, в който ще се обърне срещу Рейнс.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...