Jump to content

NJPW/NOAH/AJPW All Together Again - 9 юни 2023


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Съвместно шоу на трите главни японски кеч федерации. Първите две "All Together" шоута бяха през 2011 & 2012 и сега ще има пак.

 

NJPW/NOAH/AJPW
"ALL TOGETHER AGAIN ~ IF YOU HAVE ENERGY, YOU CAN DO ANYTHING!"
June 9, 2023
Tokyo, Japan
Ryogoku Kokugikan

 

xHxYyVj.jpg

Hiroshi Tanahashi, Kento Miyahara & Kaito Kiyomiya vs. Kazuchika Okada, Yuma Aoyagi & Kenoh

 

7UTsTby.jpg
SANADA, TAKA Michinoku & Yoshinobu Kanemaru vs. Good Looking Guys Jake Lee, YO-HEY, Tadasuke

 

D2dcVCf.jpg

Tetsuya Naito, Shingo Takagi & BUSHI vs. Yuji Nagata, Suwama & Yuma Anzai

 

a0IkMnr.jpg

AMAKUSA, Atsuki Aoyagi & Hiromu Takahashi vs. Master Wato, Rising Hayato & Hayata

 

zEdM6pt.jpg
Hokuto Omori & Shuji Ishikawa vs. AXIZ (Go Shiozaki & Katsuhiko Nakajima)

 

p3IJ35c.jpg

Tomohiro Ishii, Hirooki Goto & YOSHI-HASHI vs. Masa Kitamiya, Yoshiki Inamura & Daiki Inaba

 

RdxYbf1.jpg

Strong Style (Ren Narita, El Desperado & Minoru Suzuki) vs. Naomichi Marufuji, Takashi Sugiura & Junta Miyawaki

 

rJvBbgO.jpg

The United Empire (Francesco Akira, TJP, Aaron Henare, Great O-Khan & Jeff Cobb) vs. Jun Saito, Rei Saito, Ryuki Honda, Hikaru Sato & Dan Tamura

 

rnEHHmN.jpg

Shota Umino vs. Yoshitatsu

 

lVKUTUo.jpg

Zack Sabre Jr. & Kosei Fujita vs. Chris Ridgeway & Sean Legacy

 

4ksJwzh.jpg
Ryusuke Taguchi, YOH, Black Menso-Re & Ryo Inoue vs. Atsushi Kotoge, Seiki Yoshioka, Alejandor & Super Crazy

 

Link to comment
teddy_hart

Ще бъде меко казано страхотно шоу...нямам търпение да го гледам!!!

Hiroshi Tanahashi, Kento Miyahara & Kaito Kiyomiya vs. Kazuchika Okada, Yuma Aoyagi & Kenoh...това ще е мачът на мачовете...

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Link to comment
  • 4 weeks later...
nWoHulkster

Това шоу е нещо като японския еквивалент на WWE, AEW & IMPACT съвместно шоу. В САЩ (и Мексико) може да не доживеем да видим подобно нещо, ама в Япония го виждаме и това няма как да не ме радва. Разбира се, всяка федерация гледа да запази имиджа на звездите си възможно най-много и затова в card-a няма някакви големи singles мачове, но това е очаквано. Така, да си продължа сравнението, тази снимка тук е все едно например John Cena, Josh Alexander и MJF заедно:

 

Cblhxgq.jpg

 

И точно за този мач съм най-надъхан. Tanahashi, Miyahara и Kiyomiya заедно в отбор звучи идеално. 😎 Нямам търпение за интеракциите между Miyahara & Okada и най-вече Kiyomiya & Okadа. Като умения за мен Miyahara е кечист от топ 10 в Япония, ако не и топ 5, и не му се случва често да е на един ринг с друг кечист от подобно ниво, и затова съм надъхан да го гледам срещу Okada тук. Kiyomiya vs. Okada от NOAH Tokyo Dome шоуто си остава един от любимите ми мачове за годината и тук очаквам още здрав пердах от тях двамата. Очаквам силно включване от Kenoh също.

The battle of The Guys! Just 5 Guys vs. Good Looking Guys! Този мач се надявах да го book-нат само заради имената на двете групи. :D Шампионът на NJPW SANADA и неговите пичове срещу шампионът на NOAH Jake Lee и неговите пичове. Jake Lee не ми е след любимците, но като цяло идеята за този мач я бива.

Оттам нататък ще ми е интересно да видя Suwama срещу Los Ingobernables, мачът с Takahashi и останалите junior heavyweight-и би трябвало да е добър, отборният мач с Shiozaki & Nakajima също звучи добре и Strong Styles vs. NOAH също хваща окото.

 

И така, шоуто със сигурност няма да е сред най-добрите шоута за годината, но интерпромоционалния елемент го прави доста интересно за гледане и дава възможност за интеракции между кечисти, чиито пътища иначе никога не биха се пресекли.

 

Link to comment
nWoHulkster

1qqkRG7.jpg

 

Другото няма да го коментирам подробно, но главният мач достави и имаше куп неща в него, които ме изкефиха здраво. Някои от тях:

 

- Ако човек гледа само ентрансите може да остане с впечатлението, че Miyahara e по-голяма звезда от Okada и Tanahashi. Не е, но така изглежда от реакцията на феновете покрай ентрансите. Просто ентрасът му е топ. Публиката му скандира името през цялото време докато тече музиката и след като спре музиката пак му скандират името, но по друг оригинален начин (който пичът хитро добави по време на пандемията).

- И в този същия ред на мисли, излизат Tanahashi и Kenoh на ринга един срещу друг и какво се случва? Горе-долу 50/50 реакция - NJPW феновете викат за тяхния човек, а NOAH феновете за тяхния човек. После Okada и Miyahara излизат на ринга един срещу друг и какво се случва? Силни скандирания за Miyahara. Малко след това част от публиката се опита да захване "Okada" скандиране и веднага бяха заглушени от силно "Miyahara" скандиране. Този момент ме изкефи на макс. Казвал съм го преди, ще го кажа й пак: ако Miyahara беше в NJPW, a не в AJPW, щеше да е голяма звезда като Okada, Tanahashi и Naito. Пичът е адски добър.

- Okada и Kiyomiya за пореден път изкефиха здраво и то по оригинален начин. Още в началото на мача Kiyomiya стоеше по средата на ринга, лице в лице с Okada, и го гледаше злобно, а каква беше реакция на Okada? По принцип клишето тук е, когато двама кечисти не се понасят, двамата да се гледат злобно по средата на ринга или heel-ът да се подхилва и да гледа babyface-а с пренебрежение. Тук Okada направи нещо различно. Въобще не отрази Kiyomiya. Онзи го гледа злобно, а Okada стоеше точно пред него и се държеше всякаш няма никой пред него и не го погледна дори за момент. Перфектен момент/storytelling, който пасва идеално на историята, че за Okada Kiyomiya e някаква мижитурка и много под нивото му. После в мача, разбира се, Okada беше първият, който нападна другия, което пак го затвърди като heel-а в цялата история.

- Друг аспект в мача, който ми хареса беше как Okada и Kenoh не искаха да работят заедно и Aoyagi се опитваше да ги накара да работят заедно и накрая успя. Това беше добра storytelling нишка в мач, който развиваше няколко неща едновременно.

- Та, с този мач успяха да създават допълнителен интерес към Okada vs. Kiyomiya, Okada vs. Miyahara, Tanahashi vs. Kenoh, Okada & Kenoh като отбор и дори може би Tanahashi vs. Miyahara също (тъй като имаха малка мискомуникация).

 

Другият мач от шоуто, който ще отлича, беше ZSJ/Fujita vs. Ridgeway/Legacy. Надмина очакванията.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...